Purizon Single meat Paard

Ingredienten

30% vers paardenvlees, 14% paardeneiwit (gedroogd), 14% zoete aardappel (gedroogd), erwteneiwit, erwten (gedroogd), aardappeleiwit, aadappelvlokken, 3% zalmolie, 3% leverhydrolysaat, bietenpulp (ontsuikerd), lijnzaad, biergist (gedroogd), zonnebloemolie, aardappelzetmeel, lignocellulose, natriumchloride, mix van kruiden (0,2% gedroogd: rozemarijn, paardebloem bladeren, peterselie, kamille, brandnetel, smalle weegbree, sint-janskruid), 0,2% gistextract (rijk aan mannan-oligosachariden en beta-glucanen), 0,1% appelbes (gedroogd), 0,1 % braambes (gedroogd), 0,1% cranberries (gedroogd), cichorei-inuline

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
30% 18% % 8.2% 3% % 1.95% 1.35% 3892 2.8% 1.3% %

Beoordeling:

Purizon Single Meat Paard is een prima brok en goed geschikt voor honden met voedselallergie. Paard is het enige dierlijke eiwit in deze brok.

Eiwitkwaliteit
Een klein deel van het eiwitgehalte is afkomstig van geïsoleerd plantaardig eiwit. Dit eiwit is van lagere kwaliteit dan eiwit uit vlees. Daarnaast is het dierlijke eiwit voor een klein deel uit bot, wat ook van lagere kwaliteit is dan eiwit uit vlees. De eiwitkwaliteit is dus niet optimaal, maar doordat er 30% eiwit in zit, zal er genoeg kwalitatief eiwit inzitten.

De vetkwaliteit
Het vet in deze brok komt een klein beetje uit het paardenvlees, en is aangevuld met zonnebloemolie en zalmolie, omdat paardenvlees te weinig omega 3 en 6 bevat. De vetzurensamenstelling is goed, maar deze oliën hebben als nadeel dat ze snel oxideren. Bewaar de zak daarom na openen in een luchtdichte bak en liever niet langer dan twee weken.

De vezels
Deze brok bevat vezels die goed zijn voor de darmflora, namelijk mannan oligosaccharide uit gistextract en Fructooligosaccharides ui cichorei-inuline.

Toevoegingen
De toegevoegde mineralen zijn grotendeels als gecheleerde mineralen toegevoegd, dit is de best opneembare vorm. Een toevoeging waar ik wel twijfels bij heb is leverhydrolisaat. Dit is toegevoegd als smaakstof, maar mogelijk kunnen sommige honden hier gevoelig voor zijn. Zie ook het artikel MSG in brokken

Kortom
Een prima brok. Niet de beste eiwitkwaliteit, maar doordat er 30% eiwit in zit, zal dit geen probleem zijn. Vooral voor honden met allergieproblemen is dit een goede brok om te proberen.

Verkoop informatie:

Purizon Single Meat Paard is verkrijgbaar in zakken van
1 kg voor €6,99
4 kg voor €24,99 (€6,25/kg)
12 kg voor €54,99 (€4,58/kg)

Verkrijgbaar bij Zooplus.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, bataat, peulvruchten paard anders prebiotica, visolie, vers vlees, chelaten gist, bietenpulp, plantaardige olie, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie, geïsoleerd plant. eiwit www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/purizon/purizonsinglemeat/

2 Comments

 1. Sebbo

  Hallo,

  Ik heb een vraag over bovenstaande brokken. Ik gebruik ze nog niet zolang. Mijn hond vindt ze ook lekker. Hij drinkt echter best veel sinds hij deze brok eet.
  Kan dat aan de samenstelling liggen? Het zoutgehalte van deze brok kan ik niet vinden.

  Misschien kun je me helpen.

  1. Voerwijzer Meike

   Staat het gehalte natrium (of in het Engels sodium) op de verpakking? Als dat hoog is, kan het daar aan liggen. Het kan ook door de overstap komen, dan zal het drinken nu afgenomen moeten zijn. En sommige brokken zorgen om onverklaarbare reden bij sommige honden voor veel drinken. Ik zou dan liever een andere brok kiezen.

Geef een reactie