Riverwood Junior Large breed – Eend & Kalkoen met fazant


Laatst bijgewerkt: 14 augustus, 2023

Ingredienten


26% eendenvleesmeel, 17% kalkoenvleesmeel, 16% gele erwten, 14% gele-erwtenzetmeel, 8% pluimveevet (geconserveerd met tocoferolen), 7% gedroogde appelpulp, 4% fazant, 3% erwteneiwit, 2% gehydrolyseerd eiwit (kippenlever), 1% spinazie, 0,5% teunisbloemolie, 0,5% wortels, glucosaminesulfaat (290 mg/kg), mannan-oligosachariden (170 mg/kg), chondroïtinesulfaat (160 mg/kg), fructo-oligosachariden (110 mg/kg), Yucca schidigera (95 mg/kg), goudsbloem (90 mg/kg), brandnetel (90 mg/kg), spirulina (40 mg/kg), kurkuma (35 mg/kg), citruspulp (35 mg/kg), veenbessen (35 mg/kg), kamille (30 mg/kg), kaneel (30 mg/kg).

Toegevoegd per kg: Vitamine A 22.000 IE, Vitamine D3 1700 IE, Vitamine E (α-tocoferol) 500 mg, Cholinechloride 700 mg, Zink 95 mg, IJzer 85 mg, Mangaan 45 mg, Jodium 0,8 mg, Koper 18 mg, Selenium 0,3 mg (toegevoegd als chelaten)

Riverwood raadt deze brok aan voor honden van grote rassen vanaf een leeftijd van 3 maanden.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
36% 16% 27% 7% 2.8% 10% 1.3% 1% 3850 1.9% 0.13% 290mg/kg 160mg/kg 29%

Beoordeling:

Riverwood Junior Large breed vind ik een goede brok en is prima geschikt voor pups van grote rassen. Het heeft een goede balans tussen eiwitten (van goede kwaliteit), vetten en koolhydraten.

Eiwit uit vlees en erwten
Er zit veel eiwit van goede kwaliteit in, namelijk in de vorm van vleesmeel. Er is ook erwten-eiwit toegevoegd, waarvan ik zelf de meerwaarde niet inzie. Het kan geen kwaad, maar verhoogt wel het eiwitgehalte, waardoor het eiwitgehalte voor sommige honden te hoog kan zijn.

Herkomst dieren
Over de herkomst van de eend, fazant en kalkoen zegt de fabrikant dit:
“(deze) dieren zijn opgegroeid in een stal waar ze in staat zijn om hun vleugels te strekken en zich vrij te bewegen binnen de stal/schuur, welke in veel gevallen voorzien is van nestkasten en zitstokken. Hierdoor hebben de dieren een afwisselender bestaan gehad. Door de mogelijkheid om zich vrij te kunnen bewegen zijn zij ook in staat om betere spieren te ontwikkelen.”

Ik vind dat dieren ruimte moeten hebben en buiten horen te leven. Dit levert ook gezonder vlees. Het gevogelte in deze brok kon niet naar buiten, maar ze lijken meer ruimte te hebben gehad dan in de pluimveehouderij standaard is.

Geschikt bij kip-allergie?
Voor de meeste honden met kip-allergie zal deze brok geschikt zijn. Er zit wel kippenvet in, maar de meeste kip-allergische honden reageren alleen op het eiwit. Het kippenvet is zeer waarschijnlijk vrij van eiwitten, alhoewel Riverwood dit niet durft te garanderen. Er zit ook gehydrolyseerde kippenlever in, maar door de hydrolisatie is de kans op een allergische reactie klein.

Pro’s

 • Goede hoeveelheid kwalitatief eiwit
 • alleen gecheleerde mineralen toegevoegd
 • peulvruchten als koolhydraatbron zorgen voor een relatief langzame suikerspiegelschommeling
 • geen vlees uit bio-industrie
 • Het vet is geconserveerd met tocopherolen (ipv ongezonde conserveringsmiddelen)

Con’s

 • bevat teunisbloemolie, dit is een plantaardig olie die veel Omega 6 bevat. Het vlees bevat al genoeg Omega 6, en met de toevoeging van de olie wordt het nog hoger. Het is onstabiel vet wat snel oxideert.
 • bevat gehydrolyseerde kippenlever, wat dezelfde smaakstof oplevert als MSG. Dit is mogelijk ongezond. Zie ook het artikel smaakstoffen in brokken
 • bevat weinig Omega 3, zelf supplementeren is aanbevolen

Dat de brok weinig Omega 3 bevat is geen probleem als je zelf vette vis, visolie of krillolie toevoegt aan de voeding. Dan vind ik het zelfs gezonder dan een brok die visolie bevat, omdat door de verhitting van de brok en het bewaren daarna, veel Omega 3-vetzuren oxideren. Dat levert ongezonde stoffen op.

Verkoop informatie:

Riverwood Junior Large Breed is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €20,95 (€10,48/kg)
12 kg voor €82,95 (€6,91/kg)

Riverwood online bestellen
Riverwood hondenvoer is onder andere bestellen in de webshop van Natuurlijkvoordehond.nl

Riverwood bestellen bij Natuurlijkvoordehond.nl

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, puppy groot ras, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking peulvruchten kalkoen, eend, fazant scharrelvlees prebiotica, glucosamine & chondroitine, chelaten plantaardige olie, vrije glutamaat, geïsoleerd plant. eiwit www.riverwoodpetfood.com

14 Comments

 1. marja.reijnders

  Beste Meike,
  Onze Rhônedal Ridgeback pup van 15 weken heeft veel en erg slappe ontlasting van de Riverwood Junior large breed. Als ik er een eetlepel lang gekookte rijst doorheen doe (advies DA), is de poep stevig maar nog steeds erg veel. Ik denk dat dit dus niet zijn voer is. Toen hij bij de fokker vandaan kwam, kreeg hij Hills maar daar had hij overduidelijk buikpijn van (veel scheten, piepen bij het poepen etc). Op parasieten is hij gecheckt. Wat is een goed alternatief voor de Riverwood junior?
  Groet Marja

 2. Voerwijzer Meike

  Of hij geen voedingsstoffen mist, hangt af van de samenstelling van de brok. Sommige brokken zijn voor alle leeftijden geschikt, en sommige alleen voor volwassen honden. Een groter risico dan tekorten is meestal een overschot aan calcium, omdat pups dit het lichaam niet goed kan uitwerken en volwassen honden wel. Als je zeker wilt weten dat de brok geschikt is voor pups, zou je kunnen kijken of de brok in de brokkenvergelijker staat en of ik er wat over heb geschreven wat betreft pups. Of je zou een brok moeten kiezen waarvan ik aangeef dat deze geschikt is voor pups. Ik ben nog bezig met een goed overzicht van puppybrokken en of ik ze geschikt vind. Niet alle brokken van Taste of the Wild zijn geschikt voor pups volgens de richtlijnen van de Fediaf.

 3. C. Noor

  Riverwood met konijn bevat minder eiwit, misschien geeft dat betere ontlasting? Ik geef dit ook, ontlasting is redelijk. Wat me opvalt is dat de eerste keer dat hij poept, het stevig is. Als hij dan later nog een keer poept is het een stuk zachter. Geen idee waardoor dat komt. Ik ben ook nog aan het zoeken naar een brok die stevige ontlasting geeft. Hij mag geen gevogelte, ei, gluten en suiker. Dan vallen er een aantal brokken af natuurlijk.

 4. Yvonne2409

  Ook hier bijna nooit keutels, maar diarree, denk echt dat het door de riverwood komt, heb tussendoor Petsplace natural geperste brok gegeven, maar die wil onze Boris (6 mnd oud) na een paar dagen niet meer eten. Samsfield ook geprobeerd, maar ook dat wilde hij niet eten. Ik geef ‘s ochtends brokken en ‘s avonds kvv. Wil heel graag een andere brok dan riverwood maar zie door de bomen het bos niet meer in hondenbrokken land.

    1. Yvonne2409

     Zijn poep is beter, maar regelmatig nog wel minder vaste keutels en taste of the wild is eigenlijk geen puppy brok. Hij vind ze wel heel lekker, dus dat scheelt. De poep is nog niet optimaal en mist hij geen voedingsstoffen, hij is nog maar 7 mnd oud.

 5. Daan Wolfs

  Ik heb een Amerikaanse Stafford pup van iets ouder dan 6 maanden.
  Hij at eerst Sam’s Field adult large, hij had altijd al wat dunne (papperige) ontlasting. Toen las ik goede dingen over Riverwood Junior large breed, en dacht, laat ik dat eens proberen! Zijn ontlasting is nog steeds hartstikke slap, nooit een “goede” harde drol helaas. Nu ben ik verder aan het kijken, maar ik vind het belangrijk dat hij de goede en belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Ik heb om mij heen goede verhalen gehoord over Royal Canin Puppy maxi, al ben ik zelf nooit Royal Canin fan geweest om meerdere redenen. Ik stop zelf liever ook weinig “troep” in mijn eigen lichaam en doe dat met mijn hond idemdito! Waar kan ik nog naar kijken? Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Kijk eens naar de brokken die vier of vijf sterren van mij krijgen, en overweeg zeker ook om rauwe vleesvoeding of natvoer te proberen. Qua brokken kun je kijken of het beter gaat op geperste brokken, op brokken met andere diersoorten, op brokken met meer of juist minder eiwit, of meer of juist minder vezels. Maar vaak zijn de problemen opgelost door een natuurlijker voeding te geven.

   1. Daan Wolfs

    Hey Meike, dank je wel! als ik het goed begrijp heb je Riverwood 5 sterren gegeven. Ik heb sinds 2 dagen (na nog een bijna volle zak Riverwood te hebben van 70 euro) Acana Puppy large breed geprobeerd. Ondanks dat het even kan duren voordat je verandering merkt, is zijn ontlasting nu eigenlijk direct hard!

    Er werd mij bij Pets Place ook verteld dat dit een bovengemiddeld kwaliteit merk is, en ik had goede dingen hierover gelezen. Mijn enige zorg was dat ik niet zeker wist wat het verschil zou zijn tussen Riverwood en Acana, ondanks dat, doet hij het er nu erg goed op!

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter