Wolfsblut – Alaska Salmon


Laatst bijgewerkt: 27 november, 2022

Ingredienten

Verse zalm, aardappelen, gedroogde zalm, bruine rijst, zalmolie, rijstkiem, zeeplanten, rode bosbessen, eieren, yucca-extract, mannan-oligosachariden (MOS), fructo-oligosacchariden (FOS), mineralen en vitaminen

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
25% 15% 42% 6% 2% % 1.1% 0.8% 3590 4% 1.5% 20%
Toegevoegde vitamines
Vitamine A 1 50 00 IU/kg
Vitamine D 10 00 IU/kg
Vitamine E 500 IU/kg
Thiamine (Vit.B1) 5 .5 mg/kg
Riboflavine (Vit. B2) 10 mg/kg
Panthoteenzuur (Vit.B3) 30 mg/kg
Niacine 2 0 mg/kg
Pyrodoxine (Vit. B6) 4 mg/kg
Foliumzuur (Vit. B9) 0,8 mg/kg
Biotine 0,6 mg/kg
Vitamine B 12 0,04 mg/kg
Choline (Vit. B Gruppe) 400 mg/kg
Taurine 0, 3 %
Mineralen  
Kalium 0,9 %
Natrium 0,3 %
Magnesium 0,1 8 %
IJzer 7 5 mg/kg
Koper 11 mg/kg
Mangaan 30 mg/kg
Zink 95 mg/kg
Jodium 0,4 mg/kg
Selenium 0,1 5 mg/kg
Aminozuren  
Arginine 2, 5 %
Histidine 0,6 %
Isoleucine 1,12 %
Leucine 2,05 %
Lysine 2,1 %
Cystine 0, 58 %
Methionine 1, 4 %
Methionin-Cystine 0,95 %
Phenylalinine 1,10 %
Threonine 1, 5 %
Tryptofaan 0, 41 %
Valine 1,60 %

Beoordeling:

Wolfsblut Alaska Salmon is een brok met vis als eiwitbron en aardappel en rijst als zetmeelbronnen. Wolfsblut Alaska Salmon bevat vrij veel koolhydraten, maar een prima eiwitgehalte. In tegenstelling tot veel andere brokken van Wolfsblut, bevat deze brok geen toegevoegde plantaardige eiwitten, wat ik een pluspunt vind. 

Voor honden met voedselallergie 
Deze visbrok is geschikt voor honden met voedselallergie. Er zit wel graan (rijst) en ei in, dus het is niet geschikt bij een graanallergie of ei-allergie.

Nadelen van een visbrok 
Een brok op basis van vis heeft nadelen, en raad ik daarom alleen aan voor honden met allergieklachten of ter afwisseling. Zie het artikel Zijn visbrokken gezond?

Pro’s

 • Goede kwaliteit eiwit
 • Goede verhouding tussen de omega 3 en omega 6 vetzuren
 • Deels gecheleerde mineralen

Kan beter

 • Deels minder optimale mineraalverbindingen, zoals natriumseleniet
 • Koolhydraatgehalte aan de hoge kant

Verkoop informatie:

Wolfsblut Alaskan Salmon is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €18,50
12,5 kg voor €74,95 (€6/kg)

Door Cool4pets de 12,5 kg-zak gratis thuisbezorgd in Nederland en België. Voor alleen de 2 kg-zak betaal je €3,- bezorgkosten.

Wolfsblut hondenbrokken bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking rijst, aardappel vis, ei wild (vis) probiotica, prebiotica, taurine, visolie, vers vlees, chelaten natriumseleniet, visolie www.wolfsblut.com/

21 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Nee gevaarlijk is het niet direct. De meeste honden kunnen waarschijnlijk prima koolhydraten verwerken. De nadelen zijn dat er minder eiwit en vet inzit, die beiden essentiele voedingsstoffen bevatten. Koolhydraten bevatten geen essentiele voedingsstoffen. Er is een theorie dat langdurig veel koolhydraten eten, suikerziekte kan veroorzaken, maar bij honden is er geen relatie gevonden. Wel denk ik dat meer koolhydraten zorgen voor een sterkere suikerspiegelschommeling, wat weer voor meer ontstekingsreacties zorgt. En dat kan weer bijdragen aan de ontwikkeling van ziektes.

 1. Sonja

  Weer vergeten;

  Zou Rex die brok mogen hebben met struisvogel?
  Hij is allergisch voor kip,eend en kalkoen(dus gevogelte) en granen.
  Zou een tamme struisvogel granen krijgen? In het wild eten ze alles.

  En als je tijd hebt zou je dan naar Wolfsblut Atlantic Tuna willen kijken?

  Dank je,
  Sonja

 2. Bella

  Ik zou deze brok graag aan mijn newfoundlander van 1 jaar en 3 maaden geven. Nu vroeg ik mij af of deze brok ook als “junior” brok gegeven kan worden of dat ik beter op zoek kan naar een echte junior brok. Het leek mij dat de calcium verhouding goed is, ook voor een opgroeiende grote hond. 

  De reden dat ik deze brok wil geven is omdat het op vis gebaseerd, het een redelijk goede brok lijkt die nog net betaalbaar is en er ook taurine in zit (newfoundlanders hebben vaan taurine deficientie). Ik heb ook aan DLG passion gedacht maar daar kwam ik helaas geen taurine tegen. 

  Advies wordt gewaardeerd! 🙂

  1. Ivar

   Wellicht te laat, maar voor andere mensen:
   Deze brok is erg goed! Puppy brokken zijn meestal overbodig. Zeker in dit geval gezien goede calcium gehalte. Wij geven deze brok aan onze herder sinds dat ze 7 maanden is (is nu 4.5 jaar). Af en toe wisselen we af met Wolfsblut Green Valley of Wild Pacific. De ontlasting is met deze 3 brokken het beste, maar deze zalm variant steekt er nog steeds boven uit.
   Geen scheten, bijzonder goede vacht, schone tanden en altijd honger 🙂

 3. Greetje

  na 8 jaar farmfood te hebben gehad begon mijn hond de hele dag door te hijgen en te puffen,ben opzoek gegaan naar andere brokken,acana,orijen taste of the wild geen vandeze voldeed voor 80 % en toen kwam ik wolfsblut alaska salmon tegen en dat voldeed echt voor 100% 1 x per dag poepen mooie glanzende vacht , weer heel actief spelen en rennen.Maar het belangrijkste was dat ze niet meer hijgde .
  Nu na 1 jaar ben ik weer terug gegaan naar eukanuba large,1 zak van 15 kilo met 2 grote honden ,En echt waar de oudere hond van 10 jaar zit weer te hijgen en te puffen ze is niet vooruit te branden.
  dus mijn ervaring ik blijf Wolfsblut geven aan mijn honden en geen andere brokken meer,het bewijs is geleverd nu weer wolfsblut alaska salmon en het hijgen en puffen is weer voorbij en ze rent en speelt weer volop.
  Dus hier een erg blije baasje en de hond is nog veel blijer.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter