Wolfsblut Jack Rabbit


Laatst bijgewerkt: 23 maart, 2023

Ingredienten

Gedroogd konijnenvlees (20%), konijnenvlees (13%), haasvlees (13%), zoete aardappel, banaan, aardappel, struisvogelvet, moringa, kikkererwten, erwten-eiwit, mineralen, witte biet, venkel, topinamboer, pastinaak, quinoa, papaja, peterselie, spinazie, cactusvrucht, wilde peen, tijm, majoraan, oregano, salie, bramen, frambozen, bosbessen, zwarte bessen, vlierbessen, aroniabessen, lijnzaad, tomaat, brandnetel, meidoorn, paardenbloem, ginseng

Toegevoegd per kg: Vitamine A 21.871 IU, Vitamine D3 1.471 IU, Vitamine E (als Alpha Tocopherol Acetaat) 710 IU, Taurine 1.000 mg, IJzer 88,96 mg, Calciumjodaat 1,58 mg, Koper 23,05 mg, Mangaan 40,93 mg, Zink 159,86 mg, Selenium (natriumseleniet) 0,23 mg, DL-Methionine 2.126 mg, L-Carnitine 82 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
28% 19% 34% 8.5% 2.5% 8% 1.21% 1.03% 4020 2.45% 0.52% 20%

Geschatte waardes:20% dierlijk eiwit

Beoordeling:

Wolfsblut Jack Rabbit is een brok op basis van konijn en haas, wat voor honden met een allergie een fijne oplossing kan zijn. De brok bevat een prima eiwitgehalte, waarvan een groot gedeelte uit vlees komt. Er is ook erwten-eiwit toegevoegd, wat minderwaardig is aan eiwitten uit vlees, maar er blijven genoeg vlees-eiwitten over.

Herkomst vlees
Op de website van Wolfsblut staat dat de hazen niet gehouden zijn in de intensieve veehouderij. Over het konijn staat niet genoemd hoe deze gehouden is. Konijn wordt meestal wel “intensief” gehouden, dus met weinig ruimte.

Pro’s

 • Prima vleesgehalte
 • Deels gecheleerde mineralen
 • Geen overdaad aan koolhydraten

Con’s

 • Bevat deels goedkope mineraalverbindingen, zoals natriumseleniet
 • Geen goede omega 3-bron. De omega 3-vetzuren uit lijnzaad worden niet efficiënt omgezet naar bruikbare omega 3-vetzuren. Ik raad aan om zelf nog kwalitatieve omega 3-vetzuren toe te voegen.

Het ingrediënt ginseng is niet ideaal om langdurig te geven. Ik zou dit maximaal twee maanden lang dagelijks geven. Een oplossing is om dit voer af te wisselen met andere brokken of met andere voeding zoals natvoer of rauwvoer.

Verkoop informatie:

Wolfsblut Country Chicken is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €20,95 (€10,45/kg)
12,5 kg voor €84,95 (€6,80/kg)

Door Cool4pets gratis thuisbezorgd in Nederland en België

Wolfsblut hondenbrokken bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, bataat, peulvruchten konijn, haas scharrelvlees, vee-industrie prebiotica, taurine, l-carnitine, vers vlees, chelaten natriumseleniet, lijnzaad, geïsoleerd plant. eiwit www.wolfsblut.com

23 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Dankje Peter. Ik kreeg zelf nooit meer antwoord van Wolfsblut, dus ik ben gestopt met vragen stellen. Fijn dat ze jou wel geantwoord hebben. Om de omega 3-waarde goed op waarde te schatten moet je eigenlijk nog weten hoeveel DHA en EPA er in zit, want dat zijn de nuttigste omega 3-vetzuren. Als bijna alle omega 3 uit ALA komt, is het minder efficiënt.

 2. Hoi Meike,

  (Dit bericht ook onjuist als reply bericht gezet vandaar deze herhaling van mijn vraag)

  Ik maak me zorgen over het omega 3 en 6 gehalte. Komt dit voldoende uit de lijnzaad?
  Zo ja hoe zit het dan met de oxidatie (houdbaarheid). 12 kg gaat wel 3 maanden mee hier.

  De brok lijkt goed te vallen bij onze golden doodle van 14 maanden en ik wil graag bijbestellen. Helaas zijn er geen verpakkingen van rond de 5 kg te koop.

  1. Voerwijzer Meike

   Voor het geval je mijn antwoord op je eerdere bericht niet zag, hier nogmaals:

   Goed opgemerkt, de omega 3-vetzuren uit lijnzaad worden inderdaad niet efficiënt omgezet naar bruikbare omega 3-vetzuren. Ik vraag me nu af waarom ik hier niets over heb geschreven bij deze brok. Ik vermoed dat ik de hoeveelheden omega 3 en 6 in struisvogelvet en hazenvlees nog wilde uitzoeken, maar dit vergeten ben. Ik zou uitgaan van genoeg omega 6 (uit dr struisvogelolie), en omega 3 aanvullen.

   Ik zal zo de beoordeling aanvullen.

 3. tommy1985

  Dag Meike,

  Ik heb een vraag over deze voeding.
  Bij een holistische therapeut heb ik uit laten meten dat konijn de beste energie gever is voor mijn hond. Vers vlees is geen optie.
  Op zoek naar een goede brok met konijn kwam ik uit op Wolfsblut Jack Rabbit of op de konijn variant van Edgard en Cooper.
  Wat zou jouw aanbeveling zijn als je moest kiezen tussen deze twee varianten? Kwalitatief gezien? En waarom?

  Ik kijk uit naar je reactie.
  Groeten
  Tom

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou over het algemeen de voorkeur geven aan deze brok (Wolfsblut Jack Rabbit), omdat hier meer en kwalitatiever eiwit inzit. In Edgar en Cooper zit veel minder eiwit, en van mindere kwaliteit (best groot deel plantaardig). Daarbij gebruikt Wolfsblut beter opneembaar mineraalverbindingen. Maar elke hond is anders, dus het kan zijn dat je hond beter reageert op een lager eiwitgehalte bijvoorbeeld. Of slecht reageert op een bepaald kruid dat in één van de brokken zit. Je kunt ook heel goed beide brokken proberen, en kijken welke het beste bevalt.

 4. Voerwijzer Meike

  Ik denk dat deze geschikt is voor pups. Het eiwitgehalte is aan de lage kant, maar valt binnen de officiële richtlijnen voor pups. het is inderdaad erg belangrijk om op het calciumgehalte te letten, hier lees je waarom: https://www.voerwijzer.com/calcium-in-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen/. Adult-brokken lijken me niet de oplossing, wel een puppybrok of een brok voor alle leeftijden die aan de criteria voor puppy-voeding voldoen.

   1. Voerwijzer Meike

    Goed opgemerkt, de omega 3-vetzuren uit lijnzaad worden inderdaad niet efficiënt omgezet naar bruikbare omega 3-vetzuren. Ik vraag me nu af waarom ik hier niets over heb geschreven bij deze brok. Ik vermoed dat ik de hoeveelheden omega 3 en 6 in struisvogelvet en hazenvlees nog wilde uitzoeken, maar dit vergeten ben. Ik zou uitgaan van genoeg omega 6 (uit dr struisvogelolie), en omega 3 aanvullen.

 5. patricia

  Hoi Meike,

  Is dit wel geschikt voor pups?
  Ik ben op zoek naar (granenvrij) voer zónder kip eiwit en werd geadviseerd juist geen puppy voer te nemen vanwege een té snelle groei.
  Ik wil geen voer enkel op basis van alleen vis en het meeste adult voer op basis van vlees, maar zonder kip wordt door u veelal te rijk aan calcium bevonden voor pups..
  Ik dacht zelf aan Taste of the wild maar die kom ik niet tegen in combi met mijn zoekcriteria.
  Ik voer nu Nutro Natural choice puppy lam en rijst, maar weet niet wat ik er van denken moet. De dames van de dierenwinkel (die hier naar eigen zeggen trainingen voor volgen) en de dierenarts zijn het totaal met elkaar oneens en ik zie door de bomen het bos niet meer.

  Met vriendelijke groet,

  Patricia
  (het gaat hier om een Staffordshire Bull Terrier van 12 weken)

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter