Kant en klare barfpakketten

Datum: 29 juli, 2014
Laatst bijgewerkt: 20 september, 2018

Ben je overtuigd van de voordelen van een zelf samengesteld menu, maar vind je het lastig een goed menu te berekenen of te portioneren? Of is je vriezer te klein om veel vleesproducten in te slaan? Dan is een kant en klaar barfpakket een goede oplossing. Dit heet een barfpakket, omdat een zelf samengesteld menu vaak BARF genoemd wordt, dit staat voor Biologically Appropriate Raw Food. Een kant en klaar barfpakket bestaat uit vleesbotten, spiervlees, organen in de juiste verhoudingen. Je kunt zelf eventueel nog groentes, ei en overigen toevoegen.

Barfpakketten op maat
Als je een barfpakket op maat bestelt, wordt er voor jouw hond of kat een passend menu berekend. De voordelen:

 • Het menu kan aangepast worden aan specifieke voedingsbehoeftes, bijvoorbeeld bij aandoeningen.
 • De verhoudingen spiervlees-bot-orgaan kan worden aangepast.
 • Je krijgt dit menu in porties die voor jouw hond of kat geschikt zijn, alhoewel er per aanbieder wel een minimum portiegrootte is.
 • De aanbieder houdt bij wat je hond of kat precies krijgt, en kan dit voor je aanpassen als dit nodig is.
 • Je kunt een abonnement nemen, zodat er altijd op tijd een nieuw pakketje voor je klaarligt.

 

Pakket Minimale portie-grootte Standaard
Verhouding
vleesbot – spiervlees – orgaan 
Gemiddeld €/kg Overige Bezorgt
Oervoer 100% Hond 5 kg
8 kg
10 kg
12 kg
250 gr 40-30 -30 €5,20 (10kg) Verantwoord vlees
Geen groente
Heel NL
Oervoer 100% Kat 5 kg
8 kg
10 kg
12 kg
250 gr 45-35 -15 €5,70 (10kg) Verantwoord vlees
Enige pakket voor kat
Heel NL
Natural Paws Maandmenu naar wens 125 gr 50-25-25 €2,80 West NL

Kant en klare barfpakketten
Deze barfpakketten hebben een vaste samenstelling. Ze zijn zo samengesteld dat ze voor de gemiddelde hond of kat compleet zijn.

Pakket Portie-grootte Verhouding vleesbot – spiervlees – orgaan (incl. pens)  €/kg Overige Verkrijgbaar
Natural Paws Testpakket 10 kg
17 kg
125 gr 50-30-20 €2,50 – €2,96
Plus evt portioneren €0,50-€0,85 
Geen groente Bezorgt in West NL
Bandit Barfpakket 1 kg n.v.t. 40-40-20 €5,56 Biologisch
Niet compleet
Verkrijgbaar bij enkele dierenwinkels
Vriesvoer.nl Barf Starterpakket 12 kg 0,5 en 1 kg €6,67 Grotendeels gemalen
Niet voor pups
Bezorgt in heel NL

 

3 Comments

 1. Deb

  Ter info: ik heb contact opgenomen met Natural Paws, en ze hebben jammer genoeg geen intentie om de bezorgregio in België op korte termijn uit te breiden. Hopelijk zullen er in de toekomst andere bedrijven, die wel in (heel) België leveren, ook kant en klare barfpakketten op maat aanbieden.
  Tussen haakjes, ik vind voerwijzer.com een geweldige website. Dankzij jou zijn we met KVV en BARF begonnen, en onze hond doet het nu zo veel beter dan op brokken. Doe zo verder!
   

 2. selma

  Hallo,

  Wij hebben onze Rottweiler teefje van 3 jaar nu op Fokker brokken. Hier doet ze het niet goed op als het gaat om de ontlasting. Graag willen wij over gaan op vers vlees maar we hebben hier niet echt heel veel verstand van. Wat en hoeveel geven we haar? hoeveel zijn we ongeveer kwijt bij het aanschaffen van vers vlees? We betalen nu 30 euro voor 20 kg brokken, zullen wij nu meer/minder of evenveel kwijt zijn? Waar bezorgen ze allemaal?

  1. Voerwijzer Meike

   Vers vlees kun je voeren op verschillende manieren. In dit artikel gaat het om barfpakketten, dat zijn pakketten waar bijvoorbeeld stukken kipkarkas, runderlever en paardenvlees inzitten. Als je dit besteld krijg je bij het desbetreffende bedrijf begeleiding bij hoe en hoeveel je kunt voeren. Oervoer levert in heel Nederland, Natural Paws alleen in het westen van Nederland. De prijzen staan er in het overzicht bij. Als je op de titel van het barfpakketten klikt, krijg je er meer informatie over te zien.

   Je kunt ook gemalen complete rauwe vleesvoeding geven, dit wordt ook wel kvv genoemd. De prijzen hiervan variëren van €1,50 tot €10,- per kilo, er zijn heel erg veel merken, je kunt ze hier vinden: http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken. Hoe en hoeveel je kunt voeren vind je in het artikel met beginners informatie: http://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-kvv. Onder het menu-item verkooppunten kun je kijken of er een verkooppunt bij je in de buurt zit.