Haaksbarf Kat

Datum: 22 juli, 2011
Laatst bijgewerkt: 26 mei, 2023

Haaksbarf Catfood is de kvv voor katten. Haaksbarf heeft ook Haaksbarf Dogfood.

Analyse, ingrediënten en prijzen Haaksbarf voor de kat
Ingredienten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rund 70% runderspiervlees, 15% runderorgaan, 15% runderbot 15.2% 18.4% 0.35% 0.29% €11,20
Kip 70% kippenspiervlees, 15% kippenorgaan, 15% kippenbot 16.5% 15.4% 0.27% 0.25% €7,39
Konijn 70% konijnenspiervlees, 15% konijnenorgaan, 15% konijnenbot 18.9% 9.6% 0.89% 0.65% €11,60
Paard 70% paardenspiervlees, 15% paardenorgaan (hart, 5% lever,long, strot), 15% paardenbot 18.1% 5.9% 0.26% 0.26% €11,20
Vis 100% vis 12.7% 19.9% 0.6% 0.3% €11,20

*De prijs is gebaseerd op aankoop van 20 250grams rollen.

Haaksbarf Kat

Is Haaksbarf Catfood Compleet?
Bij afwisseling van de drie smaken plus 5% a 7% vis, voer je compleet.

Haaksbarf Catfood bij voedselallergie
Als je volwassen kat mogelijk voedselallergie heeft, kun je tot acht weken lang alleen Haaksbarf Konijn voeren zonder dat je kat tekorten oploopt. Je kunt dan eventueel wel 500 mg taurine per kg vlees toevoegen, omdat er af en toe taurinetekort is gerapporteerd op een menu van alleen rauw konijn. En taurine is een belangrijke voedingsstof voor de darmen.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Alle smaken zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 250 gram en 500 gram.

Milieubewust thuisbezorgd door The Pet Food Express. Bezorgregio: Zuid-Holland, Utrecht
en West-Gelderland.

 

Beoordeling:

Ik heb vertrouwen in dit merk, omdat het kundige makers zijn die de nadruk leggen op de kwaliteit van het vlees. Er zijn veel goede ervaringen met dit merk, ook bij voedingsallergie. 

Wat is jouw ervaring met Haaksbarf voor de kat?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
afwisselen en zelf aanvullen bot kat, fret www.haaksbarf.eu

11 Comments

 1. Ann

  Beste, ik merk vandaag op dat haaksbarf niet meer vermeld wordt op jouw pagina ‘beste KVV’. Is er een reden waarom de vermelding er op heden niet meer op staat.
  Ik voer mijn honden (waarvan eentje verschillende allergieën heeft) namelijk dit merk maar als de samenstelling veranderd is waardoor de kwaliteit wat achteruitgaat verneem ik het graag

  1. Voerwijzer Meike

   Ik hoorde steeds meer slechte ervaringen en de samenstelling is inderdaad wat aangepast. Daarbij was ook een reden dat ze geen nier gebruiken (voor de kattenvarianten weet ik dat niet trouwens) en ik denk dat dit een belangrijke (mogelijk onmisbare) bron van selenium is.

   Als jouw hond er prima op reageert kun je het zonder zorgen blijven geven, maar ik raad wel aan af te wisselen met andere merken. Dat raad ik sowieso aan.

 2. Corien

  Ik heb een kater met volgens de dierenarts blaasontsteking maar antibiotica heeft niet geholpen. Misschien blaasgruis dus ik zoek voeding wat de blaasgruis weghaalt. Ik begrijp dat rauwvoer beter is? Hoeveel heeft hij nodig (hij weegt 4 kg) en wat is het beste voer dan?

 3. Voerwijzer Meike

  In een gemiddelde kvv (2000 kcal) moet er volgens de Fediaf-richtlijnen minimaal 0,3% calcium inzitten. Het is niet erg om een kvv-mix te geven waar minder inzit, als je het compenseert met een andere mix waar wat meer inzit. Hoe meer calcium, hoe meer kans op harde ontlasting, zeker als er bijna geen ruwe vezel inzit. Het is wel belangrijk dat er gemiddeld meer calcium dan fosfor inzit, maar dit is bijna altijd zo in kvv-mixen.

  15% bot zegt wel iets over het calciumgehalte, maar niet zoveel. In 15% kippenbot zit veel minder calcium dan in 15% lamsbot bijvoorbeeld. Over het algemeen kun je stellen: Hoe jonger het dier (kippen worden erg jong geslacht) en hoe dunner het bot, hoe minder calcium er in het bot zit. Soms wordt er kraakbeen gebruikt onder de noemer bot. In kraakbeen zit weer relatief weinig calcium.

  De gehaltes verschillen inderdaad erg per mix. Ik vermoed ook dat veel merken de botpercentages zelf inschatten en dat de schatting niet altijd klopt. Het is namelijk niet zo dat er kale botten in de kvv gaan, maar meestal vleesbotten. De fabrikant moet dus inschatten hoeveel vlees en hoeveel bot er aan zo’n vleesbot zit en daarop het botpercentage baseren. 

 4. Babette

  Ik merk dat de calcium en fosfor percentages hier en eigenlijk bij heel veel merken verschillen
  Wat zijn de gewenste percentages voor een kat? want dat kan ik dan weer niet vinden

  En klopt het dat 15% bot niets zegt over het percentage calcium?
   

 5. Scandic

  Mijn 14-jarige kat is altijd een jager geweest, hij kwam soms binnen voor wat brokjes en nattevoeding als bijvulling. Nu heeft hij een operatie ondergaan om een tumor te verwijderen en heeft veel gewicht verloren. Na veel experimenteren hebben we Haaksbarf gevonden. Hij eet ervan als een bouwvakker en is goed aan het bijkomen. Meneer weet duidelijk wat vers vlees is en niet (de complete soorten met vitamines erin en zo wil hij niet).
  Hij heeft wel de neiging om ervan verstopt te geraken. Heeft iemand een goed tip? Iets dat geen bijsmaak geeft, want dat gaat een afknapper voor hem zijn.

 6. tabby

  Gisteren aan Tabby ons 7 maanden oude britskorthaar katertje de Haaksbarf rund gegeven.
  Hij vond het helemaal de top.
  Hij vloog erop af en het was zo op.
  Het vlees ziet er prachtig uit.
  Wat mij zo aantrekt is dat de botten ook van het rund zijn.
  Dus rund rund en niet rund kippenbotjes.
  Geen toevoegingen.
  Ook de eerlijkheid van het bedrijf vind ik goed.
  Open zeggen wat erin zit. Transparantie is dat.
  En dan nog een ding. De worstjes van 250 gram super. Geen gezaag meer.
  Haaksbarf een pluim!

  Gr Agnès

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter