Haaksbarf

Analyse, ingrediënten en prijzen Haaksbarf

Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rund runderspiervlees, runderorgaan (hart, lever en maag, beetje strot, beetje luchtpijp), runderbot en groente 15.2% 18.4% 0.35% 0,29% €4.95
Kip kippenspiervlees, kippenorgaan (alle organen behalve galblaas en darmen), kippenbot en groente 14.5% 11.5% 0.53% 0,37% €4,40
Geit geitenspiervlees, geitenorgaan (pens, hart, long, lever en slokdarm), geitenbot en groente 13% 24,2% 0.69% 0,44% €6,-
Paard paardenspiervlees, paardenorgaan (hart, lever en maag, beetje strot, beetje luchtpijp), paardenbot en groente 14.7% 9.1% 1.3% 0,65% €6,-
Lam lamsspiervlees, lamsorgaan (hart, lever, long, slokdarm en pens), lamsbot en groente 13% 12.2% 0.72% 0,44% €6,50
Konijn konijnenspiervlees, konijnenorgaan (alle organen behalve galblaas en darmen), konijnenbot en groente 14.8% 7.2% 0.57% 0,47% €6.65
Zalm zalm en groente 12.9% 17.9% 1.3% 0,77% €4,40
Eend eendenspiervlees, eendenorgaan (alle organen behalve de galblaas), eendenbot en groente 12.7% 19.9% 0.6% 0,3% €6.65

De kip- en de eendversie kunnen granen bevatten. De rest is 99% zeker graanvrij, maar er worden wel uitgespoelde magen meegemalen.

Haaksbarf Konijn
Haaksbarf konijn

Percentages
Haaksbarf bevat:
55% spiervlees
15% orgaan
15% bot
15% groente (wortel, broccoli en andijvie)

Voor de eend, kip en konijn gebruiken ze hele dieren. Hier zitten dus alle organen in behalve de galblaas en bij de kip en konijn ook geen darmen. Deze zitten bij de eend er gewoon in.

Is Haaksbarf Compleet?
Je voert compleet met Haaksbarf als je tenminste voert

 • Gevogelte/konijn
 • Hoefdieren
 • Vette vis (de zalmmix)
 • Eventueel aangevuld met extra groenten (andere groentensoorten) en eieren

Verpakking
Verpakt in rollen van een 0.5 kg en 1 kg.

Vandaag besteld, morgen GRATIS bezorgd
Haaksbarf bestellen

Beoordeling:

Ik heb vertrouwen in dit merk, omdat het kundige makers zijn die de nadruk leggen op de kwaliteit van het vlees. Er zijn veel goede ervaringen met dit merk, ook bij honden met voedingsallergie.

Lees meer over mijn vertrouwen in dit merk in het artikel Wat is de beste kvv.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond www.haaksbarf.nl

19 Comments

 1. Lynne

  Ik heb allerlei soorten KVV en BARF geprobeerd. Zo ook dit merk dat veel beter zou zijn voor mijn hond die allergieën heeft. De kwaliteit zal ongetwijfeld goed zijn, echter betaalde ik veel meer voor dit merk, terwijl de rollen voor een te groot deel uit vocht (bloed bestonden). Als ik dit liet uitlekken was een kwart van het gewicht weg. Bloed is ook goed voor een hond, maar daar wil ik niet een dergelijk hoog bedrag voor betalen en voelde me daarom ietwat bedrogen.

 2. Voerwijzer Meike

  Je kunt inderdaad ook visolie geven in plaats van vis. Dit heeft als nadeel dat het snel oxideert, maar als voordeel dat het gezuiverd kan zijn. Het komt vaker voor dat honden niet een hele maaltijd vis aankunnen, en het kan ook nog verschillen per vissoort. Het is ook prima om een halve maaltijd of een kwart maaltijd vis te geven.

 3. Voerwijzer Meike

  Ja opvoeren per rol is prima. Als je er voor zorgt dat je in twee weken hoefdieren, gevogelte en vis voert zit je zeker veilig. Voor volwassen honden is de richtlijn binnen zes weken minimaal vier diersoorten plus vis voeren en voor pups neem ik voor de zekerheid een wat kortere periode.

  1. Voerwijzer Meike

   Als Haaksbarf Paard gebalanceerd is samengesteld, en het ziet er naar uit dat dit zo is, zitten de meeste voedingsstoffen er in voldoende hoeveelheid in. Je kunt zelf nog extra groentes toevoegen voor extra voedingsstoffen, en je kunt ook een goede multivitamins toevoegen. Ik weet niet hoe het zit met de vetzuren van paard, dat zou je kunnen (laten) berekenen. Mogelijk zou je er dan bijvoorbeeld hennepolie aan kunnen toevoegen, voor specifieke omega 6 vetzuren en voor extra omega 3 vetzuren.

   Misschien kun je kijken of er nog andere diersoorten zijn die hij lust, bijvoorbeeld kangoeroe of haas.

    1. Voerwijzer Meike

     Dat is een goede vraag! Ik heb de mix nooit gezien, is het bot fijngemalen of zitten er stukjes bot in? Als er stukjes bot inzitten is dat inderdaad wel een risico. Zitten er ook stukjes onverteerd bot in de ontlasting? Met paard is het lastig, want het bot is echt hard, en als er geen bot inzit (maar bijvoorbeeld strot), zit er gauw te weinig calcium in. Alleen Mulder Diervoeding (Smuldier) heeft een rauw voeding met 100% paard en geen bot maar een supplement als calciumbron.

     1. Collette Sabrina'

      Hei hei 🙂
      Bij paard zag je de stukjes bot idd in de voeding !
      Ik geef de lam nu van haaks en het lijkt me hier inderdaad veel beter gemalen te zijn.
      Ik moet nog eens zien naar de ontlasting , op langere termijn. Tot nu toe na een week op lam is zijn ontlasting nog was plattekes. Ik denk nog aan het ontgiften na het voer van Wolfs menu paard , is ook zonder bot. Maar bagger KVV volgens mij en de samenstelling gezien ? Of heb je daarover een ander mening , dat paard van Wolfs menu wel goed is ? En dat ik dan Mss beter dat geef aangezien er geen bot inzit en het dus niet gevaarlijk is voor een kleinere hond ?
      Smuldier paard is in België niet verkrijgbaar. De rest wel. Maar daar zit kip in en dat mag onze niet wegend intoleranties.
      Groetjes!

 4. Voerwijzer Meike

  Dat is goed om te weten. Dan lijkt me Haaksbarf niet zo geschikt voor kleine hondjes, en ook bij grotere rassen moet je even goed opletten of het verteerd wordt (kijken of er geen onverteerde stukjes bot in de ontlasting zitten).

  Mijn beoordeling van het merk Wolfsmenu vind je onderaan deze pagina: https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/wolfs-menu/. Als je graag paard wilt geven, lijkt me het wel beter om die van Wolfsmenu te nemen dan die van Haaksbarf. Ik heb hier ook een pagina waarop je mixen kunt zoeken die alleen paard bevatten, ik heb het hier al voor je gefilterd: https://www.voerwijzer.com/versvlees/?_sfm_diersoorten_vers_vlees=1-%2B-10-%2B-12-%2B-13-%2B-1333-%2B-14-%2B-15-%2B-19-%2B-2-%2B-20-%2B-21-%2B-22-%2B-23-%2B-24-%2B-25-%2B-3-%2B-4-%2B-5-%2B-6-%2B-7-%2B-9&_sfm_eigenschappen_vers_vlees=008

  1. Collette Sabrina'

   Dank je !
   Voordeel van Wolfs menu is dat ik het kan bakken. Iets anders eet hij niet meer. Rauw gaat er niets meer in. (Lhasa apso ) alles geprobeerd ! De fase is over. Daarom geef ik Wolfs menu gebakken paard versie. Maar daar heeft em geen vaste ontlasting op. Tja dan moet het maar zo. Weet t anders ook niet meer. Hij wilt niks anders eten ..

 5. Collette Sabrina'

  Terug op rauw dus gezet met een beetje pedigree erdoor. Hij eet rauw terug prima nu ! Ik zie dag en nacht verschil telkens op bagger KVV of brok met goede kwalitatieve KVV gelijk HB!

 6. Collette Sabrina

  Wat vind je eigenlijk van hpm virbac small dog &Toby. Veel vlees. En mijn hond eet NOOIT brokken maar deze wilt em liefst elke dag? Ik ben hebt moe om telkens veel vlees te moeten weggooien. Ik denk er dus overna om hem dat gewoon te geven dan. Bedankt voor je advies !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *