Haaksbarf

Datum: 14 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 26 mei, 2023

Analyse, ingrediënten en prijzen Haaksbarf

Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rund runderspiervlees, runderorgaan (hart, lever, maag, 5% strot), runderbot, 12% groente, 3% hennep 15.2% 18.4% 0,35% 0,29% €6,35
Kip kippenspiervlees, kippenorgaan (alle organen behalve galblaas en darmen), kippenbot, 12% groente, 3% hennep 14.5% 11.5% 0,53% 0,37% €5,70
Geit geitenspiervlees, geitenorgaan (pens, hart, long, lever en slokdarm), geitenbot, 12% groente, 3% hennep 13% 24,2% 0,69% 0,44% €8,20
Paard paardenspiervlees, paardenorgaan (hart, lever en maag), paardenbot, 12% groente, 3% hennep 14.7% 9.1% 1,3% 0,65% €8,20
Lam lamsspiervlees, lamsorgaan (hart, lever, long, slokdarm en pens), lamsbot en groente 13% 12.2% 0,72% 0,44% €8,20
Konijn konijnenspiervlees, konijnenorgaan (alle organen behalve galblaas en darmen), konijnenbot, 12% groente, 3% hennep 14.8% 7.2% 0,57% 0,47% €8,75
Zalm zalm, 12% groente, 3% hennep 12.9% 17.9% 1,3% 0,77% €5,70
Eend eendenspiervlees, eendenorgaan (alle organen behalve de galblaas), eendenbot, 12% groente, 3% hennep 12.7% 19.9% 0,6% 0,3% €8,75
Hert Hertenspiervlees, hertenorgaan (hart en 5% lever), hertenbot, 12% groente, 3% hennep 16.4% 18.6% 0,3% 0,28% €8,75

De kip- en de eendversie kunnen granen bevatten. De rest is 99% zeker graanvrij, maar er worden wel uitgespoelde magen meegemalen.

Haaksbarf Konijn
Haaksbarf konijn

Percentages
Haaksbarf bevat:
55% spiervlees
15% orgaan
15% bot
12% groente (wortel, broccoli en andijvie)
3% hennep

Voor de eend, kip en konijn gebruiken ze hele dieren. Hier zitten dus alle organen in behalve de galblaas en bij de kip en konijn ook geen darmen. Deze zitten bij de eend er gewoon in.

Is Haaksbarf Compleet?
Je voert compleet met Haaksbarf als je tenminste voert

Wil je zelf een menu kunnen samenstellen? In het boek Rauwvoer voor de hond leg ik in simpele stappen uit hoe je ervoor zorgt dat je een compleet menu samenstelt door te kijken naar de ingredienten, analyses en aanvullingen.

Is Haaksbarf geschikt voor pups?
Ja, Haaksbarf is ook geschikt voor pups. Voor pups met risico op groeipijn, dus als ze van middelgrote tot grote rassen zijn, is het goed om gemiddeld niet meer dan 0,8% calcium te voeren.

Voorbeeldmenu voor pups
25% Haaksbarf Rund
25% Haaksbarf Kip
25% Haaksbarf Lam
20% Haaksbarf Konijn
5% Haaksbarf Zalm
Een halve tot een ei per kg voer
Eventueel extra groentes

Dit menu is geschikt voor alle pups. Je hoeft niet elke dag alle genoemde smaken te voeren, dat mag ook binnen twee weken. Het menu bevat gemiddeld 14,3% eiwit, 12,9% vet, 0,58% calcium en 0,41% fosfor. (Per 1000 kcal: 3,35 gram calcium en 2,37 gram fosfor)

Verpakking
Verpakt in rollen van een 0.5 kg en 1 kg.

Haaksbarf bestellen
Milieubewust thuisbezorgd door The Pet Food Express. Bezorgregio: Zuid-Holland, Utrecht
en West-Gelderland.

Haaksbarf bestellen

Beoordeling:

Haaksbarf lijkt me een prima voeding. De samenstelling is compleet bij de juiste afwisseling, en Haaksbarf legt de nadruk op de kwaliteit van het vlees.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
afwisselen en zelf aanvullen bot hond www.haaksbarf.nl

49 Comments

 1. Caroliena

  Hoi Maaike,

  Toen ik op zoek was naar goed vers vlees, was onze hond nog een pup. Haaksbarf was toen één van de merken die je aanraadde als één van de betere merken. Nu zie ik het merk niet meer in je top 6 terug. Is daar een reden voor? Ik overweeg helemaal over te gaan naar haaksbarf, afwisselende soorten. Maar twijfel omdat er nu hennep in zit. En je schrijft dat je dat niet altijd moet geven. En er zit groente mix in, maar is dat niet voldoende.? Omdat je aan raadt om extra groente te geven. Groetjes Caroliena

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Caroliena,

   Haaksbarf kan goed geschikt zijn voor pups, alleen durf ik het niet aan te raden aan mensen die zich niet goed ingelezen hebben in rauwvoer. Er zitten bijvoorbeeld erg vette smaken bij, smaken met heel veel of juist heel weinig calcium. En er zit geen premix in. Je moet dus wel een goed gebalanceerd menu samenstellen en zelf zorgen voor een compleet menu. Omdat er maar drie soorten groenten inzitten en in elke smaak dezelfde, raad ik aan om zelf nog groenten toe te voegen. En dan dus andere groenten dan in het voer zitten.

   Over vezelhennep voor honden weet ik weinig, maar het lijkt me geen kwaad kunnen. In hennep zit geen THC (zoals in wiet), en het lijkt me geen kwaad kunnen. Ik heb sinds de veranderingen bij Haaksbarf geen ervaringen gehoord

   1. Caroliena

    Dag Meike,

    Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Mijn kooikerpup is intussen 5 jaar ;-). Ik ga in ieder geval maar afwisselen met merken en niet alleen maar haaksbarf voeren. Goed dat je schrijft dat in sommige soorten veel vet zit, dan hou ik dat even extra in de gaten. Mijn hond moet namelijk wat dunner worden en dan helpt extra vet natuurlijk niet echt. Ik ga even verder puzzelen. Dank je wel!
    Groetjes Caroliena

   2. anja.ringnalda@outlook.com

    Goedemiddag Meike,
    Mag ik vragen sinds wanneer er een wijziging plaatsgevonden geeft in het vlees van haaksbarf? Onze Engelse Bulldog krijgt al van pup af aan Haaksbarf vlees. Sinds half februari heeft zij ontzettend last van een allergische reactie. Zou dat kunnen door een eventuele wijziging in het vlees? Wij zijn al een hele tijd op zoek naar een oplossing voor haar, maar komen er maar niet uit. Als er bijvoorbeeld eerst geen hennep in het vlees zat en nu wel, zou dit mogelijk de reactie kunnen veroorzaken.
    Met vriendelijke groet,
    Anja Ringnalda

    1. Voerwijzer Meike

     Dag Anja, de hennep zit er al vrij lang in (5 jaar), maar het kan zijn dat er een andere wijziging heeft plaatsgevonden. Ik zie geen verandering in samenstelling en analyse, dus ik weet niet of er wat veranderd is. Goed dat je het hier deelt, misschien zijn er nog andere mensen die dit gemerkt hebben. Het kan ook zijn dat je hond een allergie heeft ontwikkeld. Het kan geen kwaad een ander merk en andere diersoorten te proberen. Bijvoorbeeld een merk met premix en één nieuw diersoort voor vijf weken.

 2. monique-e

  Mijn honden krijgen allen erg harde ontlasting van HaaksBarf. Ik geef: rund, kip, lam en eend in afwisseling. Ik ben vandaag begonnen met het toevoegen van wat meer vezels in de vorm van groente (5% van het vleesgewicht). Hopelijk gaat dat beter.

   1. Arjan

    Dienen de percentages dan per dag gevoerd te worden? Dat lijkt mij niet erg praktisch aangezien je alles moet laten ontdooien om in porties te kunnen snijden. Het is dan niet zo lang houdbaar meer. Vooral met zalm doe je dan erg lang. Is dat ook van toepassing op b.v. de Raw4Dogs?

    1. Voerwijzer Meike

     Deze percentages mogen per twee weken gevoerd worden. Je kunt het een klein beetje laten ontdooien, zodat het nog bevroren is, maar wel net zacht genoeg om te snijden. In mijn nieuwe boek ‘Rauw voer voor de hond’ leg ik al deze praktische dingen uitgebreider uit. Ik hoop deze volgende maand te kunnen publiceren.

     Raw4dogs bevat een premix, visolie en vaak meerdere diersoorten per mix. Voor dat merk gelden andere richtlijnen.

 3. selenax

  Hier een aantal dagen de konijn variant gevoerd.
  Mijn hondje, kaninchen teckel 6 mnd, krijgt hier echt harde ontlasting van.
  Niet eerder op kvv gehad. Ik voer verschillende diersoorten en merken.
  Het calciumgehalte is niet hoog, hij heeft wel eens met meer calcium gegeten. Waar zou dit aan kunnen liggen?

  Gr Selena

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is lastig te zeggen. Ik zou ook eerst aan calcium denken, was de ontlasting ook lichter van kleur? Dan zou het kunnen dat in deze batch meer bot zit dan normaal. Een andere verklaring kan zijn dat je hond meer vezels nodig heeft, maar in dit geval kan dat de oorzaak ook niet zijn. Haaksbarf bevat namelijk genoeg vezels.

 4. Dini

  Ik volg het hennepverhaal ook nog even. Afgelopen week heb ik nog 1 x een rol konijn uitgetest. 1 dag eet hij het prima, vanaf de 2e dag loopt hij ervoor weg. Andere kvv eet hij met veel graagte. Toch jammer dat ik nu Haaksbarf moet opgeven. Ben wel benieuwd naar meer informatie.

   1. Marco

    Leuk dat je gereageerd hebt Yvonne! Bedankt voor je reactie, en fijn dat Haaksbarf uitleg heeft gegeven waarom er hennep inzit.

    Meike heeft als het goed is een e-mail gestuurd naar Haaksbarf over de hennep. Ik ben wel benieuwd of zij ook reactie heeft gehad en hoe zij over de hennep denkt.

    1. Voerwijzer Meike

     Hoi Marco en Yvonne, ik heb inderdaad met Haaksbarf hierover gemaild, maar ik kon niet zoveel met het antwoord over de reden voor het toevoegen van hennep. De reden die ze Yvonne gaven hebben ze bij mij niet genoemd, en ik heb ook nooit van gelezen dat hennep de opname van voedingsstoffen in de andere voedingsmiddelen verhoogt.

     De reden die ze mij gaven was dat de hennepplant veel voedingsstoffen, mineralen en vitaminen bevat en dat het een mooie natuurlijke vezel is die niet wordt gekweekt op glaswol en geen giftige stoffen over zich heen krijgt. Het kan zijn dat dit zo is, maar het is hierin niet uniek. Ze gebruiken de hele plant.

     Hennep bevat van nature wel cannabinoïden, en ik ben wel overtuigd van de voordelen hiervan. Maar ik denk dat het beter is om niet permanent te geven.

     1. Yvonne

      Ik bedoelde ermee te zeggen, dat zij vertelden, dat hennep beter zijn voedingswaarde behoud in het diepvriesvoer dan een andere groente die zij eerst gebruikten. Het heeft dus niets te maken met de opname van de andere voedingstoffen in het voer.

     2. Voerwijzer Meike

      Oh zo! Voor zover ik weet zijn hier geen onderzoeken naar gedaan, maar het zou kunnen. Jammer dat de voedingswaarden van hennep niet bekend zijn, want zonder dat kun je er sowieso weinig over zeggen lijkt me.

     3. Marco

      Bedankt Meike voor je reactie, ik ben wel benieuwd naar de analyse van de voedingsstoffen in de hennepplant ja! En fijn als je een vergelijking zou kunnen maken 🙂

      En hoe zit het inderdaad met die cannabinoïden? Is het niet gek om dat zomaar te geven zonder enige medische noodzaak?

     4. Voerwijzer Meike

      Nee cannabinoïden zijn niet ongezond voor gezonde dieren, het zijn natuurlijke voedingsstoffen. En het gaat hier om “natuurlijke” hoeveelheden lijkt me, als de hele plant en niet de gedroogde bloemtoppen gebruikt worden.

      Als je er interesse in hebt, op YouTube staan wel interessante documentaires over dit onderwerp.

  1. Voerwijzer Meike

   Nee dat lijkt me niet 100% zeker, maar in de strot zelf zitten ook verhoogde waardes van schildklierhormonen omdat vlakbij de schildklier zat. Niet alle honden zijn gevoelig voor schildklierhormonen in de voeding gelukkig en het is snel omkeerbaar. Los daarvan lijkt het me beter om niet alleen paard te voeren, om voedingstekorten te voorkomen.

 5. Dini van den Brink

  Ik vind met name de zalm ook sterk verslechterd in kwaliteit, er zit bijna geen vlees meer in, veel graten etc en omdat mijn hond het tegenwoordig ook met tegenzin eet (of laat staan), terwijl hij het eerder echt graag lustte ben ik eens gaan kijken of de samenstelling veranderd is, ook omdat het er zo ” groen” uitziet. Ze hebben inderdaad iets veranderd: 12% groente en 3% hennep!!! Zou die hennep de reden zijn dat het niet meer in de smaak valt? Ik heb in ieder geval ook besloten om over te stappen op een ander merk.

 6. Paul

  Wij hebben haaksbarf geprobeerd nu, alle smaken, maar helaas, hij trekt er zijn neus voor op. Had het samen met kivo besteld, om uit te proberen en die eet ie wel. Vind het er ook niet zo lekker uitzien, lijkt net of ie het op moet slurpen. Dan maar kivo met zelf groenten mixen, scheelt nog een hoop geld ook

 7. Joyce

  Ik voer nu een tijdje haaksbarf maar vind de kwaliteit erg wisselend de laatste tijd. De zalm vind ik echt slecht, meer vocht dat iets anders..
  En de rund vind ik dan weer te droog. krijg het met moeite wat geplet in de voerbakken van de honden.
  De geit versie vind ik dan nog oke..
  Ik ben serieus aan het twijfelen om over te stappen op een ander kvv merk..

  1. Voerwijzer Meike

   Als Haaksbarf Paard gebalanceerd is samengesteld, en het ziet er naar uit dat dit zo is, zitten de meeste voedingsstoffen er in voldoende hoeveelheid in. Je kunt zelf nog extra groentes toevoegen voor extra voedingsstoffen, en je kunt ook een goede multivitamins toevoegen. Ik weet niet hoe het zit met de vetzuren van paard, dat zou je kunnen (laten) berekenen. Mogelijk zou je er dan bijvoorbeeld hennepolie aan kunnen toevoegen, voor specifieke omega 6 vetzuren en voor extra omega 3 vetzuren.

   Misschien kun je kijken of er nog andere diersoorten zijn die hij lust, bijvoorbeeld kangoeroe of haas.

    1. Voerwijzer Meike

     Dat is een goede vraag! Ik heb de mix nooit gezien, is het bot fijngemalen of zitten er stukjes bot in? Als er stukjes bot inzitten is dat inderdaad wel een risico. Zitten er ook stukjes onverteerd bot in de ontlasting? Met paard is het lastig, want het bot is echt hard, en als er geen bot inzit (maar bijvoorbeeld strot), zit er gauw te weinig calcium in.

     1. Collette Sabrina'

      Hei hei 🙂
      Bij paard zag je de stukjes bot idd in de voeding !
      Ik geef de lam nu van haaks en het lijkt me hier inderdaad veel beter gemalen te zijn.
      Ik moet nog eens zien naar de ontlasting , op langere termijn. Tot nu toe na een week op lam is zijn ontlasting nog was plattekes.

 8. Lynne

  Ik heb allerlei soorten KVV en BARF geprobeerd. Zo ook dit merk dat veel beter zou zijn voor mijn hond die allergieën heeft. De kwaliteit zal ongetwijfeld goed zijn, echter betaalde ik veel meer voor dit merk, terwijl de rollen voor een te groot deel uit vocht (bloed bestonden). Als ik dit liet uitlekken was een kwart van het gewicht weg. Bloed is ook goed voor een hond, maar daar wil ik niet een dergelijk hoog bedrag voor betalen en voelde me daarom ietwat bedrogen.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter