Haaksbarf

Datum: 14 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 30 mei, 2020

Analyse, ingrediënten en prijzen Haaksbarf

Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rund runderspiervlees, runderorgaan (hart, lever, maag, 5% strot), runderbot, 12% groente, 3% hennep 15.2% 18.4% 0,35% 0,29% €5,25
Kip kippenspiervlees, kippenorgaan (alle organen behalve galblaas en darmen), kippenbot, 12% groente, 3% hennep 14.5% 11.5% 0,53% 0,37% €4,65
Geit geitenspiervlees, geitenorgaan (pens, hart, long, lever en slokdarm), geitenbot, 12% groente, 3% hennep 13% 24,2% 0,69% 0,44% €6,75
Paard paardenspiervlees, paardenorgaan (hart, lever en maag), paardenbot, 12% groente, 3% hennep 14.7% 9.1% 1,3% 0,65% €6,75
Lam lamsspiervlees, lamsorgaan (hart, lever, long, slokdarm en pens), lamsbot en groente 13% 12.2% 0,72% 0,44% €6,75
Konijn konijnenspiervlees, konijnenorgaan (alle organen behalve galblaas en darmen), konijnenbot, 12% groente, 3% hennep 14.8% 7.2% 0,57% 0,47% €7,50
Zalm zalm, 12% groente, 3% hennep 12.9% 17.9% 1,3% 0,77% €4,40
Eend eendenspiervlees, eendenorgaan (alle organen behalve de galblaas), eendenbot, 12% groente, 3% hennep 12.7% 19.9% 0,6% 0,3% €7,50

De kip- en de eendversie kunnen granen bevatten. De rest is 99% zeker graanvrij, maar er worden wel uitgespoelde magen meegemalen.

Haaksbarf Konijn
Haaksbarf konijn

Percentages
Haaksbarf bevat:
55% spiervlees
15% orgaan
15% bot
12% groente (wortel, broccoli en andijvie)
3% hennep

Voor de eend, kip en konijn gebruiken ze hele dieren. Hier zitten dus alle organen in behalve de galblaas en bij de kip en konijn ook geen darmen. Deze zitten bij de eend er gewoon in.

Is Haaksbarf Compleet?
Je voert compleet met Haaksbarf als je tenminste voert

 • Gevogelte/konijn
 • Hoefdieren
 • Vette vis (de zalmmix)
 • Eventueel aangevuld met extra groenten (andere groentensoorten) en eieren

Verpakking
Verpakt in rollen van een 0.5 kg en 1 kg.

Haaksbarf bestellen
Haaksbarf is te bestellen via webshops zoals The Pet Food Express.

Vandaag besteld, morgen GRATIS bezorgd
Haaksbarf bestellen

Beoordeling:

Haaksbarf lijkt me een prima voeding. De samenstelling is compleet bij de juiste afwisseling, en Haaksbarf legt de nadruk op de kwaliteit van het vlees.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond www.haaksbarf.nl

40 Comments

 1. Lynne

  Ik heb allerlei soorten KVV en BARF geprobeerd. Zo ook dit merk dat veel beter zou zijn voor mijn hond die allergieën heeft. De kwaliteit zal ongetwijfeld goed zijn, echter betaalde ik veel meer voor dit merk, terwijl de rollen voor een te groot deel uit vocht (bloed bestonden). Als ik dit liet uitlekken was een kwart van het gewicht weg. Bloed is ook goed voor een hond, maar daar wil ik niet een dergelijk hoog bedrag voor betalen en voelde me daarom ietwat bedrogen.

 2. Voerwijzer Meike

  Je kunt inderdaad ook visolie geven in plaats van vis. Dit heeft als nadeel dat het snel oxideert, maar als voordeel dat het gezuiverd kan zijn. Het komt vaker voor dat honden niet een hele maaltijd vis aankunnen, en het kan ook nog verschillen per vissoort. Het is ook prima om een halve maaltijd of een kwart maaltijd vis te geven.

 3. Voerwijzer Meike

  Ja opvoeren per rol is prima. Als je er voor zorgt dat je in twee weken hoefdieren, gevogelte en vis voert zit je zeker veilig. Voor volwassen honden is de richtlijn binnen zes weken minimaal vier diersoorten plus vis voeren en voor pups neem ik voor de zekerheid een wat kortere periode.

  1. Voerwijzer Meike

   Als Haaksbarf Paard gebalanceerd is samengesteld, en het ziet er naar uit dat dit zo is, zitten de meeste voedingsstoffen er in voldoende hoeveelheid in. Je kunt zelf nog extra groentes toevoegen voor extra voedingsstoffen, en je kunt ook een goede multivitamins toevoegen. Ik weet niet hoe het zit met de vetzuren van paard, dat zou je kunnen (laten) berekenen. Mogelijk zou je er dan bijvoorbeeld hennepolie aan kunnen toevoegen, voor specifieke omega 6 vetzuren en voor extra omega 3 vetzuren.

   Misschien kun je kijken of er nog andere diersoorten zijn die hij lust, bijvoorbeeld kangoeroe of haas.

    1. Voerwijzer Meike

     Dat is een goede vraag! Ik heb de mix nooit gezien, is het bot fijngemalen of zitten er stukjes bot in? Als er stukjes bot inzitten is dat inderdaad wel een risico. Zitten er ook stukjes onverteerd bot in de ontlasting? Met paard is het lastig, want het bot is echt hard, en als er geen bot inzit (maar bijvoorbeeld strot), zit er gauw te weinig calcium in. Alleen Mulder Diervoeding (Smuldier) heeft een rauw voeding met 100% paard en geen bot maar een supplement als calciumbron.

     1. Collette Sabrina'

      Hei hei 🙂
      Bij paard zag je de stukjes bot idd in de voeding !
      Ik geef de lam nu van haaks en het lijkt me hier inderdaad veel beter gemalen te zijn.
      Ik moet nog eens zien naar de ontlasting , op langere termijn. Tot nu toe na een week op lam is zijn ontlasting nog was plattekes. Ik denk nog aan het ontgiften na het voer van Wolfs menu paard , is ook zonder bot. Maar bagger KVV volgens mij en de samenstelling gezien ? Of heb je daarover een ander mening , dat paard van Wolfs menu wel goed is ? En dat ik dan Mss beter dat geef aangezien er geen bot inzit en het dus niet gevaarlijk is voor een kleinere hond ?
      Smuldier paard is in België niet verkrijgbaar. De rest wel. Maar daar zit kip in en dat mag onze niet wegend intoleranties.
      Groetjes!

 4. Voerwijzer Meike

  Dat is goed om te weten. Dan lijkt me Haaksbarf niet zo geschikt voor kleine hondjes, en ook bij grotere rassen moet je even goed opletten of het verteerd wordt (kijken of er geen onverteerde stukjes bot in de ontlasting zitten).

  Mijn beoordeling van het merk Wolfsmenu vind je onderaan deze pagina: https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/wolfs-menu/. Als je graag paard wilt geven, lijkt me het wel beter om die van Wolfsmenu te nemen dan die van Haaksbarf. Ik heb hier ook een pagina waarop je mixen kunt zoeken die alleen paard bevatten, ik heb het hier al voor je gefilterd: https://www.voerwijzer.com/versvlees/?_sfm_diersoorten_vers_vlees=1-%2B-10-%2B-12-%2B-13-%2B-1333-%2B-14-%2B-15-%2B-19-%2B-2-%2B-20-%2B-21-%2B-22-%2B-23-%2B-24-%2B-25-%2B-3-%2B-4-%2B-5-%2B-6-%2B-7-%2B-9&_sfm_eigenschappen_vers_vlees=008

  1. Collette Sabrina'

   Dank je !
   Voordeel van Wolfs menu is dat ik het kan bakken. Iets anders eet hij niet meer. Rauw gaat er niets meer in. (Lhasa apso ) alles geprobeerd ! De fase is over. Daarom geef ik Wolfs menu gebakken paard versie. Maar daar heeft em geen vaste ontlasting op. Tja dan moet het maar zo. Weet t anders ook niet meer. Hij wilt niks anders eten ..

 5. Collette Sabrina

  Wat vind je eigenlijk van hpm virbac small dog &Toby. Veel vlees. En mijn hond eet NOOIT brokken maar deze wilt em liefst elke dag? Ik ben hebt moe om telkens veel vlees te moeten weggooien. Ik denk er dus overna om hem dat gewoon te geven dan. Bedankt voor je advies !

 6. Joyce

  Ik voer nu een tijdje haaksbarf maar vind de kwaliteit erg wisselend de laatste tijd. De zalm vind ik echt slecht, meer vocht dat iets anders..
  En de rund vind ik dan weer te droog. krijg het met moeite wat geplet in de voerbakken van de honden.
  De geit versie vind ik dan nog oke..
  Ik ben serieus aan het twijfelen om over te stappen op een ander kvv merk..

 7. Paul

  Wij hebben haaksbarf geprobeerd nu, alle smaken, maar helaas, hij trekt er zijn neus voor op. Had het samen met kivo besteld, om uit te proberen en die eet ie wel. Vind het er ook niet zo lekker uitzien, lijkt net of ie het op moet slurpen. Dan maar kivo met zelf groenten mixen, scheelt nog een hoop geld ook

 8. Dini van den Brink

  Ik vind met name de zalm ook sterk verslechterd in kwaliteit, er zit bijna geen vlees meer in, veel graten etc en omdat mijn hond het tegenwoordig ook met tegenzin eet (of laat staan), terwijl hij het eerder echt graag lustte ben ik eens gaan kijken of de samenstelling veranderd is, ook omdat het er zo ” groen” uitziet. Ze hebben inderdaad iets veranderd: 12% groente en 3% hennep!!! Zou die hennep de reden zijn dat het niet meer in de smaak valt? Ik heb in ieder geval ook besloten om over te stappen op een ander merk.

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt Dini, ik had nog niet gezien dat er hennep inzit nu. Ik heb het nu aangepast in bovenstaande ingrediëntenopgave en Haaksbarf een email gestuurd om meer informatie hierover te krijgen.

   Ja als je hond het ineens niet meer lekker vind, zou dat goed door de hennep kunnen komen.

  1. Voerwijzer Meike

   Nee dat lijkt me niet 100% zeker, maar in de strot zelf zitten ook verhoogde waardes van schildklierhormonen omdat vlakbij de schildklier zat. Niet alle honden zijn gevoelig voor schildklierhormonen in de voeding gelukkig en het is snel omkeerbaar. Los daarvan lijkt het me beter om niet alleen paard te voeren, om voedingstekorten te voorkomen.

   1. Marco

    Leuk dat je gereageerd hebt Yvonne! Bedankt voor je reactie, en fijn dat Haaksbarf uitleg heeft gegeven waarom er hennep inzit.

    Meike heeft als het goed is een e-mail gestuurd naar Haaksbarf over de hennep. Ik ben wel benieuwd of zij ook reactie heeft gehad en hoe zij over de hennep denkt.

    1. Voerwijzer Meike

     Hoi Marco en Yvonne, ik heb inderdaad met Haaksbarf hierover gemaild, maar ik kon niet zoveel met het antwoord over de reden voor het toevoegen van hennep. De reden die ze Yvonne gaven hebben ze bij mij niet genoemd, en ik heb er ook nog niet van gehoord dat hennep de opname van voedingsstoffen in de andere voedingsmiddelen verhoogd.

     De reden die ze mij gaven was dat de hennepplant veel voedingsstoffen, mineralen en vitaminen bevat en dat het een mooie natuurlijke vezel is die niet wordt gekweekt op glaswol en geen giftige stoffen over zich heen krijgt. Het kan zijn dat dit zo is, maar het is hierin niet uniek. Ik kan wel eens vragen naar een analyse van de voedingsstoffen in de hennepplant, om het te kunnen vergelijken. Ze gebruiken de hele plant.

     Hennep bevat van nature wel cannabinoïden, en ik ben wel overtuigd van de voordelen hiervan. Maar ik denk dat het beter is om niet permanent te geven.

     1. Yvonne

      Ik bedoelde ermee te zeggen, dat zij vertelden, dat hennep beter zijn voedingswaarde behoud in het diepvriesvoer dan een andere groente die zij eerst gebruikten. Het heeft dus niets te maken met de opname van de andere voedingstoffen in het voer.

     2. Voerwijzer Meike

      Oh zo! Voor zover ik weet zijn hier geen onderzoeken naar gedaan, maar het zou kunnen. Jammer dat de voedingswaarden van hennep niet bekend zijn, want zonder dat kun je er sowieso weinig over zeggen lijkt me.

     3. Marco

      Bedankt Meike voor je reactie, ik ben wel benieuwd naar de analyse van de voedingsstoffen in de hennepplant ja! En fijn als je een vergelijking zou kunnen maken 🙂

      En hoe zit het inderdaad met die cannabinoïden? Is het niet gek om dat zomaar te geven zonder enige medische noodzaak?

     4. Voerwijzer Meike

      Nee cannabinoïden zijn niet ongezond voor gezonde dieren, het zijn natuurlijke voedingsstoffen. En het gaat hier om “natuurlijke” hoeveelheden lijkt me, als de hele plant en niet de gedroogde bloemtoppen gebruikt worden.

      Als je er interesse in hebt, op YouTube staan wel interessante documentaires over dit onderwerp.

 9. Dini

  Ik volg het hennepverhaal ook nog even. Afgelopen week heb ik nog 1 x een rol konijn uitgetest. 1 dag eet hij het prima, vanaf de 2e dag loopt hij ervoor weg. Andere kvv eet hij met veel graagte. Toch jammer dat ik nu Haaksbarf moet opgeven. Ben wel benieuwd naar meer informatie.

 10. selenax

  Hier een aantal dagen de konijn variant gevoerd.
  Mijn hondje, kaninchen teckel 6 mnd, krijgt hier echt harde ontlasting van.
  Niet eerder op kvv gehad. Ik voer verschillende diersoorten en merken.
  Het calciumgehalte is niet hoog, hij heeft wel eens met meer calcium gegeten. Waar zou dit aan kunnen liggen?

  Gr Selena

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is lastig te zeggen. Ik zou ook eerst aan calcium denken, was de ontlasting ook lichter van kleur? Dan zou het kunnen dat in deze batch meer bot zit dan normaal. Een andere verklaring kan zijn dat je hond meer vezels nodig heeft, maar in dit geval kan dat de oorzaak ook niet zijn. Haaksbarf bevat namelijk genoeg vezels.

Geef een reactie