Prins TotalCare

Datum: 19 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 4 oktober, 2020

Prins TotalCare is de rauwe vleesvoeding van Prins Petfoods. Voor honden met voedselallergie of gewrichtsproblemen is er Prins TotalCare Diet.

Analyse, ingrediënten en prijzen Prins Totalcare
Ingrediënten Eiwit Vet Koolh. Calcium Fosfor €/kg
Totalcare Chicken & vegetable Kip, aardappel, groene erwt, spinazie, wortel, zalmolie, zonnebloemolie. 13% 15% 7,5% 0,8% 0.6% €5,92
Totalcare Puppy Complete kip, rundvlees, maïs, bieten, zonnebloemolie, zalmolie. 14.8% 14% 10% 0,7% 0.5% €5,75
Super Plus Complete Kip, rundvlees, maïs, bieten, schapenvet, zonnebloemolie, zalmolie. 15% 14,5% 3,5% 0,7% 0.5% €5,35
Lamb-rice Complete Kip, rundvlees, lamsvlees, rijst, bieten, zonnebloemolie, zalmolie. 11,4% 22% 4,4% 0,7% 0,5% €5,44
Resist Complete Kip, rundvlees, maïs, bieten, zonnebloemolie, zalmolie, kruiden. 14,8% 14%  10% 0,7% 0.5% €5,98

De kiloprijzen zijn gebaseerd op verpakkingen van 2,5 kg (voor puppymix de verpakking van 600 gram)

Toegevoegd: 6500 IE vitamine A, 650 IE vitamine D3, 21 mg Vitamine E en 2 mg koper.
In Lamb-rice complete: 15000 IE vitamine A, 1500 IE vitamine D3, 50 mg vitamine E, 5 mg koper

Samenstelling
Over het ingredient kip: Deze worden ontdaan van poten, veren, kop, organen en bloed. Wat overblijft is spiervlees, botten en vet.

Is Prins Totalcare Compleet?
Ja. De voeding wordt aangevuld met vitaminen en mineralen en is daarmee compleet. Het is wel goed om smaken af te wisselen, en eventueel van een ander merk nog wat andere diersoorten te voeren.

Bekijk ook het filmpje van Prins over hoe de worsten gemaakt worden: http://youtu.be/MqTzrG_n32w

GMP+ gecertificeerde fabriek
Het rauwvoer van Prins wordt gemaakt in een GMP+ gecertificeerde fabriek. Dit betekent dat ze zich aan strengere hygiëne-regels moeten houden.

Verpakking
Prins TotalCare is verkrijgbaar in dozen van
600 gram: 6  schijfjes van 100 gram
2,5 kg: 25 schijfjes van 100 gram

 

Online bestellen
Prins Totalcare kun je online bestellen bij Medpets vanaf 7,2 kg.

Prins verpakking in dozen

Beoordeling:

Ik vind Prins TotalCare niet de beste kvv, maar je kunt het veilig voeren, het is een complete voeding.  Ik vind het jammer dat er zoveel maïs inzit en dat er zonnebloemolie inzit. Deze ingrediënten vind ik niet ideaal voor honden. Zonnebloemolie bevat veel omega 6 (zit al genoeg in vlees) en het oxideert snel. De graanvrije variant bevat in plaats van mais vrij veel aardappel en erwten als koolhydraatbron. Gezonde honden kunnen deze hoeveelheid koolhydraten wel hebben, maar ik vind het niet ideaal.

 


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond www.prinspetfood.nl/

8 Comments

 1. CoF

  Hallo,
  Een 14wk oude pup met zeer slechte weerstand (Parvo overleefd), over proberen te zetten op KVV Prins. Vlees gekookt zoals aanwijzing. Blijft overgeven van dit voer (2 dg), dus weer terug gezet op RC brok (niet overgeven, ontlasting normaal). Voedings Tips voor gevoelige pups om verder afzwakken te voorkomen? Of zijn er andere KVV dan beter aan te raden?
  Bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is wel een enorm heftige reactie op de voeding zeg. Je zou ook eerst gestoomde voeding/vleesworsten kunnen proberen. Bijvoorbeeld Renske Vers of Rodi Treat Train & Travel. En anders is begeleiding van een dierenarts die zich heeft gespecialiseerd in voeding, zoals Tannetje Koning, een idee.

 2. Zuidema

  Wij hebben een pup van een half jaar nu een paar dagen op totalcare omdat hij elke keer aan de diaree was ondanks panacure. Nu wil ik hem weer op Renske brok zetten en dan graanvrij maar kan dat in combinatie van een paar dagen vlees en een paar dagen brok? En als hij op de brok weer last krijgt mag hij dan op total care blijven of is dat niet goed voor ze? omdat ze niks te kauwen hebben dan.

 3. Voerwijzer Meike

  Voor het gebit is het het meest effectief om gedroogde vleesproducten te geven. Bijvoorbeeld rawhide, pensstaven of Bullenpees, bij dierenspeciaalzaken altijd wel verkrijgbaar. Het gaat dan echt specifiek om gedroogde stukken, en niet om samengestelde staven zoals Dentastix, waarbij gepoederde ingrediënten tot een staaf zijn geperst. Gedroogde vleesproducten leveren naast een betere “tandenborstel”, ook kwalitatievere eiwitten dan brokken. Ook als jullie wel deels brokken voeren, is het een goed idee gedroogde kauwproducten te geven voor het schoonhouden van het gebit. Bij kleine hondenrassen is dit vaak niet genoeg, en zal er ook gepoetst moeten worden om het gebit schoon te houden.

  Naast Prins Procare kun je brok voeren, en de manier van een paar dagen vers en dan een paar dagen brok is een goede. Maar een brok voeren naast Prins ProCare is niet nodig en naar mijn mening is het gezonder om alleen rauwe vleesvoeding (zoals Prins Procare) te geven. Het is dan wel goed af en toe smaken af te wisselen, en het eventueel met een ander merk te combineren.

 4. petra

  ik heb een vraagje mijn chihuahua pup heeft last van gevoelige darmen en eet nu het prins super complete maar moet eigenlijk iets hebben voor gevoelig maag en darm stelsel maar de prins lam en rijst vers vlees is alleen voor volwassen honden,nu heb ik gelezen dat energique dit wel heeft en je hun variant wel mag geven aan pups wat kan ik het beste doen

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij zijn ze hetzelfde, en allebei niet geschikt voor pups door het hoge vetgehalte. Je zou beter eens Carnibest Kalkoen of Barfmenu (zonder kip of rund als je allergie vermoedt) kunnen proberen. Beiden prima voor pups.

Geef een reactie