Prins TotalCare Diet

Datum: 4 januari, 2018
Laatst bijgewerkt: 7 april, 2023

Prins TotalCare Diet is de kvv-lijn (rauwvoer) van Prins Petfoods met speciale voedingen voor honden met voedselallergie en gewrichtsproblemen. De “normale” mixen zijn te vinden onder de naam Prins TotalCare.

Analyse, ingrediënten en prijzen Prins Totalcare Diet
Ingrediënten Eiwit Vet Koolh. Calcium Fosfor €/kg
Diet Hypoallergenic Horse Complete 76% paard (hart, maag en lever), 15% aardappel, 5% erwt, 1% zalmolie, mineralen (dicalciumfosfaat),0,5% koolzaadolie, 0,5% inuline, 0,15% mannan-oligosaccharide (MOS) 13,1% 8,9%  4,7% 0,4% 0,3% €6,78
Diet Mobility Complete 68% rund (hart en lever), aardappel, wortel, erwt, 4% zalmolie, 1,5% koolzaadolie, 0,75% gelatinehydrolysaat, 0,5% inuline, mineralen (calciumcarbonaat), 0,05% extract van schaal- en weekdieren (bron van glucosamine), 0,03% gistextract (bron van bèta-glucanen), 0,01% chondroïtine sulfaat 12,2% 11,5% 3,7% 0,3% 0,2%

Herkomst paard
Het paardenvlees komt uit België en Frankrijk. In Nederland worden er te weinig paarden geslacht om van te kunnen produceren.

Voor allergische honden 
De smaak Diet Hypoallergenic Horse Complete is geschikt voor honden ,et voedselallergie of voedselovergevoeligheid. Paard is de enige eiwitbron. De machines worden gecheckt met een eiwitswab om zeker te weten dat er geen eiwitbesmetting kan plaatsvinden. De drager van de premix is didicalciumfosfaat, wat geschikt is voor allergische honden.

Is Prins Totalcare Diet Compleet?
Ja. De voeding wordt aangevuld met vitaminen en mineralen en is daarmee compleet.

Verpakking
Prins Total Care Diet is verkrijgbaar in dozen van 1,5 kg met schijfjes van 50 gram.

Milieubewust thuisbezorgd door The Pet Food Express. Bezorgregio: Zuid-Holland, Utrecht
en West-Gelderland.

Prins rauwvoer bestellen bij The Pet Food Express

Beoordeling:

De toevoegingen in Prins TotalCare Diet Mobility Complete zijn werkzaam bij gewrichtsproblemen. De ingrediënten in Prins TotalCare Hypoallergenic Horse Complete zijn geschikt voor de meeste honden met voedselallergie, alhoewel sommige honden ook overgevoelig zijn voor aardappel, erwten, zalmolie of prebiotica (Inuline, MOS).

Ik vind de voedingen wel vrij duur. Je zou eventueel zelf een complete rauwe vleesvoeding kunnen aanvullen met de supplementen. Behalve de lagere prijs van deze oplossing, is het ook een voordeel dat je de kwaliteit van het omega 3-supplement in de hand hebt. Een visolie-supplement kan veel geoxideerde vetzuren en zware metalen bevatten. Kies een supplement van wilde vis, welke getest is op zware metalen, in capsules zit, en ook vitamine E bevat. Of krillolie.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix supplement hond www.prinspetfoods.nl/

8 Comments

 1. charlotte en milou

  Hoi Meike!

  Een vraagje. Mijn hond Milou (labradoodle teefje van 3 jaar) heeft snel allergische reacties op vele voedingen. Ik geef haar altijd al KVV. In het eerste jaar gaf ik haar allerlei merken en smaken. Daarna ben ik gaan elimineren om klachten van jeuk in oren en aan poten onder andere te verminderen. Ik heb veel geprobeerd, maar ben uiteindelijk uitgekomen op Prins Hypo-Allergenic Horse complete omdat ze heel goed reageert op paard en andere KVV voedingen met paard vond ik niet compleet genoeg of niet vullend genoeg voor haar. Ze krijgt het nu bijna een jaar en na verloop van tijd was ik toch niet meer helemaal tevreden (redelijk zachte ontlasting waardoor last van anaalklieren, niet echt aankomen: vind haar nu echt te mager, en daarbij is deze voeding ook heel duur). Nu heb ik Carnibest Kalkoen & Rijst toegevoegd aan haar dieet. Ik meng het nu en doe half half. Dat lijkt goed te gaan! Omdat dit vette voeding is, hoop ik dat ze ook wat zal aankomen. Ook sprak het me aan dat bot de calcium bron is bij die voeding en dus geen supplement. Hoe groot acht jij de kans dat er toch tekorten zijn ontstaan door afgelopen jaar alleen Prins te hebben gevoerd?
  En is de combi Carnisbest/Prins voor nu een goede combi wat betreft gezond en compleet menu of heeft het echt noodzaak dat ik meer ga toevoegen aan haar dieet?
  Groetjes van Charlotte en Milou

   1. charlotte en milou

    Bedankt voor je reactie en tip! In het verleden heb ik haar vette vis gevoerd waarop ze uiteindelijk ook begon te reageren. Na het lezen van je artikel denk ik dus aan krillolie supplement om toe te voegen aan haar dieet. Ze eet nu iets meer dan 300 gram vlees per dag en weegt ca 10 kg. Hoeveel capsules per dag of per week moet ik haar dan geven?
    Overigens staat er in de ingrediënten lijst van Prins Hypo Allergenic Horse dat er 1,0 % zalmolie inzit wat zorgt voor Omega 3. Klopt dat?

    1. Voerwijzer Meike

     Je zou één a twee capsules Vitalize Krillolie kunnen toevoegen per dag. Als je een ander merk voert kun je het zelf berekenen: ik vind ongeveer 100 a 200 mg EPA en DHA per dag als aanvulling op een menu met lijnzaadolie een mooie hoeveelheid. Als het al in het menu zit kun je minder geven.

     Ik heb inderdaad over de zalmolie in Prins Prins Hypo Allergenic Horse heengekeken! Het zit er dus wel in.

 2. Zijlstra

  Dag, ik koop Prins blik hypoallergenic. Ik koop meestal 12 blikken tegelijk. Nu heeft de winkelier geen deksel voor de blikken. Ik doe er dan een plastic zakje met elastiekje omheen. Maar een deksel is fijner. Heeft u deksels voor deze blikken?

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter