Nieuw: betaalbare luchtgedroogde hondenvoeding van Dolina noteci

Datum: 27 januari, 2024
Laatst bijgewerkt: 27 januari, 2024

Zooplus verkoopt sinds kort de luchtgedroogde hondenbrokken van het Poolse merk Dolina noteci. Vergeleken met andere luchtgedroogde hondenvoedingen heeft Dolina noteci

 

 • Veel smaken met ook bijzondere diersoorten zoals parelhoen, konijn en gans.
 • Een lagere prijs, ongeveer 50% goedkoper in aanschaf dan andere luchtgedroogde hondenvoedingen
 • Wat minder eiwit en vet en meer koolhydraten

Wat vind ik van het luchtgedroogde hondenvoer van Dolina noteci?
De samenstelling ziet er goed uit. Het bevat wat minder vlees en iets meer koolhydraten dan andere luchtgedroogde voedingen, maar de hoeveelheid koolhydraten is vergeleken met brokken niet hoog, en is voor de meeste honden geen probleem. Ik vind de samenstelling van het luchtgedroogde hondenvoer van Dolina noteci niet beter dan die van andere luchtgedroogde hondenvoedingen, maar voor de prijs vind ik het een goede samenstelling. Vergeleken met gewone hondenbrokken vind ik het luchtgedroogde voer van Dolina noteci een goede samenstelling hebben.

De nadelen van Dolina noteci:

De voeding bevat bijna alles wat ik in een droogvoeding zou willen, met een paar uitzonderingen.

 • Ik zie geen goede bronnen van de belangrijke omega 3-vetzuren EPA en DHA.
 • Het is onduidelijk hoeveel lever er in zit, en er zijn geen analyses van de vitamines en mineralen. Daardoor is het onduidelijk of de hoeveelheid vitamine A en koper in balans zijn.
 • Het mineraal zink is in de minst goed opneembare vorm toegevoegd, namelijk als zinkoxide.

Ik heb een email gestuurd voor wat meer duidelijkheid. Als ik antwoord krijg, zal ik het artikel aanpassen.

Is Dolina noteci geschikt voor pups?
Ja, er zijn twee smaken die speciaal voor pups zijn samengesteld: junior rabbit recipe en junior lamb recipe. De ingrediënten en analyse zien er goed uit voor pups. Een nadeel vind ik dat er geen goed opneembare vorm van zink en geen goede bron van omega 3 inzit. Het is jammer dat de hoeveelheid calcium en fosfor niet bekend is, maar het gehalte ruwe as doet vermoeden dat deze hoeveelheden prima zijn.

Is Dolina noteci geschikt voor allergische honden?
Nee. Alle varianten bevatten naast het diersoort in de naam van de voeding ook varkensvlees, rundvlees en eieren. Daarnaast bevatten alle smaken ook rundervet of kippenvet. De meeste honden reageren niet allergisch op vet, omdat een echte allergie alleen op eiwit reageert, maar het is toch een risico.

De smaken
Adult beef recipe
Adult guinea fowl recipe
Adult lamb recipe
Adult duck recipe
Adult salmon recipe
Adult goose recipe
Adult game recipe
Junior rabbit recipe
Junior lamb recipe

Samenstelling
Het voer bevat alles wat droogvoer zou moeten bevatten: goede eiwitbronnen, genoeg vet, prebiotica. De aanvullingen zijn ook gezond: groente, fruit, zeewier, groenlipmossel, glucosamine en chondroïtine. De samenstellingen zijn in alle voedingen vrijwel gelijk, behalve het hoofd-diersoort. Hieronder een voorbeeld.

Dolina noteci Air dried Adult guinea fowl recipe
Parelhoen (36%, vlees, hart, lever, spiermaag), rund (26%, vlees, hart, lever, uier), varken (12%, vlees, longen, nieren), kalkoen (6%, vlees), rundervet, eieren, erwtenzetmeel, wortelen, zoete aardappel, mineralen, cellulosepoeder, spinazie, bosbessen, frambozen, tomaat, psyllium, sinaasappelen, erwten, gedroogd biergist (bevat prebiotica: Mannan-oligosacchariden en β-glucanen), lecithines, inuline (prebioticum), chiazaad, lijnzaad, Mojave yucca, zeewier, Nieuw-Zeelandse groenlipmossel, glucosamine, chondroïtinesulfaat, gedroogde rozemarijn (0,02%).

Nutritionele toevoegingsmiddelen:
Vitamine D3 (450 IE/kg), vitamine E (40 mg/kg), zink (30 mg/kg), mangaan (2 mg/kg), koper (0,4 mg/kg), jodium (0,3 mg/kg).

36% eiwit
18% vet
3% ruwe vezel
7% ruwe as
9% vocht
3740 kcal/kg

Het luchtgedroogde voer van Dolina noteci kopen

Bij Zooplus kun je het luchtgedroogde voer van Dolina noteci kopen. Het is verkrijgbaar in zakken van 1 kg. Op dit moment (januari 2024) kost het tussen de €13 en €15 per kg.

Dolina noteci luchtgedroogd parelhoen

Meer informatie en bronnen

Op Zooplus kun je de samenstellingen en prijzen bekijken.

De website van het merk zelf is https://www.dolina-noteci.pl

 

Eén reactie

 1. stella

  Ik heb bericht gehad dat Ziwi Peak droogvoer niet meer aan Europa en het Midden Oosten zal worden geleverd. Daarom Dolina besteld. Helaas zijn de brokjes te groot en te hard voor mijn Shih-Tzu. Gelukkig heb ik nog een grote hond en deze zal het met smaak opeten! Mijn Shih krijgt vers vlees, maar voor de afwisseling/ vakanties had ik altijd Ziwi peak. Zij likt niet meer aan voetjes sinds ze op Ziwi en vers vlees zit. Heb je toevallig nog een andere tip voor luchtgedroogd brok? Ik heb ze al bewerkt met de staafmixer maar dat leverde helaas niks op.

  1. Voerwijzer Meike

   Wat jammer, en goed om te weten voor andere mensen met kleine hondjes. Je kunt een ander merk licht gedroogde voeding proberen. Als het om tijdelijk gebruik en aanvulling gaat voor volwassen honden, is het niet erg als het niet compleet is.

  2. Jelle

   Je zou de gevriesdroogde rauwe hondenvoeding van McAdams kunnen proberen, dat zijn een soort kleine pellets/bixjes om te zien en niet hard, je kan er water bij doen dan wordt het zacht, net als kvv.
   Het is kvv en het is compleet en lang houdbaar, hoeft niet in de koelkast of vriezer en dus handig voor vakanties of afwisseling.
   Misschien is het wat voor je Shih…😊

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie