Nieuw: luchtgedroogde voeding van Pala

Datum: 2 november, 2022
Laatst bijgewerkt: 3 november, 2022

Er is een nieuw merk luchtgedroogde voeding in Nederland verkrijgbaar: Pala. De voedingen worden op lage temperatuur gedroogd en bevatten geen synthetische toevoegingen. Het is minder duur dan Ziwi Peak, en daardoor voor veel mensen interessant.

Er zijn onder andere recepten voor

  • Pups
  • Honden met allergie voor rund of kip
  • Honden met behoefte aan purine-arm dieet

Er zijn zes verschillende recepten. Ze bevatten allemaal minimaal 82% vlees, organen en/of vis en het is aangevuld met groenten, fruiten en superfoods zoals zwarte knoflook, kelp, duindoorn, zalmolie en tarwegras. Als calciumbron worden eierschalen gebruikt.

Je kunt de recepten en prijzen bekijken op Hondjekoek.nl, hier kun je het voer ook bestellen.

Pala hondenvoer zakken

Ik heb de voedingen uitgebreid bekeken en geanalyseerd. Pala heeft de analyses van alle essentiële voedingsstoffen op hun websites staan en via email beantwoorden ze alle vragen over de voeding en hun visie. Pala komt over als een bedrijf dat zich richt op kwaliteit en goede voorlichting. Ze hebben een samenwerking met Dogrisk, een onafhankelijke onderzoeks-organisatie op het gebied van hondenvoeding en gezondheid van de Universiteit van Helsinki. (Als je mijn samenvattingen van wetenschappelijke onderzoeken hebt gelezen zul je ze herkennen).

Ik ben dus enthousiast over het bedrijf. Maar wat vind ik van de voeding? Ik vind de samenstellingen en de manier van drogen goed, maar uit de analyses kwamen een paar opmerkelijke dingen. Sommige vitamines en mineralen waarvan in rauwvoer juist vaak te weinig zit, zit in Pala in hoge hoeveelheden. Sommige van die voedingsstoffen hebben mogelijk ongewenste gezondheidseffecten op de lange termijn, en om die reden durf ik het niet aan te raden als hoofdvoeding voor langere tijd. Het lijkt me voor tijdelijk gebruik prima, bijvoorbeeld als alternatief voor rauwvoer op vakantie of om te kijken of het minder klachten geeft dan brokken.

Wil je mijn hele beoordeling en analyse lezen? Of weten welke recepten er zijn? Ga naar

Review Pala

 

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter