Weetje van de week: gezonde beloningssnoepjes

Datum: 19 december, 2023
Laatst bijgewerkt: 19 december, 2023

Wist je dat de trainingssnoepjes die je in de winkel kunt kopen vaak niet geel gezond zijn? Vaak bevatten ze kleurstoffen en/of veel koolhydraten. Soms zelfs suiker of cacao (giftig voor honden).

Wat zijn wel gezonde trainingssnoepjes? Sommige honden worden al heel blij van stukjes groente (zoals komkommer) of fruit. Dat zijn gezonde trainingssnoepjes. Voor honden die dat niet lusten, zijn gedroogde vleesstukjes een gezonde optie. Kies bijvoorbeeld voor gedroogde stukjes long, daar zit meestal weinig vet in en zorgt daardoor niet snel voor overgewicht. Je kunt ze zelf in kleine stukjes knippen, met een schaar of snoeischaar. Het gaat de hond om de smaak en niet om de grootte van het snoepje.

————-
Elke dinsdag vind je op deze pagina een nieuw weetje of nieuwtje. Wil je niks belangrijks missen? In de Voerwijzer-nieuwsbrief staan de meest interessante en meest actuele nieuwtjes van de afgelopen maand.

Inschrijven Voerwijzer-nieuwsbrief

18 Comments

 1. Aukjeh

  Mijn kleine deugniet is een slechte drinker, schijnbaar heeft ze nooit dorst. Dit was al zo toen ze jong was. Als ze een brokje eet, drinkt ze beter en meer, maar ze krijgt grotendeels vers vlees, ik heb daar een oplossing voor gevonden, ik haal smoothies met konijnenbouillion, dat vries ik in en twee keer daags krijgt ze dat aangelengd met water, zodat ze voldoende vocht binnenkrijgt, probleem opgelost 🙂

 2. Lob

  Hoi Meike. Mijn pup van 8 maand heeft het niet helemaal lekker in zijn darmpjes. Heeft dan ook giardia gehad. Momenteel krijgt hij carnilove true fresh turkey puppy brokken. S’ochtend veendrenkstof en bokashi. S’middags een darmtabletje. Ik kom er echt niet meer uit. Wat nu te voeren en qua supplementen. Uiteindelijk zou ik graag willen koken en willen afwisselen tussen vleesworsten bijv. Brokken zijn nodig i.v.m training. Maar bij veel zit kippenvet in. Alvast bedankt. Groetjes Lobke

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou eerst checken of de giardia wel echt uit het lichaam is, want vaak is het toch niet weg. Verder zou je het beste met een orthomoleculair voedingsdeskundige voor honden kunnen kijken naar het beste menu en supplementen-protocol. Een goede voedingsdeskundige kan ook een compleet menu voor je opstellen dat je zelf kunt koken. En een alternatief bedenken voor brokken als trainingsbeloning. https://www.voerwijzer.com/voedingsadvies-voor-hond-en-kat/

   1. Lob

    Bedankt voor deze helpende uitleg! En dan ben ik nieuwsgierig naar hoe kan het dat een puppy voor de 2e keer dan giardia zou kunnen hebben? Ik weet dat het een heftige infectie is. Maar ik bedoel hoe werkt dit? Ik laat het in ieder geval weer testen. En ga vandaag contact opnemen met een orthomoleculair voedingsdeskundige. En ik blijf verbaast hoeveel verstand je heb van voeding.

    1. Voerwijzer Meike

     Haha, dat is leuk om te horen, je verbazing 🙂 Dat komt door mijn fascinatie voor voeding, ook voor mensen, ik lees en leer elke dag bij.

     Giardia kan een soort slapend in de darm blijven en weer opspelen als de weerstand weer wat minder is. Het lijkt dan weg te zijn, maar komt weer terug. Herbesmetting komt ook voor, dan is er een bron in de omgeving, of de directe leefomgeving is niet goed genoeg ontsmet. Heel goed dat je naar een orthomoleculair voedingsdeskundige gaat. Beterschap voor je hond!

 3. Voerwijzer Meike

  Het grootste verschil tussen houdbare vleesworsten en vleesworsten uit de diepvries en is voornamelijk dat de houdbare vleesworsten verhitting hebben ondergaan. Je kunt Barfmenu en Acana prima combineren. De benodigde hoeveelheid verschilt per hond, maar je zou van beide soorten voeding bijvoorbeeld 50% kunnen nemen.

  https://www.voerwijzer.com/hoeveel-kvv-of-barf-moet-ik-mijn-hond-voeren

  https://www.voerwijzer.com/hoeveel-moet-ik-mijn-pup-voeren

  Succes!

   1. Lob

    Hoi Meike! Ontzettend bedankt voor je uitleg! Nu kom ik alleen ondanks mijn proberen niet uit wat mijn 5 maand/bijna 6 maand oude hond mag hebben. Hij weegt momenteel 9.2 kg. En zou volgens mij 360 gram kvv mogen. Hij krijgt 330 gram carnibest per dag. Hiernaast geef ik hem sams field lam puppy brokken. Alleen wat mag die qua brokken? Vannacht braakte hij. Ook krijgt die dagelijks een botje. En wil ik uiteindelijk toppings geven. Zoals kefir, groentes (in mentale vormgeving). Nogmaals alvast bedankt

    1. Voerwijzer Meike

     Hier vind je de brokken calculator voor pups: https://www.voerwijzer.com/hoeveel-moet-ik-mijn-pup-voeren. Je moet dan zelf nog rekening houden met het percentage dat brokken inneemt. Drie maaltijden geeft en één daarvan is brokken, mag je de aanbevolen daghoeveelheid gedeeld door drie doen. Kefir en groentes vind ik een mooie aanvulling. Qua botjes zijn er grote verschillen in hoe gezond en hoe verteerbaar ze zijn, dus dat zou je nog kunnen uitzoeken.

 4. Liennekea

  Kip:Eiwit 30%, Ruw vet 18,5%, Minerale stof 8,5%, Ruwe celstof 2,2%, Vocht 9%, Calcium 1,2%, Fosfor 0,9%, Omega 6 vetzuren 3,2%, Omega 3 vetzuren 1%

  Eend: Eiwit 30%, Ruw vet 18,5%, Minerale stof 7,5%, Ruwe celstof 3,5%, Vocht 9%, Calcium 1,2%, Fosfor 0,9%, Omega 3 vetzuren 1%, Omega 6 vetzuren 2,9%.:

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter