Biofood Bio Geperst

Ingredienten

Biologische gedroogde kip (29%), biologische spelt, biologische haver, biologische erwten, biologisch gevogeltevet, gehydroliseerde kippenlever, 2% zalmolie, biologisch gedroogde tomaat, biologische basilicum.

Toegevoegd per kg: Vitamine A: 25.000 IE/kg, Vitamine D3: 2000 IE/kg, Vitamine E: 180 IE/kg, Koper (Koper(II)chelaat van aminozuurhydraat):  5.0mg Zink (Zinkchelaat van aminozuurhydraat):  65mg, IJzer (Glycine ijzerchelaat hydraat): 50mg, Mangaan (Mangaan(II)sulfaat-monohydraat): 35mg Jodium (calciumjodaat, watervrij): 1.5mg.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
27% 14% 37% 7.2% 6.7% 8% 1.2% 1% 3800 % % 22%

Beoordeling:

Biofood Bio Geperst heeft een prima samenstelling. Biologische ingrediënten zijn gezonder, diervriendelijker en duurzamer. Er zit ook een mooie balans in tussen eiwit, vet en koolhydraten.

Pro’s

 • Biologische ingrediënten
 • Het eiwit is voornamelijk uit dierlijke bronnen, geen toegevoegd plantaardig eiwit
 • Prima balans tussen eiwit, vet en koolhydraten
 • De belangrijkste mineralen zijn als chelaten toegevoegd, dit is de best opneembare vorm

Kan beter

 • De brokken bevatten geen prebiotische vezels. Prebiotische vezels zijn goed voor de darmflora. Je kunt zelf wat groenten toevoegen voor wat extra oplosbare vezels.
 • De hoeveelheid omega 3-vetzuren zijn onbekend, ik vind het daardoor lastig te beoordelen of de hoeveelheid omega 3-vetzuren hoog genoeg is.
 • Er zit gehydroliseerde kippenlever in, dit is een bron van vrije glutamaat, waar sommige honden gevoelig voor kunnen zijn. Voor meer info zie het artikel MSG in brokken.

Om over na te denken

De toevoeging van zalmolie heeft voordelen en nadelen. Een nadeel is dat de vetzuren makkelijk oxideren en daardoor niet meer bruikbaar en zelfs ongezond worden. Een voordeel is dat je zelf geen zalmolie hoeft te geven voor genoeg omega 3-vetzuren, als de vetzuren niet grotendeels zijn geoxideerd tenminste. Om de omega-vetzuren in de zalmolie van de zo goed mogelijk te houden, bewaar je de zak niet langer dan drie weken na openen en bewaar je de zak in een lucht- en lichtdichte plek.

Biofood gebruikt voor deze biologische hondenbrokken een recyclebare verpakking, ze mogen bij het ingezameld plastic afval. Op hun website schrijven ze dat veel brokkenzakken gemaakt zijn van meerdere soorten plastic met soms ook een gemetaliseerde laag. Deze zakken mogen niet bij het ingezameld plastic afval. Sommige brokkenzakken lijken geheel van papier gemaakt, maar dezen bevatten een plastic laagje als vetbarriere.

Deze brok is niet geschikt voor honden die gevoelig zijn voor gluten, aangezien er spelt in de brok is verwerkt.

Deze brok lijkt qua samenstelling erg op Renske Renske Bio Kip Geperst, maar die bevat iets minder vlees, geen gecheleerde mineralen en minder zalmolie.

Verkoop informatie:

De biologische brokken van Biofood zijn verkrijgbaar in zakken van
1,5 kg voor €14,50 (€9,67/kg)
8 kg voor €49,95 (€6,24/kg)

Online te bestellen bij Bio4pets.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geperst gerst, haver, spelt kip biologisch visolie, chelaten gluten, visolie https://www.biofooddiervoeding.nl

2 Comments

 1. Godee

  Dag Meike,

  Wat een bron aan kennis en informatie stel je ter beschikking op deze website – geweldig, heel erg bedankt hiervoor! Als leek zie ik door de bomen het bos niet meer in honden voedsel land..

  Ik heb een vraag: wij hebben een kruising Koningspoedel x Golden Retriever van 20 weken oud. Vooralsnog voerden we hem het voer dat we van de fokker mee hebben gekregen (Royal Canin maxi). Nu zouden we hem graag overzetten op andere brokken, het liefst biologische brokken.

  De dierenarts raadde Virbac Veterinary HPM Baby Large & Medium aan. Heb jij toevallig ervaring met de Virbac variant die onze dierenarts aanbeveelt, en zo ja wat vind je van deze brok?

  We zouden dus eigenlijk liever biologische brokken voeren, maar ik merk dat het lastig is een biologische brok te vinden dat voldoende hoog in de dierlijke eiwitten zit + voldoende laag in het calcium/fosfor gehalte zodat het geschikt is voor onze grote pup. Denk je dat deze Biofood geperste brok ondanks het wat lage eiwitgehalte (27%, in je artikel over puppybrokken raad je volgens mij tenminste 29% aan) een goede brok zou vormen voor onze pup?

  We zijn benieuwd!

  Groet, Hella

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Hella,

   Biofood bio geperst is denk ik wel één van de beste biologische brokken die ook voor pups geschikt is. Je zou het eventueel kunnen afwisselen met deze: https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/go-native-puppy-biologische-zalm-met-spinazie-en-gember, of liever nog: met Carnibest https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/fish4pets/ en rauw gemalen msc-vis van Fish4pets (www.voerwijzer.com/kvv_merken/fish4pets).

   Virbac Veterinary HPM Baby Large & Medium heb ik geen ervaring mee. De samenstelling ziet er goed uit, behalve dat ze deels synthetische antioxidanten gebruiken die niet bekend staan als gezond.

Geef een reactie