BF Petfood Adult Krokant (voorheen Biofood)


Laatst bijgewerkt: 17 augustus, 2023

Ingredienten

32% gedroogde gevogelte (vooral kip, ook kalkoen en eend), mais, rijst, gevogeltevet, gerst, lijnzaad, johannesbrood, gedroogde zalm (5%), zalmolie, biergist,, eipoeder, inuline (bron van FOS), echinacea (1%).

Toegevoegd per kg: Koper 5 mg, IJzer 50 mg, Magnesium 1.3 mg, Jodium 1,5 mg, Mangaan 35 mg, Zink 65 mg, Vitamine A 18.000 IE, Vitamine D 1500 IE, Vitamine E complex 500 IE. De mineralen zijn grotendeels als chelaten toegevoegd.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
24% 14% 44.3% 5.5% 2.2% 10% 1% 0.9% 3658 3.2% 2.1% 22%

0,12% magnesium

Beoordeling:

Biofood Krokant vind ik voor de prijs een goede brok. Er zit een redelijke hoeveelheid vlees in, wat zorgt voor genoeg eiwit van goede kwaliteit. Het grootste nadeel is de vrij hoge hoeveelheid koolhydraten.

Pro’s

 • Redelijke hoeveelheid kwalitatief eiwit
 • Zoveel mogelijk scharrelvlees volgens de fabrikant
 • Bevat gecheleerde mineralen
 • Gemaakt op relatief lage temperatuur: 90°C

Kan beter

 • Bevat maïs, dit is een graan waar vaak aflatoxinen opzitten. Dit zijn gifstoffen van schimmels, wat belastend is voor de ontgiftende organen.
 • Bevat naast gecheleerde mineralen ook nog deels goedkopere mineraalverbindingen.
 • Het eiwitgehalte vind ik aan de lage kant, maar het zal hoog genoeg zijn voor de gemiddelde hond (geen groeiende, sportende, herstellende of oude hond)
 • De hoeveelheid koolhydraten is hoog.
 • De hoeveelheid efficiënte omega 3 is onbekend en mogelijk laag.

Verkoop informatie:

Onder andere te bestellen bij  Topdierenshop
3 kg voor €18 (€6/kg)
12,5 kg voor €45 (€3,60/kg)

 

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking mais, rijst, gerst kip, vis, ei, kalkoen, eend scharrelvlees, reguliere veehouderij prebiotica, visolie, chelaten gluten, gist, bietenpulp, lijnzaad, visolie www.bfpetfood.nl

23 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Het is ook de hoeveelheid werk om alle info te achterhalen, alles in het systeem te verwerken, een beoordeling te maken en begrijpelijk op te schrijven en alles up to date te houden. Daardoor ben ik wel kritisch op welke brok ik wel en niet invoer, het moet wel echt iets bijdragen. Dus ik verwerk vooral veel aangevraagde brokken en brokken die uniek of naar mijn mening erg goed zijn.

 1. germaineaprins

  Graag zou ik willen weten wat je vind van biofood senior brok. Ik heb de 6 stappen van brok keuze doorlopen , eigenlijk is er altijd weinig info over seniorbrokken. Ik ben 12 weken geleden overgestapt op Edgar en Cooper senior maar sinds ik dat geef heeft ze zoveel ontlasting. Ik heb een groenendaeler van 10 jaar actief maar wel met beginnende artrose. Ze krijgt ook pens ( niet gemengd met brok). Het is wel een makkelijke eter ook snel last van overgewicht.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vind Biofood Senior niet zo’n geschikte brok. Het bevat weinig eiwit voor een seniorhond en best veel calcium in verhouding met het eiwitgehalte (wat kan wijzen op slechtere kwaliteit eiwit, namelijk uit bot). Ik zou zelf een gewoon een goede brok uitkiezen (https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen), want de meeste senior-brokken vind ik niet goed afgestemd op de meest recente inzichten in de voedingsbehoeftes van seniorhonden. Je kunt dan zelf nog supplementen zoals glucosamine, chondroitine en carnitine toevoegen als dat niet in de brok zit. En hou het vetgehalte aan de late kant, rond de 15%.

 2. Rilana Lammers

  Ik heb een aantal dagen biofood zowel de gextrudeerde brok(lams/rijst) als het vlees gevoerd aan mijn hondje chihuahua/boomer de brok at ze echt met pijn en moeite en ze had daar veel ontlasting van dus werd niet goed opgenomen door dr lichaam en met de vlees was ze aan de dunne al met al ben ik niét zo te spreken over biofood

  1. Deze pagina betreft Biofood krokant en niet lam rijst? Er bestaat trouwens geen enkele brok die geschikt is voor iedere hond en de 1 vreet alles en de ander bijna niets? Ligt dat aan de voeding of de hond? Voor uw chihuahua/boomer lijkt me de nieuwe Biofood mini small breed adult of sensitive wel iets. Gewoon het bedrijf even mailen voor wat proefsamples heb ik destijds ook gedaan. Top service.

 3. Biofood heeft de super premium vervangen door high energy. Volgens mij stond de super premium variant hier voorheen wel vermeld terwijl die tarwe bevatte, minder vlees en geen echinacea kruiden?

  Samenstelling: gedroogde kip (41%), maïs* (19%), gerst*, dierlijk vet (kip, wild zwijn), lijnzaad, rijst*, johannesbrood, lecithine, zalmolie (3%), biergist, bietenpulp, L-carnitine, taurine, echinacea kruiden (*ontsloten). Eiwit/vet 30/20.

  Ook staat de normale Biofood geperst adult hier vermeld in het schema maar geen Biofood geperst lam en geperst mini: puppy & small breed beide tarwe en glutenvrij en met meer vlees als voorheen en echinacea kruiden?

  Gperst lam:
  Ingrediënten: gedroogd lam (min. 30%), ontsloten maïs, ontsloten rijst (17%), ontsloten aardappel, gevogeltevet, bietenpulp, zalmolie (3%), L-carnitine, taurine, echinacea kruiden. Eiwit/vet 24/14.

  Gepest mini:
  Ingrediënten: gedroogd rund (32%), maïs*(22%), gedroogd gevogelte (15%) pluimveevet, weipoeder, zalmolie (3 g/kg), lijnzaad, lecithine, inuline (bron van FOS), l-carnitine, eipoeder, echinacea. (*ontsloten). Eiwit/vet 28/15.

  Veel succes met je site. Zal een hoop werk zijn?

 4. Els

  Ik las op de eerste verpakking van de Biofood brokken die ik gisteren ontving tot mijn schrik ook dat er
  geur- kleur- smaak en conserveringsmiddelen aan zijn toegevoegd. Daar staat niet bij vermeld dat het natuurlijke ingrediënten betreft. Ik schrok daar beste van. Had ik dat geweten, dan had ik de brokken niet besteld.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter