Canagan free run chicken

Ingredienten

Verse Kip (zonder bot) (26%), Gedroogde Kip (25%), Zoete Aardappel, Erwten, Aardappel, Erwten-eiwit, Alfalfa, Kippenvet (3,1%), Gedroogd Ei (3,1%), Kippenjus (1,6%), Zalmolie (1,2%), Mineralen, Vitaminen, Glucosamine (1000 mg/kg), MSM (1000 mg/kg), Appel, Wortel, Psyllium, Zeewier, Fructo-oligosacchariden, Chondroitine (700 mg/kg), Kamille, Pepermunt, Goudsbloem, Veenbes, Anijs & Fenegriek.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
33% 17% 29% 9% 3.5% 8.5% 1.86% 0.9% 3620 2.8% 0.9% 1000mg/kg 700mg/kg 23.8%

Toegevoegd per kg

Vitamine A 16.250 IE
Vitamine D3 2.400 IE
Vitamine E 240 IE
IJzersulfaat monohydraat 641 mg
Zinksulfaat monohydraat 577 mg
Mangaan sulfaat monohydraat 141 mg
Kopersulfaat pentahydraat 46 mg
Calcium 3,14 mg
Natriumseleniet 0,53 mg

Beoordeling:

Canagan Free Run Chicken is een graanvrije hondenbrok met een hoog vleesaandeel. De samenstelling ziet er goed uit: zowel vers als gedroogd vlees, weinig koolhydraten, enkel dierlijk vet en een goede balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren. Er zit een klein gedeelte plantaardig eiwit in (erwteneiwit), maar dit is geen probleem omdat er genoeg eiwit uit vlees in zit.

Het is jammer dat de mineralen niet in een makkelijk opneembare vorm zijn toegevoegd en dat er vitamine K3 is toegevoegd. Het calciumgehalte is vrij hoog, hierdoor is het niet geschikt voor pups van grote rassen.

Pro’s
– Hoog vleesaandeel
– Zuivere en diervriendelijke ingrediënten
– Weinig koolhydraten
– Goede balans omega 3 en omega 6 vetzuren

Con’s
– bevat vitamine K3, een synthetische vorm van vitamine K die mogelijk op lange termijn bijdraagt aan gezondheidsproblemen. Dit is niet op de verpakking of website te vinden, maar heb ik per email achterhaald.
– niet gecheleerde mineralen
– bevat kippenjus. Dit bevat waarschijnlijk vrije glutamaat, waar sommige honden mogelijk niet goed op reageren. Lees meer in het artikel MSG in brokken.

Voor vraag en antwoord over Canagan zie ook het forum: www.voerwijzer.com/forum/canagan

Verkoop informatie:

Canagan Free Run Chicken is verkrijgbaar voor de volgende prijzen

 • 2 kg voor €17,95
 • 6 kg voor €41,95 (€6,99/kg)
 • 12 kg voor €73,95 (€6,16/kg)
Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, bataat kip vrije uitloop prebiotica, visolie, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees vrije glutamaat, visolie www.canagan.co.uk/

5 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt. Vooral voor ijzer, zink en koper schijnt het belangrijk te zijn. Op internet kun je er veel over vinden. De visies hieromtrent zijn verdeeld, maar ik denk dus dat chelaten beter zijn dan niet-chelaten. In mijn cursus over voedingsstoffen werd zelfs gezegd dat alles wat niet gebruikt kan worden, in principe belastend is voor het lichaam. Een interessant artikel over gecheleerde mineralen vind je hier: http://www.integrativepractitioner.com/article_ektid6418.aspx#_ednref27

 1. Ev1970

  Hoe kan je zien dat er medanion in dit voer is toegevoegd?
  Vandaag een klein zakje meegenomen om te proberen maar ik kan nergens iets ontdekken dat deze stof (k3) er in zit. En in hoeverre is dit een kwalijke stof voor honden eigenlijk?
  Ik ben een kvv voerder maar ik wil als beloning soms eens iets kunnen geven en dan leek me dit wel oké. maar misschien had ik beter Acana of Orijen kunnen kiezen?

Geef een reactie