Canagan free run chicken


Laatst bijgewerkt: 18 mei, 2021

Ingredienten

Verse Kip (zonder bot) (26%), Gedroogde Kip (25%), Zoete Aardappel, Erwten, Aardappel, Erwten-eiwit, Alfalfa, Kippenvet (3,1%), Gedroogd Ei (3,1%), Kippenjus (1,6%), Zalmolie (1,2%), Mineralen, Vitaminen, Glucosamine (1000 mg/kg), MSM (1000 mg/kg), Appel, Wortel, Psyllium, Zeewier, Fructo-oligosacchariden, Chondroitine (700 mg/kg), Kamille, Pepermunt, Goudsbloem, Veenbes, Anijs & Fenegriek.

Toegevoegd per kg:  16.250 IE vitamine A, 2400 IE vitamine D, 240 IE vitamine E, 641 mg kopersulfaat, 577 mg zinksulfaat, 141 mg mangaansulfaat, 46 mg kopersulfaat, 0,53 mg natriumseleniet

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
33% 17% 29% 9% 3.5% 8.5% 1.86% 0.9% 3620 2.8% 0.9% 1000mg/kg 700mg/kg 23.8%

Beoordeling:

Canagan Free Run Chicken is een graanvrije hondenbrok met een hoog vleesaandeel. De samenstelling ziet er goed uit: zowel vers als gedroogd vlees, weinig koolhydraten, enkel dierlijk vet en een goede balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren. Er zit een klein gedeelte plantaardig eiwit in (erwteneiwit), maar dit is geen probleem omdat er genoeg eiwit uit vlees in zit.

Is Canagan Free run chicken geschikt voor pups?
Het merk geeft aan dat deze brokken geschikt zijn voor honden van alle leeftijden, dus ook voor pups. Volgens de richtlijnen van de Fediaf is deze brok niet geschikt voor pups, daarvoor zit er teveel calcium in. Ook de wat lagere eiwitkwaliteit vind ik niet ideaal voor pups.

Pro’s

 • Genoeg kwalitatief eiwit
 • Weinig koolhydraten

Con’s

 • bevat vitamine K3een synthetische vorm van vitamine K die mogelijk op lange termijn bijdraagt aan gezondheidsproblemen. Dit is niet op de verpakking of website te vinden, maar heb ik per email achterhaald.
 • niet gecheleerde mineralen
 • bevat kippenjus. Dit bevat waarschijnlijk vrije glutamaat, waar sommige honden mogelijk niet goed op reageren. Lees meer in het artikel Smaakstoffen in brokken.
 • Er zit minder kwalitatief eiwit in dat je zou zeggen op basis van het eiwitgehalte, een gedeelte van het eiwit wordt namelijk gehaald uit geïsoleerd plantaardig eiwit (minder waardig eiwit vergeleken met vlees) en het calciumgehalte is aan de hoge kant wat betekent dat wat meer eiwit uit bot komt (minderwaardig eiwit)

Voor vraag en antwoord over Canagan zie ook het forum: www.voerwijzer.com/forum/canagan

Verkoop informatie:

Canagan Free Run Chicken is verkrijgbaar in zakken met
2 kg voor €20,95
6 kg voor €45,95 (€7,66/kg)
12 kg voor €79,95 (€6,66/kg)

Voor kleine rassen
Voor kleine rassen zijn er zakken met extra kleine brokjes. De samenstelling is precies hetzelfde. De prijzen van deze zakken zijn dezelfde als hierboven aangegeven.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, kleine brokjes, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, bataat, peulvruchten kip, ei, plantaardig eiwit vrije uitloop prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees menadion, natriumseleniet, vrije glutamaat, visolie, geïsoleerd plant. eiwit www.canagan.co.uk/

11 Comments

 1. Bij de fokker kreeg hij Royal canin puppy brokken, daar deed hij het erg goed op. ik ben geneigd om hier weer een zak van te halen, ookal ben ik geen fan van RC. Hij werd ook eens ziek van een paar stukjes gekookt ei. Wat kan ik nu het beste doen… wel/geen vlees, krokant of geperste brok. Beiden geven of juist weer niet. ik weet het niet meer. 🙁

  1. oh ik lees nu dat dit niet geschikt is voor pups. Ik zie echt door de bomen het bos niet meer. Hij krijgt in het weekend complete KVV van dogmeat en doordeweeks Canagan op aanraden dierenwinkel. Hij heeft zeer vaak slechte ontlasting. We gaan ook inleveren bij de dierenarts om e.e.a. uit te laten sluiten. Wat kan ik nu het beste geven voor mijn pup? Hij heeft soms last van knikkende knieën.

   1. Voerwijzer Meike

    Ik zou eens een paar weken geen brokken geven, om te kijken of het dan beter gaat. Als het beter gaat kun je kijken of andere brokken beter gaan, of eventueel besluiten alleen rauwvoer te blijven geven. Als het niet beter gaat, weet je dat het de brokken niet voor de slechte ontlasting zorgen. Sowieso kun je beter brokken kiezen met een lager calciumgehalte, dat is beter voor de groei en qua veerteerbaarheid van het eiwit in de brok.

 2. lauralevert

  Goedenavond,
  Ik heb een Boulab pup (Berner gekruist met labrador) van 16 weken en geeft nu ongeveer vanaf week 11/12 op advies van dieren speciaalzaak deze voeding (ipv RC giant). Als ik deze wijzer lees begrijp ik dat deze brok ivm hoge calcium niet te adviseren is voor pups van grote rassen. Ik ben nu dus even niet of ik deze brok wel moet blijven geven of dat ik toch beter over kan stappen naar andere brok. Zo ja is dan de Acana classic poultry iets? Of welke is anders nog te adviseren? Las ook nog goede verhalen over Eukanuba…Liefst zoek ik iets waarbij ik niet hoef over te stappen als ze ouder worden.
  Alvast heel veel dank voor de reactie.
  Ps ik heb een pup die continue opzoek is naar eten (wel stuk minder met canagan dan met RC).

 3. Ev1970

  Hoe kan je zien dat er medanion in dit voer is toegevoegd?
  Vandaag een klein zakje meegenomen om te proberen maar ik kan nergens iets ontdekken dat deze stof (k3) er in zit. En in hoeverre is dit een kwalijke stof voor honden eigenlijk?
  Ik ben een kvv voerder maar ik wil als beloning soms eens iets kunnen geven en dan leek me dit wel oké. maar misschien had ik beter Acana of Orijen kunnen kiezen?

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt. Vooral voor ijzer, zink en koper schijnt het belangrijk te zijn. Op internet kun je er veel over vinden. De visies hieromtrent zijn verdeeld, maar ik denk dus dat chelaten beter zijn dan niet-chelaten. In mijn cursus over voedingsstoffen werd zelfs gezegd dat alles wat niet gebruikt kan worden, in principe belastend is voor het lichaam. Een interessant artikel over gecheleerde mineralen vind je hier: http://www.integrativepractitioner.com/article_ektid6418.aspx#_ednref27

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter