Canagan Wild / Country Game

Ingredienten

Verse eend (zonder bot) (16%), Gedroogde eend (12,5%), Zoete aardappelen, Gedroogde haring (8,5%), Vers hertenvlees (zonder bot) (7,5%), Erwten, Aardappel, Kalkoenvet (5%), Gedroogd Konijn (4%), Gedroogd Hertenvlees (4%), Gedroogd Ei (3,75%), Alfalfa, Erwteneiwit, Zalmolie (2,25%), Kippenvet (1,5%), Aardappel-eiwit, Mineralen, Vitaminen, Appel, Wortel, Spinazie, Zeewier, Fructo-oligosacchariden, Psyllium, Kamille, Pepermunt, Goudsbloem, Cranberry, Anijs en Fenegriek.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
36% 19% 23.5% 10% 3% 8.5% 2.13% 1.32% 3690 3.21% 0.9% 28%

Toegevoegd per kg

Vitamine A 16.250 IE
Vitamine D3 2.400 IE
Vitamine E 240 IE
IJzersulfaat monohydraat 641 mg
Zinksulfaat monohydraat 577 mg
Mangaan sulfaat monohydraat 141 mg
Kopersulfaat pentahydraat 46 mg
Calcium 3,14 mg
Natriumseleniet 0.53 mg

Beoordeling:

Canagan Country Game (in het Nederlands ook wel Canagan Wild genoemd) is een graanvrije hondenbrok met een hoog vleesaandeel.

Plantaardig eiwit
Eiwitten uit vlees zijn van betere kwaliteit dan eiwitten uit plantaardige bron, zoals erwteneiwit. In deze brok zit naast het erwteneiwit en aardappeleiwit nog genoeg eiwit uit vlees.

Herkomst vlees
Jammer is dat de konijn en eend geen wild zijn*, zoals de naam doet vermoeden.

Geschikt voor pups?
Door het hoge eiwitgehalte is deze brok niet geschikt voor pups van rassen die risico hebben op groeipijn of HD.

Pro’s

 • Grotendeels eiwit van goede kwaliteit, een combinatie van vers en gedroogd vlees
 • Prima koolhydraatbron
 • Weinig koolhydraten
 • Goede balans omega 3 en omega 6 vetzuren

Con’s

 • De brokken bevatten vitamine K3 (menadion), een synthetische vorm van vitamine K die mogelijk op lange termijn bijdraagt aan gezondheidsproblemen
 • De brokken bevatten goedkope mineraalverbindingen en geen gecheleerde mineralen

 

*Niet al deze informatie is terug te vinden op de verpakking, maar heb ik achterhaald door navraag bij de fabrikant.

Voor vraag en antwoord over Canagan zie ook het forum: www.voerwijzer.com/forum/canagan

Verkoop informatie:

Canagan Wild is verkrijgbaar in zakken van:
2 kg voor €24,95
6 kg voor €55,95 (€9,33/kg)
12 kg voor €94,95 (€7,91/kg)

Kleine brokjes Canagan Wild is er ook in kleine brokjes, deze heet Canagan Wild Small breed of Canagan Country Game Small breed, en is verkrijgbaar in zakken van 2 kg voor €24,95
6 kg voor €55,95 (€9,33/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
aardappel, bataat ei, konijn, hert, eend, plantaardig eiwit reguliere veehouderij, vee-industrie prebiotica, visolie, vers vlees menadion, natriumseleniet, visolie, geïsoleerd plant. eiwit canagan.co.uk

8 Comments

 1. Sam Pelzer

  bedankt voor je advies,ik zal ze zeker allebei eens proberen.
  dacht eerst nog aan celtic connection maar dat durf ik niet te geven door de verhoudingen calcium/fosfor ,terwijl die brok qua vlees gehalte en het gebruik van algen voor de omega vetten wel weer beter is.

 2. Sam Pelzer

  ik ben een goed brokje met een hoog vleesgehalte voor mijn chihuahuas aan het zoeken,nu twijfel ik tussen canagan die ook brokjes hebben voor kleine hondjes of carnilove welk merk is heeft de beste balans in alle voedingstoffen.

   1. Zsanett Bóta

    Meike welke brokken van Carnilove zijn geschikt voor kleine honden? Ik heb 2mopsen van 10jaar oud met slecht gebit. Ik had je reactie op mijn andere post wel gelezen maar dit merk stond er niet bij. Was dus even benieuwd of je deze ook aanraadt.

   1. Voerwijzer Meike

    Ik heb me hier niet genoeg in verdiept om een goed antwoord te geven, maar ik zou denken dat het vooral de Leishmaniasis is geweest. Zeker als de bloedarmoede verdween toen de Leishmania weer inactief was. Maar ik kan niks uitsluiten natuurlijk, het zou best mogelijk kunnen zijn dat vitamine K3 er een rol in speelde.

Geef een antwoord