Celtic Connection Chicken & Turkey

Ingredienten


50% vers gevogelte (44% kip, 6% kalkoen), 23% zoete aardappel, 19% gedroogd gevogelte (16% kip, 3% kalkoen), luzerne, erwten, lijnzaad, kippenbouillon, vitaminen en mineralen, choline chloride, chondroitine sulfaat (1,500mg/kg), methylsulfonylmethane (MSM) (1,500 mg/kg), glucosamine (700 mg/kg), gedroogde cranberries (600 mg/kg), fructooligosaccharides (FOS), rozemarijn, paardenbloem, jeneverbes, zouthout (400 mg/kg), grote engelwortel, rozenbottel, kamille (300 mg/kg), klis, brandnetel, anijszaad en fenegriek, munt, calendulabloem, heemst, venkel, yucca schidigera extract (250 mg/kg), artisjokblad (200 mg/kg), zeewier, kaneel (100 mg/kg), appels, wortels, pompoen (100 mg/kg), peer, spinazie

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
30% 16% 33.5% 9% 3.5% % 1.63% 1% 3860 3.3% 0.91% 700mg/kg 1500mg/kg 26.4%

86,4% verteerbaarheid

Beoordeling:

Celtic Connection vind ik een goede brok, het heeft een goede balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Het eiwit is van goede kwaliteit en de koolhydraten zijn laag glycemisch.

Goed vleesgehalte en goede eiwitbronnen
Celtic Connection bevat voornamelijk vlees als eiwitbron, en geen geïsoleerde plantaardige eiwitten. Er zit met 50% een vrij groot gedeelte vers toegevoegd vlees in. Het verse vlees en gedroogde vlees vormt een ideale combinatie. Een extra pluspunt is dat het vlees afkomstig is van dieren die buiten konden scharrelen.

Goed vetgehalte
Er zit genoeg vet in, van alleen dierlijke oorsprong. De verhouding tussen Omega 3 en Omega 6 is goed.

Niet heel veel koolhydraten
De koolhydraten die er in zitten komen uit zoete aardappel en een klein beetje uit peulvruchten, wat prima is. Weinig kans op een slechte reactie hierop en het geeft geen sterke suikerspiegelschommeling.

Toevoegingen
Er zitten extra mineralen voor de gewrichten in en natuurlijke antioxidanten.

Er zit ook kippenbouillon in, wat vaak vrije glutamaat bevat. (zie het artikel MSG in brokken.) De fabrikant laat weten dat de bouillon in hun brokken geen vrije glutamaat bevat.

Mineralen
De toegevoegde mineralen zijn deels gecheleerde en nu nog deels in goedkope vorm. Ergens dit jaar verandert dit, en zullen er alleen gecheleerde mineralen worden toegevoegd en zal de brok dus ook geen natriumseleniet meer bevatten.

Celtic Connection geschikt voor pups?
Ja, deze brok is ook geschikt voor pups. Voor pups van grote rassen die jonger zijn dan 14 weken is het calciumgehalte wel iets te hoog.

Bereidingswijze

 1. De ingrediënten worden gemengd en daarbij wordt er hete stoom ingeblazen om het mengsel te koken.
 2. Het gekookte deeg wordt door een snijder heengeduwd
 3. het wordt gedroogd met een temperatuur van 115°C voor ongeveer 30 minuten

Pro’s

 • Goede kwaliteit eiwit door mooi vleesgehalte en de combinatie van vers en gedroogd vlees
 • Vlees van dieren die deels buiten leefden
 • Goede balans tussen eiwitten, vet en koolhydraten
 • 100% gecheleerde mineralen
 • Genoeg Omega 3 (goede balans met Omega 6) en in een ideale vorm toegevoegd (algen)
 • Bereid op relatief lage temperaturen (vergeleken met veel andere brokken)

 

Verkoop informatie:

Ook verkrijgbaar bij Via Natura
2,5 kg voor €23,95
5,5 kg voor €42,50 (€7,73/kg)
12 kg voor €74,95 (€6,25/kg)

b

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
bataat, peulvruchten kip, kalkoen vrije uitloop prebiotica, vers vlees, chelaten natriumseleniet, lijnzaad www.celticconnection.eu

13 Comments

 1. Linda

  Hoi
  Ik geef nu sinds een maand deze brok aan mijn pasta van 11jaar.
  Van deze brok drinkt zij super veel had hiervoor gekozen omdat er veel glucosamini in verwerkt was. Is dit een probleem? Voordien gaf ik scan grasland maar de laatste tijd gaf ze makkelijk haar eten terug over daarom veranderd. Ze heeft heel veel last van artrose en reuma ook al geopereerd van hernia haar rugje zit vol. Ik lees weinig over Celtic daarom is dit voor haar een goede voeding? Dank u
  Linda

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vind Celtic Connection een goede brok. Veel drinken hoeft niet erg te zijn, maar als het echt veel meer is lijkt me dat geen goed teken. Celtic Connection verandert binnenkort de premix, en het kan zijn dat het dan beter wordt. Ik denk dat ik zelf toch een andere brok zou zoeken en je kunt eventueel zelf glucosamine, chondroitine en MSM toevoegen.

 2. Froukje

  Ik voer mijn Engels Cocker Spaniel (Pedro) van 2 jaar nu ruim een maand Celtic Connection en ben heel tevreden. Goede ontlasting….glimmende vacht … en hij vindt het super lekker. Voorheen stond hij op royal canin cocker maar kreeg daar toch jeuk van. Dat is met dit voer nu helemaal over. Voor mijn hond is Celtic Connection een uitkomst. En wat hier boven staat over veel drinken…….mijn hond drinkt er NIET meer door.

 3. Thineke

  N.a.v. een opmerking over Celtic Connection, wilde ik dit voer nog eens beter bekijken. Maar het viel me op, dat je hier zegt, dat er alleen dierlijk vet in zit, maar het enige vet wat ik kon vinden is lijnzaad. Wilde ik toch even melden 😉

  1. Voerwijzer Meike

   Inderdaad, dat heb ik niet heel duidelijk uitgelegd. Het vet zal voor het grootste gedeelte afkomstig zijn van de vers toegevoegde kip en kalkoen en een beetje uit het gedroogde gevogelte en een heel klein beetje uit lijnzaad (daar zit maar weinig van in)

 4. Chanel

  Hier precies hetzelfde met mijn Chihuahua van 11jaar, heel veel drinken en plassen. De jongere Chihuahua’s hebben er geen last van. Toch maar weer snel de vertrouwde Orijen 6 fish besteld

 5. marianne

  Meike, misschien is het handig om bij jouw onderzoek/reacties over brokken, om daar een datum bij te zetten wanneer je dit hebt gedaan. Bijv. schrijf jij dat er een verandering op komst is in een bepaalde brok en dan kan je zelf vergelijken of dat al is doorgevoerd bij de fabrikant.

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Marianne, bedankt voor je opmerking. Dat is inderdaad een goed idee. Normaal stond er altijd bij Laatst gewijzigd op [datum], maar bij het overgaan naar de nieuwe website is dit niet meegekomen. Ik ga de programmeur vragen om dit zo snel mogelijk door te voeren. Wat betreft de verandering van Celtic Connection Chicken & Turkey, ik heb regelmatig contact hierover en zodra de verandering is doorgevoerd pas ik het aan. In dit geval is de verandering al doorgevoerd, maar moeten eerst de oude zakken worden verkocht voordat de nieuwe zakken naar de winkels gaan.

 6. Aukje

  Hallo allemaal,

  Ik zou je nog even laten weten (Meike) en alle andere voerwijzer bezoekers natuurlijk ook 😉 wat mijn bevindingen zijn van deze brok.

  Vorige week maandag besteld en dinsdag laat binnen dus ben vorige week woensdag pas begonnen met het geven van deze brok.

  De brokken ruiken heerlijk als je de zak opendoet, een goede prettige geur. Dat vond mijn Poedel ook, ze stond om de zak heen te dansen, net of ze wou zeggen “schiet op! maak open!”

  Ze vind het lekker, heeft mooie/goede ontlasting, ik had ook de bijpassende beloningskoekjes besteld, (iets extra’s moet kunnen) zijn mooi klein, gewoon een lekker extraatje.

  Ik vertelde Meike van Orijen, en dat ze daar zo van ging drinken, vandaar de verandering. Ze drinkt nog behoorlijk, iets minder, dat wel. Nu ben ik ook wel eens met zo’n situatie naar de dierenarts geweest en die zei ook, er is niets aan de hand, drinken is ook goed. Net zoals jij ook zegt Meike.

  En ik neem ook in ogenschouw dat ze 11 en half jaar is, en! dat er natuurlijk ook kruiden en bv cranberries inzitten, die de urinewegen ondersteunen en reinigen, net zoals dat bij de mens gebeurd.

  Ze is levendig vind het lekker, en dat ze een keertje vaker plast, van drie naar vier keer per dag, vind ik niet zo raar op deze leeftijd. Mocht er nog iets veranderen, dan laat ik dat natuurlijk weten.

  groeten,
  Aukje

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt Aukje! Jammer dat ze net zoveel blijft drinken, misschien is het toch een goed idee om eens een bloedonderzoek te laten doen om te kijken of de nieren nog goed zijn en het glucoseniveau in het bloed te checken ivm eventuele insulineresistentie. Als daar de oorzaak ligt van het vele drinken, kun je met de juiste voeding de verergering stoppen of verlangzamen.

   1. Aukje

    Hallo Meike,

    Bedankt voor je reactie, jij zegt het en ik dacht het. Maar dacht ik wil dit een kans geven. Ze doet het zo goed op de brok. Als je haar zou zien zou je denken ‘gaat ze naar de 12?’ Dat zegt de DA ook altijd. Maar het kan inderdaad een beetje langzaam erin sluipen. Weet dat van m’n vorige Poedel. Kreeg op latere leeftijd ook cushing. Daar dacht ik van de week ook al aan 🙁

    Ik ga er zeker onderzoek naar laten doen. Maar ben ook heel eelijk wil liever niet dat voer van de DA, laatst een proefzakje gekregen, bah! Las de samenstelling en dacht, dit is gewoon smerig. Dus wat moet je dan?

    Laat het weten oké, bedankt voor je hulp en advies.

    Groetjes
    Aukje

 7. Aukje

  Ik ga vanmiddag met Joy naar de DA. Heb het uitgelegd, en die begrepen mijn bezorgdheid.

  Ben heel erg benieuwd wat er uit komt.

  Hoop natuurlijk dat er niets uitkomt. Vanmiddag weten we het. Ik laat het jullie later vandaag weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *