Darf Vol Bites Wild

Ingredienten

60% vlees (hertenvlees, reevlees, ganzenbot, hertenorganen), 14% gedroogde wortel, 13% rauwe appel, 5% gierst, 2% ei, 2% krill, 2% kokosolie, 1% brandnetel

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
30% 15% 32% 7% 3.6% % 1.3% 0.75% 3630 % % 24%

Beoordeling:

Darf Vol Bites Wild heeft een prima samenstelling. Het bevat een mooi vleesgehalte.

Herkomst van het vlees
Het lukt me niet om te achterhalen wat de herkomst van het vlees is, maar waarschijnlijk is het afkomstig uit dierhouderij waar de dieren buiten konden komen, en/of van echt wild. Dit vind ik een pluspunt, want dit is diervriendelijker en levert gezonder vlees en een beter vetzuurprofiel.

Weinig graan?
Het graangehalte is denk ik hoger dan de ingrediëntenlijst doet vermoeden. Volgens de ingrediëntenopgave zit er 5% gierst in, dit is vóór de verwerking. In het eindproduct zit 20-25% gierst (is graan) schat ik. Voor een brok is dat niet veel, maar dus wel meer dan je zou denken als je de samenstelling leest. De rest van de koolhydraten zal uit wortel en appel komen.

Pro’s

 • Vlees uit diervriendelijkere houderij
 • Krillolie als Omega 3-bron (goede omega 3-vetzuren die minder snel oxideren dan visolie)
 • Genoeg kwalitatief eiwit door een mooie hoeveelheid vlees

Kan beter

 • De Omega 3 en 6 is onbekend
 • Niet ideale synthetische vitamines en mineralen toegevoegd
 • Er zit geen prebiotica in, je kunt zelf groentes toevoegen voor wat extra oplosbare vezels

Verkoop informatie:

Darf Vol Bites Wild is verkrijgbaar in
Emmertjes met 1,5 kg voor €18,60 (€12,40/kg)
Emmertjes met 5 kg voor €42,20 (€8,44/kg)
Zakken met 14 kg voor €82,50 (€5,89/kg)

Onder andere online te bestellen bij Bio4pets

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geperst gierst ree, hert, gans wild, scharrelvlees - natriumseleniet darf.nl

8 Comments

 1. Erna

  Goedemorgen, zou deze variant geschikt kunnen zijn voor een gevoelige Labrador dame van 12? Ze stond jarenlang op Naturis eend of konijn persbrok in combi met vers vlees. Alleen kreeg ze steeds minder vertrouwen in de brok om meerdere redenen. De andere honden staan op de Vol bites en doen het er erg goed op. De oudste verteerde de eiwitten minder goed en vermoedelijk ook overgevoelig voor kip/rund. Nu even op de Carnis konijn gezet maar die vind ik te karig qua vlees. Darf Wild zou een alternatief kunnen zijn denk je?

 2. Erna

  hierboven moet ze, we zijn 🙂 ..dus wij kregen steeds minder vertrouwen in de Naturis brok. We hadden gehoord dat het konijneneiwit veelal uit konijnenvacht zou bestaan maar hebben hier nooit antwoord op gekregen en bij ons verkooppunt kregen ze hier ook geen antwoord op.

  1. Voerwijzer Meike

   In ganzenbot zit eiwit, dus als je hond gevoelig is voor alle gevogelte, kan ganzenbot problemen geven. In sommige gevallen geeft het pas problemen bij een bepaalde hoeveelheid, en dan kan het zijn dat de hoeveelheid gevogelte-eiwit in deze brok laag genoeg is.

Geef een reactie