Edgard & Cooper Verse Noorse zalm

Ingredienten

verse zalm 40%, aardappelen, erwten, erwteneiwit, lijnzaad, visolie, groentesaus, mineralen, mannan-oligosachariden, fructo-oligosachariden, rode bieten 0,04%, appels 0,04%, mango 0,04%, avocado 0,04%, kokosnoot 0,04%, spinazie 0,04%, zwarte bes 0,04%, goudsbloemblaadjes, brandnetel, braambesblaadjes, venkel, karwij, kamille, melisse

Toegevoegd per kg
vitamine A 20.000 IE, vitamine D3 2.000 IE, vitamine E 350 mg, ijzer 75 mg, jodium 3,5 mg, koper 10 mg, mangaan 7,5 mg, zink 150 mg, selenium 0,15 mg.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
24% 17% 40% 7% 2.5% % 0.95% 0.75% 3850 1.5% 1.75% 17%

Dierlijk eiwitgehalte is geschat

Beoordeling:

Edgard & Cooper Verse Noorse zalm zijn bijzondere brokken, omdat ze alleen vers toegevoegde vis bevatten en geen vismeel. Dit klinkt heel goed, maar de brok bevat ook vrij veel plantaardige eiwitten, en deze zijn minder kwalitatief dan eiwitten uit vlees of vis. Omdat het onduidelijk is hoeveel eiwit van de vis komt en hoeveel eiwit uit de geisoleerde plantaardige eiwitten, kan ik lastig inschatten wat de eiwitkwaliteit is. Ik denk dat de eiwitten in deze brok niet beter zijn dan in andere brokken en zie deze brok niet als een hele kwalitatieve brok.

Alleen vis als eiwitbron
Ik raad niet zo snel aan om een brok te kiezen waar veel vis in zit. Vis is vaak vervuild met zware metalen en vooral de Noorse zalm staat bekend om het gebruik van antibiotica. Bij honden met voedingsallergie kan het een uitkomst bieden, maar dan raad ik aan om het tijdelijk te gebruiken. Voor gezonde honden kun je prima af en toe een visbrok geven, maar liever niet permanent. Wil je meer lezen over de nadelen van vis, zie dan het artikel Zijn visbrokken gezond?

Allergische honden
Deze brokken kunnen goed geschikt zijn voor honden met een allergie voor veelgebruikte diersoorten (kip, rund, lam) en/of graan.

Raad ik deze brok aan?
Qua voedingsstoffen vind ik Edgard en Cooper niet een van de betere merken, en vind ik visbrokken minder ideaal. Ik raad deze brok daardoor niet als eerste aan.

Voordelen
De voordelen van deze brok vind ik:

  • Er zit prebiotica in, wat de darmflora goed kan ondersteunen.

Nadelen
De nadelen van deze brok, vind ik:

  • Er zit veel plantaardig eiwit in. Hoeveel willen ze niet zeggen. Plantaardige eiwitten zijn minder kwalitatief dan eiwitten uit vlees.
  • Er zit een smaakmaker in waar sommige honden mogelijk niet goed op reageren
  • De mineralen zijn toegevoegd in een vorm die niet heel goed opneembaar zijn.  Dit geldt voor de meeste brokken, en is niet erg, maar minder ideaal.

Verkoop informatie:

Edgard en Cooper Verse Zalm is verkrijgbaar in zakken van
700 gram voor €6,95
2,5 kg voor €20,50 (€8,20/kg)
7 kg voor €45,95 (€6,56/kg)
12 kg voor €72,95 (€6,01/kg)

De 12 kilo brokken zijn groter van formaat dan de brokjes die in de andere formaten verpakking zitten.

Online te bestellen bij Medpets.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, peulvruchten vis gekweekt (vis) prebiotica, visolie, vers vlees natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie, geïsoleerd plant. eiwit edgardcooper.com

One Comment

  1. Voerwijzer Meike

    Ik kreeg deze review toegestuurd:
    “Wilde nog doorgeven dat ik Edgard&Cooper de zalmvariant en lamvariant heb gegeven aan Rex, maar dat z’n ontlasting behoorlijk geel was, dus bevat weinig vlees en breierig, dus voor Rex niet de goede brok. food4pets.be verkoopt om die reden de brok ook niet meer, veel honden kregen er diarree van.”

Geef een reactie