Grandorf Konijn & Zoete Aardappel

Ingredienten

Gedroogd konijnenvlees, gedroogd kalkoenvlees, zoete aardappel, vers konijnenvlees, kalkoenvet, gedroogde spinazie, gedroogde cichorei (bron van prebiotica), johannesbroodmeel, gedroogde appel, gedroogde Antarctische krill (bron van EPA en DHA), lijnzaad, DL-methionine, glucosamine, chondroïtine, MSM (Methylsulfonylmethane), mix van natuurlijke antioxidanten (Rosmarinus, Vinis, Curcuma, Citrus, Syzygium).

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
25% 15% 40.5% 3.5% 7% 9% 1.6% 1.2% 3960 2.5% 1.6% 1500mg/kg 1000mg/kg 19.5%

Beoordeling:

Grandorf Konijn & Zoete Aardappel heeft een prima samenstelling.

Pro’s

 • Goede balans tussen eiwit, vet en koolhydraten
 • Prima eiwitkwaliteit, het eiwit is afkomstig uit vlees
 • Goede omega 3-bronnen voor genoeg bruikbare omega 3-vetzuren (DHA en EPA)
 • De omega 3-vetzuren zijn afkomstig uit krill in plaats van visolie. De vetzuren in krill zijn iets stabieler, waardoor de vetzuren minder snel oxideren
 • Bevat probiotica en probiotica voor de darmflora. Het is onduidelijk hoe effectief probiotica in brokken zijn, maar kwaad kan het niet.
 • Bevat stoffen ter ondersteuning van de gewrichten

Con’s

Grandorf hondenbrokken bevatten eerst vitamine K3, maar tegenwoordig niet meer.

Verkoop informatie:

Grandorf Konijn & Zoete Aardappel is verkrijgbaar in zakken van
1 kg voor €10,75
3 kg voor €26,95 (€8,98/kg)
12 kg voor €77,95 (€6,50/kg)

Grandorf online bestellen Grandorf kun je online bestellen bij The Doggy Shop.Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor een zak van 3 kg betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
aardappel kalkoen, konijn vee-industrie probiotica, prebiotica, taurine, glucosamine & chondroitine, vers vlees natriumseleniet, lijnzaad grandorf.eu/nl/

4 Comments

 1. Lucas

  Even een vraagje. Je schrijft dat er 1,6% calcium in zit. Maar op de site van Grandorf zelf staat 1,3%.
  Analyse%
  Ruwe eiwitten: 25,0
  Ruwe vetten: 15,0
  Omega-6: 2,6
  Omega-3: 0,6
  Ruwe as: 7,0
  Ruwe vezels: 3,5
  Vochtigheid: 9,0
  Calcium (Са): 1,3
  Fosfor (P): 1,0
  Magnesium: 0.8

  Wat is nu juist?

 2. Iwannikewhoopi In Heaven

  Ik heb Grandorf een mail gestuurd omtrent het toevoegen van vitamine K in hun voer. Kreeg een heel duidelijk antwoord. Zet het hieronder neer.

  Het klopt dat een té hoog gebruik van Menadion schadelijk kan zijn, maar laat me hieronder één en ander in een juist daglicht te plaatsen.

  Vooreerst wil ik benadrukken dat Grandorf ontwikkeld is met als doel om de best mogelijke & uitgebalanceerde voeding te maken die mogelijk is.
  Zowel op vlak van eiwitgehalte, verhouding van gedroogd & vers vlees, als door gebruik van pure koolhydraten (volkoren bruine rijst).

  Onze eigenaar is de zoon van een fokker. Hij heeft Grandorf ontwikkeld omdat hij zag dat enorm veel honden en katten last hadden van allergiën en problemen.
  Het doel was om een oplossing te zoeken voor deze problemen, die vermoedelijk deels door slechte voeding ontstaan (naast overfok e.d.).
  Hij heeft zich verdiept in alle facetten en jarenlang onderzoek gevoerd vooraleer tot de Grandorf formules te komen, waarbij hij bijgestaan is door dierenartsen, fokkers en de beste voedingsdeskundigen.

  We starten in onze recepten met het toevoegen van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van de hoogste kwaliteit, om alvast uit te sluiten dat we met rommel beginnen 😊.
  We gebruiken bijvoorbeeld MDM vlees, waar geen botten in vermalen zijn. Zo puur gaan we in onze selectie.
  Helaas wordt er op internet veel gezegd en geschreven, niet altijd met de juiste wetenschappelijke achtergrond en kennis.
  Vitamine K is nuttig in voeding om te helpen bij bloedstolling en wanneer er onvoldoende darmsynthese is.
  Het helpt ook bij botvorming en osteocalcine, samen met een aantal andere biomedische functies.
  Vitamine K1 wordt gevonden in bladgroenten en plantaardige oliën, en vitamine K2 wordt geproduceerd door darmbacteriën.
  Er zijn geen vormen van vitamine K1 of K2 goedgekeurd als voeder-ingredienten, dus daarom wordt beroep gedaan op vitamine K3 (Menadion).

  Wij wensen duidelijk te stellen dat het gebruik van vitamine K3 in de voeding in de juiste hoeveelheid geen aangetoonde problemen geeft.
  Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor problemen, maar er circuleren wel berichten op internet van enthousiastelingen die een link maken met een té hoge hoeveelheid.
  Net zoals met zovele zaken, is een te hoge dosis van bepaalde ingrediënten inderdaad schadelijk. Maar dat is het geval voor zeer vele vitaminen. Dit moet in de juiste dosis gebruikt worden.

  Ik kan u met 100% zekerheid, met de hand op het hart, zeggen dat de kleine hoeveelheid vitamine K3 die we gebruiken, alleen maar nuttig is en absoluut geen enkel probleem geeft voor de gezondheid van uw hond of kat, in tegendeel.
  Zeg nu zelf, anders zouden we toch echt wel gek zijn om dit in onze voeding te laten en zouden we enorm grote risico’s lopen als dit allemaal een probleem is. We kunnen dit evengoed weglaten, maar dan missen we een vitamine en vinden we zelf dat de voeding minder compleet is. Grandorf wordt gevoed aan honderdduizenden honden en katten, en we krijgen fantastische feedback, zowel van dierenliefhebbers als van dierenartsen.

  Ik hoop dat ik Hiermee je vraag heb beantwoord.

  Lieve groetjes

  Nathaly
  Team Grandorf

  Email: hello@grandorf.eu
  Tel: +32(0)15/41.13.70.
  Website: http://www.grandorf.eu

  1. Voerwijzer Meike

   Dankjewel Nathalie, fijn dat je dit hier plaatst. Ik ben ook in contact met Grandorf en ben bezig met een artikel over vitamine K3 om mijn uitspraken wat beter te kunnen uitleggen en nuanceren. De hoeveelheid vitamine K3 is inderdaad laag genoeg om niet meteen problemen te veroorzaken, maar ik maak me meer zorgen over langdurig gebruik. Een klein beetje kan op de lange termijn mogelijk wel problemen geven. In het artikel leg ik dit uitgebreider uit, ik hoop dit eind deze maand online te hebben.

Geef een antwoord