Renske Super Premium Verse Kalkoen met Eend


Laatst bijgewerkt: 25 juli, 2022

Ingredienten

Verse kalkoen (15%), verse eend (14%), bruine rijst, rijst, gedroogde eend (12%), gedroogde kalkoen (12%), haver (11%), lijnzaad, eendenvet (3%), mineralen, eendenbouillon (1,5%), zeewier (0,07%), beta-glucanen, gedroogde appel (0,04%), gedroogde tomaat (0,04%), gedroogde cranberries, gedroogde peer (0,04%), gedroogde broccoli (0,04%), glucosamine (170 mg/kg), methylsulfonylmethaan (170 mg/kg), chondroïtinesulfaat (120 mg/kg).

Toegevoegd per kg: Vitamine A 28.000 IE, vitamine D3 1.900 IE, vitamine E (alfa-tocoferolacetaat) 200 mg, zinkchelaat  340 mg, zinksulfaat 285 mg, ijzersulfaat 305 mg, ijzerchelaat 20 mg, mangaansulfaat 110 mg koperchelaat 50 mg, kopersulfaat 40 mg, calciumjodaat 1,5 mg, natriumseleniet 0,5 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
27% 15% 38.5% 8.5% 2.5% 8.5% 1.6% 1.3% 3970 2.6% 1% 170mg/kg 120mg/kg 22%

Beoordeling:

Renske Super Premium Verse Kalkoen met Eend heeft een prima samenstelling. Deze brok is ook goed geschikt voor honden met een allergie voor bijvoorbeeld kip en rund.

Wat vind ik goed aan de brokken van Renske Super Premium?
De kwaliteit van het eiwit lijkt prima, met als grootste eiwitbronnen vers toegevoegd vlees en gedroogd vlees. Er zitten geen verstopte plantaardige eiwitten in.

De koolhydraten komen uit verschillende koolhydraatbronnen, welke allemaal prima zijn. Er zit geen tarwe in of andere glutenhoudende granen.

De mineralen zijn deels toegevoegd als chelaatverbinding, wat beter opgenomen wordt door het lichaam dan de goedkope mineraalverbindingen zoals oxides en sulfaten.

Goede balans tussen omega 3 en 6,  alhoewel deels door lijnzaad. Lijnzaad levert een vorm van omega 3 vetzuren (ALA) die in het lichaam nog omgezet moet worden in lichaamseigen omega 3 vetzuren (EPA en DHA) en dit gebeurt niet zo effectief. Maar een andere omega 3-bron die Renske gebruikt is krill. Dit is juist een zeer effectieve vorm van omega 3-vetzuren, effectiever dan visolie. Daarnaast bevat het veel antioxidanten.

Er zit in de meeste brokken een mooie balans tussen eiwit, koolhydraten en vetten en de brokken zullen dan ook voor de meeste honden geschikt zijn.

Ingrediënten van Renske Super Premium waar ik niet zo enthousiast over ben

 • Het ingrediënt bouillon bevat meestal vrije glutamaat, waar honden gevoelig voor kunnen zijn. Zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken.
 • deelsgoedkope mineralen zoals natriumseleniet. Naast chelaten gebruikt Renske ook nog deels goedkope mineralen in de Super Premium hondenbrokken.

Verkoop informatie:

Renske Super Premium Verse Kalkoen met Eend is verkrijgbaar in zakken van

600 gram voor € 7,25 bij Medpets
2 kilo voor € 19,95 (€9,98/kg)
12 kilo voor € 77,49 (€6,46/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking rijst, haver kalkoen, eend vee-industrie glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad www.renske.com

7 Comments

 1. Karin van der Lee

  Allereerste Meike, wat fijn dat jij zoveel voor ons uitzoekt. Er fijn en ik heb al er geen info tot mijn genomen. Toch kom ik er niet zo uit. Tommie onze Beagle heeft een allergie voor granen, rund, kip en lam. Ik zoek een brok waar veel vlees in zit. Op dit moment krijgt hij door de weeks brokken van Naturea de ene keer vis en de andere Westlands Duck en in het weekend vers vlees. Maar nu lees ik dat er ook in Naturea Bouillon zit. En dat wil ik dus ook niet geven. Ik zat nu te kijken naar Renske omdat ik graanvrij wil maar daar zit ook bouillon in. Welke brok is toch nu het beste voor onze Tommie. Ik blijf het lastig vinden. Ik geef al extra zalmolie dus als er ergens te weinig Omega 3 in zit maakt het niet uit. Hij krijgt voldoende. Kan jij mij helpen met wat tips? Groetjes Karin

 2. Maarten Klijn

  L.s.,

  Ik heb een hond van een jaar oud. Het is een kruising tussen herder, podenco en nog wat types. Ze is nu 21 kg maar de dierenarts verwacht dat ze nog doorgroeit naar 23 kg. Dat is dan vooral spiermassa. Zijn advies was om voer te geven met veel eiwit en laag in koolhydraten en calcium. Ik geef nu Renske eend/kalkoen, waar ze prima op lijkt te gedijen. Groei vind ik wel moeilijk in te schatten. Mijn vraag is of dit voer geschikt is voor grotere honden. Of zijn er betere alternatieven?

  Vast bedankt!

  Vr. gr. Maarten Klijn

  1. Voerwijzer Meike

   Dat hangt er ook van af hoe hoog het eiwitgehalte kan zijn, niet alle honden verteren een hogere hoeveelheid verhitte eiwitten goed. Je kunt in de brokkenvergelijker kijken welke brokken meer eiwit en minder calcium bevatten. Bijvoorbeeld Purizon, Vol Bites en sommige variant en van Riverwood (zoals deze)

   Als Renske met eend goed bevalt kun je die ook prima blijven geven, alhoewel ik wel voorstander ben van het afwisselen qua brokken (en het liefst ook met soorten voeding)

   1. Maarten

    Dag Meike,

    Waar kan ik de energiewaarde van deze brokken vinden? Ik kan het zo snel niet op de zak terugvinden. Of is er ergens een website waar de energie van meerdere brokkenmerken te vinden is? Ik vind de adviezen om zoveel gram per kg te geven soms wat vaag omdat ze zo gemiddeld zijn.

    Gr. Maarten

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter