Riverwood Zalm & Witvis met Haring


Laatst bijgewerkt: 14 augustus, 2023

Ingredienten

Schotse zalm (26%), witvis (16%), gele erwten (16%), gele-erwtenzetmeel (12%), haring (10%), pluimveevet (geconserveerd met tocoferolen, 9%), gedroogde appelpulp (4%), erwteneiwit (2%), gehydrolyseerd eiwit (kippenlever) (2%), spinazie (1%), teunisbloemolie (0,5%), wortels (0,5%), glucosaminesulfaat (220 mg/kg), mannan-oligosachariden (150 mg/kg), chondroïtinesulfaat (130 mg/kg), fructo-oligosachariden (100 mg/kg), Yucca schidigera (90 mg/kg), goudsbloem (80 mg/kg), brandnetel (80 mg/kg), spirulina (35 mg/kg), kurkuma (30 mg/kg), citruspulp (30 mg/kg), veenbessen (30 mg/kg), kamille (25 mg/kg), kaneel (25 mg/kg).

Toegevoegd per kg: Vitamine A 19.000 IE, Vitamine D3 1400 IE, Vitamine E (α-tocoferol) 400 mg, Cholinechloride 600 mg, Zink 80 mg, IJzer 72 mg, Mangaan 38 mg, Jodium 0,7 mg, Koper 15 mg, Selenium 0,26 mg. Alle mineralen zijn toegevoegd in gecheleerde vorm.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
32% 15% 34% 8.2% 2% 10% 1.3% 1% 3780 2.2% 0.9% 220mg/kg 130mg/kg 26%

Beoordeling:

Riverwood Zalm & Witvis met Haring vind ik een goede brok. Het heeft een goede balans tussen eiwitten (van goede kwaliteit), vetten en koolhydraten. Dit is een brok met vissen als enige diersoorten, wat handig kan zijn bij voedselallergie. Lees ook het artikel Is een visbrok gezond?

Eiwit uit vlees en erwten
Er zit veel eiwit van goede kwaliteit in, namelijk in de vorm van vismeel. Er is ook erwten-eiwit toegevoegd, waarvan ik zelf de meerwaarde niet inzie. Het kan geen kwaad, maar is van mindere kwaliteit dan eiwit uit vlees. Desalniettemin zit er genoeg kwalitatief eiwit in. Het grootste nadeel is dat de kans iets groter is op een te hoog eiwitgehalte, welke niet goed wordt verteerd door de hond. Dit kun je merken aan zachte ontlasting.

Optimaal zou zijn als er ook nog een gedeelte vers toegevoegd vlees in zou zitten.

Herkomst dieren
De vis is afkomstig uit visvangst.

Geschikt bij kip-allergie?
Voor de meeste honden wel. Er zit wel kippenvet in, maar een allergie ontstaat op het eiwit. Het kippenvet is zeer waarschijnlijk vrij van eiwitten, alhoewel Riverwood dit niet durft te garanderen. Er zit ook gehydrolyseerde kippenlever in, maar door de hydrolisatie is de kans op een allergische reactie erg klein.

Pro’s

 • genoeg eiwit van goede kwaliteit
 • alleen gecheleerde mineralen toegevoegd
 • peulvruchten als koolhydraatbron zorgen voor een relatief langzame suikerspiegelschommeling
 • geen vlees uit bio-industrie
 • Het vet is geconserveerd met tocopherolen (ipv synthetische conserveringsmiddelen)
 • Genoeg omega 3-vetzuren

Con’s

 • bevat teunisbloemolie, dit is een plantaardig olie die veel Omega 6 bevat. Het vlees bevat al genoeg Omega 6, en met de toevoeging van de olie wordt het nog hoger. Het is onstabiel vet wat snel oxideert.
 • bevat gehydrolyseerde kippenlever, wat een smaakstof is op basis van vrije glutamaat. Dit is mogelijk ongezond. Zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken

Verkoop informatie:

Riverwood Adult Zalm & Witvis met Haring is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €20,95
12 kg voor €82,95 (€6,91/kg)

Riverwood online bestellen
Riverwood hondenvoer is onder andere bestellen in de webshop van Natuurlijkvoordehond.nl

Riverwood bestellen bij Natuurlijkvoordehond.nl

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking peulvruchten vis wild (vis) prebiotica, glucosamine & chondroitine, chelaten plantaardige olie, vrije glutamaat, geïsoleerd plant. eiwit www.riverwoodpetfood.com

5 Comments

 1. M

  Hallo Mieke

  Mijn volwassen hond deed het prima op deze brok. Nu heb ik een pup van 12 weken erbij die Riverwood Puppy at. Haar ontlasting is echter zeer zacht en stinkt enorm. Kan ik mijn pup ook de volwassen variant van mijn andere hond voeren ?
  Bedankt.

 2. M

  Hallo Mike,

  Mijn volwassen hond deed het prima op deze brok. Nu heb ik een pup van 12 weken erbij die Riverwood Puppy at. Haar ontlasting is echter zeer zacht en stinkt enorm. Kan ik mijn pup ook de volwassen variant van mijn andere hond voeren ?
  Bedankt.

  1. Voerwijzer Meike

   De hoeveelheden van de toegevoegde mineralen zijn niet afgestemd op de behoeftes van pups. Er zit bijvoorbeeld minder zink in, waar pups meer van nodig hebben dan volwassen honden. Ik zou dus een andere puppybrok zoeken, met iets minder eiwit dan in Riverwood Puppy.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja de verhouding tussen omega 3 en 6 vetzuren is bij deze brok goed.

   Klopt, ik denk dat vers toegevoegd vlees beter is. Bij het maken van vleesmeel zijn er hoge temperaturen en worden er conserveringsmiddelen toegevoegd om het goed te houden.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter