Simpsons 80/20 gemengd


Laatst bijgewerkt: 23 november, 2023

Ingredienten

Ontbeende kip (27%), gedroogde kip (16%), ontbeende zalm (13%), bataat, aardappel, gedroogde witvis (7%), gedroogde zalm (5%), gedroogde kalkoen (4%), kippenvet (2%), kippenjus (2%), ei (2%), ontbeende witvis (2%), erwtenvezel, luzerne, mineralen, vitaminen, gedroogde appel, gedroogde wortel, spinazie, gedroogd zeewier, gedroogde cranberry, FOS, anijszaad, fenegriek, glucosamine, MSM, chondroitine, tijm, marjoraan, oregano, peterselie, salie.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
38% 18% 20.4% 10.6% 3% % 2.01% 1.62% 4000 2.53% 1.93% 33%

Beoordeling:

Simpsons 80/20 gemengd is een graanvrije brok met een hoog vleesgehalte. De samenstelling van Simpsons 80/20 gemengd ziet er prima uit. Omdat ik geen antwoord op mijn vragen krijg, weet ik helaas niet of er menadion in zit en in welke vorm de mineralen zijn toegevoegd. Daarnaast is het onbekend hoeveel er is toegevoegd aan vitamines en mineralen.

Pro’s

 • Genoeg eiwit, uit zowel gedroogd als vers toegevoegd vlees. Het hoge calciumgehalte geeft aan dat de eiwitkwaliteit waarschijnlijk niet optimaal is, maar er waarschijnlijk is genoeg eiwit van goede kwaliteit.
 • Genoeg omega 3 uit vis
 • relatief weinig koolhydraten

Cons

 • In kippenjus zit normaal vrije glutamaat, zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken. Per email lieten ze me weten dat er geen gehydroliseerde eiwitten zitten in Simpsons, maar ik twijfel er aan of dit klopt.
 • Het calciumgehalte is vrij hoog

Verkoop informatie:

Het goedkoopst bij Zooplus.

12 kilo voor €86,49 (€7,21/kg)

Als je via de link of banner op deze pagina bij Zooplus bestelt, krijgt Voerwijzer een klein percentage van de omzet. Zonder dat het je extra geld kost. Hiermee draag je er aan bij dat ik zoveel tijd kan besteden aan het up to date houden en uitbreiden van de hondenbrokken in de brokkenvergelijker. Dankjewel!

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, > 10 kg verpakking aardappel, bataat kip, vis, ei, kalkoen vee-industrie prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees vrije glutamaat www.simpsonspremium.com/

6 Comments

    1. Voerwijzer Meike

     Wat vreem dat je die pagina kan bezoeken. Hier mijn beoordeling:

     Simpsons 80/20 Fish bevat veel vis en voornamelijk dierlijke ingrediënten. De samenstelling ziet er prima uit en is geschikt voor honden met voedingsallergie. Omdat de fabrikant geen reactie op mijn vragen geeft, weet ik niet of er vitamine K3 inzit en in welke vorm de mineralen toegevoegd zijn.

     Zie ook het artikel: is een vis-brok gezond voor honden en katten?

     Pro’s
     goede kwaliteit eiwitten
     relatief weinig koolhydraten
     prima koolhydraatbronnen

     Con’s
     Zalmbouillon bevat mogelijk vrije glutamaat, waar sommige honden mogelijk slecht op reageren. Per email kreeg ik te horen dat er geen gehydroliseerde eiwitten in de voeding zitten, maar ik twijfel erg of dit klopt. Zie ook het artikel MSG in brokken.
     Er zit wel erg veel visolie in. Visolie erg gevoelig voor oxidatie.
     Fabrikant geeft soms geen antwoord op mijn emails, ik weet dus niet of er vitamine K3 inzit en welke mineraalverbindingen erin zitten

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter