Simpsons Sensitive Eend & Aardappel


Laatst bijgewerkt: 23 november, 2023

Ingredienten

Eend (minimaal 43%), ontbeende eend, gedroogde eend, eendenvet, aardappel (minimaal 26%), bietenpulp, biergist, lamsjus, ei, zalmolie, mineralen, lijnzaad, vitaminen, yucca extract, cranberry’s, nucleotides, mannanoligosaccharides (MOS), fructooligosaccharides (FOS), glucosamine, MSM, chondroitine.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
25% 14% 38.5% 9.5% 3% % 1.28% 0.82% 3500 2.28% 0.44% 22%

Beoordeling:

De samenstelling van Simpsons Sensitive ziet er prima uit. Simpsons Sensitive bevat eend als enige diersoort en kan hiermee goed geschikt zijn bij allergieklachten. Houd er wel rekening mee dat er ook ei en gist in zit, hier kan een hond ook allergisch voor zijn.

Pro’s

 • Deze brok bevat een mooie hoeveelheid vlees, en een goede combi van vers en gedroogd vlees. Hierdoor genoeg kwalitatief eiwit.
 • Goede balans tussen eiwit, vet en koolhydraten

Kan beter

 • Mogelijk weinig kwalitatief omega 3.Voor honden met huidproblemen of allergieproblemen zou ik goede kwaliteit visolie of krillolie of verse vette vis toevoegen.
 • Er zijn alleen sulfaten gebruikt als mineraalverbinding, deze zijn minder goed opneembaar dan chelaten.

Cons

Verkoop informatie:

Goedkoopst verkrijgbaar bij Zooplus.

12 kilo voor €85,99 (€7,17/kg)
Dubbelpak voor €147,99 (€6,17/kg)

Als je bij Zooplus bestelt, krijgt Voerwijzer een paar procent van de omzet als je het doet via onderstaande banner doet. Zo help je mee Voerwijzer in stand te houden.

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, > 10 kg verpakking aardappel eend vee-industrie prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees gist, bietenpulp, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie www.simpsonspremium.com

16 Comments

 1. Pedro Joël Van Dijk

  Ben nu aan het communiceren met Simpsons. Op mijn vraag of er Menadion in zit heb ik dit antwoord gekregen…… I emailed you back the other day Pedro via email. We don’t add vitamin k.

  Ik heb ze nu de vraag voorgelegd in welke vorm de mineralen zijn toegevoegd. Hoop dat ik daar ook een antwoord op krijg.

 2. Peter

  voer bevalt goed, honden eten het graag, geen winden , minder huidproblemen. Ik heb er echter groot probleem mee dat de klantenservice stelselmatig mijn vragen rond samenstelling (hoeveelheid aardappelen, calorieën,verse vs. gedroogde eend, ed.) gewoon negeert. Uiteindelijk via facebook het antwoord dat men het niet weet! (alleen de summiere info over perc. eend en minimum aardappelen =26%) Wellicht zit er 50% aardappelen in. Dan wil ik het mijn honden niet voeren, hoe ogenschijnlijk goed het ook lijkt. Het is toch heel bijzonder dat het niet mogelijk is te achterhalen wat je je hond werkelijk voert middels een brok..

  1. Voerwijzer Meike

   Er zit lamsjus in en dat is meestal gehydroliseerde lamslever. Daar zit veel vrije glutamaat in, en dat is hetzelfde stofje als in MSG. Het stofje dat de smaakversterkende werking en een stimulerend effect in de hersenen heeft. Ik heb per email een paar keer gevraagd of de lamsjus inderdaad gehydroliseerde lever is, maar ik heb nooit antwoord gekregen.

   1. Sandra

    Dank voor je reactie. Ik wou de puppyvariant aan mijn hond gaan geven maar dat laten we dus maar even zitten. Mijn hond krijgt normaal Orijen maar daar wil ik vanaf i.v.m. teveel pootjes bijten (wellicht door teveel eiwitten). Welk brok kan je me dan aanraden als ik vragen mag?

  1. Voerwijzer Meike

   Er zit nooit rauwe aardappel in een brok, omdat er veel verhitting komt kijken bij het maken van een brok. Dus al zou het rauw worden toegevoegd, is het nooit meer rauw na het fabrieksproces. Voor zover ik weet wordt er aardappelpoeder gebruikt.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter