Energique Kat

Datum: 10 maart, 2022
Laatst bijgewerkt: 3 juni, 2022

Energique heeft makkelijk te portioneren complete rauwe voeding, met voor allergische katten ook smaken zonder kip en rund. In dit artikel vind je de samenstellingen en mijn beoordeling.

Energique voor de kat
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Energique Kat Rund/lam Rund (long, spiervlees, nier, lever) 66%, lam (bevleesde ribben) 25%, cichorei, aardappeleiwit, koolzaadolie, zalmolie, mineralen. 15,1% 12,4% 0,63% 0,44% €9,88
Energique Kat Kip/parelhoen  Kip (spiervlees, bevleesd rugdeel) 71%, parelhoen (spiervlees) 22%, cichorei, aardappeleiwit, koolzaadolie, zalmolie, mineralen. 15% 11,8% 0,61% 0,45% €9,88
Energique Kat Kalkoen/Kabeljauw Kalkoen (spiervlees, bevleesd rugdeel, lever) 67%, kabeljauw 15%, aardappeleiwit, cichorei, koolzaadolie, zalmolie, mineralen. 16,6% 13,5% 0,64% 0,53% €9,88

Toegevoegd per kg: Vit A 5.000 IE, Vit D3 500 IE, Vit E 100 mg, ijzer (als sulfaat) 25 mg, jodium 1 mg, koper (als sulfaat 2,5 mg en als chelaat 2,5 mg) 5 mg, mangaan (als sulfaat) 10 mg, zink (als sulfaat) 50 mg.

Energique Kat Kip/Parelhoen

Is Energique Kat Compleet?
Energique Kat is compleet voeding, doordat het is aangevuld met vitamines en mineralen.

Is Energique Kat geschikt voor kittens??
Ja alle smaken van Energique Kat zijn compleet en gebalanceerd voor kittens

Verpakking en portiegrootte
Energique Kat is verkrijgbaar in zakjes van 400 gram met vleesschijfjes van 25gr.

Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd bij The Pet Food Express.

Beoordeling:

Ik vind de samenstelling van de Energique Kat-smaken er prima uitzien. Opvallend zijn de ingrediënten

  • Koolzaadolie. 
  • Aardappeleiwit
  • Cichorei

Koolzaadolie bevat omega 3 en omega 6. Deze toevoeging lijkt me niet nodig in de smaken met genoeg kip voor de omega 6 vetzuren, en zalmolie voor de omega 3 vetzuren. Maar koolzaadolie kan in gematigde hoeveelheid geen kwaad in rauwvoer. Het nadeel van dit ingrediënt in brokken is de snelle oxidatie van vetzuren, iets wat bij rauwvoer veel minder gebeurt. Energique geeft aan dat de  koolzaadolie is toegevoegd voor het alfalinoleenzuur (omega 3) en de antioxidanten (vitamine E). Ze geven aan dat alfalinoleenzuur een essentieel vetzuur is voor katten.

Energique voegt aardappel-eiwit toe aan de voedingen om ervoor te zorgen dat er ook genoeg eiwit in zit voor katten met een verhoogde eiwitbehoefte, zoals kittens, reproducerende katten en sedentaire katten. Aardappeleiwit vind ik voor katten geen ideale voeding, omdat het voedingsstoffen mist die wel in vlees zitten, maar in Energique wordt het als eiwit-supplement gebruikt. Dat is geen probleem, als er maar genoeg vlees in de voeding zit voor de andere voedingsstoffen (vitamines en mineralen).

Chichorei zit er in als prebiotica. Prebiotica is voer voor gewenste darmbacteriën

Ondanks wat bijzondere ingrediënten (koolzaadolie en aardappeleiwit) heb ik er vertrouwen in dat dit voer compleet en gebalanceerd is om als hoofdvoeding te voeren.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot kat www.energique.nl/

Geef een antwoord