Waar hondenbaasjes hun informatie over voeding halen

Datum: 23 oktober, 2016
Laatst bijgewerkt: 13 januari, 2017

Veel mensen houden hun kennis over diervoeding bij, en de meeste mensen doen dit via betrouwbare websites. Maar ook dierenspeciaalzaken hebben een belangrijke rol in de informatievoorziening. Dit blijkt uit een enquête van Johnson Petfoods, die mede via Voerwijzer werd verspreid. In ruil voor het helpen met verspreiden, heb ik een deel van de resultaten mogen ontvangen.

Voor wie moet de voeding gekozen worden?
De enquête werd ingevuld door 300 respondenten. Bijna de helft (49%) van de respondenten had één hond en bijna een derde (31%) heeft twee honden. 19% van de respondenten heeft een pup.

Natuurlijke voeding en gezondheidsklachten oplossen
Waarom hebben de respondenten voor hun huidige menu gekozen?
28% baseerde hun keuze op ‘hoe de natuur het bedoeld heeft’ en ik vermoed dat dit voornamelijk versvoerders zijn.

Een opvallend groot gedeelte (22%) van de respondenten kiest voor de voeding die ze voeren, omdat daarmee de gezondheidsklachten zijn opgelost. Ik vind dit opvallend veel, omdat kennelijk zoveel honden dus gezondheidsklachten heeft op andere voeding. En dat dus ook zoveel mensen zich zodanig in voeding heeft verdiept (of goed advies hebben gehad) dat ze dit met voeding konden oplossen. Aan de andere kant moeten we natuurlijk ook rekening houden met de steekproef: de mensen die de oproep voor de enquete tegenkwamen, zijn denk ik voornamelijk mensen die zich in voeding verdiepen.

De rol van de dierenspeciaalzaak
De dierenspeciaalzaak heeft het de laatste jaren moeilijker gekregen, doordat veel mensen ervoor kiezen om hun voeding online te bestellen. Uit deze enquête bleek ook dat 45% van de respondenten hun voeding online koopt, en 40% bij de dierenspeciaalzaak. De dierenspeciaalzaak is vooral belangrijk om aanvullende informatie te verkrijgen over de huidige voeding die mensen voeren en voor advies. Maar de grootste reden waarom mensen voor een dierenspeciaalzaak kiezen is het persoonlijk contact.

Het belang van betrouwbare websites
87% van de mensen die hun kennis over diervoeding bijhouden, doen dit onder andere via betrouwbare websites. Ook worden onafhankelijke websites door 82% van de respondenten gebruikt om aanvullende informatie te zoeken over de voeding die ze geven. Dit is voor ons een goed teken (dat we van belang zijn), want daarin kan Voerwijzer voorzien!

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter