Forum

Meldingen
Alles wissen

Het forum is gesloten.

Alvleesklierontsteking en KVV

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,447 Bekeken
(@maaikevk)
Berichten: 2
Lid
Topic starter
 

Goedemorgen,

Fijn dat hier zoveel informatie gebundeld beschikbaar is. Zou willen dat ik dit had gevonden toen we 4 jaar geleden overstapten van brok naar kvv voor onze dalmatier.

Hij at altijd carnibest. Andere merken hebben we ook geprobeerd, maar deze beviel goed qua structuur en omdat er groenten inzitten (die voor dalmaten extra belangrijk zijn ivm urinewegen)

Over onze hond en zijn voeding heb ik een vraag. Ik ben benieuwd naar jullie ideeen over hoe en of we kunnen terugschakelen naar kvv. Hij heeft namelijk sinds half december weer brokken. Op advies van de dierenarts die alvleesklierontsteking/pancreatitis constateerde. De brokken zijn speciaal voor maag/darm problemen en zijn laag in vetgehalte. Zoals het er nu uitziet, gaat hij de rest van zijn leven op aangepast voer moeten eten.

We hebben liever dat onze hond weer kvv gaat eten. Toch twijfelen we waar we goed aan doen. Ik kan online geen ervaringen vinden van alvleesklierontstekingen en kvv.

Wel vind ik voer speciaal voor EPI (Exocriene Pancreas Insufficiëntie), dat is wel een aandoening aan t zelfde orgaan, maar niet precies wat hij heeft.

Kortom, ik durf geen keuze te maken, de dierenarts wijst op en ik vraag me af waar we goed aan doen.

Is er hier iemand die ervaring heeft met alvleesklierontstekingen en het voeren van rauw vlees?

Ben heel benieuwd!

 
Geplaatst : 28/03/2018 9:55 am
(@voerwijzer-meike)
Berichten: 1394
Lid Admin
 

Je kunt prima rauwe vleesvoeding voeren aan een hond met pancreatitis, maar het is wel belangrijk dat dit een op deze aandoening aangepast menu is. EPI is inderdaad echt een andere aandoening aan de pancreas, bij pancreatitis zijn er wat strengere criteria waar de voeding aan moet voldoen. Rauw voldoet beter aan deze criteria dan brokken, maar het is wel belangrijk dat het niet vet is en sommige nutritionisten adviseren om koolhydraten toe te voegen.

Wat ik zou doen als ik jou was, is naar een dierenarts gaan die zich verdiept heeft in hondenvoeding. Deze kan je goed begeleiden bij de overstap en het uitzoeken van een goed menu, gebaseerd op de ernst en het soort pancreatitis van je hond (herstellend van acute pancreatitis, of chronische pancreatitis). De waardes kunnen dan ook in de gaten gehouden worden.

Ik kan je er ook bij helpen ( https://www.voerwijzer.com/voedingsadvies-voor-hond-en-kat/), maar het lijkt me het beste om het in overleg met een dierenarts te doen die het kan monitoren.

 
Geplaatst : 28/03/2018 2:33 pm
(@maaikevk)
Berichten: 2
Lid
Topic starter
 

Hoi Meike,

dank voor je reactie.
inmiddels hebben we de bloeduitslagen terug waaruit blijkt dat de alvleesklierontsteking opgelost is. wel is de oorspronkelijke klacht (likaanvallen) er nog. die lijkt vanuit de maag te komen.

we gaan met een voedingsspecialist kijken naar welk voer goed bij hem past in de hoop dat hij met zo min mogelijk maagklachten en zo min mogelijk medicijnen een fijn leven kan hebben.

dank!

 
Geplaatst : 10/04/2018 9:47 am
Deel: