Carnis Konijn


Laatst bijgewerkt: 31 juli, 2023

Ingredienten

30% konijnenmeel, 25% haver, sorghum, johannesbroodmeel, bietenpulp, kokosvet, biergist, vitamine- en mineralenmix, rundvet, zalmolie

Toegevoegd per kg
Koper (Koper(II)sulfaat pentahydraat)  7 mg, Kaliumjodide 1,5 mg, Mangaan (Mangaan (II)oxide) 35 mg, Natriumseleniet 0,45 mg, Zinkoxide  75 mg, IJzer (chelaat van aminozuren) 50 mg, antioxidant (natuurlijk) 401,95 mg, Vitamine A 15000 IE, Vitamine D3 1500 IE, E (dl-alpha-tocopherolacetaat) 150 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
23% 12% 45% 6% 3% 10% 0.94% 0.7% 3832 % % 16%

Beoordeling:

Voor honden met allergie en honden die weinig vet en eiwit mogen hebben, is dit een prima brok. Los daarvan vind ik dat de brok vrij weinig vlees bevat en daardoor een laag eiwitgehalte heeft. Voor de meeste gezonde honden zal het genoeg zijn, maar ik vind het niet optimaal. Een ander gevolg van het lage vleesgehalte, is dat de brok voor de helft uit graan bestaat. Opzich zijn de granen geschikt als zetmeelbron, maar ik vind de hoeveelheid erg groot.

De mineralen zijn in goedkope vorm toegevoegd, wat niet ideaal is.

Carnis Konijn bij voedingsallergie
Carnis Konijn is een goede optie om te proberen als je een geperste of niet zo dure voeding zoekt voor een hond met voedingsallergie. Houdt er rekening mee dat de brok wel gist bevat, hier kan een hond ook allergisch voor zijn of worden.

Carnis Konijn voor pups
Carnis noemt deze brok geschikt voor alle leeftijden, maar er zit heel erg weinig eiwit in voor pups. Voor pups jonger dan 14 weken (en dragende/zogende teven) zelfs minder dan het aanbevolen minimumgehalte. Ik beveel deze brok dus niet aan voor pups.

Kleine brokjes voor pups en kleine rassen
Carnis Konijn is ook verkrijgbaar met extra kleine brokjes. Deze heet Carnis Konijn Puppy / Kleine rassen. De samenstelling is precies hetzelfde.

Pro’s

 • De eiwitkwaliteit van het vlees lijkt prima (er zit alleen niet zoveel in)
 • mogelijk genoeg omega 3 door het ingrediënt visolie, helaas is de hoeveelheid visolie en de hoeveelheid omega 3 onbekend.

Con’s

 • vrij weinig eiwit en vet
 • veel koolhydraten
 • goedkope mineralen, deze zijn minder goed opneembaar dan gecheleerde mineralen

Kan beter

 • hoeveelheid omega 3 en omega 6 is onbekend
 • ik vindt het een heel karige samenstelling, zo te zien moeten de meeste essentiële voedingsstoffen uit de premix komen en zit er geen diversiteit aan gezonde polyfenolen (groenten en fruit) in.

Verkoop informatie:

Carnis konijn is verkrijgbaar in zakken van

2 kg voor €22,95 (€11,48/kg)
4 kg voor €38,95 (€9,74/kg)
12,5 kg voor €76,95 (€6,16/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geperst, adult, alle leeftijden-brok, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking sorghum, haver konijn vee-industrie visolie bietenpulp, natriumseleniet, visolie www.carnis.nl

5 Comments

 1. Leon

  Hoi Bonnie,

  Hypo-allergene voeding is vaak kwalitatief erg slecht van samenstelling voor je hond.
  Dit zou een optie kunnen zijn: Acana Singles Pacific Pilchard.
  Zalmolie moet je er dan niet meer bijgeven: er zitten al genoeg omega vetzuren in de brok zelf.

  Of het voor jou betaalbaar is, kan ik natuurlijk niet beoordelen.
  Ik zie dat de Carnis Konijn brokken (bij 15 kilo) slechts ca 2 euro per kilo kosten. In mijn ogen kun je voor die prijs geen goede kwaliteit hondenbrokken krijgen.

  Als je de mogelijkheden hebt: zelf koken en maaltijden invriezen voor je hond is zeker ook een optie. Je moet dan wel een betrouwbaar recept hebben waar calcium en multivitamines in de juiste hoeveelheden aan toegevoegd worden.

 2. Bonnie

  Allereerst wil ik melden dat ik dit echt een super fijne site vind. Voer keuzes ik blijf het lastig vinden. Ons otje een kruising shi tzu lhaso apso reageerd ook veel brokken, vers vlees gaat het beste maar ivm zwangerschap wil ik dit niet geven. Heb haar carnis gegeven wat opzich goed ging ze likte of krabte niet meer maar kreeg hier ontzettend harde ontlasting van. Overgestapt naar Jarco konijn maar hier poept ze erg veel op en begint ook weer ligt met likken en krabben.
  Nu heb ik eigelijk geen idee meer wat de beste keuze zou zijn? En ook betaalbaar zou fijn zijn.. heb nu weer een zak carnis gehaald en zalmolie gekocht hopen dat de ontlasting zo beter is.
  Heeft u evt een goede tip?
  Allergie is voor sws kip,varken,rund en ik vermoed ook lam.
  Alvast bedankt🙂

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter