Celtic Connection Lamb with goat & sweet potato


Laatst bijgewerkt: 25 april, 2023

Ingredienten

70% Lam & Geit (37% verse lam, 18% verse geit, 14% gedroogde lam, 1% lamsbouillon), 19,5% zoete aardappelen, algenolie (schizochytrium limacinum), luzerne, erwten, lijnzaad, vitaminen & mineralen, cholinechloride, mannanoligosacchariden, fructooligosacchariden, chondroïtinesulfaat (1500 mg/kg), methylsulfonylmethaan (MSM) (1500 mg/kg), glucosamine (700 mg/kg), gedroogde veenbessen (600 mg/kg), rozemarijn, paardenbloem, jeneverbessen, zoethoutwortel (400 mg/kg), engelwortel, rozenbottel, kamille (300 mg/kg), klis, brandnetel, anijs & fenegriek, pepermuntblad, goudsbloem, heemstwortel, venkel, yucca schidigera-extract (250 mg/kg), artisjokblad (200 mg/kg), gedroogd zeewier, kaneel (100 mg/kg), appels, wortelen, pompoen (100 mg/kg), peren, spinazie

Toegevoegd per kg: Vitamine A 14.400 IE, Vitamine D3 1.900 IE, Vitamine E (alfa tocoferolacetaat) 100 mg, Foliumzuur 0,96 mg, Zink ( als chelaat) 120 mg, ijzer (als chelaat) 48 mg, mangaan (als chelaat) 34 mg, jodium (calciumjodaat 0,96 mg, selenium (seleniumgist) 0,15 mg.

Celtic Connection Lamb with goat

Bereidingswijze

 1. De ingrediënten worden gemengd en daarbij wordt er hete stoom ingeblazen om het mengsel te koken.
 2. Het gekookte deeg wordt door een snijder heengeduwd
 3. het wordt gedroogd met een temperatuur van 115°C voor ongeveer 30 minuten.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
26.5% 15.5% 33% 12% 4% % % % 3570 1.8% 2.4% 700mg/kg 1500mg/kg 21%

Beoordeling:

Celtic Connection Lamb and Goat vind ik een goede brok, het heeft een goede balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Het eiwit is van goede kwaliteit en afkomstig van dieren die buiten konden komen. Bijzonder aan Celtic Connection is dat er alleen gecheleerde mineralen zijn toegevoegd, terwijl in de meeste brokken goedkopere mineraalverbindingen worden gebruikt die minder bruikbaar zijn voor het lichaam.

Goed vleesgehalte en goede eiwitbronnen

Celtic Connection bevat voornamelijk vlees als eiwitbron, en geen geïsoleerde plantaardige eiwitten. Er zit met 55% een groot gedeelte vers toegevoegd vlees in. Het verse vlees en gedroogde vlees vormt een ideale combinatie. Een extra pluspunt is dat het vlees afkomstig is van dieren die buiten konden scharrelen. Aan het ruwe-as gehalte is te zien dat er vrij veel bot in zit, en het eiwit van bot is van lagere kwaliteit dan eiwit uit vlees. Maar er blijft genoeg kwalitatief eiwit over.

Goed vetgehalte
Er zit genoeg vet in, van alleen dierlijke oorsprong. De verhouding tussen Omega 3 en Omega 6 is goed. Bijzonder is dat de omega 3 vetzuren uit algen komen. Dit is een betere bron dan visolie, omdat het minder snel oxideert en het bevat net als visolie DHA en EPA wat in tegenstelling tot de omega 3 vetzuren in lijnzaad (ALA) niet door het lichaam omgezet hoeft te worden om te gebruiken.

Niet heel veel koolhydraten
De koolhydraten die er in zitten komen uit zoete aardappel en een klein beetje uit peulvruchten, wat prima is. Weinig kans op een slechte reactie hierop.

Toevoegingen
Er chondroïtine, glucosamine en MSM in voor de gewrichten. Er zit ook lambouillon in, wat vaak vrije glutamaat bevat. (zie het artikel Smaakstoffen in brokken) Celtic Connection laat weten dat de bouillon in hun brokken geen vrije glutamaat bevat.

Mineralen
De toegevoegde mineralen zijn 100% gecheleerde, dit is de best opneembare vorm van mineralen. De hoeveelheden zijn ook goed. 

​Celtic Connection geschikt voor pups?
Waarschijnlijk bevat Celtic Connection Lamb & goat teveel calcium voor pups. De hoeveelheid calcium is niet duidelijk maar aan het gehalte ruwe as is te zien dat er veel calcium in zal zitten. In de recente versie van deze brok zit meer ruwe as dan in de vorige, en toen was het calciumgehalte al te hoog. De maximum aanbevolen hoeveelheid is 4,5gr/1000 kcal en de brok bevatte 4,8gr/1000 kcal. Als je meer wilt weten over de calcium-richtlijnen voor pups van grote rassen, lees dan het artikel Calcium in puppybrokken voor grote rassen.

De eigenaresse van Celtic Connection geeft aan dat de brokken geschikt zijn voor pups, omdat de balans tussen calcium en fosfor goed is. De hoeveelheid fosfor limiteert de opname van calcium. De absolute hoeveelheid calcium zou dan minder van belang zijn. Hierin kan ze gelijk hebben. De skeletproblemen bij een hoog calciumgehalte ontstaan mogelijk (mede) door fosfortekort, wat kan ontstaan door een hoog calciumgehalte en een relatief laag fosforgehalte. Maar hier is naar mijn weten geen goed onderzoek naar gedaan

Is het dan toch geschikt voor pups? Dat zou kunnen. Waarschijnlijk wel voor pups voor kleine rassen. Maar ik durf niet van de Fediaf-richtlijnen af te wijken en adviseer het daarom niet voor pups van (middel)grote rassen. Ik vermoed dat het voor veel pups ouder dan 14 maanden die geen last hebben van groeipijn, wel geschikt is omdat de hoeveelheid calorieën vermoedelijk hoger is dan de fabrikant aangeeft.

Pro’s

 • Goede kwaliteit eiwit door mooi vleesgehalte en de combinatie van vers en gedroogd vlees
 • Vlees van dieren die deels buiten leefden
 • Goede balans tussen eiwitten, vet en koolhydraten
 • 100% gecheleerde mineralen
 • Genoeg Omega 3 (goede balans met Omega 6) uit de meest ideale bron (algen)
 • Bereid op relatief lage temperaturen (vergeleken met veel andere brokken)

Verkoop informatie:

Celtic Connection Lam met geit verkrijgbaar in zakken van
1 kg voor €14,95
2,5 kg voor €35,95 (€14,38/kg)
5,5 kg voor €57,95 (€10,54/kg)
12 kg voor €104,95 (€8,75/kg)

Celtic Connection Online bestellen

Je kunt Celtic Connection hondenbrokken onder andere bestellen bij Hondjekoek.nl

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, alle leeftijden-brok, bij allergie, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking bataat, peulvruchten lam/schaap, geit vrije uitloop prebiotica, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten lijnzaad www.celticconnection.eu/

69 Comments

 1. Merel Van de Velde

  Dag Meike, mijn 2 hondjes staan momenteel volledig op KVV maar binnenkort verander ik om verschillende redenen naar de helft korrels, helft KVV. De merken Celtic connection en Farmina N&D prime lijken me het best maar ik kan niet kiezen welke van de 2 ik zou geven. Is het oké om beide merken af te wisselen? Of zou dit te veel last veroorzaken voor hen? Hoe vaak zou ik dan kunnen afwisselen? Alvast bedankt voor je hulp!

  1. Voerwijzer Meike

   Ja het lijkt me een goed idee om beide merken af te wisselen. Het kan zijn dat de ene niet bevalt, en dan kan je de andere blijven geven. Het afwisselen van meerdere brokkenmerken zorgt in combinatie met kvv over het algemeen niet voor klachten.

 2. ADH

  Graag advies:
  Ik ben voor de jongste nu wel tevreden over deze brok (Lamb&Goat). Ik heb echter wel een vraag. Wat zou je adviseren voor pups nog in het nest? Afgezien van het feit of het nu wel of niet geschikt is voor pups vind ikzelf de brokjes voor echt kleine pups (ook nog een kleiner ras) te groot. Naast dat ze vlees krijgen van Bandit, wat zou jij erbij adviseren?

   1. ADH

    Dank je. Nog één vraag: ze wordt nu best wel mager op dit voer. Het is een Sheltie van 6kg en krijgt twee keer 70gr brokken. Daarnaast om de dag een half blik Bandit.
    Komt het vaker voor bij dit voer? Ik ben nu verder wel tevreden alleen worden de porties wel groot als ik nog meer moet gaan voeren. De andere eet het niet dus kan ook niet vergelijken met een andere hond.

    1. Voerwijzer Meike

     Dit heb ik niet eerder gehoord op Bandit, maar ik weet wel dat de aanbevolen hoeveelheid die Bandit zelf aangeeft lager is dan ik aanhoud. Als je hond duidelijk meer calorieën nodig heeft (en dit geen aandoening als oorzaak heeft), en een beetje meer voeren te weinig effect heeft, zou je zelf vet (zoals schapenvet of paardenvoer) of vet vlees aan het menu kunnen toevoegen.

  1. Voerwijzer Meike

   Zoethout stimuleert het lichaam om kalium uit te scheiden. Kalium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt in het in balans houden van de bloeddruk. Wanneer mensen veel zoethoutthee drinken, kunnen ze dus teveel kalium verliezen en kan daardoor de bloeddruk niet goed laag gehouden worden. Voor honden zal hetzelfde gelden, dat zoethout het lichaam stimuleert kalium te verliezen. Hoe gevoelig hun lichamen zijn voor een te hoge bloeddruk krijgen hierdoor, vergeleken met mensen, weet ik niet. Het hangt er ook vanaf hoeveel zoethout er in zit. Mijn voorkeur zou zijn om vier met kruiden af te wisselen met voer dat andere kruiden of geen kruiden bevat. Want veel meer kruiden hebben een effect op het lichaam, wat in afwisseling juist heel positief is, maar bij langdurig gebruik niet goed kan zijn.

 3. roosjeroder

  Hi Meike,

  Wij geven onze Jack Russel momenteel Acana regionals Grassland. Opzich heb ik een goed gevoel bij deze brok maar dit is de enige brok met zo een hoog vleesgehalte die we kunnen geven omdat er in de anderen varianten kip of varken zit.

  Ik twijfel nu om over te gaan naar Orijen Tundra maar zelfde verhaal, dan kunnen we alleen de Tundra geven of Celtic Connection. Hier kunnen we voor zover ik snel gekeken heb 3 van de 4 soorten geven, fijn om smaken af te kunnen wisselen. (Dit moet ik zelf nog even beter uitzoeken)

  Wat raadt jij hierin aan, zijn de merken erg verschillend van elkaar of zal een overstap waarschijnlijk makkelijk gaan? Ook qua ontlasting? Ik wil vooral kijken of de eieren in de acana toch problemen geven, of het haaruitval en de jeuk, die ook door stress kunnen komen minder worden en sinds kort eet hij buiten ontlasting.

  Ik hoor graag van je!

   1. roosjeroder

    Hi Meike,

    Bedankt nog voor je reactie.
    We zijn inmiddels bezig met de overstap naar celtic Connection. Toch begon ik weer te twijfelen tussen ziwi peak en celtic Connection. Toch voor de laatste gedaan in verband met de prijs..
    Besloten om ziwi peak als training snoepjes naast celtic Connection te geven. Hoop dat dat goed gaat:)

 4. ADH

  Ik heb inmiddels drie varianten van dit vier geprobeerd met als resultaat vrij zachte ontlasting. Hiervoor Belcando mastercraft en Acana geprobeerd maar ook dat was prut bij beide honden. Edgar&Cooper ging wel goed maar één van de twee kreeg opeens erge last van ontstoken talgklieren en met het stoppen ging dit ook langzaam over.

  Enige voer wat tot nu toe redelijk ging is Goood en HappyDog maar beide zijn niet hoogwaardig. Verder hebben ze lang op Darf vlees gestaan maar dan heb ik constant poep in de jaren hangen omdat ze het lastig kwijt kunnen en hetzelfde gold voor Bandit.
  Heb je een advies? Ik zie zo langzamerhand door de bomen het bos niet meer…

  1. Voerwijzer Meike

   Gekookt voer lijkt me een goede oplossing. Wel de goede kwaliteit eiwitten, maar niet rauw. Als dat te duur is, is blikvoer ook het proberen waard. Dat is ook beter verteerbaar dan brokken. En qua brokken zou ik rond de 25% eiwit blijven en een zo laag mogelijk ruw as-gehalte.

  1. Voerwijzer Meike

   Hier zijn geen onderzoeken naar gedaan en ik heb er ook weinig ervaring mee, maar op basis van de gegevens die ik heb lijkt het me niet logisch dat het kauwen van brokken voor minder tandplak zorgt. Tenzij er speciale ingredienten inzitten die zich aan calcium hechten, maar dat zit niet in Celtic Connection. Een kauwsnack blijkt wel positief effect op het gebit te hebben. Misschien zorgt het niet kauwen op brokken juist wel voor minder tandplak, doordat de voeding een directere lijn richting de slokdarm heeft en dus hoeveelheid voer die aan het gebit kan blijven plakken kleiner is.

   1. katleen

    Dank je wel voor je antwoord!
    We voorzien kauwsnacks dus dat zit wel goed.
    De brokken worden gesmaakt, ontlasting is goed en de vacht blinkt. Dus lijkt een prima brok voor onze hond.
    Zouden wel graag ‘s ochtends brokken geven en ‘s avonds kvv. Benieuwd of dat goed zal gaan.

 5. Joep22

  Lam & Geit (70% waarvan: 37% vers bereid lam, 18% vers bereid geit, 14% gedehydrateerd lam & 1% lamsbouillon), zoete aardappelen (19,5%), algenolie (schizochytrium limacinum), luzerne, erwten, lijnzaad, vitaminen & mineralen, cholinechloride, mannanoligosacchariden (Bio-MOS), fructooligosacchariden (FOS), chondroïtinesulfaat (1 500 mg/kg), methylsulfonylmethaan (MSM) (1 500 mg/kg), glucosamine (700 mg/kg), gedroogde veenbessen (600 mg/kg), rozemarijn, paardenbloem, jeneverbessen, zoethoutwortel (400 mg/kg), engelwortel, rozenbottel, kamille (300 mg/kg), klis, brandnetel, anijs & fenegriek, pepermuntblad, goudsbloem, heemstwortel, venkel, yucca schidigera-extract (250 mg/kg), artisjokblad (200 mg/kg), gedroogd zeewier, kaneel (100 mg/kg), appels, wortelen, pompoen (100 mg/kg), peren, spinazie

  Analyse:

  Ruw eiwit 26,5%, Ruw vet 15,5%, Ruwe celstof 4%, Ruwe as 12%, Omega 3 2,4%, Omega 6 1,8%, Glucosamine 700 mg/kg, Chondroïtine 1500 mg/kg, MSM 1500 mg/kg

  Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg:

  Antioxidante

  Hoi Meike. De samenstelling van Celtic connection lam/geit is inmiddels anders. Ik heb deze opgevraagd bij Hondjekoek.nl. Het eiwit gehalte is nu 26,5%. Is dit niet te laag voor onze golden pup , 8 mnd oud, reu, 27 kg? Hij doet het heel goed op de eend/gans versie en minder op de kip/kalkoen. Dus afwisselen met lam/geit zou mooi zijn…De eend/kalkoen is trouwens nu 30,5 eiwit…

   1. Joep22

    Ja ik weet dat je twijfels hebt betreffende het calciumgehalte in deze brok. Hij eet 3 dagen volledig deze brok en de andere 4 dagen 2 maaltijden Carnibest( met iets te laag calcium) en 1 maaltijd Celtic Connection. Ik hoop dat het dan geen probleem geeft… Helemaal op Carnibest is haast geen optie gezien hij 1 kg per dag eet. Goedkopere versies kvv ook niet, al snel diarree.Eiwitgehalte in brok hoger dan 30% ook slechte ontlasting… acana ook geprobeerd, doet hij het ook slecht op…

 6. Is deze brok geschikt voor senior honden? Ik voer nu Acana senior in combi met Rodi lam/rijst. Maar ik wil om uit te sluiten dat mijn hond een allergie heeft deze brok uit proberen.

  Hij is een galgo kruising van bijna 12 jaar en heeft artrose en een hernia waardoor we momenteel alleen kleine rondjes lopen.

  Hij likt onwijs veel aan zijn poot en ik moet even zeker weten of dit door zenuwpijn komt of door een allergie.

  1. Voerwijzer Meike

   Voor de gemiddelde oudere hond zal deze brok prima geschikt zijn, alleen als de nierfunctie aan het afnemen is zou ik wel een lager fosforgehalte aanraden.

   Deze brok is niet geschikt om te kijken of de jeuk door voedingsallergie komt, omdat deze brok lam bevat, net als Rodi Lam/rijst. Kies een voeding zonder lam, kip en kalkoen.

   1. Dankjewel! De dierenarts wilde eerst checken of hi een allergie voor rund had vandaar dat ik het eerst zo probeer. Ik gaf hem eerder regelmatig rund compleet en pens compleet van Smuldier. Het leek toen erger tw worden. Als dan ook allergisch zou zijn voor kip, lam en kalkoen, wat blijft er dan nog over om te voeren?

    Hij krijgt trouwens ook rimadyl pijnstilling 2 x per dag. Daarnaast vele ondersteunende (kruiden) supplementen. Ik weet niet of dat extra belastend is voor de nieren? Misschien toch gewoon maar bij senior brokken van goede merken houden dan? Ik had hiervoor senior brokken van Orijen. Nu dus Acana. Ik ben benieuwd welke nog meer goed zullen zijn voor hem.

    1. Voerwijzer Meike

     Als je wilt uitzoeken of de klachten door voedselallergie komen, moet je de diersoorten vermijden die je al voert. Want op al die diersoorten kan een allergie ontwikkeld zijn. Er zijn heel veel diersoorten over, kijk maar eens in deze lijst:
     https://www.voerwijzer.com/hypoallergene-hondenbrokken-met-een-diersoort/

     Ook deze artikelen zijn relevant voor je:
     https://www.voerwijzer.com/voedselallergie-bij-hond-en-kat/
     https://www.voerwijzer.com/eliminatiedieet-met-kvv-of-barf

 7. NovaenWolf

  Hi Meike/Linda,
  Ik heb een Duitse herder reu van 10 maanden, die ik wil overzetten op deze voeding. Hij is al uitgegroeid in de hoogte, maar moet nog uitzwaren in de breedte (ontwikkeling van zijn spieren, etc.). Ik weet dat je deze voeding niet aanraadt voor pups, en technisch gezien is hij nog een pup, omdat hij nog geen 1 jaar is. Zou je het voor mijn hond dan ook niet aanraden (omdat je argument volgens mij met groeipijn te maken heeft, maar hij is min of meer dus uitgegroeid. Hij zal hooguit nog 1 cm verder de hoogte in gaan)?
  Ook lijk je iets positiever over de Duck & Goose variant, klopt dat? Of vind je beide voedingen even goed?

  Groetjes Esmée

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Esmee, beide voedingen vind ik evengoed. Het is wel zo dat sommige honden beter reageren op de ene variant en anderen op de andere variant. Dat kan te maken hebben met overgevoeligheid voor een diersoort, en met de hoeveelheid eiwit en vet. Je kunt prima deze variant proberen, en eventueel ook de andere.

   Bij Duitse Herders wordt groeipijn geconstateerd tot een leeftijd van twee jaar. Het risico is wel kleiner nu hij minder snel groeit, maar is er nog steeds. Ik heb geen ervaring met deze brok en Duitse herders tussen 1 en 2 jaar, dus ik durf je geen aanbeveling te geven. Ik denk dat Linda deze brok wel zou aanbevelen.

 8. magdalena.schijf@gmail.com

  Goedemorgen, onze honden krijgen de lamb & goat variant, maar ze poepen erg veel. Gedurende de dag gemiddeld drie keer, en sochtends vind ik allerlei hopen in de tuin. Ook valt de ontlasting soms snel uit elkaar. Als ik minder ga voeren, dan vallen ze af. Wat gaat hier mis? De gevoelige darmen van onze Whippet / galgo kruising reageren wel goed op dit voer. Groetjes Magdalena

  1. Voerwijzer Meike

   Dat klinkt niet goed inderdaad. De eerste dagen kan het door de overgang naar andere voeding komen, maar het zou snel beter moeten worden. Ik zou andere voeding proberen, en je Galgo/Whippet-kruising deze voeding wel blijven geven als het bij hem/haar wel goed gaat.

 9. Thomas Gerulus

  Ik ben aan mijn tweede zak Orijen toe, omdat iedereen me weet te vertellen dat deze brok zo goed is. 1 probleem: geen één van mijn drie honden lust het. Mits er een ei of wat KVV tssn te mengen, blijft het gewoon staan.

  Ben ik op zoek gegaan naar een alternatief: Acana vind ik niet zo super en nu met het hele taurine-gedoe nog minder.

  Heb een aantal stalen Celtic Connection besteld en jawel hoor: dit gaat zeer vlot binnen. Ik heb een Landseer dus was wat terughoudend ivm het calcium gehalte, maar het klopt dat de fosfor dit mee onder controle houdt. Is althans bij mensen zo, maar vermoed bij honden ook. Ik vind deze brok echt goed en mijn hond lust het, tot nu toe, erg graag.

 10. Ma_n0n

  Hallo Meike

  Ik snap het kopergehalte niet zo goed. Is het echt 144 mg/kg?
  Ik vind dat namelijk heel erg veel. Ik voer momenteel royal canin labrador retriever junior omdat onze pup dat van geboorte af aan meegekregen heeft. Ze is inmiddels 11 maanden. Over 1 maand wil ik ander voer introduceren. Echter labradors schijnen gevoelig te zijn voor het kopergehalte in voer. Ik wil daarom uit voorzorg een brok nemen dat laag -normaal/ laag-midrange in het calcium zit. Acana classic prairie poulty voldoet daar bv aan door een kopergehalte van 15mg/kg en een hoog zink gehalte. Echter voer van Celtic connection spreekt mij ook aan, alleen het kopergehalte lijkt zo enorm hoog?

  1. Voerwijzer Meike

   Er is een verschil tussen de hoeveelheid toegevoegd kopersupplement en de totale hoeveelheid koper in de voeding. Ik weet niet hoeveel koper er in het koperchelaat in Celtic Connection zit, en ook de totale hoeveelheid is onbekend. Ik heb ze even een email gestuurd om het te achterhalen.

   Niet alle labradors zijn gevoelig voor koperstapeling gelukkig, maar als je labrador hier wel gevoelig voor is, is het inderdaad belangrijk om hier rekening mee te houden.

   Ik laat het hier weten als ik antwoord heb van Celtic Connection. Ik heb om de totale hoeveelheid koper in de voeding gevraagd. Dat getal is te vergelijken met Acana, aangezien zij de totale hoeveelheid aangeven

 11. Anouschka Kluft

  Hoi Meike,

  Een jaar geleden ongeveer hadden wij een dilemma over welk voer nu het aller beste is voor onze 2 labradors.
  Verschillende vergeleken met elkaar. Ook advies van jou gevraagd.
  Wij zijn bij via natura in beekbergen geweest ( kwamen wij al vaker voor de kauwhuiden en lekker dicht bij de camping). Wij ons dilemma voor gelegd en over welke merken wij twijfelde en iets uitgebreider gesproken over de type honden. Uit endelijk leek ons het beste over te stappen naar celtic connection.
  Echt wat een fantastisch voer. Ze hebben het nog nooit zo goed gedaan op ander voer.
  1 ding wat nog beter kan aan het voer is de prijs hahaha.
  Bedankt voor de hulp destijds!!

  Groet
  Anouschka

 12. Kirsten

  Ik heb zelf een franse bulldog pup van 7 maanden. Kreeg eerst vers vlees van bandit en nu volledig celic connection brokken. Hij heeft in t begin stevige ontlasting maar daarna dun. Geef het zelf vanaf dinsdag nu en laat vreselijk veel winden. Is dit normaal en moet ik hiervoor eventueel al naar de dierenarts?

 13. Daniela Schmeets

  Deze brok tijdje terug geprobeerd voornamelijk als beloning brok. Mijn hond is heel gevoelig en kan alleen van vers vlees paard lam geit en hert verdragen, verder niets. Dit krijgt ze dan ook al jaren. Nu vanwege de vakantie, een week lang deze brok gevoerd. En het bevalt zo goed dat we twijfelen om terug op brok te gaan. Dacht niet dat ik dat ooit zou doen. Maar haar ontlasting is beter op deze brok dan op kvv… We gaan nu een 12 kilo geven, en daarna bepalen we of we hierop blijven of terug op kvv. Maar tot nu toe vind ik het de beste brok, voor mijn hond.

 14. Hi Hester, thank you for considering Celtic Connection for your pup! I’ve reserached many studies on pet food, read them in depth to understand both their good points and their shortcomings, considered not only the test being undertaken – but also the food being feed to the dogs during the testing (if it is plant or meat-based), and developed my recipes on the information included in those studies as well as my own knowledge and understanding to ensure my recipes are correct. As I have mentioned before, all my recipes are formulated according to both the FEDIAF and AAFCO, checked by veterinary nutritionists, suitable for dogs of all ages – including puppies, and are complete and balanced.

  The ‘complete and balanced’ part is is important. ‘Complete’ means your pet is getting ALL the nutritional components it needs, while ‘balanced’ means those nurtritional components are provided in the correct relation/ratio to each other. We often look at calcium and phosphorus together. In my recipes, these are included in amounts that are ‘complete and balanced’ which means, in the correct amount and ratio.

  I hope that answers your question. And while I am confident that your pup will do well on my recipes, I’d be happy to answer any other questions you have.

  Have a nice day!

 15. Voerwijzer Meike

  Dat is inderdaad lastig te vinden, een hypoallergene brok die geschikt is voor pups. Dan kom je al snel bij visbrokken uit, zoals van de merken Optilife, Simpsons en Acana Singles. Taste of the Wild heeft wel puppybrokken zonder kip of rund, maar die bevatten wel meerdere diersoorten.

  Je kunt Linda ook direct een bericht sturen via dit contactformulier: https://www.celticconnection.eu/nl/contact.html, dan weet je zeker dat je antwoord van haar krijgt.

  Als je Celtic Connection gaat proberen, laat je dan eens weten hoe het bevalt?

 16. J Sterk

  Ik heb contact genomen met Linda voor advies voor mijn labrador pup van 9 maanden. Ze bevestigde nogmaals dat bij Celtic het calcium gehalte hoger is door extra vitamine D3. Omdat jij ook aangaf dat extra D3 een pluspunt is, is het volgens mij logisch dat het calcium gehalte hoger is dan normaal.

  Ik heb gehoord dat vitamines en mineralen gerelateerd aan elkaar zijn. Als de ene vermeerderd wordt de andere minder. Dit is waarom het blijkbaar zo moeilijk is om een studie over voedingsstoffen te doen.

  We hebben besloten om onze puppy Celtic Connection te geven.

  1. Hi J, thanks so much for your comment and I am glad you have decided to feed your puppy Celtic Connection. And yes, you are correct. Nutrition isn’t ‘simple’. Unfortunately, there are a lot of factors and inter-relationships to consider so it is not as easy as just looking at numbers on a chart to know if it is ‘good’ or not. If that were the case, we could all feed our dogs (or ourselves!) the exact same food and have the exact same weight and health results!

   1. Hester

    Beste Linda en Meike,
    Dit voer lijkt mij zeer interessant. Onze “pup”, Drentse Patrijshond van 10 mnd (28 kg), heeft zolang wij hem hebben wisselende ontlasting gehad. Wij gaven hem voorheen voornamelijk rundvlees, zowel vers als in een brok (Farmfood). Na allerlei onderzoeken waar niets uitkwam zijn we op advies over gegaan naar een hypo allergene voeding (Royal Canin) en zijn ontlasting knapte binnen een dag aanzienlijk op en is nog steeds prima. We willen in totaal een maand of 2 de hypo allergene voeding geven en dan over op een goede, gezonde brok. Celtic Connection Lamb lijkt ons een goede brok om te proberen.

    Wat is jullie gedachte hierover?

    1. Voerwijzer Meike

     Qua voedselallergie is deze brok goed geschikt, maar ik durf het zelf niet aan te raden voor een pup, zoals je kunt lezen in mijn beoordeling. Linda heeft er alle vertrouwen in dat het wel geschikt is voor pups. Ik zou zelf aanraden om dan ook voor 50% rauwe vleesvoeding te voeren met een laag calcium- en fosforgehalte, van het diersoort lam of geit. Of helemaal over naar rauwe vleesvoeding, waarmee je ook het risico op het ontwikkelen van een nieuwe voedselovergevoeligheid verkleint.

     1. Hester

      Meike, bedankt voor je reactie. Het probleem met rauwe voeding is, dat wij al meerdere merken en soorten hebben geprobeerd en hij lijkt het niet echt lekker te vinden. Daarbij vind ik rauwe voeding erg lastig.
      Linda, ik ben benieuwd of jij hier nog iets over wil zeggen. Mijn pup is van een middelgroot ras en weegt nu bij 10 maanden 28 kg.

      Meike, wat voor brok zou jij eventueel nog aanraden voor een pup met een voedsel intolerantie? Ik heb de vergelijking al een aantal maal ingevuld, maar bij veel brokken die mij aanspreken, staat dat ze niet geschikt zijn voor pups.

 17. Bart

  Na lang getob met dunne ontlasting, braken en niet willen eten (wij voerden Orijen Tundra) zijn we na een endoscopie waar gelukkig geen maagzweren of darminfecties zijn aangetroffen overgegaan op dit voer. Hoewel niet echt hypoallergeen, ons hondje vind het erg lekker, en de ontlasting was binnen 3 dagen weer keurig. Wat me wel opvalt is dat de hoeveelheid ontlasting bijna het dubbele is. Ik ben van plan dit eens te gaan wegen, maar ik verbaas me elke dag over de grootte van de drollen die ons hondje van 15 kg produceert.

  1. Hi Bart, thanks so much for your comments! The sweet potato in my recipes provides non-digestible fibre (vezels) which swell in the presence of intestinal water and may be why you are seeing what looks like large poos. Fortunately this fibre also has the benefit of ‘scrubbing’ the inside of the intestines clean and helping to clear the anal glands as the poo is excreted.
   I was also wondering how much you feed your dog as this can be a reason for large poohs. An average 15kg dog should be fed around 185 grams per day, but some dogs have a really good metabolism and do well on less. That could also be a factor in the amount of ‘what’s coming out the other end’ 🙂 .

 18. Hi Meike, thanks for your review!
  Despite that fact that we have been exchanging emails about this subject for weeks, I do not see any of the information I provided to you having been included in this post. In particular, I think you need to be more specific in terms of ages and not use the general term of “pups” since that means something different to everyone and the values you quote depend on the ‘magical’ 14 week point where the recommended amount changes. The adult weight of the dog is also very important since dogs with an adult weight over 15kg require more calcium in the early development stage compared to smaller breeds and the Ca:P ratio can even be increased to 1.8:1 after the large breed pup reaches 6 months of age. You should also indicate that the ratio of calcium:phosphorus is important because of the reciprocal relationship whereby calcium limits the absorption of phosphorus and vice versa as I mentioned in my last message, and that D3 downregulates the absorption of calcium. So if extra D3 is added, as in my recipes, extra calcium must also be included. Basically you need to explain that calcium, phosphor and D3 all work together synergistically so an increase or decrease in one requires a similar offset in the other. And you didn’t mention the hormonal influence of PTH and magnesium and that zinc and copper are also affected. You also need to explain that the FEDIAF numbers are based on studies using plant-based feed so the conclusions of the studies raise additional questions with respect to studies on grain-free, meat based protein which have not been done, also as mentioned in my previous message. When all that is in there, I think it makes a more complete picture that I can agree with. Your readers shold also be informed that higher calcium is “only a speculative cause” of growing pains and that this has not been confirmed.
  A lot of research is done into my recipes and the delicate interplay between other vitamins, minerals and hormones so it isn’t a simple case of ‘iets teveel calcium voor pups’ unless you thoroughly understand all the factors involoved.

  1. Voerwijzer Meike

   Thank you Linda, when I find the time I will explain it more. Perhaps I will do it on an extra page, because I think most people just want to know if I think I think the food is good or bad. And of course there are people who want to know more, and for them I will explain it more extensively.

 19. Annick

  Na heel lang zoeken en uitproberen heb ik eindelijk de geschikte brok gevonden voor mijn hond van 15 maanden. De stoelgang was nooit ideaal maar na enkele dagen op Celtic Connection Lam & Goat was het eindelijk perfect. Ben heel blij dat ik deze voeding hebt uitgeprobeerd.

  1. Hester

   Hallo Annick, ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de stoelgang problemen van jouw hond. Mijn hond (9 mnd) heeft eigenlijk van pup af aan wisselende ontlasting. Geen diarree, maar wel veel ontlasting (soms 5x per dag) en vaak wat slapper. Of het eerste deel is goed en de rest wat slapper. Hij is uitgebreid onderzocht door de dierenarts, ontlasting is onderzocht en er is niets te vinden. Op advies van de d.a. krijgt hij nu al een week of 7 royal canin gastro intestinal junior. Hierop is de ontlasting “iets” (3 tot 4x ontlasting per dag) verbeterd, maar nog lang niet ideaal. Ik ben dus op zoek naar een goede brok.

   Bij voorbaat dank voor je reactie. Meike ik ben ook wel benieuwd naar jouw reactie.

 20. Sonja

  Hoi Meike,

  Mag ik deze brok wel blijvend aan volwassen honden geven?
  Rex heeft een kip,eend,kalkoen,ei en granen allergie of maakt dat dan niet uit
  een hoger calcium? Of krijgen ze dan een zink,magnesium,ijzer en koper tekort?

  Dank je,
  Sonja

  1. Voerwijzer Meike

   Ja hoor, dit kun je prima voor een lange periode geven. Het hogere calciumgehalte vind ik niet ideaal, maar er zijn verder geen precieze getallen te geven wanneer het problemen veroorzaakt. Het zal ook per hond verschilen. Ik denk dat het geen probleem is, het zal geen grote tekorten opleveren.

  2. Tom07

   Vergelijk met Yoggies / Celtic Connection / Canis Puris
   Goede middag we hebben een border collie van 7 maanden. Hij krijgt momenteel 2x per dag Yoggies hondenvoer. Gezien hij veel stoelgang heeft (lees 4 x per dag) zijn we aan het overwegen om van voeding te veranderen. We twijfelen aan Celtic Connection of Canis Puris. Kunnen jullie ons helpen met een vergelijk van de 3 opgenoemde? Heel erg bedankt!

    1. Tom07

     Dag Meike, bedankt voor je reactie. We zijn vandaag gaan informeren naar Celtic Connection en hebben nu 3 vraagjes voor je ;-). Ze vertelde dat Celtic C geen koude, geen warme geperste brok is, maar een gestoomde brok. Klopt dit? Is de combinatie Lam/geit goed voor een border collie pup van 7 maanden? En de laatste vraag, klopt het dat je zonder mengen mag overschakelen van Yoggies naar Celtic C (moet wel 15 uur tussenzitten)? Bedankt voor je advies! Gezonde groeten

     1. Voerwijzer Meike

      Celtic Connection is inderdaad geen geperste brok. Dit is de bereidingswijze, zoals ik het begrijp:

      Bereidingswijze

      1. De ingrediënten worden gemengd en daarbij wordt er hete stoom ingeblazen om het mengsel te koken.
      2. Het gekookte deeg wordt door een snijder heengeduwd
      3. het wordt gedroogd met een temperatuur van 115°C voor ongeveer 30 minuten

      Dit lijkt erg op de “standaard” manier van krokante brokken maken, maar misschien is stap 1 anders dan bij de meeste andere fabrikanten.

      Als de brokken nog steeds 1,68% calcium bevat, is deze volgens de richtlijnen niet geschikt voor pups. In het artikel leg ik dat uitgebreider uit, met ook de visie van de mede-eigenaar.

      Hoe je het beste kunt overstappen verschilt per hond. Meestal gaat het bij pups gewoon goed als je in één keer overstapt. Sommige honden zijn heel gevoelig voor een overstap en voor deze honden is het beter om het te mengen.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter