Darf Vol Puppy


Laatst bijgewerkt: 26 september, 2023

Ingredienten

Kipnekken, rundvlees, lamsvlees, geitenvlees, kippenvlees, runderhart, runderlong, runderpens, runderlever (rauw samen 60%),15% gedroogde wortel,14% gedroogde appel, 5% gierst, 2% krill, 2% kokosolie, 1% brandnetel

Toegevoegd per kg: o.a. 18000 IE vitamine A, 1800 IE vitamine D, 60 mg vitamine E, 1,37 mg vitamine K2, 84 mg ijzersulfaat, 4,8 mg kopersulfaat, 57,6 mg mangaanoxide, 90 mg zinkoxide, 0,18 mg seleniumgist

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
28% 15% 33.6% 5.06% 2.56% 13% 1.02% 0.62% 3660 % % 22%

Dierlijk eiwitgehalte is geschat

Beoordeling:

Vol Bites voor puppy’s heeft prima ingrediënten. Het is een geperste brok met een prima balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten van goede kwaliteit. Het nadeel van deze brokken vind ik dat de verhouding tussen calcium en fosfor niet ideaal is. Dit kan leiden tot een fosfortekort of een calcium-overschot en daarmee groeipijn. Vooral voor grote rassen die jonger zijn dan 6 maanden, zou ik deze voeding niet aanraden.

Als je de volgorde van de ingrediënten bekijkt, lijkt er erg weinig graan (gierst) in te zitten, maar aan de analyse te zien (33,6% zetmeel) zit er in het eindproduct ongeveer 35% gierst.  Dit komt doordat  waarschijnlijk de percentages van de rauwe ingrediënten gebruikt zijn, en in het vlees zit veel vocht (zo’n 70%) en in gierst bijna niet. Bij het drogen van het vlees wordt het vocht eruitgehaald, waardoor er veel minder vlees overblijft.

Een klein nadeel vind ik dat er goedkope mineraalverbindingen aan zijn toegevoegd, die minder bruikbaar voor het lichaam zijn dan gecheleerde mineralen. Voor pups geldt extra dat het goed opneembaar zink gewenst is, en zinkoxide is de minst goed opneembare vorm  in hondenvoer. Voor biologische diervoeding geldt helaas dat er geen gecheleerde mineralen gebruikt mogen worden, omdat deze niet op de lijst van toegestane toevoegingen staat.

Pro’s

 • Vlees uit diervriendelijkere houderij
 • Krill als omega 3-bron
 • Een redelijke hoeveelheid kwalitatief eiwit

Cons

 • De verhouding tussen calcium en fosfor is niet goed in balans voor pups. Er zit 1.65x zoveel calcium in als fosfor en voor pups wordt aanbevolen om niet meer dan 1.6x zoveel calcium als fosfor te voeren. Deze onbalans vergroot het risico op skeletproblemen.
 • Zink is in slecht opneembare vorm toegevoegd, terwijl voor pups aanbevolen wordt om beter opneembare zink te gebruiken, zoals zinksulfaat of (het liefst) gecheleerde zink.

Kan beter

 • Onduidelijkheid over hoeveel Omega 3 en 6

Darf Vol Bites bevatten eerst vitamine K3, dit is in juni 2022 vervangen door vitamine K2.

Verkoop informatie:

Vol Bites Puppy is verkrijgbaar in

1,5 kg voor €18,50 (€12,33/kg)
5 kg voor €39,- (€7,80/kg)
14 kg voor €74,- (€5,29/kg)

Darf Vol Bites puppy is onder andere te bestellen bij Bio4pets.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geperst, puppy, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking gierst kip, lam/schaap, rund, geit vrije uitloop, scharrelvlees - - darf.nl

21 Comments

 1. Jill

  We geven momenteel Darf regular s’morgens en vers (bereid eten samengesteld door een bevriende dierenarts) met Darf houdbare worsten s’avonds.
  Onze honden, Aussies (volwassen rond de 20-25 kg), doen het er super op, maar nu verwachten we over een kleine maand een nest pups.

  Dit wordt ons eerste nest sinds we overgestapt zijn naar Darf, maar ik twijfel toch of we voor de pups geen ander merk moeten zoeken. Onze lijn groeit over het algemeen redelijk gelijk en hebben niet de extreme groeispurten en algemeen niet bekend met HD en/of ED problemen.
  Tip?

 2. Anna_5

  Hallo Meike, een vraagje voor mijn 10 maanden oude puber van een groot ras. Ik las dat je grote rassen langer pupvoer moet geven, tot wel 1,5 à 2 jaar. Het vreemde aan Vol bites vind ik echter dat de reguliere variant meer eiwit, meer vet en meer calcium bevat. Zou jij voor mijn hond pupbrokken aanraden, of gewoon de volwassen variant?

  Daarnaast wil ik Darf kvv voeren. Ook hier: pupmix of volwassen variant?

 3. ingeborg11

  Beste Meike,

  Ik geef onze toypoedel pup van 8 maanden oud nu een combinatie van deze brok en blikvlees van excellent. Omdat ik je beoordeling van deze brok had gelezen ben ik overgestapt op Acana voor puppy’s small breed, maar daar trekt hij zijn neus voor op. Op dezelfde manier als hij dat deed voor de Hill’s brokken. Ik heb ook het idee dat zijn ontlasting met deze twee brokken zachter wordt. Als hij alleen op Darf brokken staat, dan is hij donkerder en harder. Wat kan dit zijn? En wat zeg je over de combinatie van deze brok met excellent blikvoer? En zou eventueel de volwassen versie van Darf een beter alternatief zijn?

  1. ingeborg11

   Ik zag het Excllent blikvoer niet in je lijst staan, dus voor de volledigheid hierbij de ingrediënten van bijvoorbeeld Eend.

   Excellent VERS EEND: Dit puur natuurproduct is met grote zorg bereid volgens barfrecept, zonder kleur-, geur- smaak- of hulpstoffen. Aanvullende diervoeding voor honden.

   Samenstelling:
   Vlees en dierlijke bijproducten (minimaal 34% eend, minimaal 34% konijn), vitaminen en mineralen.

   Analytische bestanddelen:
   Eiwit 8%, Ruw Vet 6,5%, Ruwe As 2,0%, Vezels 0,4%, Vocht 78%

   Toevoegingen (/kg):
   vitamine A 2500 IE, vitamine D3 250 IE, vitamine E 25mg, zinkoxide 20mg, koper 1mg, cassia gum 2500 mg

  2. Voerwijzer Meike

   De donkerdere kleur kan door de ingrediënten komen. Bijvoorbeeld dat Vol rundvlees bevat en de andere merken vooral kippenvlees.

   De samenstelling van het Excellent-blikvoer dat je plaatste vind ik niet heel ideaal. Ten eerste betekent “Aanvullende diervoeding voor honden” dat het geen complete voeding is. Dus maximaal 10% van het menu zou ik hieruit laten bestaan. Ten tweede zeggen ze alleen twee van de diersoorten die er in zitten, maar om de kwaliteit in te schatten moet je alle diersoorten weten, en welke delen van deze dieren er in zitten.

 4. Joep22

  Hoi Meike… Ik twijfel tussen Darf bites puppy of Naturea Iberican porc. Onze pup 6 mnd groot ras doet het beter op een iets lager eiwitgehalte. Brok wordt afgewisseld met Carnibest.. Momenteel krijgt hij Celtic connection lam/ geit daar doet hij het goed op maar hij vindt deze brok niet echt lekker. Naturea natural growht ook gehad maar toch zachtere ontlasting. Welke heeft jouw voorkeur? De Darf of Naturea?

 5. Andr

  Dank voor alle info op deze site.
  Ik vroeg me af hoe je het koolhydraatgehalte (en vochtgehalte) kunt vermelden bij alle brokken. Ook deze Darf puppybrok vermeldt namelijk alleen eiwit, vet, vezel en as..
  En specifiek bij deze brok zie ik op de darfsite een andere volgorde van de vleesingredienten staan, maakt dit uit / staat deze info op volgorde van grootte?
  Groeten

  1. Voerwijzer Meike

   Het koolhydraatgehalte kun je berekenen door het eiwitpercentage, ruwe as-percentage, vochtpercentage en ruwe vezel/celstf-percentage van 100 af te trekken. In het geval van Darf Vol Bites Puppy heb ik analyses gekregen, Darf heeft ook de hoeveelheid zetmeel en vocht laten meten.

 6. selenax

  Hoi Hoi,

  Even een vraag.
  Wij hebben een kaninchen teckel pup van nu 12 weken. Wij geven de darf vol bites nadat een vriend erg positief hierover was.
  Nu vraag ik mij af of het ook voor onze kleine hond wel een goede brok is ivm calcium.
  Wat vind jij?

  Groeten Selena

 7. Tineke

  Hoi Meike,
  De strekking was voor mij onduidelijk en verwarrend. Ik verwees ook naar jouw site Voerwijzer.
  Toen verteld werd dat jij niet altijd de juiste informatie op je site had, heb ik gezegd dat jij wel afhankelijk bent van hun informatie. Ook dat mijn ervaring is dat je juist heel accuraat bent en informatie aanpast als er iets niet goed staat op jouw site. Dus heb ik deze mijnheer aangeraden om contact met jou te zoeken. Waarop het antwoord was dat er nog een mailtje uitstond ter beantwoording.

  ps Does heeft een nestje waterhondjes gehad, eentje hebben we zelf gehouden. De andere pups hebben uitstekende nieuwe mensen. Alle pups zijn naast moedermelk groot geworden op Bandit. Uiteraard hebben alle nieuwe eigenaren in hun informatiemapje jouw site meegekregen 😉

 8. Tineke

  Hoi Meike,
  Ik had net even telefonisch contact met een medewerker van Vol Bites puppybrok. Daar heb ik o.a. gevraagd hoe het zit met de mineralen en vitamines. (wel of niet synthetisch). Ik weet dat je zeer zorgvuldig bent met je informatie, maar uiteraard ook afhankelijk bent van de info van de fabrikant. Als het goed is, staat er nog een mailtje uit van je bij hun (zei deze medewerker), want voor mij is de info over de vitamines en mineralen tegenstrijdig.
  Groetjes, Tineke

  1. Voerwijzer Meike

   Hee Tineke, wat leuk dat ik je hier weer zie! Ze zijn niet altijd heel erg duidelijk over hun ingrediënten, maar toen ik de brok invoerde was de brok wel aangevuld met vitamines en mineralen. Ik heb toen ook eens gezien welke vitamines en mineraalverbindingen gebruikt waren.
   Het zou ideaal zijn als ze alle essentiële voedingsstoffen uit de ingrediënten zouden kunnen halen, maar volgens mij is dat nog niet gelukt. Ik ben benieuwd of ik een email van ze ga ontvangen. Wat was de strekking van hun verhaal aan jou?

 9. Roxanne Nederlof

  Wij hebben sinds een week een pup in huis. Het ras is Chodsky Pes (Boheemse Herder), de pup is nu 9 weken. Je leest online veel verhalen over dat de juiste verhouding calcium en fosfor belangrijk is voor pups ivm groeipijn. Ik ben benieuwd naar meningen over de hoeveelheid calcium in deze brok? Verder vroeg ik mij af wat goed is om nog als toevoeging te geven aan de pup? Omdat je aangeeft dat er wel synthetische vitamines en mineralen zijn toegevoegd aan het product. Is het raadzaam om deze brok af te wisselen met KVV? Ik hoor graag jullie reacties en de reactie van Meike!!

  1. Voerwijzer Meike

   Het calcium- en fosforgehalte van deze brok is prima voor pups van grote rassen. Voor een duidelijke uitleg, zie dit artikel: https://www.voerwijzer.com/calcium-in-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen/

   Afwisselen met kvv vind ik een goed idee. Niet alleen omdat er synthetische vitamines en mineralen toegevoegd zijn, maar ook omdat in brokken altijd stofjes missen die in vlees wel zitten en er in brokken altijd schadelijke stoffen zitten die in rauwe vleesvoeding niet zitten.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter