Fish4dogs Finest Ocean White Fish Regular


Laatst bijgewerkt: 18 mei, 2021

Ingredienten

Oceaan Witvis (28%), Aardappel (21%), Erwtenmeel (19%), Zalmmeel (11,2%), Zalmolie (10,8%), Bietenpulp, Biergist, Mineralen, Zonnebloemolie

Toegevoegd per kg: Vitamine A 22.500 IE, Vitamine D3 1.800 IE, Vitamine E 400 IE, Zinkchelaat Aminozuur Hydraat 600 mg, Koperchelaat Aminozuur Hydraat 30 mg, Watervrije Calcium Jodaat 2,5 mg,

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
26% 12% 42.5% 7.5% 2.5% 8% 1.2% 0.75% 3470 2.9% 1.8% 24%

Beoordeling:

Fish4dogs Ocean White Fish is een vrij simpele visbrok, die geschikt is voor honden met allergie. De brok bevat een prima hoeveelheid vis, maar bestaat ook voor een groot deel uit aardappel en erwten.

Wat me opvalt is dat er zoveel zalmolie aan toegevoegd is. Opzich is visolie een goede bron van omega 3-vetzuren, maar het is ook heel gevoelig voor oxidatie (ongezond). Zowel in de brok als in het lichaam.

Fish4dogs bevat zonnebloemolie als omega 6-bron. Meestal wordt er vet van gevogelte gebruikt voor genoeg omega 6, maar zonnebloemolie is veiliger qua voedselallergie.  Het nadeel van zonnebloemolie is dat het net als visolie snel oxideert.

Misschien vind je ook interessant: Is een visbrok gezond?

Pro’s

 • Genoeg kwalitatief eiwit 
 • Gebruikt chelaten voor de mineralen waarvoor dit het belangrijkst is
 • Vis komt uit duurzame visserij

Con’s

 • Vrij veel koolhydraten, de brok bestaat voor ongeveer de helft uit aardappel en erwten
 • Bevat veel onstabiele vetzuren (uit zonnebloemolie en visolie), die makkelijk oxideren. Voer liever geen brokken uit de zak als deze langer dan twee weken geleden is geopend.

Verkoop informatie:

De brokken van Fish4dogs Finest Witvis is verkrijgbaar in twee formaten: gewone brokken en middelgrote/kleine brokjes (1 cm). Ze zijn evenduur.

Verkrijgbaar in zakken van
1,5 kg voor €12,95
6 kg voor €38,95 (€6,49/kg)
12 kg voor €72,95 (€6,08/kg)

Verkrijgbaar bij Medpets

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, kleine brokjes, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, peulvruchten vis wild (vis) prebiotica, visolie, vers vlees, chelaten gist, bietenpulp, plantaardige olie, visolie www.fish4dogs.nl

11 Comments

 1. MJ

  Is dit een mooie brok om te combineren met kvv? Ik moet ivm 2 hondjes rund,kip,granen en gluten vermijden .
  Ik aarzel een beetje aangaande het percentage koolhydraten ,heb een proefzakje van zowel Grandorff konijn als Fish4dogs gehad en ze vinden het wel veel lekkerder dan de Darf vol bites zalm en wild 😀 Ook is de Fish4dogs geweldig te gebruiken voor puzzels door de kleine maat brok. Bij Grandorff las ik de vit K…bij Fish4dogs vrij hoge percentage koolhydraten…wat is wijsheid?

 2. Sonja

  Hoi Meike,

  Je schrijft ergens (weet niet meer waar) dat tonijn de meest bevuilde vissoort is.
  Geld dat voor alle tonijnsoorten,de duurdere en de goedkopere?
  Hoe kan dat in vergelijking met andere vissoorten?
  Zwemt toch allemaal in de zee?

  Vast bedankt,
  Sonja

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij is tonijn niet de meest vervuilde, maar hoort wel bij de groep van meest vervuilde vissoorten. Tonijn is meer dan gemiddeld vervuild doordat het een roofvis is en zelf dus gedurende zijn leven al heel wat vervuilde visjes heeft gegeten. Het kan wel uitmaken uit welke zee de vis gehaald is, zo schijnt zalm uit Alaska schoner te zijn dan zalm uit andere oceanen. Hoe dit met tonijn zit weet ik niet precies. En hoe het met de relatie prijs/vervuiling zit weet ik ook niet.

 3. admin

   

  Ik heb even het boek Canine and Feline Nutrition 3rd ed – L. Case, et al., (Mosby, 2011) erbij gepakt. Wat ik lees over de bron van ruwe vezel, als ik het goed begrijp, is het volgende:
   
  Er zijn verschillende bronnen van ruwe vezel, zoals cellulose, rijstzemelen, haverzemelen, tarwezemelen, tomatenpulp en bietenpulp. Ze verschillen in oplosbaarheid en fermenteerbaarheid in de darmen. Ruwe vezel wordt niet verteerd. Door fermentatie onstaan er 'short chain fatty acids', en deze zijn een belangrijke energiebron voor de epitheelcellen (de darmcellen, die 'huid' van de darm vormen). Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de honden die voer kregen met middelmatig-snelle fermenteerbare vezels een betere darmconditie hadden dan honden die voer kregen met niet-fermenteerbare vezels. Verder kan snel fermenteerbare ruwe vezel een slechte invloed hebben op de vertering en leiden tot slappe ontlasting en scheten.
   
  Bietenpulp bestaat uit middelmatig-snelle-fermenteerbare vezels, net zoals rijstzemelen. Wat ook uit onderzoek bleek dat bietenpulp als vezelbron, een positief effect heeft op de ontlasting (bowel regularity en kwaliteit van de drol)
   
  Een paar quotes uit het boek
   
  "studies found that dogs fed diets containing moderately fermentable fiber have increased colon weights, mucosal surface area, and mucosal hypertrophy when compared with dogs fed a diet containing a nonfermentable fiber source"

   
  "When included at optimal levels in a food, the moderately fermentable fiber of beet pulp helps to provide adequate bulk for gastrointestinal tract functioning while also promoting gastrointestinal cell health through the production of SCFAs"
   
  "dogs that consumed diets containing fermentable fiber had increased colon weights, mucosal surface area, and mucosal hypertrophy when compared with dogs fed a diet containing nonfermentable fiber."
   
  Conclusie
  Het is moeilijk hier een goede conclusie uit te trekken. Ik ga me hier zeker nog verder in verdiepen. Het heeft dus positieve effecten op de darmen en de ontlasting om een bietenpulp (of rijstzemelen) te gebruiken als vezelbron. Om even terug te komen op de tekst die jij hebt gepost: ja de voedingsstoffen zijn eruit, maar het wordt met een ander doel toegevoegd. En het vasthouden van gifstoffen: als dit zo is, denk ik dat andere vezelbronnen dit net zo goed doen. En elke brok bevat vezel. 
   

 4. Anoniem

  Dit had ik zelf gelezen over bietenpulp:

  Bietenpulp bestaat uit de overblijfselen van suikerbieten nadat ze verwerkt zijn voor menselijke consumptie. Allerlei waardevolle voedingsstoffen zijn er inmiddels uit verdwenen en wat overblijft is een brei van vezels. Waarom wordt bietenpulp dat toegevoegd aan hondenvoer ?? Deze vezels zorgen ervoor dat het voer langer in de darmen blijft waardoor er meer vocht uit onttrokken kan worden en er minder ontlasting overblijft. Dat is de enige reden dat het gebruikt wordt. Het grot nadeel van bietenpulp is dat het , doordat het lang in het lichaam blijft, veel gifstoffen vasthoudt

  Bron: http://www.labrador-web.nl/forum/topic/de-ins-en-outs-over-hondenbrokken

  Dus vandaar dat ik dacht dat het slecht was. Wat fijn dat je het gaat onderzoeken!

 5. admin

  Daar heb ik nog geen duidelijkheid over. Diverse mensen zeggen dat het 'slecht' is, maar waarom het slechter is dan andere bronnen van ruwe vezel heb ik niet kunnen vinden. In vakliteratuur wordt over bietenpulp gezegd dat uit onderzoek blijkt dat het een goede bron van ruwe vezel is. Ik zal hier zeker meer over uitzoeken en t.z.t. op de website plaatsen.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter