Go Native Eend met appel en cranberry


Laatst bijgewerkt: 4 november, 2023

Ingredienten

Vers bereide eend 40%, gedroogde eend 25%, aardappelzetmeel, zoete aardappel, eendenvet 7%, erwtenzetmeel, lijnzaad, gedroogd zeewier, gehydrolyseerde levereiwit 1%, natriumchloride, gistextract, gedroogde appel (gelijk aan 5% verse appel), gedroogde cranberry’s (gelijk aan %% verse cranberry’s), glucosaminehydrochloride, chondroïtinesulfaat, kruiden (alfalfa, gedroogde rozenbottel, gedroogde goudsbloem, Yucca schidigera, oregano, gedroogde wortel, gedroogde spinazie, gedroogde broccoli , gedroogde spinazie, gedroogde broccoli, gedroogde bosbessen, kurkuma, gedroogde gember)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
29% 19% 33% 7% 2% 10% 1.8% 1.2% 4080 3.2% 0.7% 600mg/kg 450mg/kg 25%

Dierlijk eiwitgehalte is geschat.

Beoordeling:

Ik vind Go Native Eend met appel en cranberry een prima hondenbrok. De brokken hebben een prima vleesgehalte, prima koolhydraatbronnen en gezonde toevoegingen zoals broccoli, kurkuma en gember.

Het vleesgehalte is hoger dan in de gemiddelde hondenbrok, wat je kunt zien aan het eiwitgehalte van 29%, zonder plantaardige eiwitbronnen.

De brokken zijn graanvrij, en bevatten in plaats van graan: aardappelzetmeel, zoete aardappel (bataat) en erwtenzetmeel. Dit vind ik prima koolhydraatbronnen. Doordat ze alleen het zetmeel van aardappel en erwt gebruiken, zijn er weinig voedingsstoffen in deze ingrediënten over, maar zitten er waarschijnlijk ook geen stoffen in die gerelateerd zijn aan het mogelijke risico van graanvrije brokken.

Diervriendelijkere brokken
Go Native zegt alleen scharrel-eend te gebruiken in deze brok. Dit levert iets gezonder en diervriendelijker vlees dan vlees van dieren die in de intensieve dierhouderij gehouden worden.

De toegevoegde mineralen
De meeste mineralen zijn toegevoegd aan de Go Native hondenbrokken als oxides of sulfaten. Dit zijn minder goed opneembare vormen. Zink is deels toegevoegd als chelaat, dat is de best opneembare vorm van zink.

Wat vind ik minder goed aan Go Native?
De brokken hebben een prima samenstelling, maar krijgen van mij niet vijf sterren, omdat ik de volgende ingrediënten niet voor elke hond ideaal vind:

  • Gehydroliseerde eiwitten. Deze worden gebruikt om de brok lekkerder te maken, maar mogelijk zijn sommige honden gevoelig voor de vrije glutamaat die hier in zit. Go Native gebruikt relatief weinig hiervan. Zie Smaakstoffen in brokken voor meer informatie.
  • Het bevat een synthetische vorm van vitamine K, die mogelijk bij langdurig gebruik negatieve gezondheidseffecten meedraagt.
  • Weinig efficiënt omega 3

Omega 3 toevoegen of afwisselen
Deze brok bevat geen goede omega 3-bron. Er zit wel lijnzaad in deze brokken, maar de omega 3-vetzuren in lijnzaad (ALA) moeten in het lichaam nog omgezet worden naar bruikbare vormen van omega 3 (DHA en EPA), en dit gebeurt in het hondenlichaam niet heel effectief. Meestal wordt visolie gebruikt voor DHA en EPA, maar dit heeft weer als nadeel dat de omega 3 vetzuren makkelijk oxideren en dan niet meer werkzaam zijn en zelfs zorgen voor ongezonde stofjes. Het is dus geen nadeel dat er geen goede omega 3-bron in zit zoals visolie, als je er zelf nog een goede bron van dierlijke omega 3 aan toe voegt. Bijvoorbeeld vette vis, visolie of krillolie.

Verkoop informatie:

Go Native hondenvoer met eend is verkrijgbaar in zakken van
0,8 kg voor €9,25 (€11,56/kg)
4 kg voor €33,- (€8,25/kg)
12 kg voor €94,50 (€7,88/kg)

Go Native hondenbrokken bestellen
Go Native kun je online bestellen bij The Doggy Shop. Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor kleinere zakken betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België. Go Native hondenvoer bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, bataat, peulvruchten eend scharrelvlees prebiotica, glucosamine & chondroitine, vers vlees menadion, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad www.redmillspet.nl

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter