Go Native Kip met aardappel en broccoli


Laatst bijgewerkt: 3 januari, 2022

Ingredienten

Vers bereide kip 40%, gedroogde kip 25%, aardappelzetmeel 7,5%, zoete aardappel 7%, kippenvet 7,5%, erwtenzetmeel, lijnzaad, zeewier, gehydrolyseerd levereiwit 1%, natriumchloride, gistextract, gedroogde appel, gedroogde broccoli (gelijk aan 5% verse broccoli), glucosaminehydrochloride, chondroïtinesulfaat, kruiden (alfalfa, gedroogde bosbessen, gedroogde wortel, gedroogde cranberry’s, gedroogde gember, gedroogde rozenbottel, oregano, gedroogde spinazie, kurkuma, yucca schidigera)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
31% 20% 30.5% 6.5% 2% 10% 1.6% 0.94% 4150 3.6% 0.8% 600mg/kg 450mg/kg 27%

Dierlijk eiwitgehalte is geschat.

Beoordeling:

Ik vind Go Native Free Run Chicken een prima hondenbrok. De brokken hebben een prima vleesgehalte, prima koolhydraatbronnen en gezonde toevoegingen zoals broccoli, kurkuma en gember.

Het vleesgehalte is hoger dan in de gemiddelde hondenbrok, wat je kunt zien aan het eiwitgehalte van rond de 30% in combinatie met kip als enige eiwitbron.

De brokken zijn graanvrij, en bevatten in plaats van graan: aardappelzetmeel, zoete aardappel (bataat) en erwtenzetmeel. Dit vind ik prima koolhydraatbronnen. Doordat ze alleen het zetmeel van aardappel en erwt gebruiken, zijn er weinig voedingsstoffen in deze ingrediënten over, maar zitten er waarschijnlijk ook geen stoffen in die gerelateerd zijn aan het mogelijke risico van graanvrije brokken.

Diervriendelijkere brokken
Go Native zegt alleen scharrelkip te gebruiken in deze brok. Dit levert iets gezonder en diervriendelijker vlees dan vlees van dieren die in de intensieve dierhouderij gehouden worden.

Wat vind ik minder goed aan Go Native?

De brokken hebben een prima samenstelling, maar krijgen van mij niet vijf sterren, omdat ik de volgende ingrediënten niet voor elke hond ideaal vind:

 • Gehydroliseerde eiwitten. Deze worden gebruikt om de brok lekkerder te maken, maar mogelijk zijn sommige honden gevoelig voor de vrije glutamaat die hier in zit. Go Native gebruikt relatief weinig hiervan. Zie Smaakstoffen in brokken voor meer informatie.
 • Het bevat een synthetische vorm van vitamine K, die mogelijk bij langdurig gebruik negatieve gezondheidseffecten meedraagt.
 • Weinig efficiënt omega 3 

Omega 3 toevoegen of afwisselen
Deze brok bevat geen goede omega 3-bron. Er zit wel lijnzaad in deze brokken, maar de omega 3-vetzuren in lijnzaad (ALA) moeten in het lichaam nog omgezet worden naar bruikbare vormen van omega 3 (DHA en EPA), en dit gebeurt in het hondenlichaam niet heel effectief. Meestal wordt visolie gebruikt voor DHA en EPA, maar dit heeft weer als nadeel dat de omega 3 vetzuren makkelijk oxideren en dan niet meer werkzaam zijn en zelfs zorgen voor ongezonde stofjes. Het is dus geen nadeel dat er geen goede omega 3-bron in zit zoals visolie, als je er zelf nog een goede bron van dierlijke omega 3 aan toe voegt. Bijvoorbeeld vette vis, visolie of krillolie.

Verkoop informatie:

Go Native hondenvoer met kip is verkrijgbaar in zakken van
0,8 kg voor €9,25 (€11,56/kg)
4 kg voor €30,50 (€7,63/kg)
12 kg voor €91,50 (€7,63/kg)

Go Native hondenbrokken bestellen
Go Native kun je online bestellen bij The Doggy Shop. Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor kleinere zakken betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België. Go Native hondenvoer bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, bataat, peulvruchten kip scharrelvlees prebiotica, glucosamine & chondroitine, vers vlees menadion, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad www.redmillspet.nl

2 Comments

 1. Nancy

  Hoi Meike,

  Ik wil graag Go Native voeren aan mijn puppy van 12 weken, omdat hier voldoende vlees in zit en de brok graanvrij is (en ook nog redelijk betaalbaar). Waarom geef je de kip met aardappel maar 3 sterren en de overige soorten van dit merk 4 sterren? Je toelichting is ongeveer hetzelfde bij alle varianten van dit merk, dus ik snap het verschil in sterren niet helemaal. Ik wil liever een vleesbrok voeren dan een visbrok.
  Ik maak me wel zorgen over de toevoeging K3 waar jij over schrijft. Maar ik zie dit niet staan in de ingrediëntenlijst op de zak. Waar kan ik dit aan herkennen? Ik heb overig ook een mailtje gestuurd naar het bedrijf van Go Native om te vragen waarom ze K3 toevoegen aan hun brok.
  Tevens valt mij op dat er in veel vleesbrokken niet voldoende Omega3 zit. Ik wil dit daarom graag 1 of 2 x per week bijvoeren. Kan ik hiervoor ook gewoon vis uit een blikje (van de supermarkt) voeren? En hoeveel voer ik dan per keer aan een klein hondje?

  1. Voerwijzer Meike

   Goed dat je het zegt, dat klopte niet. Ik zag dat ik twee getallen had omgedraaid, heb het nu meteen aangepast, dankje. Vaak staat vitamine K niet op de verpakking. Ik vraag het altijd na bij de fabrikant. Als er wel vitamine K staat, is mijn ervaring dat dit altijd vitamine K3 is. Er is tot nu toe voor zover ik weet één merk die vitamine K1 gebruikt, en die noemt dat specifiek.

   Ja je kunt vis uit de supermarkt gebruiken voor extra omega 3, dat heeft zelfs mijn voorkeur boven visolie in brokken. Je kunt zalmmoten stomen of kort koken (afgekoelde kookwater ook geven), en het liefst (MSC) zalm met vel. Je kunt ook vette vis uit blik of pot gebruiken. Hoeveel? Ongeveer 60 gram vis per 5 kg hond per week.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter