Go Native Kip met aardappel en broccoli

Ingredienten

Vers bereide kip 40%, gedroogde kip 25%, aardappelzetmeel 7,5%, zoete aardappel 7%, kippenvet 7,5%, erwtenzetmeel, lijnzaad, zeewier, gehydrolyseerd levereiwit 1%, natriumchloride, gistextract, gedroogde appel, gedroogde broccoli (gelijk aan 5% verse broccoli), glucosaminehydrochloride, chondroïtinesulfaat, kruiden (alfalfa, gedroogde bosbessen, gedroogde wortel, gedroogde cranberry’s, gedroogde gember, gedroogde rozenbottel, oregano, gedroogde spinazie, kurkuma, yucca schidigera)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
31% 20% 30.5% 6.5% 2% 10% 1.6% 0.94% 4150 3.6% 0.8% 600mg/kg 450mg/kg 27%

Dierlijk eiwitgehalte is geschat.

Beoordeling:

Ik vind Go Native Free Run Chicken een prima hondenbrok. De brokken hebben een prima vleesgehalte, prima koolhydraatbronnen en gezonde toevoegingen zoals broccoli, kurkuma en gember.

Het vleesgehalte is hoger dan in de gemiddelde hondenbrok, wat je kunt zien aan het eiwitgehalte van rond de 30% in combinatie met kip als enige eiwitbron.

De brokken zijn graanvrij, en bevatten in plaats van graan: aardappelzetmeel, zoete aardappel (bataat) en erwtenzetmeel. Dit vind ik prima koolhydraatbronnen. Doordat ze alleen het zetmeel van aardappel en erwt gebruiken, zijn er weinig voedingsstoffen in deze ingrediënten over, maar zitten er waarschijnlijk ook geen stoffen in die gerelateerd zijn aan het mogelijke risico van graanvrije brokken (welke sowieso al heel klein is).

Diervriendelijkere brokken
Go Native zegt alleen scharrelkip te gebruiken in deze brok. Dit levert iets gezonder en diervriendelijker vlees dan vlees van dieren die in de intensieve dierhouderij gehouden worden.

Wat vind ik minder goed aan Go Native?
De brokken hebben een prima samenstelling, maar krijgen van mij niet vijf sterren, omdat ik de volgende ingrediënten niet voor elke hond ideaal vind:

  • Gehydroliseerde eiwitten. Deze worden gebruikt om de brok lekkerder te maken, maar mogelijk zijn sommige honden gevoelig voor de vrije glutamaat die hier in zit. Go Native gebruikt relatief weinig hiervan. Zie MSG in brokken voor meer informatie.
  • Menadion. Dit is een synthetische vorm van vitamine K, die mogelijk bij langdurig gebruik negatieve gezondheidseffecten meedraagt.

Dit wil dus niet zeggen dat je hond ziek wordt van deze brok. Wat ik hiermee wel aanraad is om andere brokken te proberen als je vermoed dat je hond gevoelig is voor vrije glutamaat. En ik raad niet aan om langdurig brokken met menadion te voeren.

Omega 3 toevoegen of afwisselen
Deze brok bevat geen goede omega 3-bron. Er zit wel lijnzaad in deze brokken, maar de omega 3-vetzuren in lijnzaad (ALA) moeten in het lichaam nog omgezet worden naar bruikbare vormen van omega 3 (DHA en EPA), en dit gebeurt in het hondenlichaam niet heel effectief. Meestal wordt visolie gebruikt voor DHA en EPA, maar dit heeft weer als nadeel dat de omega 3 vetzuren makkelijk oxideren en dan niet meer werkzaam zijn en zelfs zorgen voor ongezonde stofjes. Het is dus geen nadeel dat er geen goede omega 3-bron in zit zoals visolie, als je er zelf nog een goede bron van dierlijke omega 3 aan toe voegt. Bijvoorbeeld vette vis, visolie of krillolie.

Verkoop informatie:

Go Native hondenvoer met kip is verkrijgbaar in zakken van
0,8 kg voor €8,- (€10/kg)
4 kg voor €29,50 (€7,38/kg)
12 kg voor €88,50 (€7,38/kg)

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, bataat, peulvruchten kip scharrelvlees prebiotica, chondroitine, vers vlees menadion, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad www.redmillspet.nl

Geef een reactie