Go Native Haring met wortel en boerenkool

Ingredienten

Vers bereide haring 40%, gedroogde haring 24%, aardappelzetmeel, zoete aardappel, haringolie 6,5%, erwtenzetmeel, lijnzaad, gedroogd zeewier, gehydrolyseerd levereiwit 1%, natriumchloride, gistextract,
gedroogde kruiden en groenten (appel, boerenkool, alfalfa, broccoli, bosbessen, wortel, cranberry’s, gember, oregano, rozenbottel, spinazie, kurkuma, yucca schidigera), glucosaminehydrochloride, chondroïtinesulfaat.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
29% 21% 30.5% 7.5% 2% 10% 1.65% 1.18% 4130 0.7% 4.1% 1.3% 0.85% 600mg/kg 450mg/kg 25%

Dierlijk eiwitgehalte is geschat.

Beoordeling:

Ik vind Go Native Haring een prima hondenbrok. De brokken hebben een prima vleesgehalte (vis), prima koolhydraatbronnen en gezonde toevoegingen zoals broccoli, kurkuma en gember.

Het vleesgehalte is hoger dan in de gemiddelde hondenbrok, wat je kunt zien aan het eiwitgehalte van 29%, zonder plantaardige eiwitbronnen.

De brokken zijn graanvrij, en bevatten in plaats van graan: aardappelzetmeel, zoete aardappel (bataat) en erwtenzetmeel. Dit vind ik prima koolhydraatbronnen. Doordat ze alleen het zetmeel van aardappel en erwt gebruiken, zijn er weinig voedingsstoffen in deze ingrediënten over, maar zitten er waarschijnlijk ook geen stoffen in die gerelateerd zijn aan het mogelijke risico van graanvrije brokken (welke sowieso al heel klein is).

Diervriendelijkere brokken
Go Native zegt alleen wild gevangen haring te gebruiken in deze brok. Dit is iets gezonder en diervriendelijker dan kweekvis.

De toegevoegde mineralen
De meeste mineralen zijn toegevoegd aan de Go Native hondenbrokken als oxides of sulfaten. Dit zijn minder goed opneembare vormen. Zink is deels toegevoegd als chelaat, dat is de best opneembare vorm van zink.

Wat vind ik minder goed aan Go Native?
De brokken hebben een prima samenstelling, maar krijgen van mij niet vijf sterren, omdat ik de volgende ingrediënten niet voor elke hond ideaal vind:

  • Gehydroliseerde eiwitten. Deze worden gebruikt om de brok lekkerder te maken, maar mogelijk zijn sommige honden gevoelig voor de vrije glutamaat die hier in zit. Go Native gebruikt relatief weinig hiervan. Zie MSG in brokken voor meer informatie.
  • Menadion. Dit is een synthetische vorm van vitamine K, die mogelijk bij langdurig gebruik negatieve gezondheidseffecten meedraagt.

Dit wil dus niet zeggen dat je hond ziek wordt van deze brok. Wat ik hiermee wel aanraad is om andere brokken te proberen als je vermoed dat je hond gevoelig is voor vrije glutamaat. En ik raad niet aan om langdurig brokken met menadion te voeren.

Over visbrokken
Visbrokken kunnen een goede oplossing zijn bij allergie, en kunnen gebruikt worden om af te wisselen met brokken zonder vis (of andere goede omega 3-bron). Omdat visbrokken ook nadelen hebben, raad ik niet aan om deze brokken langdurig te voeren als dat niet nodig is. In het artikel Zijn visbrokken gezond kun je lezen waarom.

Verkoop informatie:

Go Native Haring is verkrijgbaar in zakken van
0,8 kg voor €10,00 (€12,50/kg)
4 kg voor €36 (€9/kg)
12 kg voor €97,50 (€8,13/kg)

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, bataat, peulvruchten vis wild (vis) prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees menadion, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie www.redmillspet.nl

Geef een reactie