Renske Super Premium Verse Zalm


Laatst bijgewerkt: 12 februari, 2022

Ingredienten

Verse zalm (27%), aardappel (16%), zoete aardappel (16%), gedroogde zalm (12%), bietenpulp, erwten (6%), zalmolie, gedroogde krill (4%), biergist, mineralen, zalmbouillon, lijnzaad, gedroogde witte asperges (0,2%), gedroogde wortel (0,08%), gedroogde spinazie (0,08%), zeewier, beta-glucanen, gedroogde cranberries, gedroogde appel (0,04%), gedroogde peer, gedroogde broccoli, gedroogde tomaat, glucosamine (170 mg/kg), methylsulfonylmethaan (MSM) (170 mg/kg), chondroïtinesulfaat (120 mg/kg).

Toegevoegd per kg: Vitamine A 28.000 IE, vitamine D3 1.900 IE, vitamine E (alfa-tocoferolacetaat) 200 mg, zinkchelaat  340 mg, zinksulfaat 285 mg, ijzersulfaat 305 mg, ijzerchelaat 20 mg, mangaan 110 mg, koperchelaat 50 mg, kopersulfaat 40 mg, calciumjodaat 1,5 mg, natriumseleniet 0,5 mg, natuurlijke antioxidanten

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
26% 13.5% 41% 8.5% 2.5% 8.5% 1.4% 0.9% 3875 0.9% 3.9% 170mg/kg 120mg/kg 20.5%

Beoordeling:

Renske Super Premium Verse Zalm heeft een prima samenstelling, alleen vind ik vis geen geschikte eiwitbron om permanent als hoofdvoeding te geven. Lees in het artikel Is een visbrok gezond waarom ik dat vind.

Is Renske Super Premium Zalm geschikt voor pups?
Ja, deze brok is zo samengesteld dat deze geschikt is voor pups vanaf 3 maanden oud. Ik raad niet aan om een visbrok als hoofdvoeding te teven, tenzij dit nodig is om je pup klachtenvrij te houden, bijvoorbeeld bij voedingsallergie.

Pro’s
De kwaliteit van het eiwit lijkt prima, met als grootste eiwitbronnen vers toegevoegd vlees en gedroogd vlees. Er zitten geen verstopte plantaardige eiwitten in.

De koolhydraten komen uit verschillende koolhydraatbronnen, welke allemaal prima zijn. Er zit geen tarwe in of andere glutenhoudende granen.

De mineralen zijn deels toegevoegd als chelaatverbinding, wat beter opgenomen wordt door het lichaam dan de goedkope mineraalverbindingen zoals oxides en sulfaten.

Er zit veel omega 3 in. Een omega 3-bron die Renske gebruikt is krill. Dit is een zeer effectieve vorm van omega 3-vetzuren, effectiever dan visolie. Daarnaast bevat het veel antioxidanten.

Cons

 • bouillon. Dit zijn gehydroliseerde eiwitten die als smaakmaker gebruikt worden. Deze bevatten vrije glutamaat, waar negatieve gezondheidseffecten aan worden toegeschreven. Zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken.
 • deels goedkope mineralen zoals natriumseleniet. Naast chelaten gebruikt Renske ook nog deels goedkope mineralen.

Verkoop informatie:

Renske Super Premium Verse Zalm is verkrijgbaar in zakken van

600 gram voor € 6,95
2 kilo voor € 20,95 (€10,48/kg)
12 kilo voor € 81,49 (€6,79/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, puppy, puppy groot ras, alle leeftijden-brok, bij allergie, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, bataat, peulvruchten vis gekweekt (vis) prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten bietenpulp, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie www.renske.com

Eén reactie

 1. Elly T

  Onder de PRO’S van Renske Super premium zalm staat BEVAT VEEL ANTIOXIDANTEN.
  Betekent dit normaal gesproken dat een geopende zak langer houdbaar is?
  Ik heb contact gehad met Renske waar me verteld is dat de brok uit een geopende zak zonder problemen gevoerd kan worden tot de THT datum die op de zak staat.. Mijn hond die 3 maanden met zo’n zak zou doen, zou dan geen problemen geven?

 2. Aukje_Amsterdam

  Dag Meike,
  Mijn Toller pup (5 maanden) krijg KVV maar op vakantie wordt dat m niet. Ik wil wat brokken (zalm en kip) meenemen van Renske (daar deed mijn vorige Toller – die allergisch reageerde op veel andere brokken – heel goed op). Maar mijn auto is klein en voor zo’n pup moet je veel meenemen. Dus: weet jij wat er in Italië te koop is aan goede brokken? Dat ik ter plekke wat kan kopen?
  Dank alvast!

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet dat de merken Acana en Orijen in elk Europees land te vinden zijn. Ook de internationale merken zoals Royal Canin enzo, maar ik vermoed dat je daar niet naar op zoek bent. Als je interesse in een specifiek merk hebt, kan kan altijd het merk ook een email sturen om te vragen naar de verkrijgbaarheid in Italië. Simpeler is om (helemaal of deels) gewoon vlees te kopen in de supermarkt en dat met een multi (zoals die van Dogocook) te geven. Dan heb je complete en gezonde maaltijden die overal verkrijgbaar zijn.

 3. Kelly

  Hoi Meike,

  Wij zijn nu 4 weken bezig met Acana singles grass fed lamb ( als eliminatie dieet) Dit gaat best goed, dus zijn aan het kijken wat we hierna gaan doen.

  Zouden we deze brok er bij kunnen gaan geven om te kijken hoe die hier op reageert? Of wat lijkt jou een goede vervolg stap?

 4. maureen

  Hai Meike, ik heb een hond met een vermoedelijke voedsel intolerantie. Heeft het altijd goed gedaan op Dog Lovers Gold original en in de ochtend Renske stoommaaltijd. Is geen liefhebber van KVV ( in verleden gegeven omdat ik dat gewend was met vorige honden). Sinds december spugen in de nacht en sinds kort ook diarree. Bloedonderzoek en echo gehad bij de DA die adviseerde om Hills ZD of Royal Canin analgenic te geven voor 6 tot 10 weken. Heeft niet mijn voorkeur.. Na lang puzzelen acht ik het waarschijnlijk dat de boosdoener kip is als ik naar samenstelling DLG kijk ( hoofdingrediënt) en hoe hij recentelijk op kipfilet reageerde. Ik zou kunnen overstappen op Passion van DLG of de Renske Zalm hypoallergeen en dat dan t.z.t gaan wisselen met hun andere varianten zonder kip. Mocht dit geen verbetering geven kan ik altijd tijdelijk advies DA opvolgen 😉. Maar nou vroeg ik me af, als ik bij goed resultaat t.z.t wil uitbreiden naar andere varianten zodat hij niet continue op visbrok zit, moet ik dan ook de smaken eend, kalkoen etcetera vermijden of zijn dat toch andere eiwitten dan bij kip? Hoor graag jouw mening/ advies. Groetjes Maureen

  1. Voerwijzer Meike

   Het komt inderdaad voor dat een hond voor alle gevogelte allergisch is, maar dat is vaak niet het geval. Je plan klinkt goed, en ik zou daarbij kiezen voor brokken met één of twee diersoorten, zodat je goed in de gaten kunt houden wat wel of niet goed gaat. Je kunt ook blikvoer of vleesworsten proberen. (Ps ik neem aan dat er ook ontlastingsonderzoek is gedaan om uit te sluiten dat darmparasieten de klachten veroorzaken, anders kun je dat nog doen. Via https://wormbestrijding.nl/ kun je het zelf laten testen)

  1. Voerwijzer Meike

   Vier dagen vind ik nog vrij veel, maar als je weinig keus hebt door bijvoorbeeld allergieproblemen zou ik het gewoon doen. De kans op problemen is niet heel groot, het is alleen niet optimaal. Je kunt ook de ene keer brok kopen en de andere keer een andere brok van Renske Premium.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie