Taste of the Wild Sierra Mountain


Laatst bijgewerkt: 23 november, 2023

Ingredienten

Verse lam, lamsmeel, zoete aardappelen, ei, linzen, erwten, erwtenmeel, koolzaadolie, aardappelen, gedroogde gist, geroosterd lam, tomatenpulp, natuurlijke smaakstoffen, zalmolie, zout, cholinechloride, taurine , gedroogde cichoreiwortel, tomaten, bosbessen, frambozen, yucca schidigera-extract, Lactobacillus plantarum*, Bacillus subtilis*, Lactobacillus acidophilus*, Enterococcus faecium* Bifidobacterium animalis*

*gedroogd fermentatie product van probiotica

Toegevoegd: vitamine E, ijzerproteïnaat, zinkproteïnaat, koperproteïnaat, ijzersulfaat, zinksulfaat, kopersulfaat, kaliumjodide, vitamine B1, mangaanproteïnaat, mangaanoxide, ascorbinezuur, vitamine A, biotine, niacine, calciumpantothenaat, mangaansulfaat, natriumseleniet, vitamine B6, vitamine B12, riboflavine, vitamine D, foliumzuur.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) Dierlijk eiwit
25% 15% 37.8% 7.2% 5% 10% 1.6% 1% 3611 2.4% 0.3% 0.05% 20%
Zink min. 150 mg/kg
Selenium min. 0.35 mg/kg
Vitamine E min. 150 IU/kg
Taurine min. 0.12%
Probiotica min. 176 kve/gram

Beoordeling:

Taste of the Wild Sierra Mountain is een prima brok, en geschikt als je op zoek bent naar een graanvrije hondenbrok met een gemiddeld vleesgehalte.

Pro’s

 • Genoeg eiwit van prima kwaliteit, afkomstig uit vers toegevoegd en gedroogd vlees
 • Deels gecheleerde mineralen, deze zijn beter opneembaar dan oxides en sulfaten
 • Bevat probiotica, alhoewel het niet zeker is of de probiotica nog actief is op het moment dat je de brokken voert. (Maar misschien is het niet nodig dat de probiotica actief zijn voor een positief gezondheidseffect, dit is nog niet goed onderzocht)

Kan beter

 • Deels goedkope mineraalverbindingen, die minder bruikbaar zijn voor het lichaam
 • Koolzaadolie bevat veel instabiele vetzuren, wat betekent dat ze snel oxideren. Geoxideerde vetten zijn niet gezond. Mogelijk hebben ze dit toegevoegd voor de omega 6-vetzuren. Die kun je ook uit gevogelte halen, maar waarschijnlijk wilden ze deze brok juist vrij van gevogelte houden, zodat deze ook geschikt is voor honden die niet tegen gevogelte kunnen.
 • De brok bevat vrij veel peulvruchten en aardappel, wat mogelijk een risicofactor is voor het ontwikkelen van taurine-tekort en/of de hartaandoening DCM. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan om te kijken of er werkelijk een relatie is en wat deze dan is. Voor meer informatie, zie de artikelenreeks Hartproblemen door graanvrije brokken. Toegevoegd taurine lijkt het risico niet uit te sluiten.

Cons

 • Natuurlijke smaakstoffen bevatten gehydroliseerde eiwitten, waar waarschijnlijk vrije glutamaat inzit. Dit is dezelfde stof die de smaakmaker is in MSG en sommige honden zouden hier niet goed op kunnen reageren. Zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken.
 • Er zitten lage hoeveelheden  omega 3-vetzuren in. Je kunt de brok zelf aanvullen met dierlijke omega 3, zoals krillolie of vette vis.

Verkoop informatie:

Taste of the Wild Sierra Mountain is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €20,49 (€10,25/kg)
5,6 kg voor €47,99 (€8,57/kg)
12,2 kg voor €86,49 (€7,09/kg)
2×12,2 kg voor €169,99 (€6,97/kg)

Verkrijgbaar bij Zooplus.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking bataat, peulvruchten lam/schaap, ei reguliere veehouderij probiotica, prebiotica, taurine, visolie, vers vlees, chelaten gist, plantaardige olie, natriumseleniet, vrije glutamaat, visolie www.tasteofthewildpetfood.com/

Eén reactie

   1. Voerwijzer Meike

    Bij intensieve activiteit is een vetrijke brok goed geschikt. Gelatinaat kan zeker geen kwaad. Extra vitamine D is meestal niet nodig, dat kun je afstemmen op de hoeveelheid die al in het voer zit. Sardine-olie zal in de meeste gevallen ook een nuttige aanvulling zijn, maar ook dat hangt van de voeding af.

    1. Ericjan

     Hartelijk dank Meike. Wat ik ook nog wilde vermelden is dat ik vind dat mijn honden best veel poepen, gemiddeld 2 x per dag en soms wel 3 x . Vind ik best veel, zou dat ook met de keuze van de brok te maken kunnen hebben ?
     Weet je welk bestanddeel in de brok er voor zorgt dat ze zo veel poepen ??

     1. Voerwijzer Meike

      Ja dat kan. Sommige honden poepen ook twee keer op de best verteerbare voeding, maar de frequentie van poepen kan zeker met de voeding te maken hebben.

 1. Ericjan

  Ik heb 2 Border Collies ( 6 en 10 jaar) en die voer ik deze variant van TotW al een tijdje. Ik vraag me echter af of ik geen betere brok kan kiezen voor ongeveer dezelfde prijs ? Ik werk met beide honden en ze worden dus best belast op de gewrichten en spieren. Ik geef extra gelatinaat en gaf ook een tijd extra sardine olie in combinatie met vitamine D.
  Heb je een alternatief wat beter is voor mijn honden ?

 2. Hallo! Ten eerste wat een mooie site! Ik zoek voor mijn 4 maanden oude leonberger pup een brok. Maarrrr. Zonder kip en het liefst zonder gevogelte. Hij reageert goed op rund maar het beste op schaap (ik geef hem ook kvv, als hij op een brok heel erg reageerde gaf ik een tijdje alleen maar dat om hem wat rust te bieden en zodat ik weer verder kon zoeken naar een brok die misschien wel werkt). Ik heb hem op grandorf gehad en dat ging al een stuk beter, maar ik vermoed dat hij nog steeds op de kalkoen reageert want zijn ontlasting is nog steeds niet top. Nu ben ik sinds een paar dagen overgestapt op farmfood, zou voor alle leeftijden zijn, maar deze samenstelling sta ik toch niet echt van te springen. Nu zag ik deze brok en dacht misschien is dat wat, maar volgens mij is het qua eiwitten vrij laag voor een pup en met 1,6 calcium is voor zo’n grote hond aan de hoge kant. Dus wat zou nu de beste brok zijn…🤷 Ik hoop op een gouden tip😅 alvast bedankt!!

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie