Wolfsblut Wild Pacific


Laatst bijgewerkt: 27 september, 2021

Ingredienten

57% vis (13% verse zalm, 8% gedroogde zalm, 8% gedroogde haring, 8% gedroogde zeevis (zalm, kabeljauw, schelvis, leng), 8% forel, 7% zalmolie,  3% gedroogde garnalen, 2% zalmjus, 26% aardappel, mineralen, topinamboer, spirulina, tomaten, tijm, marjoraan, oregano, peterselie, salie, Dulse, Iers mos, zeewier, zeesla, vingerwier, duindoorn, zeegras, mariadist, dille, brandnetel, meidoorn, ginseng, anijs, fenegriek, prebiotica (FOS en MOS), Yucca Schidigera Extrakt

Toegevoegd per kg: Vitamine A 21.871 IU, Vitamine D3 1.471 IU, Vitamine E (als Alpha Tocopherol Acetaat) 710 IU, Calciumjodaat 1,58 mg, Koper 23,05 mg, Mangaan 40,93 mg, Zink 159,86 mg, Selenium 0,23 mg, DL-Methionine 2.126 mg, L-Carnitine 82 mg, Taurine 1.000 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
30% 17% 33% 9% 3% 8% 2.3% 1.3% 3615 % % 27%

Beoordeling:

Wolfsblut Wild Pacific is een brok met alleen vis als eiwitbron en alleen aardappel als zetmeelbron. Hier mee is het geschikt voor veel honden met voedingsallergie. Het grootste nadeel vind ik het hoge calciumgehalte. Verder ziet het er prima uit.

Pro’s

 • Veel vis
 • Mineralen deels in gecheleerde vorm toegevoegd
 • Goede balans tussen eiwit, vet en koolhydraten

Con’s

 • Erg hoog calciumgehalte, hoger dan de door de Fediaf aangegeven limiet.
 • Bevat visjus, dit is een smaakstof met vrije glutamaat. Hier kunnen honden gevoelig voor zijn. Zie het artikel Smaakstoffen in brokken voor meer info.
 • Het ingrediënt ginseng is niet ideaal om langdurig te geven. Ik zou dit maximaal twee maanden lang dagelijks geven. Een oplossing is om dit voer af te wisselen met andere voeding.

Verkoop informatie:

Wolfsblut Wild Pacific is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €25,90
4 kg voor €36,90
15 kg voor €82,90 (€5,53/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel vis wild (vis) probiotica, prebiotica, taurine, l-carnitine, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten natriumseleniet, visolie www.wolfsblut.com

18 Comments

 1. Anouschka

  Even een vraag, wij hebben al veel voer uitgeprobeerd. Maar ben nu op deze uitgekomen maar als je zelf zou moeten kiezen zou je dan deze variant doen of de Wolfsblut – Alaska Salmon voor 2 labradors van 3 en 4 jaar oud met alleen een overgevoeligheid voor varkensvlees.

  1. Voerwijzer Meike

   Alaska Salmon. Deze bevat minder ingrediënten. Het risico op een ingrediënt waar je hond gevoelig voor is, is daardoor kleiner. Daarnaast bevat het geen overdaad aan calcium zoals Wild Pacific.

   Maar wat je ook goed kunt doen is beide minimaal een paar weken achterelkaar proberen en kijken wat beter bevalt. En je kunt ze ook blijven afwisselen, als ze beiden goed gaan heeft dat mijn voorkeur.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet in welke vorm selenium is toegevoegd, bij navraag gaven ze een heel vaag antwoord. Ik zal er nog eens achteraan.

   Edit: klopt, er zit natriumseleniet in. Dit is niet een optimale vorm. Het klopt ook dat dit in bijna alle brokken zit.

  1. admin

   Klopt, aardappelen zijn ook niet een natuurlijke voeding voor de hond. Maar elke brok heeft een zetmeelbron nodig, en aardappel is wel een zetmeelbron waarbij minder snel problemen ontstaan dan bij granen. Waar ik zelf ook op let is hoeveel er dan van inzit, want een beetje aardappel is ook minder erg dan heel veel aardappel natuurlijk. 

   Als je voer wilt zonder zetmeelbron (zoals aardappel of graan), of met minder koolhydraten, kun je kijken naar vleesworsten, gestoomd voer, blikvoer en gevriesdroogd voer.

   1. Hallo, ik voer dit sinds afgelopen dinsdag dus bijna een week. Wat ik merk aan mijn Franse bull is dat hij meer drinkt. Hiervoor zat hij op kvv, maar op een of andere manier kreeg hij toch vaak jeuk. Hij reageert op lam, kip(peneiwit) en rund. Ik heb gekozen voor deze omdat hij graanvrij is en mijn hond een graan allergie heeft. Denkt u dat dit een geschikte brok is? Het is ook moeilijk om een goede te vinden , hij kan ook niet tegen gist en dit zit in veel hondenbrokken. Ik geef in de ochtend vlees kvv en savonds deze brok, denkt u dat dit het calcium gehalte verlaagd ? Of in ieder geval dat het niet schadelijk is. Ik heb een Franse bull van 1,5 en weeft 13,5 kilo. Is deze brok ook kleiner verkrijgbaar voor small breed ? Vind de brok erg groot en hij wil ze vaak heel doorslikken voor de helft

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter