BARFmenu

Barfmenu is de rauwe vleesvoeding (kvv) van fabrikant Tinlo. Barfmenu voor de hond bestaat uit twee lijnen, namelijk:

 • De gewone mixen, deze zijn aangevuld met vitamines en mineralen (premix)
 • De *Premium* mixen, deze bevatten geen premix

In dit artikel bespreek ik de gewone mixen van Barfmenu voor de hond.

Analyse, ingrediënten en prijzen Barfmenu
Ingrediënten Eiwit Vet Vezel Calcium Fosfor €/kg
Natuurlijk! Rundvlees, kippenvlees, runderorganen (o.a hart, geen lever), kippenbotten, runderpens, dierlijke vezels in de vorm van runderhuid met vacht 16,1% 16,6% 0.3% 0,82% 0,52% €4,25
Kip Kippenvlees, kippenbotten, kippenorganen (o.a. maag, geen lever), dierlijke vezels 16,1% 14,2% 0,2% 0,77% 0,5% €3,75
Eend Eendenvlees, eendenbotten, eendenorganen (lever en hart), dierlijke vezels in de vorm van konijnenhuid met vacht. 15,9% 12,9% 0,05% 0,93% 0,62% €5,-
Lam Lamsvlees, lamsbotten, lamsorganen, kippenvlees, kippenbotten, dierlijke vezels in de vorm van lamshuid met vacht 16,9% 15,6% 0.2% 0,72% 0,42% €5,75
Konijn Konijnenvlees, konijnenbotten, konijnenorganen (hart en long), konijnenhuid met vacht. 16,7% 17% 0.3% 0,9% 0,57% €6,00
Vis Makreel, zalm, kippenvlees, kippenbotten, dierlijke vezels in de vorm van konijnenhuid met vacht. 16,2% 15,8% 0,3% 0,93% 0,59% €4,25
Energiek Konijnenvlees, konijnenbotten, zalm, lamsorgaan, kippenvlees, kippenbotten, dierlijke vezels in de vorm van konijnenhuid met vacht. 16,6% 17,4% 0,3% 0,87% 0,54% €4,75
Groentemix Verse gepureerde groenten, kippenvlees, makrelen, runderpens, boekmaag 13,5% 12,6% 0,4% 0,55% 0,35% €5,-
Kennel Professional Rundvlees, kippenvlees, konijnenvlees, runderorganen, eendenorganen, lamspens, kippenbotten, konijnenbotten, makreel, zalmolie 15% 21% 0,3% 0,59% 0,39% €4,-


Samenstelling en verhoudingen van Barfmenu

Het bot percentage ligt tussen de 20 en 25%.
Het orgaan percentage is ongeveer 20%. De organen die gebruikt worden zijn: hart, lever, pens, boekmaag, maag en long. Als er lever in een mix zit, is dit nooit meer dan 5%.

Verrijkt met dierljke vezels
Aan bijna alle mixen is vacht toegevoegd voor de darmgezondheid. Lees ook Onverteerbare dierlijke vezels in rauwe vleesvoeding positief effect op darmgezondheid.

Is Barfmenu Compleet?
Barfmenu voer je compleet als je binnen een paar weken tenminste voert:

Is Barfmenu geschikt voor pups?
Ja Barfmenu is geschikt voor pups, alleen ik vind het minder geschikt voor pups van grotere rassen. Het calciumgehalte is vrij hoog, en hierdoor is het risico op groeipijn wat groter. De aanbeveling is om gemiddeld onder 0,8% calcium te blijven en dat is bij Barfmenu lastig.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Barfmenu is verkrijgbaar in rollen van 500 gram en 1 kg.

Barfmenu Kennel Professional is alleen verkrijgbaar per 20 rollen van een kilo, en is alleen via de webshop van Barfmenu verkrijgbaar na inschrijving. Hoe hogere afname, hoe lager de kiloprijs.

Vandaag besteld, morgen GRATIS bezorgd

Beoordeling:

Barfmenu lijkt me een prima merk. De samenstelling ziet er prima uit, en het wordt gemaakt in een fabriek waar ik vertrouwen in heb. Zowel de grondstoffen,  als de kennis van de nutritionist, als de eerlijkheid van de mensen.

Wat is jouw ervaring met de kvv van Barfmenu?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot hond www.barfmenu.nl

24 Comments

 1. Nantastic

  Ik ben erg tevreden over de Tinlo, ik voer afwisselende merken en smaken..
  Ze krijgen hier sowieso Tinlo Makreel geregeld en de Tinlo Konijn…
  De Tinlo konijn vind ik zeker niet te fijn gemalen, je ziet er geregeld stukjes vlees door zitten, dat is bij bijvoorbeeld Alaska wel anders.. Ik denk er over om ook de Tinlo Eend te gaan voeren, zijn er mensen die weten of dit net als de Konijn ook gritere stukjes vlees bevat?

 2. Yoanne

  Ik voer 3 dagen Dogs lovers gold zalm forel met zoete aardappel.

  En wil overstappen van Darf op Tinlo en dt 4dgn geven.

  Is de Tinlo natuur alleen voldoende of zou ik afwisselen met de ander varianten.

  Als je besteld heb je een mix van 5 varianten natuur ,kip,eend,konijn,en makreel

  Ik wil het 4 dgn gaan geven dus zo de week er zo uit zien 1 dag kip 1 dag eend 1 dag konijn en 1dag natuur.

  Dan 3 dagen brokken.

  Dan weer Tinlo beginnend met de makreel omdat die niet in de vorige 4 dagen zat.

  Of zou ik alleen de natuur bestellen waar alles in zit.

  Graag een advies met vriendelijke groeten Yoanne

  1. Voerwijzer Meike

   Tinlo Natuurlijk is niet compleet qua diersoorten, want het bevat alleen rund en kip. Ik raad je aan om die mix te bestellen, dan voer je volgens de richtlijnen compleet. (en af en toe een eitje)

 3. Laylah

  Ik geef de natuurlijk, kip, eend, konijn, makreel en daarbij nog carnibest kalkoen.

  Ben heel erg tevreden, sinds ik ben overgestapt op dit voer ipv lotgering met af en toe carnibest ruikt mijn hond niet meer zo uit zijn bekje, is zijn ontlasting mooi stevig maar wel vochtig en glanst zijn vacht.
  Voorheen had hij een vacht die vies en vettig aanvoelde, rook je van een afstand een vislucht als hij zijn bek opende en had hij droge harde keutels.

  Nou ben ik nieuwschierig naar hoe dit zit met de percentages; brokken hebben calcium percentages van 1.5 of zelfs 2.5 terwijl deze kvv op de eend na een percentage heeft van minder dan 1, ook ligt het eiwit gehalte onder de 20 terwijl er maar weinig brokken op jullie site staan met minder eiwit dan dat.
  Zit er in kvv te weinig calcium en eiwit of zit er in brok gewoon te veel calcium en eiwit?

 4. Voerwijzer Meike

  Je kunt de percentages niet 1 op 1 vergelijken, omdat je van brokken een andere hoeveelheid voert dan van rauwe vleesvoeding. Ik heb een berekeningetje gemaakt op basis van kilocalorieeen. Hierbij heb ik geen rekening gehouden met het verschil in vertering. Stel je hond heeft per dag 100 kcal nodig, dan eet hij van:

  Orijen Adult (1.5% calcium, 38% eiwit): 25 gram = 9.5 gram eiwit en 0.375 gram calcium

  Wolfsblut Green Valley (30% eiwit, 2.5% calcium): 7.5 gram eiwit en 0.625 gram calcium

  Barfmenu Natuurlijk (15.7 gram eiwit, 0.6% calcium: 10.5 gram eiwit en 0.4 gram calcium

  Je ziet dat de hoeveelheden niet veel hoeven te verschillen, tussen kvv en brok. En dat bij een eiwitpercentage van 38%, uiteindelijk minder eiwit gegeten wordt, wat nog van mindere kwaliteit is ook. De calciumhoeveelheid van Wolfsblut Green Valley is wel veel te hoog.

 5. Nancy K

  Dacht HET eindelijk gevonden te hebben …..
  Na flink het WWW doorspitten dacht ik aan Barfmenu iets goeds gevonden te hebben .
  Vlakbij verkrijgbaar en in kleine (250 gr) worsten , dus handig voor 1 klein hondje .
  Sta ik bij de kassa om af te rekenen , krijg ik te horen dat er extra TAURINE inzit (voor katten) !
  Nu staat op de website dat de 250 gr. worsten ook geschikt zijn voor pups en kleine honden .

  Maar mijn hond heeft epilepsie , weet niet wat die taurine dan bij haar doet ???

  Klopt het inderdaad dat er taurine in de kleine worsten zit ?

  1. Voerwijzer Meike

   Naar mijn weten zit er geen toegevoegd (dus sythetische) taurine in Barfmenu Kat. Het kan zijn dat er extra hart inzit voor een wat hoger taurine gehalte, maar bij de ingredienten staat geen taurine genoemd, of iets wat er op zou kunnen wijzen. Ik heb voor de zekerheid even een mailtje gestuurd naar de fabrikant, mocht er toch taurine zijn toegevoegd, dan laat ik dat hier nog weten. 

   Echter schijnt taurine epilepsie niet te verergeren, er wordt gesuggereerd dat het juist de symptomen kan verlichten. Ik lees zelfs dat er een theorie is dat een taurinetekort in de ontwikkelende hersenen bij een pup een oorzaak kan zijn bij epilepsie bij de hond als deze volwassen is.

 6. Voerwijzer Meike

  Tinlo heeft heel snel op mijn mailtje gereageerd: “In geen enkele smaak uit ons BARFmenu programma wordt iets toegevoegd! Het percentage hart is inderdaad in onze kat varianten hoger dan in onze hond varianten”  Ze willen graag weten in welke winkel is gezegd dat er taurine is toegevoegd, dan kunnen ze wat info toesturen.

 7. gertie

  Zou ik verschillende merken kvv af kunnen wisselen om aan de vier diersoorten per drie weken te kunnen komen? Dus bijv naturis hert, naturis paard, Tinlo konijn en nog een andere smaak die hij mag.

  En wat kan ik tegen die te harde keutels doen, hij poept bij Tinlo bijna kruimels. Ik heb daar al extra olie door gegeven maar dat helpt niet echt. Ik weet dat Haaksbarf bijv ook mooie produkten heeft die ik zou kunnen voeren, maar dat vind ik aan de prijzige kant. Bedankt!

 8. Voerwijzer Meike

  Hoi Gertie, ja hoor, merken afwisselen is prima. In sommige Tinlo-varianten zit heel veel calcium, waardoor de ontlasting erg hard kan worden. Op zich niet erg, maar als hij er last van heeft is het beter om er wat aan te doen natuurlijk. Je kunt de kvv-mixen die harde keutels veroorzaken, mengen met een andere kvv met minder calcium. Je kunt ook pens toevoegen, bij sommige honden werkt dit ook licht laxerend. Als hij tegen pens kan tenminste.

 9. Jules

  Ik heb inmiddels meerdere KVV`s geprobeerd en ik ben met Tinlo begonnen. Ondanks dat de honden er gek op zijn ben ik toch niet helemaal tevreden. Het mixen van verschillende producten is nog het minste probleem maar ik heb t idee dat niet elke hond goed bestand is tegen deze KVV. De ene pup reageert er prima op terwijl de andere last krijtg van het maag/darm stelsel. Ik heb er geen verklaring voor , het is alleen een constatering.

  Tot nu toe bevallen het best:

  1) Bandit, het best maar ook veruit het meest prijzig
  2) Farmfood, mooie handige verpakkingen, honden reageren er prima op. Het product heeft een onaangename geur en lijkt of het gekookt is
  3) Carnibest, grove maling, droog. Maar de honden doen het er goed op.

  Ik ga nog Haaksbarf en Natuuur&dier proberen.

 10. wiesje

  Heb ook een vraagje,welke kvv kan een bullmastiff pup het beste.
  Ik dacht aan darf maar zie dat die een vrij laag calcium gehalte hebben.Het moet eigenlijk tussen de 0,8 en 1% liggen toch?Of is deze Kvv prima,anders misschien Barf menu

   

  1. Voerwijzer Meike

   Er is niet echt één kvv het beste voor een Bullmastiff pup. Darf is een prima merk, zit genoeg calcium in. Barfmenu is opzich ook prima, maar bevat vrij veel calcium. Bij een bullmastiff pup moet je qua calcium er op letten dat dit niet teveel is, in verband met mogelijke groeipijn. Het risico op groeipijn op kvv is kleiner dan op brok, maar niet uitgesloten. Mijn advies is om gemiddeld maximaal 0,8% calcium te voeren als je kvv voert.  

   Zie ook:  http://www.voerwijzer.com/hoeveel-calcium-moet-er-in-kvv-zitten
    

 11. Linda

  Wat een leuke, handige site.  Mijn vraag is de volgende: ik heb een maltezer van 1 jaar momenteel op Naturis kvv. Binnenkort komt er een ragdoll kitten bij die ik ook kvv wil gaan voeren. Is het mogelijk 1 soort kvv voor beide te voeren ? bvv Tinlo barfmenu ? Ik heb een beperkte diepvries en het zou natuurlijk wel handiger zijn als ik dezelfde voeding voor beide kan geven.  

  1. Voerwijzer Meike

   Eigenlijk is alle kvv voor katten, ook voor honden geschikt. Alleen zit er bijna nooit pens in en geen of minder groenten. Je kunt Barfmenu kat ook aan de hond voeren, en dan zelf pens er los bij voeren. Andersom, honden-kvv aan de kat voeren, is minder geschikt. Er zijn ook merken die voor zowel kat als hond geschikt zijn, zoals Natuur en Dier, All Animal en Alroda. In het kvv-overzicht kun je bij de filters ‘ook geschikt voor: katten’ aanvinken. 

 12. Voerwijzer Meike

  Er zitten haren in de premium-lijn, omdat deze onverteerbaar zijn, en daarmee de darmen stimuleren. TinLo noemt dat uit onderzoek blijkt dat dit een positieve werking heeft voor de vertering.

 13. Joyce Bos

  Ik heb een aantal weken geleden een vraag gesteld over de vis premium van Barf. Uit allergie testen van mijn labrador kwam Endosulfan wat een bestrijdingsmiddel tegen zalmluis is. Onderzoek leerde mij dat dit gebruikt word in de Noorse zalmkwekerijen. Noorwegen heeft een vrijstelling binnen de E.U. om 10% meer Endosulfan te gebruiken dan de wettelijke toegestane waarde.
  Zalm is een vette vis en gifstoffen worden opgeslagen in de vetlaag.
  Barf zou dit voorleggen aan hun voedingsdeskundige maar ik heb tot op heden geen terugkoppeling gehad.
  Ik voer dus geen visvarianten meer van geen enkel merk omdat alleen biologische zalm dit niet zou hebben.

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt voor het delen, dat is interessant en goed om te weten. Ook voor gezonde honden is het niet gezond volgens mij. Het merk Petsfish maakt mailingen van gevangen vis en ik neem aan dat dit ook voor Fish4pets geldt, maar dat moet ik navragen. Biologische zalm is helaas superduur. MSC zalm is het beste alternatief. Je kunt eventueel ook gewoon msc-zalmfilet uit de supermarkt geven.

 14. Rilana

  Zeer tevreden als je vragen heb staan ze je netjes te woord goede bezorg service wordt netjes met vriestransport bij je thuis afgeleverd heb ik met ander merk wel anders mee gemaakt werd geleverd via post nl en alles was half of geheel ontdooid heb alles terug gestuurd en is wel netjes afgewerkt dus daar zal ik niet gauw meer iets bestellen Barf menu is gewoon goed mijn hondje vind het lekker en doet het er goed op. Goede service dus n tevreden klant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *