BARFmenu

Datum: 24 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 13 december, 2019

Barfmenu voor de hond bestaat uit twee lijnen, namelijk:

 • De gewone mixen, deze zijn aangevuld met vitamines en mineralen (premix)
 • De *Premium* mixen, deze bevatten geen premix

In dit artikel bespreek ik de gewone mixen van Barfmenu voor de hond.

Analyse, ingrediënten en prijzen Barfmenu
Ingrediënten Eiwit Vet Vezel Calcium Fosfor €/kg
Natuurlijk! Rundvlees, kippenvlees, runderorganen (o.a hart, geen lever), kippenbotten, runderpens, dierlijke vezels in de vorm van runderhuid met vacht 16,1% 16,6% 0.3% 0,82% 0,52% €4,50
Kip Kippenvlees, kippenbotten, kippenorganen (o.a. maag, geen lever), dierlijke vezels 16,1% 14,2% 0,2% 0,77% 0,5% €4,50
Eend Eendenvlees, eendenbotten, eendenorganen (lever en hart), dierlijke vezels in de vorm van konijnenhuid met vacht. 15,9% 12,9% 0,05% 0,93% 0,62% €5,25
Lam Lamsvlees, lamsbotten, lamsorganen, kippenvlees, kippenbotten, dierlijke vezels in de vorm van lamshuid met vacht 16,9% 15,6% 0.2% 0,72% 0,42% €5,75
Konijn Konijnenvlees, konijnenbotten, konijnenorganen (hart en long), konijnenhuid met vacht. 16,7% 17% 0.3% 0,9% 0,57% €6,75
Vis 30% makreel, 24% zalm, kippenvlees, kippenbotten, dierlijke vezels in de vorm van konijnenhuid met vacht. 16,2% 15,8% 0,3% 0,93% 0,59% €5,-
Energiek Konijnenvlees, konijnenbotten, zalm, lamsorgaan, kippenvlees, kippenbotten, dierlijke vezels in de vorm van konijnenhuid met vacht. 16,6% 17,4% 0,3% 0,87% 0,54% €5,25
Groentemix 20% verse gepureerde groenten (spinazie, wortel, bloemkool), kippenvlees, 5% makrelen, runderpens, boekmaag 13,5% 12,6% 0,4% 0,55% 0,35% €4,75
Kennel Professional Rundvlees, kippenvlees, konijnenvlees, runderorganen, eendenorganen, lamspens, kippenbotten, konijnenbotten, makreel, zalmolie 15% 21% 0,3% 0,59% 0,39% €4,-
Duurzaam Insecten, vers rundvlees, vers kippenvlees, verse runderorganen, verse kippenbotten, verse runderpens, zalmolie 15% 14% 0,75% 0,61% 0,38% €6,50


Samenstelling en verhoudingen van Barfmenu

Het bot percentage ligt tussen de 20 en 25%.
Het orgaan percentage is ongeveer 20%. De organen die gebruikt worden zijn: hart, lever, pens, boekmaag, maag en long. Als er lever in een mix zit, is dit nooit meer dan 5%.

Verrijkt met dierljke vezels
Aan bijna alle mixen is vacht toegevoegd voor de darmgezondheid. Lees ook Onverteerbare dierlijke vezels in rauwe vleesvoeding positief effect op darmgezondheid.

Is Barfmenu Compleet?
Ja, Barfmenu is compleet doordat er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn.

Is Barfmenu geschikt voor pups?
Ja Barfmenu is geschikt voor pups, alleen ik vind het minder geschikt voor pups van grotere rassen. Het calciumgehalte is vrij hoog, en hierdoor is het risico op groeipijn wat groter. De aanbeveling is om gemiddeld onder 0,8% calcium te blijven en dat is bij Barfmenu lastig.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Barfmenu is verkrijgbaar in rollen van 500 gram en 1 kg.

Barfmenu Kennel Professional is alleen verkrijgbaar per 20 rollen van een kilo, en is alleen via de webshop van Barfmenu verkrijgbaar na inschrijving. Hoe hogere afname, hoe lager de kiloprijs.

Vandaag besteld, morgen GRATIS bezorgd bij The Pet Food Express.

Beoordeling:

Barfmenu lijkt me een prima merk. De samenstelling ziet er prima uit, en het wordt gemaakt in een fabriek waar ik vertrouwen in heb. Zowel de grondstoffen,  als de kennis van de nutritionist, als de eerlijkheid van de mensen.

Wat is jouw ervaring met de kvv van Barfmenu?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot hond www.barfmenu.nl

49 Comments

 1. Nantastic

  Ik ben erg tevreden over de Tinlo, ik voer afwisselende merken en smaken..
  Ze krijgen hier sowieso Tinlo Makreel geregeld en de Tinlo Konijn…
  De Tinlo konijn vind ik zeker niet te fijn gemalen, je ziet er geregeld stukjes vlees door zitten, dat is bij bijvoorbeeld Alaska wel anders.. Ik denk er over om ook de Tinlo Eend te gaan voeren, zijn er mensen die weten of dit net als de Konijn ook gritere stukjes vlees bevat?

 2. Yoanne

  Ik voer 3 dagen Dogs lovers gold zalm forel met zoete aardappel.

  En wil overstappen van Darf op Tinlo en dt 4dgn geven.

  Is de Tinlo natuur alleen voldoende of zou ik afwisselen met de ander varianten.

  Als je besteld heb je een mix van 5 varianten natuur ,kip,eend,konijn,en makreel

  Ik wil het 4 dgn gaan geven dus zo de week er zo uit zien 1 dag kip 1 dag eend 1 dag konijn en 1dag natuur.

  Dan 3 dagen brokken.

  Dan weer Tinlo beginnend met de makreel omdat die niet in de vorige 4 dagen zat.

  Of zou ik alleen de natuur bestellen waar alles in zit.

  Graag een advies met vriendelijke groeten Yoanne

 3. Laylah

  Ik geef de natuurlijk, kip, eend, konijn, makreel en daarbij nog carnibest kalkoen.

  Ben heel erg tevreden, sinds ik ben overgestapt op dit voer ipv lotgering met af en toe carnibest ruikt mijn hond niet meer zo uit zijn bekje, is zijn ontlasting mooi stevig maar wel vochtig en glanst zijn vacht.
  Voorheen had hij een vacht die vies en vettig aanvoelde, rook je van een afstand een vislucht als hij zijn bek opende en had hij droge harde keutels.

  Nou ben ik nieuwschierig naar hoe dit zit met de percentages; brokken hebben calcium percentages van 1.5 of zelfs 2.5 terwijl deze kvv op de eend na een percentage heeft van minder dan 1, ook ligt het eiwit gehalte onder de 20 terwijl er maar weinig brokken op jullie site staan met minder eiwit dan dat.
  Zit er in kvv te weinig calcium en eiwit of zit er in brok gewoon te veel calcium en eiwit?

 4. Voerwijzer Meike

  Je kunt de percentages niet 1 op 1 vergelijken, omdat je van brokken een andere hoeveelheid voert dan van rauwe vleesvoeding. Ik heb een berekeningetje gemaakt op basis van kilocalorieeen. Hierbij heb ik geen rekening gehouden met het verschil in vertering. Stel je hond heeft per dag 100 kcal nodig, dan eet hij van:

  Orijen Adult (1.5% calcium, 38% eiwit): 25 gram = 9.5 gram eiwit en 0.375 gram calcium

  Wolfsblut Green Valley (30% eiwit, 2.5% calcium): 7.5 gram eiwit en 0.625 gram calcium

  Barfmenu Natuurlijk (15.7 gram eiwit, 0.6% calcium: 10.5 gram eiwit en 0.4 gram calcium

  Je ziet dat de hoeveelheden niet veel hoeven te verschillen, tussen kvv en brok. En dat bij een eiwitpercentage van 38%, uiteindelijk minder eiwit gegeten wordt, wat nog van mindere kwaliteit is ook. De calciumhoeveelheid van Wolfsblut Green Valley is wel veel te hoog.

 5. Nancy K

  Dacht HET eindelijk gevonden te hebben …..
  Na flink het WWW doorspitten dacht ik aan Barfmenu iets goeds gevonden te hebben .
  Vlakbij verkrijgbaar en in kleine (250 gr) worsten , dus handig voor 1 klein hondje .
  Sta ik bij de kassa om af te rekenen , krijg ik te horen dat er extra TAURINE inzit (voor katten) !
  Nu staat op de website dat de 250 gr. worsten ook geschikt zijn voor pups en kleine honden .

  Maar mijn hond heeft epilepsie , weet niet wat die taurine dan bij haar doet ???

  Klopt het inderdaad dat er taurine in de kleine worsten zit ?

  1. Voerwijzer Meike

   Naar mijn weten zit er geen toegevoegd (dus sythetische) taurine in Barfmenu Kat. Het kan zijn dat er extra hart inzit voor een wat hoger taurine gehalte, maar bij de ingredienten staat geen taurine genoemd, of iets wat er op zou kunnen wijzen. Ik heb voor de zekerheid even een mailtje gestuurd naar de fabrikant, mocht er toch taurine zijn toegevoegd, dan laat ik dat hier nog weten. 

   Echter schijnt taurine epilepsie niet te verergeren, er wordt gesuggereerd dat het juist de symptomen kan verlichten. Ik lees zelfs dat er een theorie is dat een taurinetekort in de ontwikkelende hersenen bij een pup een oorzaak kan zijn bij epilepsie bij de hond als deze volwassen is.

 6. Voerwijzer Meike

  Tinlo heeft heel snel op mijn mailtje gereageerd: “In geen enkele smaak uit ons BARFmenu programma wordt iets toegevoegd! Het percentage hart is inderdaad in onze kat varianten hoger dan in onze hond varianten”  Ze willen graag weten in welke winkel is gezegd dat er taurine is toegevoegd, dan kunnen ze wat info toesturen.

 7. gertie

  Zou ik verschillende merken kvv af kunnen wisselen om aan de vier diersoorten per drie weken te kunnen komen? Dus bijv naturis hert, naturis paard, Tinlo konijn en nog een andere smaak die hij mag.

  En wat kan ik tegen die te harde keutels doen, hij poept bij Tinlo bijna kruimels. Ik heb daar al extra olie door gegeven maar dat helpt niet echt. Ik weet dat Haaksbarf bijv ook mooie produkten heeft die ik zou kunnen voeren, maar dat vind ik aan de prijzige kant. Bedankt!

 8. Voerwijzer Meike

  Hoi Gertie, ja hoor, merken afwisselen is prima. In sommige Tinlo-varianten zit heel veel calcium, waardoor de ontlasting erg hard kan worden. Op zich niet erg, maar als hij er last van heeft is het beter om er wat aan te doen natuurlijk. Je kunt de kvv-mixen die harde keutels veroorzaken, mengen met een andere kvv met minder calcium. Je kunt ook pens toevoegen, bij sommige honden werkt dit ook licht laxerend. Als hij tegen pens kan tenminste.

 9. Jules

  Ik heb inmiddels meerdere KVV`s geprobeerd en ik ben met Tinlo begonnen. Ondanks dat de honden er gek op zijn ben ik toch niet helemaal tevreden. Het mixen van verschillende producten is nog het minste probleem maar ik heb t idee dat niet elke hond goed bestand is tegen deze KVV. De ene pup reageert er prima op terwijl de andere last krijtg van het maag/darm stelsel. Ik heb er geen verklaring voor , het is alleen een constatering.

  Tot nu toe bevallen het best:

  1) Bandit, het best maar ook veruit het meest prijzig
  2) Farmfood, mooie handige verpakkingen, honden reageren er prima op. Het product heeft een onaangename geur en lijkt of het gekookt is
  3) Carnibest, grove maling, droog. Maar de honden doen het er goed op.

  Ik ga nog Haaksbarf en Natuuur&dier proberen.

  1. Voerwijzer Meike

   Er is niet echt één kvv het beste voor een Bullmastiff pup. Darf is een prima merk, zit genoeg calcium in. Barfmenu is opzich ook prima, maar bevat vrij veel calcium. Bij een bullmastiff pup moet je qua calcium er op letten dat dit niet teveel is, in verband met mogelijke groeipijn. Het risico op groeipijn op kvv is kleiner dan op brok, maar niet uitgesloten. Mijn advies is om gemiddeld maximaal 0,8% calcium te voeren als je kvv voert.  

   Zie ook:  http://www.voerwijzer.com/hoeveel-calcium-moet-er-in-kvv-zitten
    

 10. Linda

  Wat een leuke, handige site.  Mijn vraag is de volgende: ik heb een maltezer van 1 jaar momenteel op Naturis kvv. Binnenkort komt er een ragdoll kitten bij die ik ook kvv wil gaan voeren. Is het mogelijk 1 soort kvv voor beide te voeren ? bvv Tinlo barfmenu ? Ik heb een beperkte diepvries en het zou natuurlijk wel handiger zijn als ik dezelfde voeding voor beide kan geven.  

  1. Voerwijzer Meike

   Eigenlijk is alle kvv voor katten, ook voor honden geschikt. Alleen zit er bijna nooit pens in en geen of minder groenten. Je kunt Barfmenu kat ook aan de hond voeren, en dan zelf pens er los bij voeren. Andersom, honden-kvv aan de kat voeren, is minder geschikt. Er zijn ook merken die voor zowel kat als hond geschikt zijn, zoals Natuur en Dier, All Animal en Alroda. In het kvv-overzicht kun je bij de filters ‘ook geschikt voor: katten’ aanvinken. 

 11. Joyce Bos

  Ik heb een aantal weken geleden een vraag gesteld over de vis premium van Barf. Uit allergie testen van mijn labrador kwam Endosulfan wat een bestrijdingsmiddel tegen zalmluis is. Onderzoek leerde mij dat dit gebruikt word in de Noorse zalmkwekerijen. Noorwegen heeft een vrijstelling binnen de E.U. om 10% meer Endosulfan te gebruiken dan de wettelijke toegestane waarde.
  Zalm is een vette vis en gifstoffen worden opgeslagen in de vetlaag.
  Barf zou dit voorleggen aan hun voedingsdeskundige maar ik heb tot op heden geen terugkoppeling gehad.
  Ik voer dus geen visvarianten meer van geen enkel merk omdat alleen biologische zalm dit niet zou hebben.

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt voor het delen, dat is interessant en goed om te weten. Ook voor gezonde honden is het niet gezond volgens mij. Het merk Petsfish maakt mailingen van gevangen vis en ik neem aan dat dit ook voor Fish4pets geldt, maar dat moet ik navragen. Biologische zalm is helaas superduur. MSC zalm is het beste alternatief. Je kunt eventueel ook gewoon msc-zalmfilet uit de supermarkt geven.

 12. Rilana

  Zeer tevreden als je vragen heb staan ze je netjes te woord goede bezorg service wordt netjes met vriestransport bij je thuis afgeleverd heb ik met ander merk wel anders mee gemaakt werd geleverd via post nl en alles was half of geheel ontdooid heb alles terug gestuurd en is wel netjes afgewerkt dus daar zal ik niet gauw meer iets bestellen Barf menu is gewoon goed mijn hondje vind het lekker en doet het er goed op. Goede service dus n tevreden klant

 13. Danielle

  Hoe kan het dat in de omschrijving op internet staat dat er ook kippenbot en vlees in zit, terwijl op de ingrediëntenlijst op de verpakking staat: 100% zalm, haring en makreel.
  Word ik nu opgelicht waar ik bij sta, mijn hond is allergisch voor kip en ik geef af en toe de barfmenu vis omdat ik dacht dat deze veilig was…. Ze had wel soms weer bultjes maar we dachten dat dat kwam doordat ze brokjes van haar broer steelt maar nu twijfel ik…

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk eerder dat het te maken heeft met oude versus nieuwe versies. Als er geen kip op de verpakking staat, zou dit er niet in mogen zitten. Voor de zekerheid kun je Barfmenu hierover een email sturen, die weten het antwoord hier op.

 14. Karen

  Dank je voor alle duidelijke uitleg op de site…nav Radar van gister een vraagje, ik voor Alaska en Barfmenu. Hier zitten toch geen verhoogde concentraties van schildklierhormoon in?
  Ik geef Alaska eend, fazant, kip, konijn, lam en rund. En van Tinlo hert, groente, kalkoen, natuur, paard en vis. Elke dag een andere smaak, is dat Okay?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat is een prima menu. In Alaska en Barfmenu zitten geen verhoogde schildklierconcentraties, dit checken ze met een jodiumbepaling. Los daarvan lijkt het voornamelijk rund te zijn en mogelijk andere hoefdieren, die problemen kunnen geven. Dus als je die niet elke dag voert, en gewoon afwisselt met gevogelte zoals je doet, is het geen probleem. Zeker niet als je hond geen symptomen vertoont van een te snel werkende schildklier.

 15. Harm

  Karen,

  Alaska wordt bij Kiezebrink gemaakt ( is een huismerk van hun) en ik dacht Barfmenu ook, maar dat zal je even moeten navragen bij ze. Op de facebook site van Kiezebrink staat een stukje over schildklierhormonen (netjes na alle vragen die ontstaan zijn) lees dat maar even, Kiezebrink en Alaska is volgens hun sowieso vrij van deze hormonen, zij meten het jodiumgehalte en kunnen dit dus uitsluiten. Ik voer trouwens ook Alaska, sinds kort ook de Red Complete, hier zit een premix in voor de eventuele tekorten, maar gebruik ook enkele smaken nog

 16. Lisa

  Reactie van Barfmenu/Tinlo op Facebook:

  “Uitzending Radar over schildklierhormoon in rauw voer.
  Het is al een aantal jaren bekend dat er risicogrondstoffen zijn met betrekking tot de aanwezigheid van schildklierweefsel. Dit weefsel kan hormonen bevatten, welke een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid van de hond en kat.
  Om deze reden gebruiken wij géén strotten in onze producten. Er worden voor een aantal producten wel nekken gebruikt (van kip en eend). Deze nekken zijn ontveld, waardoor er geen schildklierweefsel meer aanwezig is.
  Omdat wij ons bewust zijn van de risico’s worden onze grondstoffen geanalyseerd op jodium. Dit is een indicator voor de aanwezigheid van het schildklierhormoon. Hierdoor weten we zeker dat onze producten geen (restanten van) schildklierweefsel bevatten.”

 17. Isabelle

  Ik ben opzoek naar een goede KVV, betaalbaar want we hebben 6 honden.
  Ik geef momenteel Naturis KVV maar ben er meer en meer ontevreden over.
  Het stinkt meer en meer en vind de kwaliteit niet meer zo goed.
  Ben ik aan het twijfelen om over te stappen naar Barfmenu of Raw4dogs? Kan iemand me raad geven aub?

 18. Nik

  Ik geef onze Labrador sinds vandaag brafmenu, heeft hiervoor altijd Darf gehad. Nu heb ik altijd nog groenlipmossel en zalmolientoegevoegd op aanraden van waar ik de Darf altijd haalde. Mijn vraag is als ik goed van smaken afwissel en soms een eitje door het voer doe of dit wel nodig is?

 19. Meuffc1

  Hallo,
  Onze hond van 14 maanden krijgt nu sinds 1,5 week BARFMenu Premix; alle smaakjes genomen en ik varieer iedere voeding.

  Nu las ik op jullie waardevolle site dat er ontgiftingsverschijnselen kunnen optreden zoals diarree en jeuk. Diarree was er inderdaad maar is nu over maar de jeuk lijkt hardnekkiger te worden. (geen vlooien en geen allergieen tot nu toe)

  Hoelang zou het jeuken duren? Of is er iets wat we anders moeten doen?
  Mvg Carola

  1. Voerwijzer Meike

   Het verschilt per hond en situatie hoelang het duurt. Als de jeuk te vervelend is, kun je kijken of het helpt om leverondersteunende kruiden te gebruiken, of om terug te gaan op de oude voeding en geleidelijker over te stappen. Als de jeuk niet te erg is, zou ik het nog even afwachten.

 20. rianne en de dieren

  Ik gaf eerst Edgard en cooper(brokken) maar daar kregen mijn honden wisselende ontlasting van… ik wil de brokken opmaken(+-15 kilo aan brok heb ik nog) en daarna door op kvv , is barfmenu geschikt voor mijn roedel? Ik heb 1 reu gecastreerd 30 kilo, ik heb 1 reu gecastreerd 20 kilo(moet 18 kilo wegen). En ik heb 1 teefje 4/5 kilo. Wat belangrijk is om te weten is dat de reu van 30 kilo een granen allergie heeft. Verder heb ik uitgerekend iets meer dan 1 kilo per dag kwijt te zijn voor mijn roedel(30 kilo=600 gram, 20kilo(moet 18 kilo wegen dus uitgaande van 18Kilo)=350/360. En het teefje 80 a 100 gram kvv. Is dit goed uitgerekend? En welke merken kvv raad jij nog meer aan om af te wisselen? En hoeveel diersoorten per week(weken) of maand voeren? Moet je verder nog iets bijvoeren? Alvast bedankt!

  1. rianne en de dieren

   Ik ben vandaag naar de dierenarts geweest , en al mijn honden zijn meer dan 1,5 kilo afgevallen in 3 weken! We hebben besloten geen Edgard en cooper brokken meer te geven! We hebben een aantal merken kvv gekocht…onderandere BARFmenu hopelijk doen ze het er goed op… nu heb ik 2 honden met ondergewicht…

  2. Voerwijzer Meike

   Je berekeningen kloppen. Als ze ondergewicht hebben kan het zijn dat je wat meer moet voeren, maar Barfmenu is vrij vet, waardoor dat waarschijnlijk niet nodig is.

   Of Barfmenu geschikt is voor je roedel? Ik zie geen redenen waarom niet, maar elke hond is anders en reageert anders op elke voeding. Een kwestie van uitproberen dus.

   Barfmenu is compleet, maar je zou er zelf groentes en af en toe een ei aan het menu kunnen toevoegen.

   Voor andere merken, uit mijn hoofd kan ik wel een paar merken noemen (KBraw, Raw4dogs, Rodi vrije uitloop kip, Alroda) maar er zijn veel meer prima merken. In het kvv-overzicht kun je op de merken klikken en mijn beoordeling lezen.

 21. Sophieburg

  Hoi,

  Allereerst super fijn dat deze site er is, ik zit er heel vaak op voor mijn pup uit Roemenië, nu staat er dat de calciumgehaltes wat hoog zijn voor pups in de groei, maar ik vroeg me af of als je de varianten natuurlijk, kip, eend, lam en vis varieert het dan samen gebalanceerd is? Mijn pup is 7 maanden en weegt 14.5 kg
  Dank!
  Groetjes,
  Sophie

 22. Rilana 1977

  Ik heb voor mij hondje barfmenu gekocht na veel omwegen weer terug op mij 2e kvv merk waar ik mee begonnen ben. Vorige week heeft ze Carnibest natuurlijk gehad en ja hoor weer overgeven geen mooie ontlasting denk toch de trigger van kip en rund. Nu heb ik voor haar barfmenu eend lam en konijn dit zijn diersoorten waar ze iig nog het beste op reageert. Nu zit er een premix in en geef de net genoemde diersoorten en de vismix dan krijg ze toch geen te korten geef haar wel de farmfood vuile pens nog erbij. Want met de barfmenu groente mix ben ik toch bang voor n trigger ivm dat daar kip in zit

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt, je hoeft niet bang te zijn voor tekorten. Aanvullen met pens is goed, tenzij je hond hier niet goed tegenkan. Dan is boekmaag beter geschikt, tenzij je hond niet tegen rund kan natuurlijk. Als jr denkt dat rund een probleem is, kun je beter lamspens proberen. Je kunt zelf af en toe gekookte groentes toevoegen die je over hebt van je eigen maaltijd (behalve prei en ui), als je op een makkelijke manier de maaltijden iets wilt upgraden.

 23. Rilana 1977

  Meike, ik heb van Barfmenu nu de Lam en paard Premium en konijn en eend met premix erin. Dan krijgt Lady toch geen te korten? Ik had ook de vis geprobeerd Lady lust geen vis en er zat kip in en al wat kip heeft als calcium bron of waar kippenvlees in zit triggert Lady krijgt ze last van. Runderpens van de week gegeven van farmfood dit ging goed.

  1. Voerwijzer Meike

   Qua vitamines en mineralen hoef je niet bang te zijn voor tekorten. Het zou wel mooi zijn als je nog een goede omega 3-bron kunt toevoegen. Genoeg gevogelte is nodig voor de omega 6-vetzuren, ik weet eerlijk gezegd niet of konijn ook net zo rijk is aan omega-6, dat zal ik eens uitzoeken. Ik geloof dat Farmfood Fresh extra omega 6 bevat, dus als je ook dat in het menu verwerkt zit dat vast goed.

Geef een reactie