Bibi

Datum: 24 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 1 april, 2019

Analyse, Ingrediënten en prijzen Bibi

Ingrediënten Eiwit Vet As €/kg
Bibimix (rund) o.a. vlees, hart, lever, extra pens, long van runderen, kippenbot, tarwevlokken en -zemelen 15% 17% 6% €4,50
Natuurmix o.a. vlees, hart, lever, pens, long van runderen, kippenbot, tarwevlokken en zemelen 15% 17% 6% €4,50
Schapenmix o.a. vlees, hart, lever, pens, long van schapen, kippenbot, rijstvlokken en zemelen 15% 17% 6% €4,75
Kipmix o.a. vlees, magen, hartjes, lever, kippenbot, rijstvlokken en zemelen 15% 17% 6% €4,50
Bibivital glutenvrij o.a. vlees, hart, lever, pens, long van runderen en kippen 15% 17% 4% €4,50

Granen
In alle mixen zitten granen, behalve in Bibivital glutenvrij. De Bibimix en de Natuurmix zijn niet glutenvrij. Er zit in alle mixen maximaal 3% granen.

Verpakking
De mixen van Bibi zijn verkrijgbaar in zakken van 250gram, 500 gram en van 1000 gram.
Bibivital is enkel verkrijgbaar in zakken van 500 gram en 100 gram

Beoordeling:

De kvv van Bibi vind ik moeilijk te beoordelen, omdat de samenstelling zo onduidelijk is. Per telefoon heb ik wel wat extra informatie kunnen achterhalen, maar de calcium- en fosforwaardes heb ik nooit gekregen. Er zit een heel hoog gehalte aan ruwe as in en als deze correct is zit er erg veel calcium en fosfor in.

Omdat er zoveel onduidelijkheid is,  durf ik het niet als enige voeding aan te bevelen. Ter afwisseling is het prima.

Houdt er bij honden met een (mogelijke) gevoeligheid voor kip rekening mee dat in Bibi schapenmix ook kippenbot zit.

Wat is jouw ervaring met Bibi vers vlees?

 


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond www.bibidiervoeding.nl

20 Comments

 1. Carmen Derix

  Goede morgen, 

  Zijn er hier meerdere mensen die Bibi voeren, ik heb pas een besteld en ik moet zeggen het ziet er goed uit. 
  De honden hadden goede ontlasting. 
  Wat zijn evt jullie ervaringen en is dit ook een goede KVV?

  Bedankt alvast, voor jullie reacties.
  Gr Carmen
   

 2. Nancy

  Het bevalt goed! Mijn ene hond krijgt alle soorten Bibi en de andere krijgt ivm een allergie alleen Bandit schapenvlees (compleet) met een kleine aanvulling van Bibi schapenmix. Het liefst zou ik alleen Bibi geven maar volgens de info hier op voerwijzer is het alleen compleet door af te wisselen met andere diersoorten. Bibi zelf zegt dat het wel compleet is. Weet jij dat misschien Meike hoe dit nu zit? Groetjes Nancy 

 3. Voerwijzer Meike

  Bibi bevat geen toegevoegde vitamines en mineralen, en heeft voor zover ik weet geen analyse gedaan van de aanwezige vitaminen en mineralen in de voeding. Eigenlijk kun je dan niet zeggen dat het compleet is. Daarom wordt aangeraden om meerdere diersoorten te voeren, elk diersoort bevat weer een andere hoeveelheid van bepaalde aminozuren, vitaminen en mineralen. 

  De schapenmix van bibi bevat ook kip, daardoor is het niet altijd geschikt voor honden met allergieproblemen. Kip is een diersoort waar vaak een allergie voor is.

  1. Nancy

   Bedankt voor de uitleg Meike. Ja klopt zit kippenbot in als calciumbron. Ik heb een tijdje geleden gebeld en mij werd verteld dat het percentage kip 16% is. Tot nu toe gaat het goed maar ik geef maar een klein deel Bibi (100 gram ) en 460 gram Bandit. Ik probeer het nu te verhogen naar 150 gram en de Bandit te verlagen. Omdat deze laatste behoorlijk aan de prijs is. Bibi bevalt goed na heel veel te hebben geprobeerd maar jammer dat er zoveel onduidelijkheid is over wel of niet compleet. Bibi zelf beweert van wel. En dan is er ook nog de verwarring met Bibi schaap compleet (online te koop) en Bibi schapenmix  (in de winkel te koop). Bibi zegt dat het hetzelfde is maar ik zie andere percentages op de verpakking. Heel lastig om duidelijkheid te krijgen. En afwisselen van soorten is geen optie want hij kan niet tegen de meeste diersoorten. Groetjes Nancy 

 4. Misty

  Hoi Meike,

  We hebben een rottweiler pup van 3 1/2 maand. Wij geven hem  alle 4 de bibimixen , afgewisseld met  carnibest  en zalm en makreel van dogmeat.

  Is dit een complete voeding voor hem?

  Ook willen wij hem met de tijd wat brokdagen gaan voeren. Omdat we toch bang zijn voor tekorten in de kvv.

  Wat is een goede brok voor ons manneke erbij?

  Onze rottweiler teef  bijna 6 jaar eet DLG passion sweet potato and fish.

  Groetjes Misty

   

 5. Voerwijzer Meike

  Hoi Misty, Bibi vind ik lastig te beoordelen, omdat de samenstelling zo vaag is. Het is bijvoorbeeld onbekend hoeveel spiervlees erin zit en hoeveel organen. Los daarvan is je menu prima, heel goed om ook met andere merken af te wisselen. Als je bang bent voor tekorten kun je ook een goede multivitamine supplementeren, en een groentemix. Als je graag brokken erbij wilt voeren, kun je prima de vis-brok van DLG voeren, zeker als het in combinatie is met kvv.

  1. Misty

   Hoi Meike,

   Bedankt voor je antwoord. Ik hoorde gisteren dat ze hier ook tammenga verkopen. Is die goed? De pup krijgt ook 1 schep primeval gelatinaat puppy door de avondvoeding. Ik kook ook groentemixen en dat 2 x per week door de voeding.

   Wat is een goede multi vitamine? 

   En teveel carnibest , buddy’s enz voeren is ook niet goed ivm de toegevoegde supplementen toch?

   Groetjes

   Marijke

    

 6. Voerwijzer Meike

  Tammenga is volgens mij ook prima van kwaliteit. Een premix is niet schadelijk opzich, het is alleen idealer om er zelf voor te zorgen dat het compleet is. Een premix bevat bijna altijd goedkope (minder goed opneembare) mineralen en kan de verhoudingen van voedingsstoffen onderling uit balans trekken. Dat geldt ook voor een multivitamine, maar gelukkig kun je met een losse multivitamine zelf kiezen welke je toevoegt. Ik vind de multivitamines die specifiek voor honden zijn, meestal niet de beste keus om naast kvv te voeren. De poeders van Vitals en Vitortho vind ik wel geschikt, ookal zijn die voor mensen gemaakt.

 7. Misty

  Oke dan ga ik tammenga, bibi , carnibest en kivo (schijnen ze hier in almere nu ook te verkopen) voeren. Alhoewel volgens mij carnibest ook een premix is. En ga ik kijken voor vitals of vitortho poeders. Ik denk dat ik dan wel compleet ben met kvv voor puppeman. De puppy gelatinaat kan toch ook gewoon, is zonder calcium.
  Nog een vraag over ei toevoegen kan dat al bij puppeman en moet dat rauw met schil of alleen rauw of gekookt?

 8. Misty

  Hoi  Meike,bedankt voor je hulp. Ik heb afgelopen zaterdag wat tammenga en voor 5 dagen het kivo pup vlees menu dat bij kivo staat gehaald. Alleen hadden ze geen kivo pup mix meer heb de compleet gehaald kan dat kwaat ivm de calcium of is een keer niet erg. Ik ga dus 4 merken voeren met groentemix en 1 keer per 2 weken een rauw ei. Ik denk dat puppeman dan wel goed zit kwa voeding toch?

 9. Voerwijzer Meike

  Ja klinkt als een prima menu. Het is niet erg om een mix met teveel calcium te voeren, als de andere mixen het maar compenseren. Let dus goed op het calciumgehalte van de andere mixen. Gemiddeld maximaal 0,8% is mijn aanbeveling.

 10. Debbie

  Ontzettend blij met bibi, onze kat heeft een probleem met de alvleesklier , zetmeel was positief in ontlastingonderzoek en niets hielp , continu aan de diaree. Bij het geven van bibi was haar ontlasting binnen 2 dagen weer goed. Erg blij mee👍🏻

Geef een reactie