Natudog – Dogmeat Compleet met groenten

Datum: 24 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 16 juli, 2022

Natudog onderscheidt zich van de andere mixen die Dogmeat maakt, door de toegoeging van groente en zalmolie.

 

Ingrediënten en prijzen Natudog
Ingrediënten €/kg
Natudog Compleet 30% runderpens, 30% rundvlees, 20% bevleesd kipkarkas, 10% rundorgaan (hart, lever, long), 9% groentemix, 1% zalmolie €3,08


Is Natudog compleet?

Voor zover ik weet is deze voeding niet aangevuld met vitamines en mineralen. Het mag daardoor niet compleet heten. Op basis van de ingrediënten zou ik inschatten dat er te weinig omega 6 en vitamine D in zit. En omdat het onbekend is hoeveel lever er in zit, is het lastig in te schatten of er genoeg vitamine A en koper in zit. Je zou deze mix wel kunnen gebruiken in een menu waarbij je er zelf voor zorgt dat het een compleet menu is door de juiste afwisseling en aanvulling.

Wil je zelf een compleet menu kunnen opstellen, of een menu optimaliseren? In mijn boekje Rauwvoer voor de hond – verantwoord rauw voeren in 3 stappen leer je dit op basis van de analyse, de ingrediënten en aanvullingen.

Is Natudog geschikt voor pups?
Ik zou dit niet aanraden als hoofdvoeding voor pups, omdat er geen analyse bekend is en daardoor lastig in te schatten is of het compleet genoeg is voor een pup.

Verkoopinformatie
Verkrijgbaar in rollen van
200 gram
500 gram
1 kilo

Nieuwe Natudog
Natudog was voor 2015 een ander merk en had het een andere samenstelling. Raak dus niet verward door wat er op internet is geschreven over Natudog voor 2015, want dat gaat over het eerdere merk. Tussen 2015 en 2022 was de samenstelling van Natudog anders dan nu, er waren toen verschillende smaken.

Beoordeling:

Natudog vind ik moeilijk te beoordelen, omdat er geen analyse is en de samenstelling van niet helemaal duidelijk is (hoeveel lever?). Ook heb ik geen idee van de kwaliteit van de ingrediënten. Ik raad niet aan om dit als hoofdvoeding te voeren, maar ter afwisseling lijkt het me prima.

Op de website van Dogmeat staat: “Aan Natudog compleet (KVV) is een groentemix toegevoegd, waardoor uw hond de nodige vitaminen via het voer krijgt toegediend. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over eventuele vitaminetekorten,…” Hier ben ik het niet mee eens. Groenten bevatten niet de essentiële vitamines en mineralen in de hoeveelheden waarin honden het nodig hebben. Een groentenmix maakt een voeding dus dus niet compleet, alhoewel ik het wel een essentieel onderdeel vind van een menu zonder premix.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
niet compleet bot hond www.dogmeat.nl

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een antwoord