Natudog – Dogmeat Compleet met groenten

Datum: 24 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 21 april, 2019

Natudog, ook wel Dogmeat Compleet genoemd, onderscheidt zich van de andere mixen van Dogmeat met de toegoeging van 9% groenten.

Nieuwe Natudog
Natudog was voor 2015 een ander merk en had het een andere samenstelling. Raak dus niet verward door wat er op internet is geschreven over Natudog voor 2015, want dat gaat over het eerdere merk.

Analyse, ingrediënten en prijzen Natudog
Ingrediënten €/kg
Natudog Compleet 30% pens, 30% rund, 20% bevleesd kipkarkas, 10% rundorgaan (hart, lever, long), 9% groentemix, 1% zalmolie €2,78
Natudog Gans 20% Ganskarkas, 5% konijnorgaan, 75% ganzenvlees, 9% groentemix, 1% zalmolie €4,-
Natudog Kalkoen 40% Kalkoenrugstuk, 10% kalkoenorgaan, 30% runderpens, 10% runderhart, 9% verse groentemix, 1% zalmolie €3,19
Natudog Konijn 40% Konijnrugstuk, 10% konijnorgaan, 30% runderpens, 10% runderhart, 9% verse groentemix, 1% zalmolie €3,02


Is Natudog compleet?

Ik vind deze mixen niet compleet. Ook met afwisseling is het niet compleet. Je zou het compleet kunnen maken door te zorgen dat er in je menu zit:
– 5% a 7% vette vis
– 4% a 5% lever
– 5% a 10% pens
– zowel gevogelte als hoefdieren

Ik zou dit niet aanraden als hoofdvoeding voor pups, omdat er geen analyse bekend is en daardoor lastig in te schatten is of het compleet genoeg is voor een pup.

Verkoopinformatie
Verkrijgbaar in rollen van
500 gram
1 kilo

Te bestellen bij www.dogmeat.nl

Beoordeling:

Natudog vind ik moeilijk te beoordelen, omdat er geen analyse is en de samenstelling van Natudog Gans en Kalkoen niet helemaal duidelijk is. Ook heb ik geen idee van de kwaliteit van de ingrediënten. Ik raad niet aan om dit als hoofdvoeding te voeren, maar ter afwisseling lijkt het me prima.

Op de website van Dogmeat staat: “Aan Natudog compleet (KVV) is een groentemix toegevoegd, waardoor uw hond de nodige vitaminen via het voer krijgt toegediend. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over eventuele vitaminetekorten,…” Hier ben ik het niet mee eens. Groenten bevatten niet de essentiële vitamines en mineralen in de hoeveelheden waarin honden het nodig hebben. Een groentenmix maakt een voeding dus dus niet compleet, alhoewel ik het wel een essentieel onderdeel vind van een menu zonder premix.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Niet compleet bot hond www.dogmeat.nl

Geef een reactie