Naturis

Geen gegevens over samenstelling Helaas geeft de fabrikant geen informatie over de samenstelling en hebben ze me verboden om informatie over de kvv te plaatsen.
 

Beoordeling:


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
- hond

21 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Na het zelf berekenen van de calcium- en fosforwaarden van Naturis Lam Compleet, blijkt dat deze tweemaal zo hoog zijn als op de verpakking wordt aangegeven. Je zou kunnen concluderen dat de analyse niet klopt en/of de samenstelling niet constant is.

 2. Elsbeth van Schaik

  Ik heb in het verleden Naturis veel gevoerd, maar van de etikettering klopte toen mijns inziens weinig en nimmer kreeg je antwoord op je vragen, zoals de ongelooflijk hoge eiwitpercentages van bv. de geit compleet, de kip compleet, de kip/rund en de rund/kip compleet.
  Bij geen enkel goed KVV merk zie je deze percentages. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen antwoord op gekregen, anders dan de mededeling dat het vlees betreft!!!
  Heeft iemand hier een antwoord op?

 3. Voerwijzer Meike

  Ja enorm hoge eiwitgehaltes, maar ook erg vet. Helaas krijg ik ook bijna nooit antwoord van de fabrikant. Ik heb geen idee hoe ze zulke hoge waardes voor elkaar krijgen, volgens mij kan dat niet kloppen, tenzij er de helft minder vocht inzit. Maar waardoor er dan minder vocht in zou zitten… dat weet ik niet.

 4. ilse

  Naturis heb ik een jaar gegeven, ik merkte dat de kwaliteit achteruit ging, het vlees was plat als een puree/moes, begon te stinken, mijn pups kregen tot 3x toe salmonella van dit vlees (labotesten!) en ik werd heel onvriendelijk en arrogant bevolen om weg te blijven. De bestellingen die ik deed in het verkooppunt in Dessel waren nooit op tijd klaar, de soorten niet beschikbaar waardoor ik steeds met en paar 100-den kg van 1 soort naar huis moest gaan of ik kreeg niks meer. Ik heb 3 pups verloren door dit voer, ik hoop dat ze zelf de schijterij krijgen!

 5. Snow-Lumi

  De ervaringen met Naturis zijn op deze pagina niet overtuigend te noemen. Kan iemand mij iets vertellen over de kwaliteit van de houdbare vleesworsten van Naturis. Onze honden krijgen altijd KVV maar ben op zoek naar een alternatief voor de vakantie.

 6. Voerwijzer Meike

  Nee de samenstellingen staan er niet op. Als je kijkt naar bijvoorbeeld Naturis Hert, dan staan er als ingredienten: Verse hert, 3% zeewier, met bot.  Mij is onduidelijk welke organen erin zitten. Daarnaast is het onduidelijk is of er een premix inzit of niet. 

  Maar ongeacht of de samenstelling nu wel of niet duidelijk is, ik kreeg per email het verzoek om alle informatie over het product te verwijderen, anders zou hun advocaat er werk van maken. Omdat ik geen zin heb in problemen, wacht ik netjes af tot het jaar voorbij is.

 7. Benny

  Gegevens van hun worst: Ingrediënten: 99% kip, 29% eiwit, 19% vet, 3% as, 0,6% celstof, 0,49% fosfor, 0,62% calcium, vitamine: A, D3, E, B1, B2, B6, B12, koper, magnesium.

  Wat is niet begrijp is dat het totaal van deze percentages boven 100% uitkomt…

 8. Voerwijzer Meike

  Dat komt doordat 99% kip het ingrediënt is, en de rest de analyse van de ingrediënten.

  De 99% kip en 1% iets anders bestaan dus voor 29% uit eiwit, voor 19% uit vet etc. Dat is niet toegevoegd als ingrediënt. 

 9. Healthy DogFood n More

  Alleen maar slechte ervaringen mee als voedingsdeskundige/herborist en als fokker sinds 1995.
  Ik kan het niemand aanbevelen, de brokken niet en het vers ook niet.
  Ik durf het mijn eigen puppen niet te geven uit angst voor bacterieële problemen.

 10. Joyce Bos

  er staan inmiddels wel verhoudingen op de website
  Bovenstaande soorten bestaan allemaal uit : Voedingsadvies:
  62% spiervlees
  20% bot/ kraakbeen
  15% orgaan (lever/nier/pens/long
  3% zeewier

  1. Voerwijzer Meike

   Dankje Joyce, ik had het gevonden en net zoals bij de andere kvv’s een overzicht gemaakt met de mixen, analyses en samenstellingen. Maar ik kreeg een email van Naturis of ik onmiddellijk de onjuiste informatie van de website af wilde halen. Ik wist niet wat juist en wat onjuist was, omdat ze nooit antwoord geven op mijn vragen. Ik heb er dus voor gekozen alle informatie eraf te halen.

   Wat me nog onduidelijk is, is welke toevoegingen er in zitten. Volgens mij zit er ook een premix in namelijk, maar de informatie hierover is niet altijd duidelijk.

   1. Natascha

    Is hier inmiddels al meer duidelijkheid over? Ik heb 6 honden die ik Naturis voer en ging er vanuit dat het wel goed zat. Nu begin ik toch wel te twijfelen…. ik zou toch graag weten of ik er goed aan doe mijn honden Naturis te voeren. Met 6 honden is het niet te doen het duurste voer te voeren. Naturis leek mij een goede middenweg…

    1. Voerwijzer Meike

     Ik steek geen energie meer in Naturis, omdat de eigenaar vaak niet reageert, of vervelend reageert. Ik zou voor de zekerheid nog een ander merk er bij voeren. Dat raad ik sowieso aan, ook bij andere merken. In het kvv-overzicht kun je op de kolomtitel klikken om de merken te sorteren op (minimale) prijs per kilo.

 11. Moniek

  Mijn zus was fervent voorstander van naturis tot haar nestje pups salmonella kregen. Ze heeft de diepvriesworstjes bij de veterinair afgegeven en de kosten voor een labo-onderzoek betaald. Resultaat: naturis-worstjes (diepvries) waren de oorzaak. Dit past helemaal bij wat ik bovenstaand heb gelezen. Het ondoorzichtig gedrag van de eigenaar spreekt boekdelen.

 12. Miekje

  Mijn chow chow pup (inmiddels alweer 8 maanden) krijgt vanaf het begin Naturis. Hij doet het er supergoed op. Mijn vragen over van alles en nog wat werden keurig (en snel) beantwoord. Het voer is smakelijk en word graag gegeten. Ik ben begonnen met de persbrok pup, en af en toe vers vlees (pupworstje), en toen overgegaan op persbrok zalm ook combi met vlees (ochtend brok, avond vlees) paar x per week. Ik ben zeer tevreden en mijn hond ook.

 13. Rilana

  Heb nu de naturis houdbare worst geprobeerd gaf dit met wandelen als beloning aan me hondje als ze n oefening goed deed gevolg ze at s avonds haar vlees niet meer op dus heb tot 2 keer toe n bijna volle bak kunnen weggooien. En waren maar paar stukjes worst nu blijkt dat er een hoop aardappelzetmeel in zit. Ze had woe nog zelfs last van dr maagje gehad dun poepe overgeven dus voor mij geen houdbare worst meer van naturis alleen maar voort de vertrouwde Farmfood kwaliteit

 14. snap het allemaal niet, ik geef al jarenlang naturis en heb NOOIT problemen gehad, al mijn honden zijn in blakende gezondheid, en daarbij is de fabrikant vrij streng, zo verbied hij bv dat de worsten niet geleverd zouden mogen worden door verdelers tenzij ze een koelwagen hebben enzv puur om bederf tegen te gaan, want wie zegt dat dit niet bij de tweede verdeler (winkels) gebeurd??
  en een analyse kan je aanpassen hé -> alle andere merken… daarbij is een samenstelling NOOIT 100% hetzelfde licht allemaal aan welke grondstoffen je hebt.. bv. voorjaarskippen/ vethanen/afgeschreven legkippen… hier zal alleen al het vetgehalte mee veranderen.. en maar goed!! als je steeds exact hetzelfde had dan kon je net zo goed bij je kunstmatig gemaakte hondenbrokken blijven.
  hondenvoeding veranderd zo erg over de jaren hé, en iedereen gaat maar steeds verder en verder..
  er wordt meer gesjoemeld dan wat anders..
  vind je hond het lekker? is je hond gezond? is het betaalbaar? houden zo en stop met het internet af te schuimen want je wordt er toereloere van.

  1. Dientje

   Ik geef ook al jaren Naturis en ben er heel tevreden over ! Onze honden krijgen voornamelijk vers vlees en af en toe de brok of de houdbare worst.
   De pups van onze laatste nestjes zijn er ook op,afgespeend. Nooit problemen gehad !
   Het vlees stinkt ook niet dit in tegenstelling met andere merken die ik vroeger had ! ( ik geef ondertussen reeds meer dan 12 jaar vers…) Sommige merken werden zelfs ronduit geweigerd door onze honden … ja hun neus werkt nog beter dan de onze….
   Ik geef wel toe dat de fabrikant wel wat transparanter zou kunnen zijn ivm de samenstellingen alhoewel er nu wel analyses op hun website staan.
   Jammer dat hij stug blijft in het mogen plaatsen van analyses op deze website…
   Met vers vlees moet je nauwkeurig omgaan en mag de koudeketen niet doorbroken worden maar dit kan ook in de winkel verkeerd gaan of bij de gebruiker die het vlees niet op de juiste manier ontdooit…
   ik vind het prijs/kwaliteit een goede voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *