Naturis

Datum: 27 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 14 februari, 2017

Geen gegevens over samenstelling Helaas geeft de fabrikant geen informatie over de samenstelling en hebben ze me verboden om informatie over de kvv te plaatsen.
 

Beoordeling:


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
- hond

36 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Na het zelf berekenen van de calcium- en fosforwaarden van Naturis Lam Compleet, blijkt dat deze tweemaal zo hoog zijn als op de verpakking wordt aangegeven. Je zou kunnen concluderen dat de analyse niet klopt en/of de samenstelling niet constant is.

 2. Elsbeth van Schaik

  Ik heb in het verleden Naturis veel gevoerd, maar van de etikettering klopte toen mijns inziens weinig en nimmer kreeg je antwoord op je vragen, zoals de ongelooflijk hoge eiwitpercentages van bv. de geit compleet, de kip compleet, de kip/rund en de rund/kip compleet.
  Bij geen enkel goed KVV merk zie je deze percentages. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen antwoord op gekregen, anders dan de mededeling dat het vlees betreft!!!
  Heeft iemand hier een antwoord op?

 3. Voerwijzer Meike

  Ja enorm hoge eiwitgehaltes, maar ook erg vet. Helaas krijg ik ook bijna nooit antwoord van de fabrikant. Ik heb geen idee hoe ze zulke hoge waardes voor elkaar krijgen, volgens mij kan dat niet kloppen, tenzij er de helft minder vocht inzit. Maar waardoor er dan minder vocht in zou zitten… dat weet ik niet.

 4. ilse

  Naturis heb ik een jaar gegeven, ik merkte dat de kwaliteit achteruit ging, het vlees was plat als een puree/moes, begon te stinken, mijn pups kregen tot 3x toe salmonella van dit vlees (labotesten!) en ik werd heel onvriendelijk en arrogant bevolen om weg te blijven. De bestellingen die ik deed in het verkooppunt in Dessel waren nooit op tijd klaar, de soorten niet beschikbaar waardoor ik steeds met en paar 100-den kg van 1 soort naar huis moest gaan of ik kreeg niks meer. Ik heb 3 pups verloren door dit voer, ik hoop dat ze zelf de schijterij krijgen!

 5. Snow-Lumi

  De ervaringen met Naturis zijn op deze pagina niet overtuigend te noemen. Kan iemand mij iets vertellen over de kwaliteit van de houdbare vleesworsten van Naturis. Onze honden krijgen altijd KVV maar ben op zoek naar een alternatief voor de vakantie.

 6. Voerwijzer Meike

  Nee de samenstellingen staan er niet op. Als je kijkt naar bijvoorbeeld Naturis Hert, dan staan er als ingredienten: Verse hert, 3% zeewier, met bot.  Mij is onduidelijk welke organen erin zitten. Daarnaast is het onduidelijk is of er een premix inzit of niet. 

  Maar ongeacht of de samenstelling nu wel of niet duidelijk is, ik kreeg per email het verzoek om alle informatie over het product te verwijderen, anders zou hun advocaat er werk van maken. Omdat ik geen zin heb in problemen, wacht ik netjes af tot het jaar voorbij is.

 7. Benny

  Gegevens van hun worst: Ingrediënten: 99% kip, 29% eiwit, 19% vet, 3% as, 0,6% celstof, 0,49% fosfor, 0,62% calcium, vitamine: A, D3, E, B1, B2, B6, B12, koper, magnesium.

  Wat is niet begrijp is dat het totaal van deze percentages boven 100% uitkomt…

 8. Healthy DogFood n More

  Alleen maar slechte ervaringen mee als voedingsdeskundige/herborist en als fokker sinds 1995.
  Ik kan het niemand aanbevelen, de brokken niet en het vers ook niet.
  Ik durf het mijn eigen puppen niet te geven uit angst voor bacterieële problemen.

  1. Voerwijzer Meike

   Dankje Joyce, ik had het gevonden en net zoals bij de andere kvv’s een overzicht gemaakt met de mixen, analyses en samenstellingen. Maar ik kreeg een email van Naturis of ik onmiddellijk de onjuiste informatie van de website af wilde halen. Ik wist niet wat juist en wat onjuist was, omdat ze nooit antwoord geven op mijn vragen. Ik heb er dus voor gekozen alle informatie eraf te halen.

   Wat me nog onduidelijk is, is welke toevoegingen er in zitten. Volgens mij zit er ook een premix in namelijk, maar de informatie hierover is niet altijd duidelijk.

   1. Natascha

    Is hier inmiddels al meer duidelijkheid over? Ik heb 6 honden die ik Naturis voer en ging er vanuit dat het wel goed zat. Nu begin ik toch wel te twijfelen…. ik zou toch graag weten of ik er goed aan doe mijn honden Naturis te voeren. Met 6 honden is het niet te doen het duurste voer te voeren. Naturis leek mij een goede middenweg…

    1. Voerwijzer Meike

     Ik steek geen energie meer in Naturis, omdat de eigenaar vaak niet reageert, of vervelend reageert. Ik zou voor de zekerheid nog een ander merk er bij voeren. Dat raad ik sowieso aan, ook bij andere merken. In het kvv-overzicht kun je op de kolomtitel klikken om de merken te sorteren op (minimale) prijs per kilo.

 9. Moniek

  Mijn zus was fervent voorstander van naturis tot haar nestje pups salmonella kregen. Ze heeft de diepvriesworstjes bij de veterinair afgegeven en de kosten voor een labo-onderzoek betaald. Resultaat: naturis-worstjes (diepvries) waren de oorzaak. Dit past helemaal bij wat ik bovenstaand heb gelezen. Het ondoorzichtig gedrag van de eigenaar spreekt boekdelen.

 10. Miekje

  Mijn chow chow pup (inmiddels alweer 8 maanden) krijgt vanaf het begin Naturis. Hij doet het er supergoed op. Mijn vragen over van alles en nog wat werden keurig (en snel) beantwoord. Het voer is smakelijk en word graag gegeten. Ik ben begonnen met de persbrok pup, en af en toe vers vlees (pupworstje), en toen overgegaan op persbrok zalm ook combi met vlees (ochtend brok, avond vlees) paar x per week. Ik ben zeer tevreden en mijn hond ook.

 11. Rilana

  Heb nu de naturis houdbare worst geprobeerd gaf dit met wandelen als beloning aan me hondje als ze n oefening goed deed gevolg ze at s avonds haar vlees niet meer op dus heb tot 2 keer toe n bijna volle bak kunnen weggooien. En waren maar paar stukjes worst nu blijkt dat er een hoop aardappelzetmeel in zit. Ze had woe nog zelfs last van dr maagje gehad dun poepe overgeven dus voor mij geen houdbare worst meer van naturis alleen maar voort de vertrouwde Farmfood kwaliteit

 12. snap het allemaal niet, ik geef al jarenlang naturis en heb NOOIT problemen gehad, al mijn honden zijn in blakende gezondheid, en daarbij is de fabrikant vrij streng, zo verbied hij bv dat de worsten niet geleverd zouden mogen worden door verdelers tenzij ze een koelwagen hebben enzv puur om bederf tegen te gaan, want wie zegt dat dit niet bij de tweede verdeler (winkels) gebeurd??
  en een analyse kan je aanpassen hé -> alle andere merken… daarbij is een samenstelling NOOIT 100% hetzelfde licht allemaal aan welke grondstoffen je hebt.. bv. voorjaarskippen/ vethanen/afgeschreven legkippen… hier zal alleen al het vetgehalte mee veranderen.. en maar goed!! als je steeds exact hetzelfde had dan kon je net zo goed bij je kunstmatig gemaakte hondenbrokken blijven.
  hondenvoeding veranderd zo erg over de jaren hé, en iedereen gaat maar steeds verder en verder..
  er wordt meer gesjoemeld dan wat anders..
  vind je hond het lekker? is je hond gezond? is het betaalbaar? houden zo en stop met het internet af te schuimen want je wordt er toereloere van.

  1. Dientje

   Ik geef ook al jaren Naturis en ben er heel tevreden over ! Onze honden krijgen voornamelijk vers vlees en af en toe de brok of de houdbare worst.
   De pups van onze laatste nestjes zijn er ook op,afgespeend. Nooit problemen gehad !
   Het vlees stinkt ook niet dit in tegenstelling met andere merken die ik vroeger had ! ( ik geef ondertussen reeds meer dan 12 jaar vers…) Sommige merken werden zelfs ronduit geweigerd door onze honden … ja hun neus werkt nog beter dan de onze….
   Ik geef wel toe dat de fabrikant wel wat transparanter zou kunnen zijn ivm de samenstellingen alhoewel er nu wel analyses op hun website staan.
   Jammer dat hij stug blijft in het mogen plaatsen van analyses op deze website…
   Met vers vlees moet je nauwkeurig omgaan en mag de koudeketen niet doorbroken worden maar dit kan ook in de winkel verkeerd gaan of bij de gebruiker die het vlees niet op de juiste manier ontdooit…
   ik vind het prijs/kwaliteit een goede voeding

 13. Hier ook al 5 jaar een tevreden hond op de Naturis KVV zonder problemen. De enige problemen die er zijn is dat het producet niet overal verkrijgbaar is en dat ligt aan de distributie. De samenstelling van vermaalde versproducten kan altijd licht wisselen bij het verwerken tot compleet voer. Hier ons tweede hondje van 19 mnd oud ook groot aan het worden op Naturis KVV. Hier krijgen ze dagelijks brokken (Orijen) in de ochtend en KVV tegen de avond.

 14. Henny Wind

  Hier ook goede ervaring met Naturis KVV. Heb het jarenlang gevoerd aan mijn Golden/labrador en hij zag er prachtig uit. Toen overgestapt op Hill’s JD i.v.m. lichte arthrose en om het milieu te sparen…De mobiliteit verbeterde iets, maar mijn hond werd wat futloos en sloom en de vacht werd dof en pluizig. Nu dus weer terug bij Naturis. Daar doe ik dan een beetje losse glucosamine door. Ik voer rund, geit, lam, eend en kip. Beetje afwisselen.

 15. Roger

  Tja, wat moet je ermee..
  Ik word er stilaan tureluurs van, tot nu toe, heb ik het meest vertrouwen in Farmfood, goede, snelle, en correcte informatie. Wat ik er kan uit opmaken, lijkt me hun samenstelling wel te kunnen, uiteraad afwisseling wat kvv betreft zal nooit kwaad kunnen, mits een kritisch oog in ’t zeil te houden.
  Wat kippenvoer betreft, blijf ik er huiverig tegenover staan, omwille van de hormonen die toegediend worden, en die vooral in jonge kuikens zit, wat in grote mate gebruikt wordt in hondenvoeder. Ook zalmolie, als het van die home gekweekte exemplaren komt, die ze met kleurstofbrokken gevoerderd hebben, pas ik. Een arts vertelde me dat zalm eten heel goed was, als je het maar 1x per jaar ondergaat, of je moet 100% zeker zijn dat je de onbetaalbare in de natuur gevangen shotse zalm treft.
  Ik vind het jammer dat Naturis zo stug blijft doen, wat een juiste analyse betreft.

 16. helene lindemans

  ik wil hier wel een reactie op geven. mijn hond heeft twee jaar naar volle tevredenheid naturis kvv gehad, tot hij verleden jaar niet goed werd en wij in allerijl naar de dierenarts moesten waar een obstructie werd geconstateerd, Een operatie was direct noodzakelijk en er werd een verstopping van 11 cm.uit zijn darmen gehaald die zo hard was als een steen. Dit was een opeenhoping van kleine botsegmenten die zich in de kvv bevinden. Gelukkig was onze hond na twee weken weer zich zelf .en ondertussen probeerde wij in contact te komen met Naturis,verder dan een distribiteur zijn we nooit gekomen , Ondanks de hulp van de winkeliers waar we ons voer altijd halen .Voor ons is naturis daarmee een merk voer die ik niemand aanraad en zeker ook niet zelf meer zal voeren.

  1. Struys Paul

   Voer ongeveer al 9 jaar naturis kvv en persbrok aan mijn honden.Net nu is mijn 7 jarige oldie bij de veearts om een obstructie in de darmen te verwijderen. Volgens de veearts me liet weten na de ingreep zat er ook zulke prop van samengeklonken heel kleine botjes in de darm.

 17. dee

  PAS OP: KAN VEEL TANDEN BEVATTEN

  Ik stel voornamelijk mijn eigen barf samen omdat ik in het buitenland woon en daar kvv niet zo makkelijk te krijgen is. Als ik weer in NL ben, ben ik dus even op Barf-vakantie en koop bij de dierenwinkel elke dag een worst.

  Vorig jaar waren de worsten van Naturis een feestje voor mijn hond (geit, kangaroe, hert, kip, you name it, hij heeft ze allemaal geproefd), prima ontlasting (soms beetje zacht maar goed gevormd). Dus dit jaar ging ik blind op hetzelfde merk af.

  Na drie dagen Naturis (geit, hert en nog eens geit) kwam het er alleen nog met veel persen en KEIHARD uit én bovendien zat het kleine harde stukjes TAND. Niet een klein beetje, echt BOMVOL – anders was het me bij het oprapen waarschijnlijk ook niet opgevallen. Ik heb zo’n samengeperste poederkeutel een tikkie gegeven en het viel uiteen in tientallen stukjes wat er niet uit zag als bot, maar eerder leek op porselein. Dus in de laatste worst die hier nog voor hem klaar lag ben ik eerst gaan wroeten met een vork en serieus ik heb er bijna een half eierdopje met brokken tand uitgevist. TE GEK VOOR WOORDEN.
  Nooit meer dit merk!

 18. Lolita Pul

  Ook hier enthousiast begonnen met Naturis. De 1ste weken ging het prima en ja soms wat kleine wisseling van kleur maar dat komt bij meer merken voor Keurige ontlasting, mooi glimmende vacht, wij waren er echt heel blij mee.
  2 weken terug ging ik weer nieuwe voorraad halen, en ineens waren de rollen kip echt knalrood. Na ontdooien echt enorm veel bloed, veel meer als gewend, heel erg zacht, vielen zo uit elkaar, maar toch gegeven. Na een paar dagen had onze hond ineens spuitontlasting en ook 2x in de nacht alles in de kamer gedaan. Dacht niet meteen aan vlees, onze hond is erg gevoelig en pikt wel eens wat van straat… Maar de klachten werden alleen maar erger dus voor nood pakje Smuldier gehaald (moet ver rijden voor ander vlees) en alle klachten direct weer verdwenen. Na 3 dagen smuldier was alles weer helemaal normaal.
  Ik vrees toch dat er iets mis met mijn laatst gehaalde worsten, ze gaan in ieder geval weg. Voor ons geen Naturis meer.

Geef een reactie