Tammenga

Analse, ingrediënten en prijzen Tammenga
Ingredienten €/kg
Vleesmix Compleet Rund, lam, paard, geit en kip in evenredige hoeveelheden €3,80
Puppymix Compleet Rund, lam, paard, geit, kip, koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie. €3,75
Vleesmix Rund 100% rund €3,25
Vleesmix Paard 100% paard €4,25
Vleesmix Kip 100% kip: kippenvlees, hart, lever, maag en kipbot €3,25
Vleesmix Geit 100% geit €4,25
Vleesmix Lam 100% lam €4,95
Guanaco/lam 70% spiervlees (guanaco) 15% lams-orgaan 15% lamsbot €5,50
Vleesmix
Lam/rund/kip
Lam, rund en kip €3,25
Hert/lam 70%hert, 30% lam €4,95
Vleesmix Rund 100% rund €3,25
Vleesmix Geit/rund/kip Geit, rund en kip €3,15
Vleesmix Kalkoen Compleet Kalkoen, rund en lam €3,85
Vleesmix Eend Compleet Eend, rund en lam €3,25
Vleesmix Vis/eend 70% Heek (kabeljauwsoort) 30% eendennek €3,25

Samenstelling
De vleesmixen van Tammenga bestaan uit:
70% spiervlees (kopvlees, tong, borstlappen, nekvlees etc)
15% orgaan (hart, lever, long, tong en nier)
15% gemalen bot.

Er zijn geen vitamines, groentes of andere plantaardige ingrediënten toegevoegd.

Analyses
De analyse van vleesmix compleet is

Eiwit 16,2%
Vet 16,4%
Ruwe as 1,6%
Vocht 66,8%
Calcium 0,41%
Fosfor 0,218%

Is Tammenga Compleet?
Tammenga noemt enkele mixen compleet, maar officieel mag dit niet comleet heten. Het is namelijk niet met een premix of analyse aangetoont dat er genoeg in zit van alle essentiële voedingsstoffen. Het is waarschijnlijk wel compleet bij afwisseling van diersoorten en aanvulling van vette vis, groenten en eieren.

Verpakking
De kvv van Tammenga is verpakt per

 • 250 gram (alleen vleesmix compleet)
 • 500 gram
 • 1 kilo
 • 1,25 kilo (grootverpakking met 8 blokken van 1,25 kilo). De grootverpakking is verkrijgbaar vanaf €27,50.

Beoordeling:

Tammenga zou best een prima kvv kunnen zijn. Ik weet niet precies welke organen er in welke mixen zitten en het is jammer dat er geen analyses zijn.

Wat is jouw ervaring met Tammenga kvv?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond www.tammengadiervoeders.nl

20 Comments

 1. Leonneke

  Hoi Meike;

  Van mij een vraag over Tammenga en Spykie. Beide diervoeders komen van Tammenga af. Ik voer deze KVV regelmatig aan mijn hond. Wissel deze overigens ook regelmatig af met andere merken. Als ik de informatie hier juist interpreteer, is deze voeding compleet door de diersoorten af te wisselen.
  Volgens een dierenarts (met verstand van voeding) mag deze KVV niet als compleet betiteld worden omdat er geen pre-mix aan toegevoegd is. De totale behoefte aan vitaminen- en mineralen zou niet worden gedekt als er geen pre-mix is toegevoegd. Wat is jou mening daarin ?
  Wat mij vooral bevalt aan deze voeding is dat het geheel niet helemaal fijngemalen is en nog duidelijk de structuren bevat van vlees, organen en botten. 

  Greetz Leonneke

  1. Voerwijzer Meike

   Het klopt dat je niet verzekerd bent dat het compleet is qua voedingsstoffen. Het kan echter wel compleet zijn. Het merk Bandit is de enige die de kvv helemaal heeft laten analyseren op alle nodige voedingsstoffen, Maar ook bij een merk met premix ben je er niet van verzekerd dat het compleet van. Stel ze gebruiken geen kwalitatief spiervlees en de nodige aminozuren die daardoor missen zitten niet in de premix…

   Het is dus zonder analyse nooit met zekerheid te zeggen of het echt compleet is. Maar als een merk goed spiervlees gebruikt, alle nodige organen in de juiste verhoudingen, en genoeg bot, dan is het bij afwisseling van diersoorten zo goed als compleet. Je kunt dan nog groenten, noten en ei toevoegen.

 2. Petshop Gouda DSZ

  De prijzen van Tammenga zijn voor de paardmix en de kalkoenmix miv 2015 iets gestegen.

  Ook verkopen wij tegenwoordig grootverpakkingen van 10 kilo vanTammenga.
  Deze grootverpakking is bij ons (Petshop Gouda) alleen op bestelling leverbaar, weet uiteraard niet hoe andere verkooppunten hier mee om gaan 😉

  De grootverpakkingen zijn verdeeld over 8 blokken vlees van 1250 gram.
  Deze zijn vanaf 27,50 voor bv de lam/rund/kip, de eend, de geit/rund/kip, de kip, de rund.
   

  1. Voerwijzer Meike

   Heel erg bedankt Bep! Ik heb het aangepast. Wat me opvalt is dat Tammenga sommige mixen Compleet noemt. Ik vraag me af of dit een ‘geldige’ benaming is, daar zal ik eens achteraan. Ook bij de andere fabrikanten die de term compleet noemen.

 3. kusters

  Ik heb ook een vraag..ik heb een amerikaanse cocker van 13 kilo geef he 2 driehoeken vlees van energique..door de dag krijgt..hij nog 2 reepjes gedroogde kip en 3 kleine 100 procentige zalmkoekjes…ik heb hem eerst farmfood gegeven toen ik hem pas had,maar op een gegeven ogenblik trok hij zijn neus ervoor op ok denk zelf dat het hele rauwe vlees hem zwaar op de maag ligt..Carnibest vond hij ook niks daar zaten te grote stukken in die hij niet kleingekauwt kreeg.Nou is mijn vraag..is de energique 2 stuks van 100gram plus 2 gedroogde kipreepjes.paar echt kleine zalmbeloninkjes genoeg??hij schooit de hele dag om eten..heeft iemand een idee wat hij voor een ander vlees zou kunnen gaan..mits het even..gestoomd..is.Dit kan hij beter verdragen..en of ik hem meer moet geven..het is een luie hond..dus ik moet oppassen dat hij niet te dik word..of hem meesleuren aan de riem..haha

 4. Voerwijzer Meike

  200 gram per dag is inderdaad vrij weinig, maar als dit de hoeveelheid is waar de hond van op het juiste gewicht blijft is meer geven geen goede optie. Je kunt er wel wat gekookte groentes bij geven, dat geeft wat maagvulling (en gezonde voedingasstoffen), maar bevat amper calorieën. Als hij gestoomd vlees beter verdraagt, kun je dat ook prima voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *