Tammenga

Analse, samenstelling en prijzen Tammenga
Ingrediënten €/kg
Vleesmix Compleet Rund, lam, paard, geit en kip in evenredige hoeveelheden €3,80
Puppymix Compleet Rund, lam, paard, geit, kip, koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie. €3,75
Vleesmix Rund 100% rund €3,25
Vleesmix Paard 100% paard €4,25
Vleesmix Kip 100% kip: kippenvlees, hart, lever, maag en kipbot €3,25
Vleesmix Geit 100% geit €4,25
Vleesmix Lam 100% lam €4,95
Guanaco/lam 70% spiervlees (guanaco) 15% lams-orgaan 15% lamsbot €5,50
Vleesmix
Lam/rund/kip
Lam, rund en kip €3,25
Hert/lam 70%hert, 30% lam €4,95
Vleesmix Rund 100% rund €3,25
Vleesmix Geit/rund/kip Geit, rund en kip €3,15
Vleesmix Kalkoen Compleet Kalkoen, rund en lam €3,85
Vleesmix Eend Compleet Eend, rund en lam €3,25
Vleesmix Vis/eend 70% Heek (kabeljauwsoort) 30% eendennek €3,25

Samenstelling
De vleesmixen van Tammenga bestaan uit:

 • 70% spiervlees: kopvlees, tong, borstlappen, nekvlees etc
 • 15% orgaan: in alle mixen zit hart, lever (2,5%), long en nier
 • 15% gemalen bot: in de mixen met gevogelte zit kippenrug, kalkoenkarkas of eendkarkas en 2-3% nek zonder vel (en zonder schildklier). Er worden geen strotten gebruikt.

Tammenga bevat geen luchtpijpen, slokdarm of strotten. De mixen zonder gevogelte zijn daardoor geschikt voor honden die gevoelig zijn voor schildklierhormonen in de voeding.

Er zijn geen vitamines, groentes of andere plantaardige ingrediënten toegevoegd.

Analyses
De analyse van vleesmix compleet is

Eiwit 16,2%
Vet 16,4%
Ruwe as 1,6%
Vocht 66,8%
Calcium 0,41%
Fosfor 0,218%

Is Tammenga Compleet?
Tammenga noemt enkele mixen compleet, maar officieel mag dit niet comleet heten. Het is namelijk niet met een premix of analyse aangetoont dat er genoeg in zit van alle essentiële voedingsstoffen. Het is waarschijnlijk wel compleet bij afwisseling van diersoorten en aanvulling van vette vis, groenten en eieren.

Verpakking
De kvv van Tammenga is verpakt per

 • 250 gram (alleen vleesmix compleet)
 • 500 gram
 • 1 kilo
 • 1,25 kilo (grootverpakking met 8 blokken van 1,25 kilo). De grootverpakking is verkrijgbaar vanaf €27,50.

Beoordeling:

Tammenga zou best een prima kvv kunnen zijn. Ik weet niet precies welke organen er in welke mixen zitten en het is jammer dat er geen analyses zijn.

Wat is jouw ervaring met Tammenga kvv?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond www.tammengadiervoeders.nl

18 Comments

 1. Leonneke

  Hoi Meike;

  Van mij een vraag over Tammenga en Spykie. Beide diervoeders komen van Tammenga af. Ik voer deze KVV regelmatig aan mijn hond. Wissel deze overigens ook regelmatig af met andere merken. Als ik de informatie hier juist interpreteer, is deze voeding compleet door de diersoorten af te wisselen.
  Volgens een dierenarts (met verstand van voeding) mag deze KVV niet als compleet betiteld worden omdat er geen pre-mix aan toegevoegd is. De totale behoefte aan vitaminen- en mineralen zou niet worden gedekt als er geen pre-mix is toegevoegd. Wat is jou mening daarin ?
  Wat mij vooral bevalt aan deze voeding is dat het geheel niet helemaal fijngemalen is en nog duidelijk de structuren bevat van vlees, organen en botten. 

  Greetz Leonneke

  1. Voerwijzer Meike

   Het klopt dat je niet verzekerd bent dat het compleet is qua voedingsstoffen. Het kan echter wel compleet zijn. Het merk Bandit is de enige die de kvv helemaal heeft laten analyseren op alle nodige voedingsstoffen, Maar ook bij een merk met premix ben je er niet van verzekerd dat het compleet van. Stel ze gebruiken geen kwalitatief spiervlees en de nodige aminozuren die daardoor missen zitten niet in de premix…

   Het is dus zonder analyse nooit met zekerheid te zeggen of het echt compleet is. Maar als een merk goed spiervlees gebruikt, alle nodige organen in de juiste verhoudingen, en genoeg bot, dan is het bij afwisseling van diersoorten zo goed als compleet. Je kunt dan nog groenten, noten en ei toevoegen.

   1. E.M. v. Zwieten

    vraag me af of ik Tammenga met een gerust hart aan een pup van groot ras kan geven als ik naar de verhouding ca/fosfor kijk en ook de hoeveelheid?? De officiele cijfers van wat het bij een pup zou moeten zijn wijken wel af van deze cijfers m.n. de verhouding

    1. Voerwijzer Meike

     Ik heb maar van één mix de analyse, en die is op basis van die analyse niet geschikt voor pups omdat het te weinig fosfor en calcium bevat volgens de Fediaf-richtlijnen. Van de andere mixen weet ik de analyse niet.

  1. Voerwijzer Meike

   Tammenga zegt geen strotten, luchtpijpen of slokdarm te gebruiken. In de mixen met gevogelte zit 2-3% nek zonder vel (en zonder schildklier), en daarnaast kippenrug, kalkoen karkas of eendkarkas.

  1. Voerwijzer Meike

   Dat weet ik niet, er is geen analyse van gemaakt dus het is mij onduidelijk hoeveel bot er in zit. Er zit geen vis in, dus wat dat betreft is het sowieso niet compleet, maar dat kun je zelf aanvullen. Als het klopt dat er hart, lever (2,5%), long en nier in zit, is het qua organen redelijk compleet, al zou ik voor pups liever 5% lever zien, lever is een belangrijke bron voor meerdere essentiële voedingsstoffen en met 2,5% lever heb je al snel te weinig van sommige voedingsstoffen. Kortom, ik raad het niet aan als complete voeding voor pups.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *