Nieuwe kvv: Vleesmixen van Tammenga Diervoeders

Datum: 9 oktober, 2011
Laatst bijgewerkt: 9 oktober, 2011

 

Sinds kort is er een nieuwe rauwe vleesvoeding (kvv) verkrijgbaar. Er is een complete mix met vijf diersoorten en er zijn vier 100%-mixen (rund, lam, paard, geit). Opvallend is de lage prijs van de vleesmixen.

De vleesmixen bestaan uit 70% spiervlees (kopvlees, tong, borstlappen, nekvlees etc), 15% orgaan (hart, lever en nier) en 15% gemalen bot. Deze verhoudingen zijn NRV-verhoudingen, NRV is de afkorting van Natuurlijke Rauwe Voeding en heeft als grondslag de theorie van de Australische dierenarts Tom Lonsdale. (voor meer informatie over NRV kun je kijken op www.voernatuurlijk.nl)

Uit een marktonderzoekje van Tammenga Diervoeders, bleek dat hondeneigenaren kvv vaak te duur vinden in vergelijking met brokken. Omdat ze zo overtuigd zijn van het feit dat vers voeren vele malen gezonder is voor je hond, willen ze het voor iedereen betaalbaar maken. De prijs kan zo laag gehouden worden, doordat ze zeer goede contacten hebben met de kleine lokale slachthuizen, doordat er geen tussenhandel is, een lage winstmarge wordt aangehouden en doordat de productieruimte en de apparatuur van henzelf is en dus geen extra kosten oplevert.

Ze willen wel graag benadrukken dat ze kwaliteits grondstoffen gebruiken voor het voer en geen goedkope restprodukten. De grondstoffen van de mixen zijn supervers en afkomstig van EEG gekeurde slachthuizen. Door het vlees te halen bij kleine slachthuizen is er naast de prijs nog een voordeel: "Wij halen ons vlees bij kleine slachthuizen, dus in principe komen alle dieren van de vleesmixen buiten."

De vleesmixen:

Complete mix
Prijs: €2 per kg en €1,10 per 500 gram
– Vleesmix Compleet: rund, lam, paard, geit en kip in evenredige hoeveelheden,
een klein beetje koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie (een dopje op een kilo).

100% mixen
Prijs: €1,50 per kg en €0,80 per 500 gram
– Vleesmix Rund: 100% rund
– Vleesmix Paard: 100% paard
– Vleesmix Lam: 100% lam
– Vleesmix Geit: 100% geit

Verder bestaat ook de mogelijkheid om uw eigen mix van onderstaande diersoorten te bestellen.(bijv rund/lam of geit/paard etc. prijs is dan ongeacht welke diersoort 1 kilo 1,50) Het vlees wordt verpakt in 500 gram en 1 kilo bakjes(transparante bakjes met vaste deksel) of desgewenst in plastic diepvries zakjes.

 

Update 4 december 2011: 

Aangezien Tammenga veel reacties krijgt van hondeneigenaren om de vleesmixen eerst eens te proberen, en voor veel mensen een minimale afname van 100 euro te veel is, hebben ze besloten om ook te gaan werken met afhaalpunten op strategische plekken in Nederland. Klanten kunnen dan vooraf hun bestelling doorgeven.Let op! Wij hanteren dan GEEN minimale afname en GEEN bezorgkosten!!
 
Zaterdag 10 december – Apeldoorn, Cuyk, Doetinchem
zaterdag 19 december – Dordrecht, Den Haag
zaterdag 24 december – Alkmaar, Hoofddorp
 
 

9 Comments

 1. Karin

  Heeft iemand al ervaring met deze KVV?

  Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het zou natuurlijk wel super zijn als de kwaliteit echt goed is.

  Ik ben vooral benieuwd hoe het zit met dierlijke bijproducten etc. Hanenkammen, kippentenen, blaas/urine etc komen natuurlijk ook uit slachthuizen.

  Groetjes,

  Karin

 2. admin

  Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, maar heb wel contact gehad met de fabrikant. Volgens Tammenga zijn de enige organen hart, lever en nier. Ik denk dat je een flinke tijd alleen Tammenga moet voeren om de kwaliteit echt te kunnen merken, want gemalen hanenkammen zul je denk ik niet herkennen als het er in zit.

  1. admin

   De vleesmixen met 1 diersoort zijn compleet, als je maar minimaal 4 diersoorten afwisselt. En het liefst nog aanvult met vis en pens. De calciumbron is bot. Er zijn geen plantaardige toevoegingen, de mix bestaat voor 100% uit ingredienten van dat diersoort.

 3. Leon de Bruijn

  Beste,

   

  Weet een van jullie wat er aan de hand is bij Tammenga diervoeders, Mijn mails en telefoontjes worden niet meer beantwoord. Daarbij is de website ook niet meer online.

   

  Graag een reactie van jullie over hoe en wat?

   

  Groet,

   

  Leon

Geef een antwoord