Natuurlijk voeren voor hond en kat

Datum: 27 maart, 2017
Laatst bijgewerkt: 27 maart, 2017

Een goed boekje over gezonde voeding voor honden en katten, vooral een aanrader voor mensen die zich nog niet in voeding hebben verdiept of die net begonnen zijn hiermee. Als fokker bijvoorbeeld zeer geschikt om mee te geven aan pup- en kittenkopers. Ook voor ingelezen mensen leuk, om de visie van deze dierenarts te lezen en meer inzicht te krijgen in waarom veel dierenartsen brokken aanraden.

Het is geen handleiding voor hoe je zelf een menu samenstelt, of wat de samenstelling is van een goede kant en klare rauwe vleesvoeding (kvv).

Over de schrijfster
Marike Stooker is een dierenarts die zich is gaan verdiepen in gezonde voeding voor honden en katten. Zij beschrijft haar eigen ervaringen waardoor ze zich ging realiseren dat de brokken die het hardst werden opgedrongen, niet de meest gezonde voeding is.

Inhoud
Marike bespreekt onder andere:

  • Brokken. Wat zijn brokken eigenlijk en waarom is het geen ideale voeding voor honden en katten.
  • De brokken-industrie. Hoe sommige fabrikanten een zo goedkoop mogelijke brok willen maken en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.
  • Waarom de dierenarts zo graag brokken aanbeveelt, hoe en waarom tijdens hun opleiding wordt gewaarschuwd voor andere voeding dan brokken en de invloed van voer-fabrikanten.
  • Barf en commerciële vers vleesvoeding, de voor- en nadelen.
  • Puppies en vers vleesvoeding.
  • Katten. Wat en hoe kun je de kat het beste voeren.
  • Dieetvoeders. Is vers vleesvoeding ook geschikt bij aandoeningen?

Boek inzien?
Tot pagina 10 kun je het boek inzien via http://docplayer.nl/13053907-Natuurlijk-voeren-voor-hond-en-kat.html

“Als je gezond wilt eten, eet je zo min mogelijk kant en klare geraffineerde en voorbewerkte voedingsmiddelen. Onder ‘goed’ eten wordt vooral verstaan dat je… veel varieert en vooral verse ingrediënten gebruikt. … Gaat het over honden en katten, dan gebeurt er eigenlijk iets geks. Honden en katten worden juist gevoerd met alleen maar kant en klare producten die zeer grondig voorbewerkt en verhit zijn. Precies het tegenovergestelde.”
Quote uit Natuurlijk voeren voor hond en kat van Marike Stooker.

Overige informatie

ISBN: 9789048430512
Auteur: Marike Stooker

Verkrijgbaar bij:

Verkrijgbaar voor €15,95

Bekijk op bol.com

2 Comments

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter