Voer voor Carnivoren

Datum: 26 mei, 2015
Laatst bijgewerkt: 19 juni, 2019

Een duidelijk en makkelijk leesbaar boekje over het hoe en waarom zelf een menu samenstellen voor je hond en kat, met voorbeelden uit de dierenartspraktijk.

Inhoud
Tannetje Koning legt onder andere uit uit:

  • Waarom veel dierenartsen vertellen dat brokken beter zijn dan vers voer
  • Waarom brokvoeding geen optimale voeding is
  • Wat de bekende stromingen er zijn in het zelf samenstellen
  • Hoe je zelf een menu kunt samenstellen

Aanrader?
Het boek is een aanrader voor degenen die zich nog niet hebben verdiept, of zich net aan het verdiepen zijn in het voeren van rauwe vleesvoeding. Na het lezen van dit boekje besef je hoe logisch en makkelijk het eigenlijk is om verse voeding te geven.

Voor degenen die al zelf samenstellen en zich uitgebreid hebben ingelezen op websites zoals Voerwijzer, Barfplaats en barf-natuurlijk, staat hier waarschijnlijk weinig nieuwe informatie in. Maar ook dan is het een interessant om te lezen wat Tannetjes visie op voeding is.

Overige informatie

ISBN: 9789059113541
Auteur: Tannetje Koning

Verkrijgbaar bij:

var bol_pml={“id”:”bol_1560957297586″,”baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=1001004002850664&”,”site_id”:”33011″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Boek Tannetje”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

Eén reactie

  1. IKuijer

    Review Voer voor Carnivoeren – Tannetje Koning

    Op Youtube had ik een filmpje van Tannetje Koning gezien en zoals zij tegen zaken aankijkt, zie ik het graag: onderzoek alles en behoud het goede, blijf kritisch, ook naar jezelf. Dat is ook de insteek van dit boekje, alternatief maar met beide benen op de grond. Het leest snel maar het was voor mij niet altijd duidelijk of de tekst ook voor katten van toepassing is. Het devies is dat bij voldoende afwisseling er eigenlijk niet zoveel fout kan gaan bij het zelf gezond eten maken voor hond en kat maar voor beginners, zoals ik, geeft ze in het nawoord nog wel enige richtlijnen. Taurine, thiaminase en het effect van bewerken en invriezen en dergelijke op de voedingsstoffen, komen niet aan de orde. Verwacht ook geen tabellen met voedingswaarden en dergelijke, het gaat meer om de mogelijke standpunten die ingenomen kunnen worden. Ik voel mij door dit boekje in ieder geval gesteund in mijn visie. Het voelt tenslotte toch beter als er een dierenarts aan je kant staat 😉

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter