Review Naturea hondenbrokken

Datum: 3 augustus, 2019
Laatst bijgewerkt: 29 juli, 2023

Naturea is een Portugees merk met natvoer en droogvoer voor honden en katten. De hondenbrokken van Naturea bestaan uit twee lijnen:

  • Naturea Grainfree, met zoete aardappels
  • Naturea Naturals, met rijst

Wat vind ik van de Naturea hondenbrokken?
De samenstelling van de Naturea hondenbrokken vind ik er over het algemeen goed uitzien. De balans tussen eiwit, vet en koolhydraten is prima en de eiwitkwaliteit is in de meeste brokken waarschijnlijk ook goed.  Naturea bevat zoete aardappel (in de graanvrije brokken) en rijst, wat ik beide prima koolhydraatbronnen vind. De brokken bevatten gecheleerde mineralen, dit is de best opneembare vorm.

Er zijn ook een paar nadelen. De brokken bevatten gehydroliseerde lever als maakversterker. Mogelijk zijn sommige honden hier gevoelig voor,  zie voor meer info Smaakstoffen in brokken. Sommige Naturea-brokken bevatten vrij veel calcium. Dit betekent vaak dat de eiwitkwaliteit iets minder is en calcium beperkt de opname van sommige andere minderalen. Verder is de hoeveelheid EPA en DHA (belangrijkste omega 3-vetzuren) in de brokken onbekend of laag. Opzich geen probleem, want omega 3 vetzuren oxideren snel en zijn dan niet meer werkzaam en zorgen zelfs voor ongezonde stofjes. Maar het is wel goed om er zelf nog een goede bron van dierlijke omega 3 aan toe te voegen, zoals vette vis, visolie of krillolie. Dit geldt niet voor de visbrokken.

Naturea bestellen

Je kunt Naturea online bestellen in de webshop van de Dobey.nl

Maar welke moet je dan kiezen?

Als je brokken zoekt voor Dan kun je kiezen
Een gezonde volwassen hond alle varianten zijn prima. Mijn favorieten brokken:Naturea Regional, Naturea Wetlands Duck 
Een puppy Naturea Puppy of Naturea Growth
Een pup van een groot ras Naturea Growth
Naturea Naturals Puppy Large Breed
Een hond met (mogelijk) voedselovergevoeligheid Naturea Wetlands Duck  of Naturea Grainfree Atlantica
Een hond met overgewicht Naturea Light & Senior (en overweeg natvoer of rauw voer)
Een lager budget Naturea Naturals chicken
Met zoveel mogelijk vlees Naturea Regional (of  een merk met meer vlees zoals Orijen)
Een hondje die alleen kleine brokjes wil/kan eten Naturea Regionals Small Breed

Duurzaamheid
Op hun website geven ze aan dat ze bewust bezig zijn met duurzaamheid. Zo gebruiken ze water uit de rivier en zuiveren ze dit na gebruik, voordat ze het water teruggeven aan de rivier. Ook gebruiken ze in de fabriek waar het natvoer wordt gemaakt, windenergie en hebben ze een eigen vissersvloot om een duurzame visvangst in de Noord-Atlantische Oceaan te waarborgen. Wat ik mis is informatie over de herkomst van het vlees. Als ze echt naar duurzaamheid streven, zouden ze naar mijn mening diervriendelijker en milieuvriendelijker vlees moeten gebruiken. En het lijkt er op dat dit niet zo is, behalve voor de nieuwste brokken. Deze bevatten Iberico-varken, welke een buitenleven hadden en lekker eikels mochten eten. Maar deze nieuwe brokken zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar.

2 Comments

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter