Forum

Notifications
Clear all

Welke brok voor 8 maanden jonge portugese berghond (estrela)?  

  RSS
(@thessen)
Lid

Hallo ,

Onze portugese berghond van 8 maanden heeft veel last gehad met ontlasting , vaak dun of halfbakken , we hebben de eerste paar maanden royal canin brokken gegeven en hebben hier geen vertrouwen meer in.

We zijn sinds een aantal dagen over gestapt op KVV (carnibest ) en dit gaat prima , maar we willen graag combineren met brokken!

Hij weegt op dit moment 41KG bij 8 maanden en zal uiteindelijk rond de 50KG+ moeten gaan wegen , we willen graag een brok combineren met de KVV waardoor hij zeker de benodige voedingsstoffen binnen zal krijgen en het liefst zonder tarwe!

Ook vragen we ons af of je beide kan doen op 1 dag? Bijvoorbeeld , in de ochtend vers vlees en in de avond brokken.

Alvast bedankt voor de tips!

Citaat
Geplaatst : 28/10/2015 9:55 am
(@voerwijzer-meike)
Lid

Wat is je reden om brok te willen voeren naast kvv, als het prima gaat op alleen kvv? Als de reden is om er zekerder van te zijn dat hij alle voedingsstoffen binnenkrijgt, zou je ook kunnen kiezen voor een goede multivitamine. Daarnaast ook ongeveer 5% rauwe vette vis, maar misschien wist je dat al. Carnibest bevat zelf ook al toegevoegde vitaminen en mineralen, dus in principe zou hij op deze voeding niks tekort kunnen komen. 

Ja, je kunt prima brok en vers op dezelfde dag geven, alleen bij sommige honden merk je dat dit minder goed gaat dan als je het niet op dezelfde dag geeft. Dat is dus gewoon uitproberen wat wel en niet goed werkt voor jouw hond.

Wat leuk zeg, een Portugese berghond! We passen soms op huizen in Portugal en hebben ook op Portugese Berghonden gepast. Niet op de Estrela, maar die zal vast net zo groot zijn en een dikke vacht hebben. Toen we in mei op de Estrela waren, lag daar nog sneeuw!

Succes met keuzes en als je nog vragen hebt hoor ik ze wel.

ReageerCitaat
Geplaatst : 28/10/2015 3:30 pm
(@thessen)
Lid

Hoi Meike ,

Bedankt voor je snelle reactie!Ja hij is prachtig en idd hele mooie dikke vacht! :)

De reden is de kosten ( aangezien hij in de groei is en nu al 41KG weegt moet hij bijna 1500 GR per dag ) dit gaat heel hard als we hem kwalitatief hoogwaardig KVV willen blijven geven zoals carnibest.

We doen het pas een aantal dagen en heb wel erg het gevoel dat hij een stuk rustiger is en soms zelfs overdreven lui/inactief , dit voegt toe aan mijn vermoeden dat hij idd toch iets tekort komt omdat hij zo groot is&nog groter word en vooral zo enorm snel groeit ( gewrichten etc).

Dat zijn de twee "zorgen" , het is voor ons financieel niet te doen om hem dagelijks enkel KVV te geven van zulke prijsklasse.

Alvast bedankt!

ReageerCitaat
Geplaatst : 29/10/2015 12:10 am
Share: