Acana Singles Free run duck


Laatst bijgewerkt: 27 april, 2022

Ingredienten

Verse eend (18%), eendenvleesmeel (17%), groene erwten, rode linzen, eendenorganen (lever, hart en nier)(7%), eendenvet (6%), verse peren (4%), kikkererwten, groene linzen, gele erwten, eendenkraakbeen (2%), linzenvezels, zee-alg (1,2%), pompoen, bruinwier, gevriesdroogde eendenlever (0,1%), zout, verse hele cranberries, verse hele blueberries, chicoreiwortel, geelwortel, mariadistel, grote klis, lavendel, heemst, rozenbottel, enterococcus faecium

Toegevoegd per kg: 100 IE vitamine E, 100 mg zinkchelaat, 10 mg koperchelaat, 600×10^6 CFU Enterococcus faecium NCIMB10415 (probiotica)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
31% 15% 29.5% 7.5% 5% 12% 1.3% 0.9% 3393 2.2% 0.8% 0.15% 0.1% 1200mg/kg 1000mg/kg 26%

10.000 IU vitamine A
1000 IU Vitamine D
200 IU Vitamine E
0,11% magnesium
175 mg zink

Op Acana.com staat een uitgebreide analyse.

Beoordeling:

Acana Singles Free Run Duck vind ik een goede brok. Het is goed geschikt bij (vermoeden van) voedselallergie, omdat er alleen eend in zit. Acana heeft ook Singles varianten met lam en met wild zwijn, maar omdat in veel brokken lam en varken zit, zijn die diersoorten voor veel honden minder geschikt.

Acana Singles Free Run Duck is ook geschikt voor pups van alle rassen, maar er zit een klein risico aan voor pups van grote honden. Het maximale calciumgehalte in deze brok is namelijk 1,6% (4,7 gram op 1000 kcal) en dat is eigenlijk wat te hoog. Het gemiddelde calciumgehalte van Acana Free Run Duck geeft over het algemeen geen problemen bij pups van grote rassen. Zie ook het artikel Calcium in puppybrokken voor pups van grote en middelgrote rassen. Wil je weten hoeveel je moet voeren aan je pup? Gebruik dan de puppybrokken-calculator.

De samenstelling vind ik er goed, omdat

 • Bijna alle voedingsstoffen uit de ingrediënten wordt gehaald en er maar een paar vitamines/mineralen aan toegevoegd hoeven te worden
 • Er genoeg omega 3 inzit, zonder het gebruik van de snel oxiderende visolie.
 • Er zitten geen mogelijk belastende toevoegingen in zoals gehydrolyseerde lever, menadion, goedkope supplementen (zoals natriumseleniet) of lijnzaad. Ook geen BHA/BHT in de grondstoffen, wat bij de meeste merken wel zo is.
 • Er zit genoeg vlees in, zowel vers als gedroogd, dit zorgt voor goede kwaliteit ​eiwitten.
 • Er zit geen overdaad aan koolhydraten in en er wordt gebruik gemaakt van “langzame” koolhydraten
 • De eenden hebben meer ruimte gehad dan de eenden uit de intensieve veehouderij

Con’s

 • Enkele varianten van Acana lijken een groter risico te vormen op het ontstaan van taurinetekort en/of de hartaandoening DCM. Acana Singles Free Run Duck wordt niet specifiek genoemd als risico-brok, maar het is goed om op de hoogte te zijn.

Verkoop informatie:

Acana Singles Free Run Duck is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €27,90 (€13,95/kg)
11,4 kg voor €96,90 (€8,50/kg)

Acana bestellen
Acana hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Acana hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, puppy, puppy groot ras, alle leeftijden-brok, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking peulvruchten eend scharrelvlees probiotica, prebiotica, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten - www.acana.com

42 Comments

 1. psanchez

  Apologies for the English but Dutch is not my strong suit. I’m confused about food for my dog with IBD. Vet-recommended Hills Gastrointestinal Biome caused allergies. Trovet Deer led to weight loss, Orijen Six Fish regained weight but lethargy remains. Acana singles duck is good, but I’m concerned about cardiopathy. Could you please advice on rotational feeding or supplementation for managing IBD?

  1. Voerwijzer Meike

   You could rotate with another Acana Singles formula. You could also consider trying (rotating with) another type of food, like wet food or raw food. That’s easier to digest and usually contains less gut irritating ingredients.

   1. psanchez

    Thanks for your advice Meike! I really appreciate your help.
    If I continued with acana, is there a way I could address the potential taurine deficiency and/or dcm?
    I’m not sold on raw because of the risk of bacteria and with the IBD I’m just extra careful.
    I was checking alternatives to raw like Air Dried, Ziwi seems good and for wet maybe Riverwood?
    What are your thoughts?

 2. sophielou

  Hi Meike,

  Ik ben al een tijdje aan het speuren op de website naar een goede brok om te combineren met KVV van Carnibest (eend met rijst afgewisseld met natuurvoeding). Ik heb een golden retriever uit de werklijn van 8,5 maand oud. Ik zat te denken aan een brok van Acana maar nu lees ik dat dit vaak toch niet geschikt is voor pups en golden retrievers. Welke brok zou jij aanraden? Ze heeft voor zover ik weet geen voedselallergieen. Ze krijgt nu Renske kalkoen met eend, maar daar wilde ik eigenlijk vanaf vanwege het hoge gehalte aan koolhydraten.

  Alvast enorm bedankt voor het meedenken!

  Groet!
  Sophie

  1. Voerwijzer Meike

   Acana Classics Prairie Poultry lijkt me geen probleem, daar zit een lagere hoeveelheid peulvruchten in. Inmiddels bevatten de Acana-brokken ook wat extra toegevoegde vitamines, misschien dat het risico op problemen daardoor ook alweer wat lager is. Dit is nog maar net, dus ik moet de ervaringen nog afwachten.

 3. StephKur

  Hoi Meike,

  Ik kom er even niet meer uit..
  Mijn Chihuahua’s krijgen momenteel Royal Canin waar ze het goed op doen.
  Echter heb ik er een geruster hart bij als ik weet dat ze een kwalitatief betere brok krijgen, met meer vlees en gezondere ingrediënten.
  Ik heb er 8 dus Acana en Orijen vind ik erg duur. Wat is de beste keus kwa brok, welke deze merken opvolgt? Uiteraard voor kleine hondjes.

  Ik hoor graag je mening.

  Groet,
  Stephanie

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Stephanie, dat weet ik niet uit mijn hoofd, maar wat je kunt doen is in de brokkenvergelijker de brokken sorteren op laagste prijs per dag door (2x) op de kolomtitel €/dag te klikken. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken wat de goedkoopste brok is met vier sterren.

 4. Kelly

  Hallo!
  Onze hond van 11 maanden zit momenteel op anallergenic van RC, maar de jeuk en oogontsteking blijft ( terugkomen ). Vandaar dat we op zoek zijn naar ander voer en toen kwam ik deze tegen.
  Denk jij dat het de moeite waard is om deze brok te proberen?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja het is zeker het proberen waard, als er geen eend in de voeding zat die je hond at toen de problemen begonnen. Een voeding met insecten kan ook nog een oplossing zijn. Een nog grotere kans op verbetering geeft meer natuurlijke voeding zoals gekookt voer of rauwvoer. Brokken geven meer afvalstoffen voor het lichaam die problemen kunnen geven zoals jeuk en chronische ontstekingen.

 5. mariekeR

  Goedemiddag,
  Wij hebben een hond met een wat onderactieve darm die stimulatie nodig heeft en waarschijnlijk een overgevoeligheid voor kip. Alle gastrointestinal brokken bevatten iets van kip en van gehydrolyseerde eiwitten (eliminatie) raakt hij verstopt. We zoeken nu een alternatief en ik kwam hierop uit. Zitten hier ingrediënten in die ook de darmen actief houden? Bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Bedoel je dat je hond snel constipatie heeft? Onoplosbare vezels stimuleren de darmwerking, en absorberen vocht, waardoor constipatie voorkomen kan worden. In deze brok zit relatief veel onoplosbare vezel (% ruwe vezel), maar je kunt altijd zelf nog groenten toevoegen om het vezelgehalte wat te verhogen.

   1. amyyy55

    Ik raak altijd zo in de war van alle verschillende termen haha. Ik overweeg toch om onze windhond van 6 nu ook acana te geven (wellicht ook geschikt voor onze langhaar whippet pup als ik t zo zie..)
    Hij heeft vaak wel 4x ontlasting en soms zelfs meer. Hij krijg nu edgard en cooper venison en zijn ontlasting is wel steviger dan vroeger, maar hij lijkt ook altijd honger te hebben. Alsof de voeding niet vult en blijft ‘hngen’. Medisch helemaal in orde.. als ik het dus goed begrijp kan je groente bijvoeren naast deze brok om de ontlasting juist steviger te krijgen? Of word het dan juist zachter.

    En moet je dan nog varieren met soort groente om verschillen of tekorten te voorkomen?

 6. Jsca-x

  Hoi!

  Wij hebben een puppy van 21 weken welke niet altijd goed reageert op haar voeding. We waren er al vroeg achter dat ze niet tegen kip kan, maar sinds kort lijkt ze ook steeds vaker te reageren op pens. Dit komt er soms vrijwel meteen na het eten in zijn geheel weer uit. Ze heeft geen giardia of iets dergelijks daar hebben we haar al op na laten kijken. Rundvlees zelf lijkt op zich nog wel goed te gaan, maar ook dit wil ik liever elimineren dan. Wij geven nu ‘s morgens brokken en ‘s avonds KVV en vroegen ons af of deze brokken een goede combinatie kunnen zijn met vlees van Bandit of Carnibest voor ons middelgroot ras. Enkel afwisselende soorten KVV voeren geeft trouwens hetzelfde resultaat helaas en dat laat ze dan ook soms staan. Wij zien door de bomen het bos niet meer helaas en hopen een goede combi te kunnen vinden voor haar.

 7. Stephanie Van den Steen

  Hi!

  Ik ben volop bezig met een eliminatiedieet en ik ben net overgeschakeld van Orijen 6 Fish naar deze voeding.

  Ik vroeg me af waarom deze singles variant beter scoort dan die met lam of varkensvlees?

  Is het risico op taurine tekort of DCM niet of minder bij deze brok? Aangezien dit ook een graanvrije brok is vroeg ik het me af.

 8. janie de groot

  Is er een andere wel koopbare arcana brok die ook zo goed is.
  Moet eerlijk bekennen dat ik het niet meer weet omdat toch veel brokken
  (alle merken) wel iets niet goed aan blijkt te zijn net als het kvv vlees.
  En dat brengt me in de war , Bandit kvv vlees is misschien echt goed vlees
  maar zeer lastig aan te komen als het bezorgt moet worden of de bakjes zijn veel te groot. Mijn hondje weegt 4 kilo dus eet niet meer als 100 gr p.d.
  Dus kleinere verpakkingen zou fijn zijn voor al die kleine hondjes.
  Darf vlees wat hij nu krijgt blijkt weer te weinig fosfor in te zitten , dus als dat op is ga ik kijken naar wat anders maar ik kom er niet echt uit.
  Ik denk dat ik over stap op Enerqiue vlees daar zit alles in neem ik aan en dan een goed brokje erbij maar welke?

  1. Gina

   Dat is helemaal waar in elke brok zit wel iets wat niet goed is. Ik zoek ook een perfecte brok voor mijn chihuahua aanzien hij een allergie reactie heeft gehad en gevoelige darmen- maag heeft.
   En je ziet door het bos de boom niet meer. Vele zeggen afwisselingen van diverse eiwitten is belangrijk. Maar een perfecte brok is dat er wel en speciaal voor kleine hondjes want de meeste hebben toch een grote aan mega brokken) waar het liefst geen kip in zit en dat is ook best lastig. Misschien heb je tips Meike dank.

    1. Elly T

     Ik heb Acana free run duck gevoerd aan mijn Hollandse Schapendoes, en daar doet ze het goed op.
     Maar onder op de zak staat dat de brokken eigenlijk na 4 weken na opening op moeten zijn….
     Mijn hond krijgt 150 gr per dag , dus bij een zak van 11.4 kg 11 weken… 6 kg zakken is niet meer aan te komen.
     Weet jij goede brok voor haar , zonder kip /rund /chemische conserveringsmiddelen en Vrije glutamaat.

  2. Voerwijzer Meike

   Ja aan alle soorten voeding en alle merken zitten wel nadelen, dat is inderdaad lastig. Je kunt het beste per hond en situatie kijken wat de beste keuze is. Misschien dat Naturea een geschikte brok voor je hondje heeft, als je een brok met alleen eend wil.

 9. Jeannette

  Is er al iets bekend over wanneer deze brok beschikbaar zal zijn?

  Sinds de Classic Adult is vervangen door Heritage serie heeft mijn hondje (5,5 kg) last van allergische reacties. Er is dus iets (?) veranderd aan de samenstelling waar hij niet goed op reageert.

  Ik moet dus nu dringend opzoek naar een goed alternatief. Alle hulp/informatie is hierbij zeer welkom.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik heb het nog even nagevraagd en ze gaan er dit jaar niet mee bezig, omdat de focus nu ligt op nieuwe fabriekshallen voor Acana en Orijen. Vanaf 2018, wanneer deze “keukens” zoals ze het zo mooi noemen klaar zijn, dan gaan ze weer tijd steken in het naar Europa krijgen van Acana Singles Free run Duck.

  1. Elly T

   Ik heb Acana free run duck gevoerd aan mijn Hollandse Schapendoes, en daar doet ze het goed op.
   Maar onder op de zak staat dat de brokken eigenlijk na 4 weken na opening op moeten zijn….
   Mijn hond krijgt 150 gr per dag , dus bij een zak van 11.4 kg 11 weken… 6 kg zakken is niet meer aan te komen.
   Weet jij goede brok voor haar , zonder kip /rund /chemische conserveringsmiddelen en Vrije glutamaat.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter