Acana Singles Free run duck

Ingredienten

Verse eend (18%), eendenvleesmeel (17%), groene erwten, rode linzen, eendenorganen (lever, hart en nier)(7%), eendenvet (6%), verse peren (4%), kikkererwten, groene linzen, gele erwten, eendenkraakbeen (2%), linzenvezels, zee-alg (1,2%), pompoen, bruinwier, gevriesdroogde eendenlever (0,1%), zout, verse hele cranberries, verse hele blueberries, chicoreiwortel, geelwortel, mariadistel, grote klis, lavendel, heemst, rozenbottel, enterococcus faecium

Toegevoegd:vitamine E, Zinkchelaat, koperchelaat

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
31% 15% 29.5% 7.5% 5% 12% 1.3% 0.9% 3393 2.2% 0.8% 0.15% 0.1% 1200mg/kg 1000mg/kg 26%

10.000 IU vitamine A
1000 IU Vitamine D
200 IU Vitamine E
0,11% magnesium
175 mg zink

Op Acana.com staat een uitgebreide analyse.

Beoordeling:

Acana Singles Free Run Duck vind ik een goede brok. Het is goed geschikt bij (vermoeden van) voedselallergie, omdat er alleen eend in zit. Acana heeft ook Singles varianten met lam en met wild zwijn, maar omdat in veel brokken lam en varken zit, zijn die diersoorten voor veel honden minder geschikt.

Acana Singles Free Run Duck is ook geschikt voor pups van alle rassen, maar er zit een klein risico aan voor pups van grote honden. Het maximale calciumgehalte in deze brok is namelijk 1,6% (4,7 gram op 1000 kcal) en dat is eigenlijk wat te hoog. Het gemiddelde calciumgehalte van Acana Free Run Duck geeft over het algemeen geen problemen bij pups van grote rassen. Zie ook het artikel Calcium in puppybrokken voor pups van grote en middelgrote rassen.

De samenstelling vind ik er goed, omdat

 • Bijna alle voedingsstoffen uit de ingrediënten wordt gehaald en er maar een paar vitamines/mineralen aan toegevoegd hoeven te worden
 • Er genoeg omega 3 inzit, zonder het gebruik van de snel oxiderende visolie.
 • Er zitten geen mogelijk belastende toevoegingen in zoals gehydrolyseerde lever, menadion, goedkope supplementen (zoals natriumseleniet) of lijnzaad. Ook geen BHA/BHT in de grondstoffen, wat bij de meeste merken wel zo is.
 • Er zit genoeg vlees in, zowel vers als gedroogd, dit zorgt voor goede kwaliteit ​eiwitten.
 • Er zit geen overdaad aan koolhydraten in en er wordt gebruik gemaakt van “langzame” koolhydraten
 • De eenden hebben meer ruimte gehad dan de eenden uit de intensieve veehouderij

Verkoop informatie:

Verkrijgbaar in zakken van
340 gram voor €4,75
2 kg voor €23,75 (€11,88/kg)
6 kg voor €54,25 (€9,04/kg)
11,4 kg voor €89,75 (€7,87/kg)

Online voordeligst te bestellen bij Medpets

Vind je de info op deze site nuttig? Door via bovenstaande link te bestellen sponsor je Voerwijzer met een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen invloed op mijn beoordeling van deze brok.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd peulvruchten eend scharrelvlees probiotica, prebiotica, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten - www.acana.com

21 Comments

    1. Voerwijzer Meike

     Ik heb het nog even nagevraagd en ze gaan er dit jaar niet mee bezig, omdat de focus nu ligt op nieuwe fabriekshallen voor Acana en Orijen. Vanaf 2018, wanneer deze “keukens” zoals ze het zo mooi noemen klaar zijn, dan gaan ze weer tijd steken in het naar Europa krijgen van Acana Singles Free run Duck.

 1. Jeannette

  Is er al iets bekend over wanneer deze brok beschikbaar zal zijn?

  Sinds de Classic Adult is vervangen door Heritage serie heeft mijn hondje (5,5 kg) last van allergische reacties. Er is dus iets (?) veranderd aan de samenstelling waar hij niet goed op reageert.

  Ik moet dus nu dringend opzoek naar een goed alternatief. Alle hulp/informatie is hierbij zeer welkom.

 2. janie de groot

  Is er een andere wel koopbare arcana brok die ook zo goed is.
  Moet eerlijk bekennen dat ik het niet meer weet omdat toch veel brokken
  (alle merken) wel iets niet goed aan blijkt te zijn net als het kvv vlees.
  En dat brengt me in de war , Bandit kvv vlees is misschien echt goed vlees
  maar zeer lastig aan te komen als het bezorgt moet worden of de bakjes zijn veel te groot. Mijn hondje weegt 4 kilo dus eet niet meer als 100 gr p.d.
  Dus kleinere verpakkingen zou fijn zijn voor al die kleine hondjes.
  Darf vlees wat hij nu krijgt blijkt weer te weinig fosfor in te zitten , dus als dat op is ga ik kijken naar wat anders maar ik kom er niet echt uit.
  Ik denk dat ik over stap op Enerqiue vlees daar zit alles in neem ik aan en dan een goed brokje erbij maar welke?

  1. Gina

   Dat is helemaal waar in elke brok zit wel iets wat niet goed is. Ik zoek ook een perfecte brok voor mijn chihuahua aanzien hij een allergie reactie heeft gehad en gevoelige darmen- maag heeft.
   En je ziet door het bos de boom niet meer. Vele zeggen afwisselingen van diverse eiwitten is belangrijk. Maar een perfecte brok is dat er wel en speciaal voor kleine hondjes want de meeste hebben toch een grote aan mega brokken) waar het liefst geen kip in zit en dat is ook best lastig. Misschien heb je tips Meike dank.

  2. Voerwijzer Meike

   Ja aan alle soorten voeding en alle merken zitten wel nadelen, dat is inderdaad lastig. Je kunt het beste per hond en situatie kijken wat de beste keuze is. Misschien dat Naturea een geschikte brok voor je hondje heeft, als je een brok met alleen eend wil.

 3. Stephanie Van den Steen

  Hi!

  Ik ben volop bezig met een eliminatiedieet en ik ben net overgeschakeld van Orijen 6 Fish naar deze voeding.

  Ik vroeg me af waarom deze singles variant beter scoort dan die met lam of varkensvlees?

  Is het risico op taurine tekort of DCM niet of minder bij deze brok? Aangezien dit ook een graanvrije brok is vroeg ik het me af.

Geef een reactie