Natural Health Carnivore


Laatst bijgewerkt: 17 augustus, 2023

Ingredienten

Eendenmeel (20%), kippenmeel (15%), aardappel, kippenvet, haringmeel (10%), gelatine, kalkoenmeel (5%), ei, appel, lijnzaad, wortelen, lecitine, inuline, alfalfa, knoflook, volle melkpoeder. Toevoegingen: taurine, chondroitine, FOS, vitamines en mineralen.

Toevoegingen per kg: koper 50 mg, vitamine A 20.000 IE, vitamine D3 2.250 IE, vitamine E 300 mg, vitamine C 200 mg, taurine 2250 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
42% 22% 20% 9% 1.5% 5.5% 2.2% 1.4% 4250 % % 42%

Beoordeling:

Natural Health Carnivore is graanvrije brok die voornamelijk uit dierlijke ingredienten bestaat (75%), waarvan 50% diermeel is. Diermeel bestaat uit vlees, bot en ingewanden in dit geval van eend, kalkoen, haring en kip.

Er zitten een paar voor hondenbrokken bijzondere ingrediënten in, zoals melkpoeder, gelatine en knoflook. Gelatine lijkt me prima, goed voor de gewrichten. Knoflook bevat naast gezonde stoffen, ook een stof die giftig is voor honden, maar dat kan in deze kleine hoeveelheden waarschijnlijk geen kwaad. Melkpoeder bespreek ik hieronder.

Pro’s

 • genoeg kwalitatief eiwit door een hoog vleesgehalte
 • weinig koolhydraten

Con’s

Kan beter 

 • Bevat volle melkpoeder. Veel honden kunnen melksuiker niet verteren en melkpoeder bevat vaak transvetten. Transvetten zijn ongezond.
 • Alle vlees zit er in als diermeel, dit zou minder kwaliteiten eiwit opleveren dan vers toegevoegd vlees
 • Vrij hoog calciumgehalte
 • Niet elke hond kan het hoge gehalte aan verhit en bewerkt eiwit goed verteren. Dit resulteert in een verstoorde darmflora en slechte ontlasting,

 

Verkoop informatie:

Natural Health Carnivore Adult is verkrijgbaar bij DierenwinkelXL in zakken van
3 kg voor €24,49 (€8,16/kg)
7,5 kg voor €53,99 (€7,20/kg)
15 kg voor €79,99 (€5,33/kg)

Kleine brokjes
Voor hondjes die alleen kleine brokjes eten is er Natural Health Carnivore Small Bites. De samenstelling is precies hetzelfde. Deze zijn verkrijgbaar in zakken van
0,4 kg voor €5,49
3 kg voor €24,49 (€8,17/kg)
7,5 kg voor €53,99 (€7,20/kg)
15 kg voor €79,99 (€5,33/kg)

Online te bestellen bij DierenwinkelXL

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, kleine brokjes, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel kip, vis, ei, kalkoen, eend vee-industrie prebiotica, taurine, glucosamine & chondroitine menadion, natriumseleniet, lijnzaad www.tijssengovodi.nl

21 Comments

 1. Danielle Asselman

  Of zou Dog lovers gold HE inverhouding een betere keus zijn?

  Ik vind het zo mooi dat Natural Health carnivore zo’n hoog aandeel dierlijk eiwit 42% heeft en een laag aandeel koolhydraten 20 % maar daarin tegen 2.2 % calcium.

  Dog lovers gold HE
  Dierlijk eiwit 25,6% en koolhydraten 26% ;maar een calcium van 1,5 %

  Onze hond heeft nu echt super veel water dunne ontlasting, dus wil zo snel mogelijk opzoek naar een goede brok.

  Hopelijk kan je mij helpen met mijn knoop door te hakken.
  Gr, Danielle.

  Ik vind dit een erg mooie site Meike, alleen zoveel info dat ik ook door de bomen het bos niet zie, en vooral qua prijs. Ik wil een goede brok maar het moet wel betaalbaar blijven.

 2. Danielle Asselman

  Hallo Mieke,

  Qua voer vind ik dit een mooie kwaliteit prijs verhouding, nu zit ik alleen te kijken naar de hoeveelheid calcium van 2.2 %, aangezien ik ergens gelezen had dat het advies is van 1.0 /1.6 %. Welke invloed heeft dit voor een opgroeiende hond? (Ruim 7 maand nu)

  Ik zit heel erg te dubben of ik weer puppy broek moet geven ( dit adviseert de voerboer mij) , terwijl mij juist was geadviseerd om over te gaan op adult brok ivm groeipijnen etc.

  Het betreft een rottweiler teef van 7 maand nu 33 kg.

 3. Kim

  Wij hebben een Franse bulldog. Van Eukanuba naar Natural health carnivore. Hij is vrolijk en eet goed…maar onregelmatige stoelgang en vaak diarree. Normale drollen komen amper voor. Ook veel windjes.. Ik zie door bomen bos niet meer. Welk voer moet ik nemen??

 4. Jacqueline

  Ik gaf eerst Naturel health Simple aan onze Franse bulldog, maar dit at ze zeer slecht. Over gegaan op de carnivore vlees variant. Dit eet ze gelukkig heel graag! Maar de ontlasting is na een maand nog steeds heel erg dun en enorm veel windjes wat ontzettend stinkt. Wat raad je aan? Rauw vlees vindt ik geen optie.

 5. Dynah

  Hallo,

  Ik wil graag weten of dit geperste brokken zijn of geextrudeerde brokken. Wil graag naar dog lovers gold wisselen en dan de cold pressed, maar daar stond dar die niet gemengd mogen worden met geextrudeerde kf krokante brokken. Kunt u daar antwoord op geven welke soort natural health nou is? Kan niets vinden op Google. Groetjes.

 6. miranda heilbron

  mijn hond heeft sinds kort suikerziekte en mij werd door de dierenwinkel natural health aanbevolen carnovor en daar zitten 20 koolhydraten in dus dat is prima, nu vraag ik me af hoeveel ik mijn hond mag geven. ze krijgt twee keer per dag eten. aangezien het gewicht van mijn hond te zwaar is, zij weegt 59 kilo, heeft wel grote ouders. is mij geadviseerd om minder te geven. maar hoeveel? de 1 zegt dit en de ander zegt dat. ze is gek op jullie voer.ik hoop van u te horen met een advies aub. vriendelijke groet miranda

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij staat er op de verpakking een aanbevolen hoeveelheid. Daar kun je bijvoorbeeld 10% af doen, om je hond op gewicht te krijgen. Houd dan zelf goed in de gaten of er inderdaad langzaam gewicht af gaat, en zo niet, verminder de hoeveelheid dan nog iets.

   Bij suikerziekte en overgewicht denk ik niet dat een brok een goede oplossing is, ik raad je aan om de artikelen over rauwe vleesvoeding eens goed door te lezen en dit eens te proberen. Al is het Smuldier uit de supermarkt, dat is waarschijnlijk ook goedkoper maar in ieder geval veel gezonder.

 7. rinkelbel

  Natural Health brokken zijn krokante brokken.

  Ik ben 2 dagen geleden gestopt met Natural Healt, want mijn hond had altijd diaree bij zijn 2de poepbeurt en ik geef nu een geperste brok lam en rijst van Cavom en na de eerste dag al geen diaree meer

  1. Kim

   Ik heb net reactie gekregen en ze zeiden dat er 1.2mg calciumjodaat per kg voer in de natural health carnivore puppy zit. Raad je dit voer aan qua ingrediënten? Zag ook: * dog lovers gold high proteïne
   * acana chicken, burbank * taste of the wild pacific stream pup en de high prairie puppy * acana small breed..

   Graag jou informatie welke ik het beste kan nemen voor de Franse bulldog pup want ik zie door de bomen het bos niet meer haha ga het afwisselen met daily meat

   Groetjes kim

 8. Storm

  Hallo Meike,
  wat jammer,volgens de dierenwinkel zou dit de beste optie zijn.
  Ik voer naast de brok ook carnibest, maar hem alleen op vlees te zetten word wel een beetje prijzig, daarnaast vind ik brokken gewoon ook handiger. Ik vries de brokken wel in ivm de mijten.

  Welke brok zou ik (die kwa prijs ongeveer gelijk is) dan het beste kunnen geven??

   1. Storm

    hallo Meike,
    ben ik weer, we hebben beide varianten inmiddels geprobeerd. De vis variant heeft hij betere ontlasting van (niet meer zo dun en veel) maar hij verdraagt geen vis, na bijna elke maaltijd komt het er weer deels uit. Zelfs na 1 uur rustig liggen. Dus de kip geprobeerd maar werd de ontlasting weer dunner en moet hij vaker poepen.
    Heb je nog idee, wat we kunnen proberen??
    Groetjes Nancy

 9. Linda

  Hoi Meike,
  Lijkt Natural Health Carnivore Puppy geschikt voor een Maltezer? Ik denk dat ik deze wil voeren. Is het dan goed om af te wisselen met andere ‘smaken’ NH of is het beter om bij 1 te blijven?

  En kun je brokjes van andere merken ook als trainers/snackjes geven of is dat te belastend voor de darmen?

  Alvast bedankt
  Groeten Linda

  1. Voerwijzer Meike

   Ja Natural Health Carnivore puppy líjkt me prima geschikt voor een Maltezerpup. Het eiwitgehalte zal te hoog zijn voor sommige pups, dus het is even uitzoeken of dat voor jouw pup ook geldt of niet. Ik raad ook aan deze brok aan om af te wisselen, doen dus!

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter