AHV Breda

Datum: 23 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 16 juli, 2022

AHV Breda heeft twee complete kvv’s.

Analyse, ingrediënten en prijzen AHV Breda

Ingrediënten Eiwit Vet Koolh. €/kg
Vlees compleet Vers vlees, runderhart, rundernier, rundermagen, runderlever, schapenvet, granen, groenten, lijnzaad, melkprodukten, premix 13,1% 15,6% 5% €5,-
Vlees/pens compleet Vers vlees, runderhart, rundernier, rundermagen, pens, runderlever, schapenvet, granen, groenten, lijnzaad, melkprodukten, premix 13,1% 15,6% 5% €5,-

Toegevoegd:
Vitamine A : 4000 i.e./kg
Vitamine D3 : 750 i.e/kg
Vitamine E : 25 mg/kg

Calciumbron
Over het algemeen wordt er bot gebruikt als calciumbron, maar bij gebrek aan gemalen botten voegen ze calcium toe.

Is AHV Breda Compleet?
Ja, er zijn vitamines en mineralen aan toegevoegd om er zeker van te zijn dat het compleet is. Er is ook lijnzaad aan toegevoegd, maar de omzetting van de plantaardige omega 3 naar voor het lichaam bruikbare omega 3 is bij honden niet erg goed. Voor extra Omega 3 vetzuren kun je eventueel vette vis of visolie toevoegen aan het menu.

Verpakking
AHV Breda is verkrijgbaar in worsten van 500 gram

Worst AHV Breda Vlees Compleet
AHV Breda Vlees Compleet

Beoordeling:

Dit product is moeilijk te beoordelen, omdat het niet bekend is in welke verhoudingen de ingrediënten zijn toegevoegd en wat de kwaliteit van het spiervlees is. Opzich zijn de vleesproducten die erin zitten prima.

Wat ik wel kan beoordelen zijn de toevoegingen. Die vind ik niet ideaal voor honden.

 • Tarwe en maïs zijn twee graansoorten waar het snelst problemen op ontstaan,
 • Lijnzaad voegt weinig toe voor een hond, behalve ruwe vezel. De plantaardige Omega 3 vetzuren in lijnzaad worden niet goed omgezet naar een vorm van Omega 3 waar het lichaam baat bij heeft. Daarnaast bevat lijnzaad erg veel fyto-oestrogenen, die de ontwikkeling van pups en de vruchtbaarheid van intacte honden kan verstoren.
 • Melkproducten is een breed begrip, maar zijn niet nodig in een kvv. Melksuikers kunnen door veel volwassen honden niet verteerd worden, wat slechte ontlasting en een verstoorde darmflora kan veroorzaken. Maar of het hier om een melkproduct gaat waar nog melksuikers inzitten is onduidelijk.

Groenten zijn prima, maar het is onbekend welke groenten erin zitten. Meestal zitten er maar één, twee of drie groentensoorten in, en dan is het goed om er zelf nog andere groentensoorten bij te voeren.

 


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot, supplement hond www.ahv-breda.nl

6 Comments

 1. Gert rietveld

  Ik heb een stafford pup en wil graag vers vlees voeren. Kunt u mij een schema sturen met de hoeveelheid vlees die ik per dag moet geven. Pup weegt nu 4,5 kg en is 9 weken oud. Ik zie nergens een schema wat een hond per leeftijd en groote/ kg per dag nodig heeft. Ik hoop dat u mij kan helpen. Alvast bedankt voor de moeite.

  met vriendelijke groet,

  Gert Rietveld.

   

Geef een antwoord